Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 21:00

Vimes pisze:Z filmiku wynika, że w meczu z Bologną Milan dostał rzut karny w prezencie, ale tak naprawdę wszystko było OK, bo w innej sytuacji karnego niesłusznie nie podyktowano. Z kolei ja pamiętam, że Bolognii w tym meczu również należał się rzut karny, który nie został podyktowany. Ludzie tak można w nieskończoność.
Właśnie. Sędziowie mylą się w obie strony, raz na naszą korzyść raz na niekorzyść. Nie rozumiem dlaczego zabrania się nam narzekać w sytuacji gdy popełniają błędy, które decydują o tym ile punktów zdobywamy w meczu i możemy czuć się skrzywdzeni. Tak robią wszyscy, robi też i Milan i pieprzenie o nienarzekaniu jest żałosne.

Co do filmu nikt nie mówił, że Milanowi się karne nie należały, chodziło właśnie o to, że nam karnych nie dawano w sytuacjach gdy się nam należały. To o to były pretensje Conte, nie o to, że Milan karne dostaje, tylko, że skoro Milan je dostaje to dlaczego nas nie traktuje się tak samo.

<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> JEST NARZEKANIE NA PRZECIWNIKA, BO ON NIE JEST NICZEMU WINNY. NIE ROZUMIEM DLACZEGO MIELIBYŚMY NARZEKAĆ NA PARMĘ, BO SIĘ NAM NALEŻAŁ W MECZU Z NIMI KARNY. NARZEKAĆ MOŻNA NA SĘDZIEGO, ALE NA LITOŚĆ BOSKĄ, DLACZEGO MILAN NARZEKA NA JUVENTUS? PRZECIEŻ TO TYLKO I WYŁĄCZNIE WINA SĘDZIEGO, ŻE NIE DOSTALI TEJ BRAMKI, WYŁĄCZNIE WINA SĘDZIEGO!

Ktoś musi być pięknie ograniczony jeśli tego nie rozumie.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 21:01

Bijcie się, bijcie! W kiślu!

A tymczasem portal acmilan.com.pl informuje o kolejnej kontuzji w szeregach Rossonerich. Tym razem padło, po raz kolejny zresztą, na Pato. Przewiduje się, że absencja Brazylijczyka potrwa ok. 2 tygodni. Szacunek za to, że mimo tych wszystkich problemów kadrowych, Milan nadal walczy na 3 frontach - w tym na 2 z bardzo dobrym skutkiem. :wink:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 21:04

evilboy pisze:A tymczasem portal acmilan.com.pl informuje o kolejnej kontuzji w szeregach Rossonerich. Tym razem padło, po raz kolejny zresztą, na Pato.
Niech Berlu żałuje, że go nie sprzedał Szejkom za grube miliony. Teraz już jest chyba pewne, że w lecie Pato wyląduje w PSG, gdzie czeka na niego napalony Ancelotti.

Obrazek
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 21:56

stahoo pisze: No dokładnie, napinka jak wśród kibiców Realu i Barcy. Ale znowu błędem jest mówienie "wzorujecie". WZORUJEMY - bo kibice Juve też zrobili filmik z błędami gwizdacza z soboty. Fakt, ze Ruski, pewnie pomysł przyszedł im po czwartej butelce spirytusu, ale poszedł w świat.
Jest różnica w montowaniu jakichs filmików tworzących całą atmosferę teorii spiskowej, robiąc z nas złodziei, hipokrytów a filmikiem pokazującym, że w meczu na SS, Juventus także dostał po dupie od sędziego a zachowanie Milanistów było skandaliczne.
szczypek pisze:DLACZEGO MILAN NARZEKA NA JUVENTUS? PRZECIEŻ TO TYLKO I WYŁĄCZNIE WINA SĘDZIEGO, ŻE NIE DOSTALI TEJ BRAMKI, WYŁĄCZNIE WINA SĘDZIEGO!
:ok: Dokładnie! Wygodniej jest bezpośredniego rywala obrażać, gdyż to my z nimi rywalizujemy a nie sędzia.

Zastanawiające jest to, że środowisko Milanu, uważa, że tylko ten mecz był miarodajny pod względem, która drużyna jest lepsza bla bla bla. porażka na Juventus Arena czy na SS w Coppa Italia, to sa wypadki przy pracy.
Bubu jakoś nie był tak wyszczekany po porażkach jego drużyny w.w meczach... a szkoda :bravo:

artur07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 00:27

Mnie zastanowiło w sumie jedno- dlaczego autor filmu twierdzi, że otoczenie Juve nie powinno narzekać na niepodyktowane słuszne karne(m.in ten z Interem) bo i tak nie miały wartości, co Juve w tym meczu prowadziło. Przypominam, że Milan w chwili zdobycia bramki(która oczywiście powinna być uznana) również był na prowadzeniu...
Tak prawdę mówiąc męczy mnie już ten sobotni mecz- za błędy sędziów dostaje się Nam.... Mój kolega jest Milanistą i jakoś dało radę się z nim dogadać i jakoś nie jest zdania, że aż tak Milaniści zostali oszukani. Matriemu też gola nie uznali, ale w filmiku już to nie zostało pokazane bo do koncepcji nie pasowało...

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 01:51

teraz będą płakać do końca sezonu. bo bramka nieuznana, bo sędzia zły, bo kontuzje, bo cygan zawieszony, będzie tylko bo to i bo tamto. Milan, najbardziej cierpiąca drużyna w Europie. czekam tylko aż wylosują barce w LM, dopiero będzie lament i zgrzytanie zębami

A już poziom forum acmilan.pl osiągnął samo dno. teksty o farsopoli, Buffonie kupującym mecze i trofea, że należała nam się serie c1...
naprawdę żenujące.

zapanowała jakaś śmieszna moda na filmiki na YT. w ten sposób można udowodnić każdą tezę. skończmy temat, boisko udowodni kto jest lepszy w tym sezonie, jeszcze został nam mecz w CI i walka o scudetto. a po sezonie przegrany niech pogratuluje zwycięzcy i poczekamy na rewanż w następnym sezonie. dlatego olewajmy zaczepki milanistów, niech zaśmiecają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> swoje marne forum

Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 04:45

O ile kompilacje z pajacowania na Real-Barca i Barca-Real są śmieszne, o tyle tutaj jest niestety sporo racji.

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 07:08

Asus3 pisze:O ile kompilacje z pajacowania na Real-Barca i Barca-Real są śmieszne, o tyle tutaj jest niestety sporo racji.
Każda kompilacja ma w sobie sporo racji, lecz widzianej tylko z jednej strony. Każdą drużynę można pokazać jako tą dobrą lub jako tą złą, tak samo jak z każdego piłkarza można zrobić zarówno geniusza jak i kalekę.

Odnośnie rywalizacji Juventus - Milan
Jeżeli Milan wygra Scudetto to nikt nie będzie pamiętał, że taka sytuacja miała miejsce, lecz jeśli przegra i to w dodatku kosztem tego złego Juventusu, który to ich tak bardzo oszukał na San Siro, to we Włoszech przez całe wakacje będzie to temat tabu, nagłośniony i obmawiany w czterdziestu programach telewizyjnych przez dwustu ekspertów.
Zarówno poprzednie wypowiedzi Conte o sędziowaniu, iak i teraźniejsze działaczu Milanu nie są dziełem przypadku, Włosi to cwaniaki jakich mało.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 08:14

Jeżeli Milan wygra Scudetto to nikt nie będzie pamiętał, że taka sytuacja miała miejsce, lecz jeśli przegra i to w dodatku kosztem tego złego Juventusu, który to ich tak bardzo oszukał na San Siro, to we Włoszech przez całe wakacje będzie to temat tabu, nagłośniony i obmawiany w czterdziestu programach telewizyjnych przez dwustu ekspertów
Kolega chyba jednak srednio sie orientuje co znaczy "temat tabu".

Powaznie - co raz bardziej irytuje mnie juz ciagle przewijanie kwesti rzekomego wypaczenia wyniku sobotniego spotkania. Jaja beda jesli w koncowym rozrachunku wyprzedzimy milan o 1-2 punkty. Czego sobie jak i wam przy piatku zycze. :wink:

Make friends for life or make hardcore enemies!
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 10:11

Bartas_01 pisze:Jeżeli Milan wygra Scudetto to nikt nie będzie pamiętał, że taka sytuacja miała miejsce, lecz jeśli przegra i to w dodatku kosztem tego złego Juventusu, który to ich tak bardzo oszukał na San Siro, to we Włoszech przez całe wakacje będzie to temat tabu, nagłośniony i obmawiany w czterdziestu programach telewizyjnych przez dwustu ekspertów.
Zarówno poprzednie wypowiedzi Conte o sędziowaniu, iak i teraźniejsze działaczu Milanu nie są dziełem przypadku, Włosi to cwaniaki jakich mało.
Obrazek

Przypomniał mi się taki żart jak to rozmawia (d)ziennikarka z (p)olitykiem:
(p)- fama głosi panie ministrze że używa pan słów których znaczenia pan nie zna, czy to prawda?
(d)- nie chcę być nieuprzejmy ale niech pani powie tej famie że może mnie pocałować w dupę i viceversa

Żebu było jasne.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 15:43

pumex pisze:Niech Berlu żałuje, że go nie sprzedał Szejkom za grube miliony. Teraz już jest chyba pewne, że w lecie Pato wyląduje w PSG, gdzie czeka na niego napalony Ancelotti.
Ja w ogóle nie ogarniam tej decyzji, żeby nie chcieć sprzedać kompletnie nieprzydatnego piłkarza za górę kasy do zespołu z innej ligi :think: Ale Berlusconi raz rozumem, raz sercem a raz jeszcze niżej.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 12:58

Ouh_Yeah w temacie o Interze pisze:Milan już się zorientował, że ten atak im nie przystoi. Galliani zadzwonił i przeprosił Agnellego
Galliani może się i zorientował, ale Allegriego ciągle coś uwiera, skoro plecie takie bzdury.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 13:09

A, to moja pomyłka. Na stronce Milanu było to przetłumaczone "Dziś rano zadzwoniłem do Marotty prosząc go o zgodę" i myślałem że chodzi o zgodę zgodę a nie zgodę na konferencję :prochno:
Widać zabolał go ten remis strasznie. Kampania medialna Juventusu 20 dni przed meczem.... to mi przypomina wypowiedź Maldiniego na temat Conte, który pierwszy raz w sezonie się odezwał narzekając na sędziów po meczu z Parmą, a Maldini stwierdził że drażni go to, że Conte co tydzień ma żale do sędziów.

Teraz chcą z Nas zrobić największych płaczków w lidze :think:
Btw - Allegri twierdzi, że Milan zagrał z Juventusem wielki mecz :D :D :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 13:25

Ouh_yeah pisze:Btw - Allegri twierdzi, że Milan zagrał z Juventusem wielki mecz :D :D :D
Oj ja nie wiem, Allegri w ogóle ma ostatnio jakieś problemy. Już na tydzień przed meczem z nami zaczął jakąś dziwną słowną gierkę, w którą bawi się do tej pory. Cicha woda, bo jak dotąd był taki spokojny i ułożony.

Ciekawa wypowiedź Zampy przed meczem z Milanem, po przeczytaniu której mało nie spadłem z krzesła. Mauricio chyba źle się czuje, bo to wypowiedź zupełnie nie w jego stylu (KLIK!)

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 13:33

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Niech Berlu żałuje, że go nie sprzedał Szejkom za grube miliony. Teraz już jest chyba pewne, że w lecie Pato wyląduje w PSG, gdzie czeka na niego napalony Ancelotti.
Ja w ogóle nie ogarniam tej decyzji, żeby nie chcieć sprzedać kompletnie nieprzydatnego piłkarza za górę kasy do zespołu z innej ligi :think: Ale Berlusconi raz rozumem, raz sercem a raz jeszcze niżej.
Tu może chodzić jeszcze o inny aspekt tzn. bunga bunga. Czy to przypadkiem nie Pato 'bunguje' córkę czy tam kogoś z rodziny Berlu?

ODPOWIEDZ