Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:49

Obrazek

Jesteśmy niecałe 12 mln na minusie. Jak sprzedamy naszą trójce to mamy jeszcze full szmalu do wydania. Mam wielką nadzieję, że jeszcze uda się pozyskać głośne nazwisko!

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:57

DonPatch pisze:Fajnie by było, gdyby skończyło się jak w przypadku Polpo
No fajnie, ale nie oznacza że tak się skończy, niestety. Duńczyk to mój dream transfer, nie jakiś tam Isco ( :facepalm2: ), ale właśnie on. Za takiego piłkarza można dać każde pieniądze, mimo że to ofensywny pomocnik z krwi i kości (ew. lewoskrzydłowy) i tak naprawdę trudno o wkomponowanie go do taktyki 3-5-2. Wątpię jednak, że Tottenham nie jest wstanie zapewnić mu warunków, które oczekuje, a sam zawodnik w końcu będzie mógł zrealizować się w Lidze Mistrzów.

Skończenie okienka takim Fabregasem? Zawodnik zaliczył dopiero pierwszy bardzo słaby sezon, a widzę że już ma swoich hejterów. Po 3 latach w Barcelonie w Chelsea powrócił na swoją nominalną pozycję obdarowując świetnymi asystami swoich partnerów, że szok. 2006 zastępuje Vieirę, strzela gola Juve, dziś rozpatrywany w kontekście transferu do Starej Damy, życie piłkarza bywa przewrotne :ok: Kiedyś transfer Hiszpana nie do zrealizowania, nie do pomyślenia, dziś szanse na tego typu transfer na pewno są. Fabregas, Pjanic, Khedira + Marchisio daje radę. :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 13:26 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 13:17

FelekJUVE pisze:Obrazek

Jesteśmy niecałe 12 mln na minusie. Jak sprzedamy naszą trójce to mamy jeszcze full szmalu do wydania. Mam wielką nadzieję, że jeszcze uda się pozyskać głośne nazwisko!
Pereyra-15mln, Hernanes-8mln, Lemina-17mln. To daje niecałe 30 mln, ale przy dzisiejszych cenach na rynku to niewiele. Za takiego Bolasie ? everton daje 30mln funtów :facepalm2:
Marotta działaj szybko!

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 13:29

cinek_uk pisze:
FelekJUVE pisze:Obrazek

Pereyra-15mln, Hernanes-8mln, Lemina-17mln. To daje niecałe 30 mln, ale przy dzisiejszych cenach na rynku to niewiele. Za takiego Bolasie ? everton daje 30mln funtów :facepalm2:
Marotta działaj szybko!
Chyba raczej:
Zaza-25mln
Pereyra-15mln
Coman-20mln
Hernanes-12mln(6mln+6mln kontrakt), a jak wypożyczenie to 6mln
to dodatkowe 66-72mln. Wszyscy szacują że mieliśmy na wydanie 60mln.
60-12+66(72)=114-120mln
Jak nie kupimy nikogo dobrego to będzie porażka....
:angry:
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 13:44 przez Profesor, łącznie zmieniany 1 raz.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 13:43

Jakie 90-100 milionów???? :shock: :shock: :shock:
Powariowaliście do reszty?

Chłopaki takich transferów nie robi się na szybko w ostatnie dni okienka. Jaki James?
Jaki Eriksen?

Radzę zejść na ziemię, bo za dwa tygodnie znowu będzie wysyp żali jaki to Marotta jest zły.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 13:55

yanquez pisze:Jakie 90-100 milionów???? :shock: :shock: :shock:
Powariowaliście do reszty?

Chłopaki takich transferów nie robi się na szybko w ostatnie dni okienka. Jaki James?
Jaki Eriksen?

Radzę zejść na ziemię, bo za dwa tygodnie znowu będzie wysyp żali jaki to Marotta jest zły.
Czekałem na jakiś głos rozsądku. Widzę, że ubiegłoroczne okienko niektórych nic nie nauczyło. James, Isco i Eriksen to fantamercato, lepiej żebyście szybko się z tym oswoili, bo za 2 tygodnie będzie lament na forum.

Diawara brzmi dość rozsądnie, chłopak ma wciąż spory margines rozwoju. Chorwat z Interu mnie nie przekonuje, aczkolwiek wolałbym jego, niż jakąś okazję "last minute", jak nasz wirtuoz Anderson H.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 13:56 przez Basiek, łącznie zmieniany 1 raz.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 13:55

Podobno po sprzedazach mozemy nawet 100/150 mln jeszcze wydac.
Jeden konkretny typek z juventuz.com to napisal.
Nie musomy byc na zero.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:02

Kasa za Comana będzie dopiero w przyszłym sezonie bo Bayern ma 2 lata na jego wykup, a zdaje się mi że porostu będzie tak że wykupimy Benatiego(18mln chyba jest wykup) i Bayern nam dorzuci 2 mln bodaj za Comana tak że kasy zobaczmy na koncie niewiele. Jeśli Zaza i Pereyra odejdą wpadnie nam 40 mln, wiec pownosimy mieć na jeden duży transfer. Isco czy Jamse byli by najlepisz ale oni kosztują 50-70 mln, a ciężko mi wierzyć że wydmy taka kasę jeszcze w takim okienku. Wciąż nie rozumiem Igły za 90 baniek, za tak kasę można było mieć Isco i Lacazette. Fabregas byłby super opcją, on 2 late temu w Londynie wymiatał, dopiero w tamtym sezonie miał kiepski jak cała drużyna, u nas wierze że by się obudził a byłby zawodnik na 5 lat z najwyższej półki, jeden z ostatnich takich rozgrywających.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:06

tak jasne, sie dogadaja, tam jakies dwa miliony we wta czy we wta.
Chlopie to tak nie dziala, piszesz jak dwunastolatek.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:14

Tregi pisze:Kasa za Comana będzie dopiero w przyszłym sezonie bo Bayern ma 2 lata na jego wykup, a zdaje się mi że porostu będzie tak że wykupimy Benatiego(18mln chyba jest wykup)
Gwoli ścisłości - "Umowa przewiduje również opcję wykupu zawodnika na stałe za 17 milionów euro, zapłaconą w ciągu dwóch lat budżetowych." ;)

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie Beppe sypiącego kasą na prawo i lewo. :stop: Nie potrzebujemy żadnego Jamesa, na trequartiście może zawsze zagrać Pjanić (chociaż Allegri widzi go raczej jako registę). Z realnych opcji zostaje jak na razie Brozović i Diawara. Żaden z nich to nie jest to czego szukamy, ale z dwojga wolę piłkarza Bolonii.

Obrazek
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:17

Człowieku mamy zapisany wykup Benatiego po sezonie na bodaj 17 mln, a Bayern wykup Coman za 20. Wiec logiczne chyba jest ze jak oba kluby będą chciały wykupić zawodników to pójdzie tak że Coman zostanie wykupiony za Benatiego(17mln)+3mln=20mln zapisanych w umowie. Chyba że nie ogarniasz tak skomplikowanej matematyki bo na palca tylko umiesz liczyć?
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 14:19 przez Tregi, łącznie zmieniany 1 raz.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:18

Tregi pisze:Kasa za Comana będzie dopiero w przyszłym sezonie bo Bayern ma 2 lata na jego wykup, a zdaje się mi że porostu będzie tak że wykupimy Benatiego(18mln chyba jest wykup) i Bayern nam dorzuci 2 mln bodaj za Comana tak że kasy zobaczmy na koncie niewiele. Jeśli Zaza i Pereyra odejdą wpadnie nam 40 mln, wiec pownosimy mieć na jeden duży transfer. Isco czy Jamse byli by najlepisz ale oni kosztują 50-70 mln, a ciężko mi wierzyć że wydmy taka kasę jeszcze w takim okienku. Wciąż nie rozumiem Igły za 90 baniek, za tak kasę można było mieć Isco i Lacazette. Fabregas byłby super opcją, on 2 late temu w Londynie wymiatał, dopiero w tamtym sezonie miał kiepski jak cała drużyna, u nas wierze że by się obudził a byłby zawodnik na 5 lat z najwyższej półki, jeden z ostatnich takich rozgrywających.
Było już wcześniej - Bayern uruchomi klauzule w tym roku.

@yanquez Jedynie twierdze że będzie tyle na transfery, wiem że cięzko kogoś z podstawy kupić na koniec okienka, ale mając taką $ a kupić Brozovica? W zeszłe Mercato oszczędziliśmy, zimą też, teraz będzie podobnie? No chyba że mamy spłacić dług i dać podwyżki zawodnikom.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 51 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:25

Na transfery wplywa wiele czynnikow. Przyklad Canny i Ibry nie nauczyl Was czegos ? Ja wiem ze to nie w stylu Marotty, bomba pod koniec okienka, ale nigdy nie mial takich srodkow na nie jak obecnie.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 14:26 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:25

Profesor pisze:
Tregi pisze:Kasa za Comana będzie dopiero w przyszłym sezonie bo Bayern ma 2 lata na jego wykup, a zdaje się mi że porostu będzie tak że wykupimy Benatiego(18mln chyba jest wykup) i Bayern nam dorzuci 2 mln bodaj za Comana tak że kasy zobaczmy na koncie niewiele. Jeśli Zaza i Pereyra odejdą wpadnie nam 40 mln, wiec pownosimy mieć na jeden duży transfer. Isco czy Jamse byli by najlepisz ale oni kosztują 50-70 mln, a ciężko mi wierzyć że wydmy taka kasę jeszcze w takim okienku. Wciąż nie rozumiem Igły za 90 baniek, za tak kasę można było mieć Isco i Lacazette. Fabregas byłby super opcją, on 2 late temu w Londynie wymiatał, dopiero w tamtym sezonie miał kiepski jak cała drużyna, u nas wierze że by się obudził a byłby zawodnik na 5 lat z najwyższej półki, jeden z ostatnich takich rozgrywających.

@yanquez Jedynie twierdze że będzie tyle na transfery, wiem że cięzko kogoś z podstawy kupić na koniec okienka, ale mając taką $ a kupić Brozovica? W zeszłe Mercato oszczędziliśmy, zimą też, teraz będzie podobnie? No chyba że mamy spłacić dług i dać podwyżki zawodnikom.
Często jestem na stronie Bayernu i nikt tam nie pisał że Bayern wykupi Comana w tym roku, że wykupią to jest raczej pewne ale do 30 czerwca 2017 roku. Bo po co mają go wykupować teraz? Tak mają jeszcze sezon żeby się upewnić, a dodatkowo jak kontuzji dozna zawsze się mogą wycofać.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 14:30

Tregi pisze:
Profesor pisze:

Często jestem na stronie Bayernu i nikt tam nie pisał że Bayern wykupi Comana w tym roku, że wykupią to jest raczej pewne ale do 30 czerwca 2017 roku. Bo po co mają go wykupować teraz? Tak mają jeszcze sezon żeby się upewnić, a dodatkowo jak kontuzji dozna zawsze się mogą wycofać.
Może chcą go wrzucić w koszty i obniżyć sobie podatek...

Zablokowany