Wszystko o Squadra Azzurra
- Vimes
- Juventino
Jako naczelny hejter Balotellego na forum nawet ja w ostatnim czasie odpuściłem sobie wspominanie o nim, a tu Conte wysyła mu powołanie. Za co? Dziewięć meczów w Premier League, 685 minut na boisku, mnóstwo strzałów i zero goli, czyli koszmarna nieskuteczność. W Liverpoolu Gerrard wykonuje karne, więc Balotelli nie ma jak podreperować swoich statystyk
.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dla powołania Balotelliego mam tylko jedno wytłumaczenie - poza Pelle jako jedyny może sprawdzić się w "roli Llorente" a takiego zawodnika będzie Antek potrzebował na Chorwację ;] chociaż nie wierzę, by był on w stanie utrzymać taktyczne założenia Conte ale to już inna historia...
nie da się co miesiąc powoływać 23 zawodników którzy w ostatnim miesiącu zaprezentowali się najlepiej...
widzisz, tu pojawia się takie pojęcie jak "drużyna" o którym najwyraźniej nie słyszałeśAdiJuve pisze:Od Mario i Gio chyba z 10 lepszych włoskich napastników da się na tę chwilę wyliczyć

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Dla powołanie Ballo jest tylko jedno logiczne wytłumaczenie,że plotka z Pumą jest prawdziwa, płacą Conte część hajsu a i chyba sponsorują Ballo, więc wszystko jasne. Poza Buffonem to chyba Ballo jest w tej chwili drugim najbardziej znanym nazwiskiem z powołanych graczy.Maly pisze:dla powołania Balotelliego mam tylko jedno wytłumaczenie - poza Pelle jako jedyny może sprawdzić się w "roli Llorente" a takiego zawodnika będzie Antek potrzebował na Chorwację ;] chociaż nie wierzę, by był on w stanie utrzymać taktyczne założenia Conte ale to już inna historia...widzisz, tu pojawia się takie pojęcie jak "drużyna" o którym najwyraźniej nie słyszałeśAdiJuve pisze:Od Mario i Gio chyba z 10 lepszych włoskich napastników da się na tę chwilę wyliczyćnie da się co miesiąc powoływać 23 zawodników którzy w ostatnim miesiącu zaprezentowali się najlepiej...
O jakim w ogóle miesiącu piszesz? Od Ballo w tej chwili da się wyliczyć 10 włoskich napastników lepszych obecnie i 3 miesiące wstecz. Tak do drużyny lepiej brać słabszych graczy, bo pasuje do taktyki co z tego,że jak zagra to nie da kompletnie nic bo w tej chwili gra jakby nic nie potrafił, ale ważne,ze pasuje do taktyki i z nim słowo "drużyna" nabiera nowego sensu:)
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
chodzi o to, że Balotelli gdy odzyska formę będzie zjadał przykładowego FaQ na śniadanie, nie mówiąc już o wieku Fabio w momencie ME ;] poza tym być może Conte stwierdził, że lepszy Balo bez formy niż inni w... przykładowo wyobrażasz sobie, żeby nie powoływać Błaszczykowskiego bo mało gra lub słabo mu to wychodziło w ostatnich 2 miesiącach? zresztą z tym brakiem formy to też ciekawy temat bo dobra forma Balo zależy chyba bardziej od jego formy psychicznej w danym momencie a nie tego co prezentował w meczu dwa dni temu 
ps. wymień tych 10 lepszych
tylko proszę nie pisz, że Matri bo ma 5 goli i 3 asysty 

ps. wymień tych 10 lepszych

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- juventussek
- Juventino
Matri byłby dobry do kadry w końcu ma 5 bramek i 3 asysty, powinien dostać szansę.
- @D@$
- Juventino
Ludzie weźcie poprawkę na to, że dla Conte to ciągle początek przygody z kadrą. Chce sprawdzić wielu zawodników, przecież to nie oznacza, że Mario z miejsca zostanie podstawowym graczem i całe eliminacje będzie występował po 90 minut na mecz. Prandelli na początku powoływał takie tuzy jak Palladino czy Marco Motta. Poza tym na reprezentację należy patrzeć jako całość, a nie wyłuskiwać tych najbardziej kontrowersyjnych przy każdym powołaniu Conte i robić lament. Naprawdę wielu zawodników się przewinie i wielu z tych wielu (
) na Euro nie pojedzie. Czy wynik polskiej reprezentacji z Niemcami to kwestia tego, że Nawałka powołał inny skład niż Fornalik? No chyba jakiejś rewolucji kadrowej nie było, tyle tylko, że kilka "lisów' zabrakło, ale oni z resztą sami kadrę olali.
Z resztą jak się was czyta, to tak: Balotelli zły, Giovinco zły, Immobile zły, Zaza zły, to kogo ma ten Conte wystawiać, gdzie są te "pomijane talenty"?
Berardi szansę też dostanie, póki co Conte mówił, że ma on jeszcze czas, z resztą grywa póki co w młodzieżówce, niech zbiera doświadczenia, w "dorosłej" też pokopie, zapewniam.
Żeby nie było, nie mówię, że Balotelli w kadrze mnie cieszy, ale też rozumiem Antosia, ze próbuje różnych rozwiązań, choćby dla świętego spokoju chce zobaczyć Mario, żeby nie było, że nie dał mu szansy. Jak będzie fikał i opieprzał się na treningach, to kariery u Conte nie zrobi, jestem o to spokojny.

Brzmi to jak totalna bzdura, coś na miarę tego jak Nike miało kupić Juventusowi Neymara.Z resztą kto jak kto, ale Conte miałby być taką ciepłą kluchą i pozwolić by ktoś dyktował mu powołania? Kupy się to nie trzyma. Na logikę, jaki cel miałby sponsor by namawiać do powołania zawodnika bez formy, żeby się taki zawodnik zbłaźnił? Ja wiem, że plotki są różne, ale nie trzeba wszystkiego od razu łykać.AdiJuve pisze:Dla powołanie Ballo jest tylko jedno logiczne wytłumaczenie,że plotka z Pumą jest prawdziwa, płacą Conte część hajsu a i chyba sponsorują Ballo, więc wszystko jasne.
Podbijam, choć tylko @Vemis jest bardziej uprzedzony do Mario ode mnie.Maly pisze:ps. wymień tych 10 lepszychtylko proszę nie pisz, że Matri bo ma 5 goli i 3 asysty
Z resztą jak się was czyta, to tak: Balotelli zły, Giovinco zły, Immobile zły, Zaza zły, to kogo ma ten Conte wystawiać, gdzie są te "pomijane talenty"?
Berardi szansę też dostanie, póki co Conte mówił, że ma on jeszcze czas, z resztą grywa póki co w młodzieżówce, niech zbiera doświadczenia, w "dorosłej" też pokopie, zapewniam.
Żeby nie było, nie mówię, że Balotelli w kadrze mnie cieszy, ale też rozumiem Antosia, ze próbuje różnych rozwiązań, choćby dla świętego spokoju chce zobaczyć Mario, żeby nie było, że nie dał mu szansy. Jak będzie fikał i opieprzał się na treningach, to kariery u Conte nie zrobi, jestem o to spokojny.
- mcsqrczybyk
- Juventino
Pamiętajmy, że obecny system eliminacji sprawia, że najlepsi mogą sobie pozwolić na eksperymentowanie na niespotykaną dotąd skalę.
Poza tym, nie czarujmy się - w Serie A nie ma w tej chwili włoskiego napastnika na poziomie międzynarodowym, czyli skutecznego nie tylko w starciu z Empoli czy innym Sassuolo, ale i wzbudzającym zachwyt kibiców w europejskich pucharach. Mario przynajmniej kiedyś momentami ocierał się o piłkarski geniusz. Cała reszta to rzemieślnicy, jakich wielu.
Poza tym, nie czarujmy się - w Serie A nie ma w tej chwili włoskiego napastnika na poziomie międzynarodowym, czyli skutecznego nie tylko w starciu z Empoli czy innym Sassuolo, ale i wzbudzającym zachwyt kibiców w europejskich pucharach. Mario przynajmniej kiedyś momentami ocierał się o piłkarski geniusz. Cała reszta to rzemieślnicy, jakich wielu.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Skład na dzisiejszy mecz z Chorwacją:
Buffon
Darmian - Ranocchia - Chiellini
De Sciglio - Candreva - De Rossi - Marchisio - Pasqual
Immobile - Zaza
Mój Boże, dawno nie widziałem tak słabego składu Włochów w tak trudnym i prestiżowym (bo pewnie o 1. miejsce w grupie) dla nich meczu.
A na ławce: Bertolacci, Giovinco, Bonaventura, Soriano, Perin, Pelle, Parolo, Cerci, El Shaarawy, Moretti, Rugani i Sirgiu.
Póki co Conte bronią zwycięstwa, ale jak zacznie przegrywać, to nie ma się co dziwić. Ci piłkarze parę lat temu wylądowaliby w kadrze Włochów B a co niektórzy to nawet chyba w C.
Buffon
Darmian - Ranocchia - Chiellini
De Sciglio - Candreva - De Rossi - Marchisio - Pasqual
Immobile - Zaza
Mój Boże, dawno nie widziałem tak słabego składu Włochów w tak trudnym i prestiżowym (bo pewnie o 1. miejsce w grupie) dla nich meczu.
A na ławce: Bertolacci, Giovinco, Bonaventura, Soriano, Perin, Pelle, Parolo, Cerci, El Shaarawy, Moretti, Rugani i Sirgiu.
Póki co Conte bronią zwycięstwa, ale jak zacznie przegrywać, to nie ma się co dziwić. Ci piłkarze parę lat temu wylądowaliby w kadrze Włochów B a co niektórzy to nawet chyba w C.
- zbysioJuve
- Juventino
Nie za ciekawie to wygląda. Szczególnie ta obrona. Zobaczymy jak to będzie wyglądało podczas meczu. Ze swojej strony mam nadzieję, że Italia tego nie przegra.
Pierwszy strzał i gool. Brawo Candrewa
.
Pierwszy strzał i gool. Brawo Candrewa

- Morgesztern
- Juventino
Oj, Buffon, Buffon... Trzeba się powoli rozglądać za jakimś bramkarzem. 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Morgesztern pisze:Oj, Buffon, Buffon... Trzeba się powoli rozglądać za jakimś bramkarzem.
Żeby z narożnika pola karnego dać sobie między nogami strzelić

- Milano1910
- Milanista
Nie rozumiem wystawiania Buffona obecnie. Wiem, ze legenda wiem, że wciąż potrafi pokazać klasę. Sam go uwielbiam, ale jego forma pozostawia wiele do życzenia. Ja sam bym postawił na Perina. Rewelacyjna gra tego chłopaka w ostatnich meczach. Jeśli by w wieku 20 lat wywalczył sobie miejsce w kadrze to, aż strach pomyśleć jak by wyglądały jego umiejętności w kwiecie "wieku bramkarskiego" czyli 28 - 32 lata. Duże brawa dla Candrevy i dla Zazy za walkę