Premier League
- mati888
- Juventino
e, ja bym się tak nie galopował
Belgia ma skład, który w turniejach międzynarodowych ma doświadczenie, łagodnie rzecz ujmując, znikome. Oczywiście na papierze wyglądają wyśmienicie, jednak spodziewam się, że przy natrafieniu na jakąś ułożoną i mającą doświadczenie na wielkich imprezach reprezentację, zostaną wyeliminowani. Inna sprawa to umiejętne szafowanie siłami. Jak dzięki młodzieńczej fantazji będą gryźć trawę i orać przeciwników, to wypompują się jak Ruscy albo Holendrzy na którejś z ostatnich imprez. Nie pamiętam którzy to byli i kiedy, ale szli jak burza, dopóki nie zabrakło im sił w którejś z dalszych faz pucharowych. Belgia w 1/4 finału nie będzie dla mnie niespodzianką. W 1/2 już trochę tak

Belgia ma skład, który w turniejach międzynarodowych ma doświadczenie, łagodnie rzecz ujmując, znikome. Oczywiście na papierze wyglądają wyśmienicie, jednak spodziewam się, że przy natrafieniu na jakąś ułożoną i mającą doświadczenie na wielkich imprezach reprezentację, zostaną wyeliminowani. Inna sprawa to umiejętne szafowanie siłami. Jak dzięki młodzieńczej fantazji będą gryźć trawę i orać przeciwników, to wypompują się jak Ruscy albo Holendrzy na którejś z ostatnich imprez. Nie pamiętam którzy to byli i kiedy, ale szli jak burza, dopóki nie zabrakło im sił w którejś z dalszych faz pucharowych. Belgia w 1/4 finału nie będzie dla mnie niespodzianką. W 1/2 już trochę tak
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Bruce Badura
- Juventino
Obecną Belgię można śmiało porównywać do Francji z 1998. Tricolores już pod koniec lat 80 ubiegłego wieku postawili na szkolenie młodzieży i szukanie talentów wśród imigrantów, na efekt nie musieli długo czekać. Mieli wtedy fantastyczne pokolenie. Widzę tu analogię. Czerwone Diabły mogą namieszać, tylko muszą znaleźć lidera jakim był Zidane dla Francjj.Gotti pisze:Belgia ma taką pakę, że w ogóle mnie nie zdziwi obecność Belgów w półfinale albo nawet finale MŚ. Chyba nigdy tak mocnej reprezentacji nie mieli.juvemaroko pisze:Hazard gra coras lepiej. Napewno bedzie waznym elementym reprezentacji Belgi podczas MS. I kto wie, Belgia moze nie zle namieszac w Brazylii.
Hazard jest rodowitym Belgiem? Jakoś mi to po żydowsku brzmi.
- @D@$
- Juventino
Jakimś wielkim fanem Zidane'a nigdy nie byłem, ale faktycznie Francji wiele dał. Ja nie sądzę, że Belgia dokona takich sukcesów co Francja 15 lat temu.Bruce Badura pisze:Obecną Belgię można śmiało porównywać do Francji z 1998. Tricolores już pod koniec lat 80 ubiegłego wieku postawili na szkolenie młodzieży i szukanie talentów wśród imigrantów, na efekt nie musieli długo czekać. Mieli wtedy fantastyczne pokolenie. Widzę tu analogię. Czerwone Diabły mogą namieszać, tylko muszą znaleźć lidera jakim był Zidane dla Francji.
Ogólnie tymi Belgami bym się napalał, stawiam na 1/8 w porywach 1/4, przy dobrych wiatrach.
Ciekawostka: Belgia była w pierwszym koszyku w losowaniu mundialu, ale już do eliminacji euro 2016 już w drugim :roll:
- mephisto
- Juventino
Dajcie spokój z tą Belgią
. Może i mają całkiem fajny składzik, ale w 1/8 na mundialu czeka Portugalia/Niemcy i myślę, że już na tym etapie polecą. Wcześniej raczej nie, choć też by mnie to nie zdziwiło, bo Rosja i Korea są mega nieprzewydiwalnymi ekipami.

Dużo było już psioczone na ranking reprezentacji od FIFA, ale co do ich obecności w 1 koszyku to już szczyt :rotfl:. Masakra po prostu, jakie te rankingi są <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Drużyna, która ostatnio grała na wielkiej imprezie 12 lat temu jest w czołówce fifowego rankingu.@D@$ pisze: Ciekawostka: Belgia była w pierwszym koszyku w losowaniu mundialu, ale już do eliminacji euro 2016 już w drugim :roll:
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Ciekawiej od Belgii wygląda Kolumbia, bardziej doświadczeni, piłkarze międzynarodowej klasy. Nie wiem czy kontuzja Falcao w ogóle na nich wpłynie. To samo z Urugwajem czy Chile. Któraś z tych trzech drużyn zostanie czarnym koniem, a nie Belgia. Młodzi zawodnicy, pierwszy raz taki turniej w takim klimacie, nie ogarną więcej niż 3 spotkań. Natomiast wymienione przeze mnie ekipy, to kraje z Ameryki Płd, dlatego klimat nie powinien byćdla nich problemem.
- Vimes
- Juventino
Pytania z twitterowego wywiadu z Michaelem Carrickiem:
#AskCarrick if you could drop one player from the team how would you tell Cleverley?
#‎AskCarrick‬ How does it feel knowing Begovic has more goals than you this season.
#AskCarrick in what game was your most memorable pass back to your keeper.
#AskCarrick What do the benches at Wembley feel like? Which one of them is your favourite? Surely you must've tried them all?
#AskCarrick Do you watch Cleverly train to feel good about yourself?
#AskCarrick On a scale of Tom Cleverly to 10, how bad is Ashley Young?
#AskCarrick Which pub will you go to watch the World Cup?
#AskCarrick Would Moyes consider putting De Gea upfront, so that you can pass the ball the right way?
#AskCarrick If a ball leaves your boot travelling at 30km per hour at 3 pm on saturday, how long does it take to reach De Gea?
#AskCarrick Have you tried putting on your kit backwards so you could pass the ball forward?
#AskCarrick As a child, did you ever dream of becoming a footballer? What stopped you?
#AskCarrick Be Honest, Do You Ever Include Yourself In Your Fantasy Premier League Team?
#AskCarrick Do you think Welback has really been training too hard on penalty?
#AskCarrick Are you going to reply to any of the #AskCarrick tweets or pass it over to De Gea?
#AskCarrick Do you die a little inside when you're looking for someone to pass to and Tom Cleverley is to your left?
#AskCarrick Do you ever look at Young, Cleverly, Smalling, Welbeck & question the point of living?
#AskCarrick Did Cleverly win a competition on the back of a box of cereals to play for MUFC?
#AskCarrick If you had to choose between having Cleverley as a midfield partner or being stabbed in the leg, how many stabs would you take?
#AskCarrick Do you get depressed when you see Tom Cleverley's name on the team sheet and realize you're gonna have to play with 9 men?
#AskCarrick How many times has Mata tried to run away since signing for us?
Mistrzowie :rotfl:.
#AskCarrick if you could drop one player from the team how would you tell Cleverley?
#‎AskCarrick‬ How does it feel knowing Begovic has more goals than you this season.
#AskCarrick in what game was your most memorable pass back to your keeper.
#AskCarrick What do the benches at Wembley feel like? Which one of them is your favourite? Surely you must've tried them all?
#AskCarrick Do you watch Cleverly train to feel good about yourself?
#AskCarrick On a scale of Tom Cleverly to 10, how bad is Ashley Young?
#AskCarrick Which pub will you go to watch the World Cup?
#AskCarrick Would Moyes consider putting De Gea upfront, so that you can pass the ball the right way?
#AskCarrick If a ball leaves your boot travelling at 30km per hour at 3 pm on saturday, how long does it take to reach De Gea?
#AskCarrick Have you tried putting on your kit backwards so you could pass the ball forward?
#AskCarrick As a child, did you ever dream of becoming a footballer? What stopped you?
#AskCarrick Be Honest, Do You Ever Include Yourself In Your Fantasy Premier League Team?
#AskCarrick Do you think Welback has really been training too hard on penalty?
#AskCarrick Are you going to reply to any of the #AskCarrick tweets or pass it over to De Gea?
#AskCarrick Do you die a little inside when you're looking for someone to pass to and Tom Cleverley is to your left?
#AskCarrick Do you ever look at Young, Cleverly, Smalling, Welbeck & question the point of living?
#AskCarrick Did Cleverly win a competition on the back of a box of cereals to play for MUFC?
#AskCarrick If you had to choose between having Cleverley as a midfield partner or being stabbed in the leg, how many stabs would you take?
#AskCarrick Do you get depressed when you see Tom Cleverley's name on the team sheet and realize you're gonna have to play with 9 men?
#AskCarrick How many times has Mata tried to run away since signing for us?
Mistrzowie :rotfl:.
- Cabrini_idol
- Juventino
Pięknie Liverpool, jedyny klub ktory lubie z PL, niszczą, zjadają, ośmieszają wielki Arsenal
, jakby jescze ten polwolej Suareza wszedl w widly to bylby kosmos wręcz.
Mina Wengera bezcenna
edit : 19 minuta 4 : 0 hahahah pieknie pieknie, teraz już nie mam wątpliwośći że Wenger ma lekki zawał, dycha jak pies, tak go przyspawało do krzesełka , ze przez 20 minut nawet nie wstał
Mina Wengera bezcenna

edit : 19 minuta 4 : 0 hahahah pieknie pieknie, teraz już nie mam wątpliwośći że Wenger ma lekki zawał, dycha jak pies, tak go przyspawało do krzesełka , ze przez 20 minut nawet nie wstał

Ostatnio zmieniony 08 lutego 2014, 14:12 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Bruce Badura
- Juventino
Dobrze tak Arsenalu. Jeszcze Bayern ich pyknie dwa razy to już w ogóle będzie miód. A już myśleli, że złapali Pana Boga za nogi:-) Najlepszy bramkarz PL, najlepszy rozgrywający świata, najlepszy trener:-P
- jareckik
- Juventino
Szkoda, że porażkami nie chwalimy się tak często, pozdro dla kumatych 8)Sorek21 pisze:Postawiłem 50 na powyżej 1,5 gola w pierwszej połowie ( kurs 2,25) . Myślałem że będzie 1-1 a tu taka niespodzianka.Bezcenne uczucie.
- pablo1503
- Juventino
Niewiarygodne 20 minut. Takiego czego już dawno nie widziałem.
Zawsze lubiłem Arsenal, ale od tamtego sezonu kibicuje Livkom w PL i liczę, że jeszcze sobie postrzelają w tym meczu.
Wenger ma milion ofensywnych pomocników i każe im grać na skrzydle. Nic dziwnego, że taki Cazorla jest bez formy skoro Ozil gra po 90min. w każdym meczu, mimo że od kilku tygodni jest totalnie bezproduktywny.
Giroud - ten facet mnie zadziwia. Osobiście uważam go za bardzo marnego piłkarza i sądzę, że Iaquinta w formie jest lepszy niż Francuz. Oglądam większość meczów Arsenalu co sezon i nadal się zastanawiam co Wenger widzi w tym kołu. 9 na 10 podań do niego kończy się stratą.
Wenger ma spore pole manewru. Cazorla do środka, Rosicky, albo przesunąć Wilshere'a.
Zawsze lubiłem Arsenal, ale od tamtego sezonu kibicuje Livkom w PL i liczę, że jeszcze sobie postrzelają w tym meczu.
Wenger ma milion ofensywnych pomocników i każe im grać na skrzydle. Nic dziwnego, że taki Cazorla jest bez formy skoro Ozil gra po 90min. w każdym meczu, mimo że od kilku tygodni jest totalnie bezproduktywny.
Giroud - ten facet mnie zadziwia. Osobiście uważam go za bardzo marnego piłkarza i sądzę, że Iaquinta w formie jest lepszy niż Francuz. Oglądam większość meczów Arsenalu co sezon i nadal się zastanawiam co Wenger widzi w tym kołu. 9 na 10 podań do niego kończy się stratą.
Nawet jak ci mają lekki kryzys, to kto ma grać? Giovinco? Świetny taktyczne Marchisio, któremu ostatnio wychodzą mecze tylko w roli registy?Ouh_yeah pisze:U nas kupiony za półdarmo Tevez i młody gwiazdor Pogba grają po 90 minut.
Wenger ma spore pole manewru. Cazorla do środka, Rosicky, albo przesunąć Wilshere'a.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2014, 14:50 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Yzil kosztował 50 baniek i ma chyba najwyższy kontrakt w Arsenalu. To że gra non stop jest jasne jak słońce. U nas kupiony za półdarmo Tevez i młody gwiazdor Pogba grają po 90 minut.pablo1503 pisze:Ozil gra po 90min. w każdym meczu, mimo że od kilku tygodni jest totalnie bezproduktywny.
- Bruce Badura
- Juventino
Wynik na piątkę. Steerling.
Fajnie by było zobaczyć The Reds w LM.
Fajnie by było zobaczyć The Reds w LM.
- Wojtek
- Juventino
Dokładnie;Djareckik pisze:Szkoda, że porażkami nie chwalimy się tak często, pozdro dla kumatych 8)Sorek21 pisze:Postawiłem 50 na powyżej 1,5 gola w pierwszej połowie ( kurs 2,25) . Myślałem że będzie 1-1 a tu taka niespodzianka.Bezcenne uczucie.
ps. Doprawdy niewiem jak będąc kibicem Juve można lubić LFC.