Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 15:00

Bargigga z Mediaset pokusił się o procentowe zestawienie szans na pozyskanie poszczególnych zawodników. Nie wiem z jakiego wzoru tudzież algorytmu mu to wyszło, ale jakoś tak:

60% Witsel, przy czym nie wierzę, że Marotta odpuści możliwość pozyskania go za rok for free.
65% Diawara
40% Brozovic
35% Bentacur

Ten sam dziennikarz podaje, że po sprzedaży Zazy nie będziemy sobie od razu zaprzątać głowy nowym napastnikiem, chcemy skompletować środek pola.

I jeszcze jedno, pośrednie info od tego gościa - Man Utd oferuje 30 baniek za Gabigola.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 15:05

Vincitore pisze:Bargigga z Mediaset pokusił się o procentowe zestawienie szans na pozyskanie poszczególnych zawodników. Nie wiem z jakiego wzoru tudzież algorytmu mu to wyszło, ale jakoś tak:

60% Witsel, przy czym nie wierzę, że Marotta odpuści możliwość pozyskania go za rok for free.
65% Diawara
40% Brozovic
35% Bentacur

Ten sam dziennikarz podaje, że po sprzedaży Zazy nie będziemy sobie od razu zaprzątać głowy nowym napastnikiem, chcemy skompletować środek pola.

I jeszcze jedno, pośrednie info od tego gościa - Man Utd oferuje 30 baniek za Gabigola.
Diawara i Bentacur to było by bardzo ciekawe, a myślę że w dłużej perspektywie wyszło by nam to na dobre. Już teraz mogli by obaj zastępować Samiego i Markiza gdy tamci byli by kontuzjowani a później byli by gotowi wypełni ich zastąpić. Po prostu wychowali byśmy sobie Topów bo obydwu na takich się zapowiada.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 15:09

Zarzucam takie info:

Chłopaki z twitterowego JMercato, którzy jako pierwsi podali info o Matuidim i jako pierwsi poinformowali, że skontaktowaliśmy się z otoczeniem Cesca (news zawiesili tydzień temu) podają transfer Matuidiego jako pewnik. Twierdzą, że za pośrednictwem Raioli, Matuidiemu udało się dość szybko ogarnąć dom w Turynie. Blaise miałby zamieszkać w starym domu Pogby - nieopodal Stadio Olimpico. Nie zgadza mi się tylko cena Matuidiego, którą podają (20 mln + 2 mln, wszystko dzięki Raioli).

Źródła? Zazwyczaj zachowują je dla siebie, nie chcąc się powoływać na kogokolwiek.

https://pbs.twimg.com/media/Cp-uTwoWAAAeom1.jpg

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 15:19

Bargiggia to jeden z najwiekszych pajacow tegorocznego mercato i strzela slepakami non stop. Wloscy kibice Juve caly czas robia sobie z niego jaja, nie tylko ze wzgledu na te brode. :smile:

Mignelo mi wczoraj info od Di Marzio, ze Diawara czeka na Napoli, a nasze zainteresowanie czy tez dzialania sa mniej konkretne niz mogloby sie wydawac.

Odnosnie Matuidiego przebakiwano wczesniej, ze jego wujek mieszka w Turynie.

Jesli to kogos zainteresuje to Jmercato informuje takze, ze oprocz Matuidiego powinnismy sie spodziewac kolejnego pomocnika. Marotta z kolei chce za wszelka cene opchnac Hernanesa.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 15:44

Agresti:

1. Zaza i Pereyra na 100% odchodzą.
2. Bardzo lubimy Brozovicia. Chorwat wpisuje się w te filozofię gry, ktora wyznaje Allegri.
3. Co do Matuidiego - wszystko w rękach PSG, ktore nie chce pozwolic swojemu graczowi na odejscie. Poki co.
4. Draxler nas nie interesuje w tym okienku.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 15:59

Czemu Brozo... ;/. Nie zrozumcie mnie źle, nie jest to zły grajek, lecz my potrzebujemy chyba gościa większego kalibru. Jako rezerwa jeszcze da się znieść, chodź patrząc na to ile czasu mieli nasi działacze nie wierze, że nikt inny nie wpadł im w oko.

Jestem może innego wyznania, ale wole włożyć hajs i zainwestować w kogoś młodszego czy bardziej perspektywicznego, niż następny hajs kłaść w zawodnika który jest dobrym średniakiem.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:02

pimbek pisze:Jestem może innego wyznania, ale wole włożyć hajs i zainwestować w kogoś młodszego czy bardziej perspektywicznego, niż następny hajs kłaść w zawodnika który jest dobrym średniakiem.
Tylko że on ma takie cechy tylko Ty tego nie widzisz. Inna kwestia że nie jest wart takiej kasy.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:21

Brozovic nawet na filmikach wygląda średni, mnie on kompletnie nie przekonuje. Koleś jest poprawny i tyle, brakuje mu czegoś magiczne...nie wiem jak to nazwać...brakuje mu czegoś co odróżnia piłkarzy wybitnych od dobrych...Was nie dziwi że nikt się nim nie interesuje prawie?

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:32

Tregi pisze:Brozovic nawet na filmikach wygląda średni, mnie on kompletnie nie przekonuje. Koleś jest poprawny i tyle, brakuje mu czegoś magiczne...nie wiem jak to nazwać...brakuje mu czegoś co odróżnia piłkarzy wybitnych od dobrych...Was nie dziwi że nikt się nim nie interesuje prawie?
I taka wypowiedź należy do moich ulubionych.
Nie oglądam piłkarza, widziałem go tylko na jutubie. Ale wnioski wyciągam po tym, że nie słyszałem plotek o nim.

Zaufajcie Marotcie. Jeśli już chcecie krytykować piłkarza to takiego, którego widzieliście w akcji. Trochę bardziej ufam jemu, niż ludziom nie oglądającym meczów, ale oceniających po plotkach transferowych.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:39

Szikit pisze:
Tregi pisze:Brozovic nawet na filmikach wygląda średni, mnie on kompletnie nie przekonuje. Koleś jest poprawny i tyle, brakuje mu czegoś magiczne...nie wiem jak to nazwać...brakuje mu czegoś co odróżnia piłkarzy wybitnych od dobrych...Was nie dziwi że nikt się nim nie interesuje prawie?
I taka wypowiedź należy do moich ulubionych.
Nie oglądam piłkarza, widziałem go tylko na jutubie. Ale wnioski wyciągam po tym, że nie słyszałem plotek o nim.

Zaufajcie Marotcie. Jeśli już chcecie krytykować piłkarza to takiego, którego widzieliście w akcji. Trochę bardziej ufam jemu, niż ludziom nie oglądającym meczów, ale oceniających po plotkach transferowych.
Akurat oglądałem Inter i w reprezentacji i mnie zachwycił. Spoko z Hernannesem też zaufaliśmy, nawet kibice ineteru chcą Brozo sprzeda,facet nadaje się tylko na rezerwę jak dla mnie, za 30 mln można lepszych piłkarzy kupić. Ale co ja wiem za rok pójdzie na wypożyczeni i kilka lat będzie z kasy poobierał spora pensje... Marota styl,po kilku super transferach kupić zawsze kogoś kto obciąża kasę...

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:40

@Tregi,

kogo lepszego zatem kupisz w miejsce Brozo? i w cenie Brozo?

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:51

Fabregas czy chociażby Witsel. Sam chciałbym byśmy zaryzykowali z Diawara i Bentacurtem bo obaj są niesamowicie jak na swój wiek ale wiem że o to u nas ciężko. Ale Fabas czy belg są dużo ciekawszymi piłkarzami niż Chorwat.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 16:55

JMercato o 17:30 ma podać jakąś jak to określili info-niespodziankę. Przebąkują coś o jakiejś transakcji związanej z Adidasem, nie bardzo rozumiem o co chodzi. Czekamy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 17:00

Vincitore pisze:JMercato o 17:30 ma podać jakąś jak to określili info-niespodziankę. Przebąkują coś o jakiejś transakcji związanej z Adidasem, nie bardzo rozumiem o co chodzi. Czekamy.
Matiudi nr 14 wiec i tak zostaje nam wolna 10.

Czyżby francuz dodatkiem do kogoś... bombowego?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 17:00

Tregi pisze:Fabregas czy chociażby Witsel. Sam chciałbym byśmy zaryzykowali z Diawara i Bentacurtem bo obaj są niesamowicie jak na swój wiek ale wiem że o to u nas ciężko. Ale Fabas czy belg są dużo ciekawszymi piłkarzami niż Chorwat.
Witsel juz powiedzial że zostaje na kolejny rok w swoim klubie. A nawet jeśli jest to tylko zasłona dymna, to dla mnie to taki sam noname jak Brozo. Fabregas za 30 mln? Badzmy powazni.

Zablokowany