Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 12:01

freddie88 pisze:Jezeli sprzedamy Pereyre i Zazę to moze Marotta zrobi jakis extra transfer:)
Ale jak sprzedamy Pereyrę i Zazę to dopiero wyjdziemy na 0 jeśli chodzi o liczbę zawodników w kadrze. Musielibyśmy jeszcze pozbyć się Hernanesa, aby kogoś kupić.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 12:15

Crunny pisze:
freddie88 pisze:Jezeli sprzedamy Pereyre i Zazę to moze Marotta zrobi jakis extra transfer:)
Ale jak sprzedamy Pereyrę i Zazę to dopiero wyjdziemy na 0 jeśli chodzi o liczbę zawodników w kadrze. Musielibyśmy jeszcze pozbyć się Hernanesa, aby kogoś kupić.
Niekoniecznie, bo Pjaca ma 21 lat... Co prawda uważam, że i tak trzeba go gdzieś sprzedać, bo sprowadzając kolejnego pomocnika nie będzie dla niego miejsca, ale przy w/w sprzedażach nie blokuje on miejsca dla nowego zawodnika.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 12:23

unbelievable87 pisze:
Crunny pisze:
Niekoniecznie, bo Pjaca ma 21 lat... Co prawda uważam, że i tak trzeba go gdzieś sprzedać, bo sprowadzając kolejnego pomocnika nie będzie dla niego miejsca, ale przy w/w sprzedażach nie blokuje on miejsca dla nowego zawodnika.
Sprzedać?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 12:34

Adrian27th pisze:Uważam też że ktokolwiek ma do nas przyjść, jest już dogadany - mówie tu o większym transferze, a szukamy tylko uzupełniającej opcji.
Tak jak pisałem. Według VSowych źródeł ugadany był Matuidi, nie było przy tym żadnych problemów z działaczami PSG, ale nagle szejk stwierdził, że coś mu się nie podoba i wszystko zablokował.

Nasi wczoraj ponoć nie spędzili tradycyjnej włoskiej niedzieli na plaży. A w ramach ciekawostki, Agresti na VS, całkowicie prywatnie, był trochę zaniepokojony trochę skonfundowany sytuacją naszej pomocy.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 12:52

wloski pisze:
unbelievable87 pisze:
Crunny pisze:
Sprzedać?
Tak sprzedać Hernanesa, który jest nam zbędny, ale przy odejściu Pereyry i Zazy będziemy mieli jedno miejsce, bo Pjaca ma 21 lat, więc nie liczy się go do grupy 21 pilkarzy, nie będących wychowankami.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 13:05

Mój błąd.
/kasacja
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2016, 13:35 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 13:19

pumex pisze:Pereyra od początku sprawiał wrażenie piłkarza o potencjale zbyt niskim, by wiązać z nim nadzieje na przyszłość i dobrze o tym wiesz ;)
Ja go traktowałem jako uzupełnienie składu, na tamten moment nam to wystarczało.
pumex pisze:Proszę, nagle u nas na forum Brozović jest fajny i tak dalej. Szkoda tylko, że wcześniej jakoś nikomu tutaj przez myśl nie przeszła kandydatura Chorwata, nikt nie pisał, jak to fajnie byłoby się nim zainteresować, sprzątnąć Interowi tak dobrego gracza jednocześnie go osłabiając. W sumie nie dziwię się, bo często grał przeciętnie w przeciętnym zespole, niezbyt często łapał się do 11-tek kolejki, o 11-tce sezonu nie wspominając. Teraz, w przypływie totalnego zaufania do Marotty, nagle okazuje się, że Inter pod swoimi skrzydłami ma solidnego box-to-boxa z potencjałem na topa, którego o dziwo bez większych obaw chce poświęcić by móc wpuścić do zespołu kogoś lepszego :lol:
Poszerzaj horyzonty. Łap:
Dizzee (Interista, w lutym 2015) pisze:Brozovic Najmniej medialny transfer, jak narazie okazuje się najbardziej wartościowym wzmocnieniem, jak już pisałem potencjał na czołowego B2B w lidze, dziwiłem się zawsze, że wygryzł Kove z pierwszego składu reprezentacji Chorwacji, w Interze wystarczyły mu trzy tygodnie i zrobił to samo. Rządzi i dzieli w pomocy.
Robaku (lipiec 2016) pisze:
cziro pisze:Verratti mógłby przyjść do Juve tylko w jednym momencie, wiadomo w jakim. Podobnie ja ktoś wyżej napisał, jak czytam nazwiska typu Brozovic, robi mi się słabo.
A mnie się robi słąbo od specjalistów wszystkich. Brozo jest na podobnym poziomie co Icardi. najjaśniejsza postać Interu. Jak mamy kogoś brać z Serie A to tylko Brozo ew. Hamsik w tym momencie z pomocników.
Na tym forum pojawiały się już tak kretyńskie kandydatury, że brak Brozo wcale nie przemawia za czymś złym. Ciężko też oczekiwać że ktoś będzie tu tworzył ciekawe listy graczy, których warto wyciągnąć z innych zespołów czy to Serie A czy innych lig, bo jest ich zwyczajnie bardzo wielu, mniej lub bardziej realnych.
pumex pisze:To, że Brozović jest lepszym piłkarzem od Pereyry nie znaczy, że nie czeka go casus Argentyńczyka. Prawdopodobnie czeka, bo jeśli będziemy chcieli zaliczać się do ścisłego europejskiego topu, siłą rzeczy prędko dojdziemy do wniosku, że trzeba za Chorwata, kupionego niedawno za 25 baniek, poszukać kogoś lepszego, stanowiącego alternatywę jak niegdyś Marchisio/Pogba.
Napisałem wyraźnie, że dla mnie Brozovic nie jest zawodnikiem do pierwszego składu, ale bardzo dobrą opcją na ławkę (napisałem: "To (sprowadzenie Chorwata) oczywiście nie wyklucza sprowadzenia zawodnika do pierwszego składu, ale Brozovic na rezerwę byłby naprawdę spoko). Niewykluczone jednak, że udałoby mu się wskoczyć poziom wyżej, a wtedy kto wie. Moim zdaniem jesteśmy w ścisłym europejskim topie.
Z Pogbą mnie zabiłeś, byłeś chyba ostatnim, który w niego wierzył :prochno:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 13:28

#Stampa: #Napoli have already offered €17m for #Diawara but now #Juve could beat them with a €20m proposal

sporawo trochę ale na promocje nie ma co liczyć.

Ano i zapomniałem o najważniejszym :D Rozważamy wypożyczenie Matriego
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2016, 13:37 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 13:30

Poprostu pisze:
unbelievable87 pisze:
Tak sprzedać Hernanesa, który jest nam zbędny, ale przy odejściu Pereyry i Zazy będziemy mieli jedno miejsce, bo Pjaca ma 21 lat, więc nie liczy się go do grupy 21 pilkarzy, nie będących wychowankami.

Pjaca we Włoszech liczony jest jako U21. Jakiś tydzień temu wrzucałem grafikę która przedstawia ta sytuację. Nie chce mi się jej teraz znowu szukać. Jak chcesz to przeszukaj moje posty a się przekonasz.
Potwierdzasz to co napisał unbelievable :prochno:

Chyba bardziej od nazwiska do pomocy, ciekawi mnie za ile/czy pójdą Hernanes, Zaza i Pereyra. Bo bez oficjalek nie uwierzę w takie kwoty.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 13:45

Nawet jeśli Brozović doszedłby do Juve, to i tak nie ma pomocnika do wywalczania przewagi w środku pola.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 13:53

RICTOR pisze:
Adrian27th pisze:Uważam też że ktokolwiek ma do nas przyjść, jest już dogadany - mówie tu o większym transferze, a szukamy tylko uzupełniającej opcji.
Tak jak pisałem. Według VSowych źródeł ugadany był Matuidi, nie było przy tym żadnych problemów z działaczami PSG, ale nagle szejk stwierdził, że coś mu się nie podoba i wszystko zablokował.

Nasi wczoraj ponoć nie spędzili tradycyjnej włoskiej niedzieli na plaży. A w ramach ciekawostki, Agresti na VS, całkowicie prywatnie, był trochę zaniepokojony trochę skonfundowany sytuacją naszej pomocy.
Matuidiego nie chciałbym ze względu na osobę grubego . A co do sytuacji pomocy. Niestety ale z jednej z najlepszych w Europie teraz wyglądamy na mocno średnią ;/

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 14:55

Molek big fun juve pisze:
RICTOR pisze:

Matuidiego nie chciałbym ze względu na osobę grubego . A co do sytuacji pomocy. Niestety ale z jednej z najlepszych w Europie teraz wyglądamy na mocno średnią ;/
Nie dramatyzuj. Większość osób na forum uważa że grają nazwiska. Gowno prawda. Pomoc jest mocna z tym ze nie kompletna. Przyjdzie jakiś kot w rozgrywania + przecinaka i będzie gitara. Nie zapominajmy ze w pomocy przy 3 5 2 na bokach mamy Sandro/Evre + Lichy/Alves + Pjanica co jak co ale jest to Europejski TOP ! Jak dodasz do tego Markiza i Khedire to robi się już mega. Przypomnę Topie że w meczu w którym graliśmy i wyeliminowalismy Real w środku biegał Sturaro. Mercato poki co 9 na 10 robimy swoje. Będziemy mega mocni a placzki stekajace o szybki odpadnieciu z LM niech walną baranka w ścianę i niech nie wylewają swoich pseudo zdań na tym forum bo nie znają się zupełnie na piłce! Europa się nas boi !!!!!!!

superlux

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 15:48

Jestem ciekawy kogo ściągnie juve na miejsce pogby :)
Piłkarze bardzo często noszą takie łańcuszki http://zozodesign.pl/index.php/bizuteri ... 503-detail różańce bardzo fajnie wyglądają widziałem w lidze mistrzów!
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2016, 15:53 przez superlux, łącznie zmieniany 5 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 15:52

Ouh_yeah pisze:Pereyra miał potencjał na dobrego grajka
Tak. I dlatego..
Ouh_yeah pisze:w Udinese grał chyba dwa lata na skrzydle i strzelił może z trzy bramki
;) ;)

A jego gol z Hellasem to prędzej łut szczęścia aniżeli potwierdzenie jego umiejętności. Generalnie wyszło z nim tak, jak wyjść miało - przyszedł za kupę siana, był zbyt rzadki w ofensywie by grać z przodu i zbyt słaby w defensywie by grać głębiej, dobry dwumecz z Borussią, poza tym mnóstwo koślawych zagrań i problem z jego odsprzedażą by zbyt wiele nie stracić.
ewerthon pisze:
Szikit pisze:O Nainngolana tez się kłóciłem, bo połowa ludzi uznała, że w Cagliari to zwykły przeciętniak.
Ja pamiętam, że właśnie m.in. Pumex wypowiadał się o nim w takim tonie parę lat temu. A co z piłkarza wyrosło, każdy widzi.
Nigdy się od tych dawnych wypowiedzi nie próbowałem odcinać.
RICTOR pisze:Agresti na VS, całkowicie prywatnie, był trochę zaniepokojony trochę skonfundowany sytuacją naszej pomocy.
Jak to..? :eh: Toć według części JP pomoc jest kompletna..
szczypek pisze:
pumex pisze:Pereyra od początku sprawiał wrażenie piłkarza o potencjale zbyt niskim, by wiązać z nim nadzieje na przyszłość i dobrze o tym wiesz ;)
Ja go traktowałem jako uzupełnienie składu, na tamten moment nam to wystarczało.
Po piłkarzu za łącznie 17 milionów oczekuję, że będzie konkretną alternatywą. Nie był.
szczypek pisze:Poszerzaj horyzonty. Łap
Ok, przeczytałem, przyjąłem do wiadomości, że gdzieś w międzyczasie pojawiły się pojedyncze posty z kandydaturą Chorwata.
szczypek pisze:Z Pogbą mnie zabiłeś, byłeś chyba ostatnim, który w niego wierzył :prochno:
Zieew. Było wałkowane tyle razy...

Szczypku, powiedz szczerze - wierzysz, że w 2 tygodnie pozostałe do końca mercato i na niecały tydzień przed startem ligi Brozović za 25 milionów byłby dla nas tym drugim, słabszym pomocnikiem, który nas wzmocni?

Szikit pisze:Zaza miał być wg forumowych ekspertów człapakiem
I często nim był, gdy grał od pierwszych minut
Szikit pisze:a Vidal przeciętniakiem
Serio wówczas najlepszy pomocnik Bundesligi według kogoś był przeciętniakiem? :|

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 16:02

pumex pisze:Serio wówczas najlepszy pomocnik Bundesligi według kogoś był przeciętniakiem? :|
Jeśli dobrze pamiętam to była tutaj grupa userów pukających się w głowę po co wypuszczać Melo żeby pozyskać wcale nie lepszego Vidala.

Hmm, jeśli wierzyć w tego Matuidiego, który już był prawie nasz, ale w ostatniej chwili zadziało się źle to nie dziwne byłyby obecne ruchy naszego zarządu. Byłyby wtedy zrozumiałe i w dużej częsci usprawiedliwione. Ale jest też druga strona medalu, żadnych wielkich rewelacji bym się jednak nie spodziewał bo już trochę mało czasu żeby komuś wyrwać top pomocnika.

Zablokowany