Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:24

Trzeba przyznać, że pomysł z Lodim jest bardzo dobry. Włoch w kolejnym sezonie mógłby zostać zmiennikiem Pirlo, z kolei w następnym rywalizowałby z innym piłkarzem o rolę rozgrywającego. Pytania tylko czy Catania jest wstanie zaakceptować 6-7 mln euro za kluczowego dla siebie piłkarza, któremu kontrakt wygasa w 2016? Skoro za zapchajdziurę Padoina Juve dało te 5 mln euro, to suma odstępnego za Francesco będzie zapewne dwukrotnością tej kwoty. No, chyba że Giuseppe da radę wyekspediować w ramach rozliczenia jałowego pomocnika Atalanty

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:38

Jeśli ten Lodi faktycznie rokuje nadzieje to w takim ukladzie dać te 5 baniek i dorzucić jeszcze Motte i już :lol:

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:49

Lucas87 pisze:Jeśli ten Lodi faktycznie rokuje nadzieje to w takim ukladzie dać te 5 baniek i dorzucić jeszcze Motte i już :lol:
Nie wiem czy wiesz, ale Lodi już niedługo osiągnie 30 lat więc nie jest graczem rokującym tylko ukształtowanym.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:54

Jeśli nie mamy szansy na pozyskanie następcy Pirlo w tym okienku transferowym to warto ściągnąć dobrego zastępce Pirlo, a Lodi jest bardzo dobrym pomocnikiem, za cenę ok. 5mln plus jakiś zawodnik to prawdziwa okazja

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 20:58

Ja tam jestem optymistą jeśli chodzi o ten transfer Higuaina. Ciężko jest wyjść z cienia Cristiano Ronaldo, u nas Gonzalo będzie absolutnym nr 1 i coś czuję, że może być prawdziwą maszynką do strzelania goli. Nie pierwszy zawodnik oddany przez Real, który może pokazać na co go stać gdy dostanie szansę w innym klubie (patrz: Robben, van der Vaart). Mam nadzieję, że z Pipitą będzie tak samo u nas. Przejrzałem nieco serwisy Realu i generalnie fani widać żałowaliby gdyby odszedł. Przez Real przewinęło się sporo konkretnych napastników, a Argentyńczyk mimo to statystykami imponuje. Zaraz po Cavanim to będzie największa gwiazda SerieA (może przyćmi Urusa? :pray: )

Z dedykacją dla hejterów Giovinco, cytat z realmadrid.pl:
2013.05.10, godz. 22:44, BlancoSSSS
Może lepiej byśmy wyszli gdyby doszlo do wymiany Igła za Pogbę lub Giovinco z ewentualną dopłata ze strony Juve w wysokości 5-6 mln .
:smile: pomarzyć dobra rzecz...

:plflag: :juveflag: :plflag:
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 21:05

Igła zawsze spoko, 22 mln € za takiego gracza to nei jest duzo zwazyszy na to jaki ma wiek (najlepsze lata miejmy nadzieje przed nim), renoma, wyrobione nazwisko w Europie, byle frajer nie zalicza w takim klubie jak Real 187 meczy z czego 104 trafień do siatki i wiele, wiele czynników.

btw dobrze ze przypomniales o van der Vaarcie, moim zdaniem jednym z najbardziej niedocenianych pilkarzy ostatnich czasow, pamietam jak gral jeszcze w HSV, to MODLIŁEM się o to by do nas doszedł, jednak wybrał korzystniejszą oferte z Realu, Juve wtedy zbyt atrakcyjne nie było, nie mieliśmy mu do zaoferowania tyle ile ma dzisiejszy Juventus, czyli trofea, gre w LM. Pamiętam jego gre w Ajaxie rowniez, znakomity pilkarz.

/
niestety u nas przez wielu hejcony Giovinco jest obiektem pragnień wielu kibicow innych topowych zespolow :smile:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 21:17

Dopóki nie będzie oficjala nie ma czego komentować. Także niech sobie pisza ile wlezie o Higuainie. Ale póki co nie ma co się jeszcze cieszyć.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 21:19

Jak po tym meczu pokazali w studiu Nsport ile wydał Juventus w ostatnich pięciu latach, to faktycznie trudno liczyć na jakieś ogromne transfery w przyszłości, zwłaszcza spoglądając na to, jakie klub ma zyski w porównaniu do największych. Tiago, Diego, Melo, Amauri, Martinez, Krasić - każdy z nich został sprowadzony za przynajmniej 10 mln euro, a na dłuższą metę nie mieliśmy z tego żadnego pożytku. Nadszedł taki czas, kiedy mamy już zbudowaną drużynę, dlatego kupowanie w tym momencie kolejnych półśrodków kompletnie mija się z celem.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 21:19

Bazyliszek pisze: niestety u nas przez wielu hejcony Giovinco jest obiektem pragnień wielu kibicow innych topowych zespolow :smile:
Dzisiaj dał kolejny powód do hejcenia. Od kiedy pamiętam pokładałem wiarę w każdego zawodnika Juve, ale obecnie załamują mnie napastnicy. Co dzisiaj robił Matri ? Giovinco ? Vucinic raz dobrze wbiegł, Quaglia incognito. Llorente nic tu nie poradzi. Tutaj potrzeba zmiany formacji, powrotu do czterech obrońców i spróbowania trzech atakujących.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 21:25

Brutalo piszesz o naszych kiepskich napastnikach, ze nie mamy dobrego napadu a wtym samym zdaniu piszesz ze musimy zmienic formacje wktorej jest 2 napadziorow na trzech :C

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 21:28

z tego co pokazali w studiu enki wynika, że przeważnie lepiej mądrze wydać mniej niż głupio szaleć z zakupami, czego najlepszym przykładem jest Bayern. niestety transfery Secco jeszcze długo będą kotwicą na naszej szyi :( teraz musimy mądrze wyprzedać resztkę szrotu, mądrze wydać to co mamy i wrócić do 4-3-3.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 12:08

Nedved1983 pisze:z tego co pokazali w studiu enki wynika, że przeważnie lepiej mądrze wydać mniej niż głupio szaleć z zakupami, czego najlepszym przykładem jest Bayern. niestety transfery Secco jeszcze długo będą kotwicą na naszej szyi :( teraz musimy mądrze wyprzedać resztkę szrotu, mądrze wydać to co mamy i wrócić do 4-3-3.
Te nazwiska w grafice mieli jakieś z kosmosu, jedynie w Igłę wierzę, ale i o to będzie bardzo ciężko. Co do wydatków, to zgrabnie ominęli temat pensji a założe się że Bayern z zarobkami więcej wydał, nie mówiąc o czołówce zestawienia.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 12:29

Ktoś by wrzucił screen z tej rozpiski enki ? Ja oglądałem w innej telewizji i nie mogłem doświadczyć tego zjawiska.

Igła jest jak najbardziej realny. Myślę też że cena za Jojo w tym sezonie raczej spadła niż podrosła. Problem jest taki że Viola pewnie będzie wolała go sprzedać za granicę. Przydałby się Ljajic, ponoć jego koszt to nie więcej jak 10 mln.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 14:09

Na moje Ljajić, choć to niezły (ale konfliktowy!) piłkarz, to poziom Giovinco. Czy na pewno byłby potrzebny?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2013, 18:11

Gracze ze spadkowiczów, którym warto się przyjrzeć (nie żeby sprowadzać ich wszystkich, bo to trochę ochłapy, ale można poszukać taniego uzupełnienia ławki, by zostało więcej kasy na głośne nazwiska):
1. Josip Ilicic (25 lat, Palermo)
do wyciągnięcia za 6-8 mln
Nie ma co komentować, jedyny gracz Palermo w tym sezonie, który coś ogarniał, pytanie tylko czy nie zawołają za niego >10 mln.
2. Loic Remy (26 lat, QPR)
do wyciągnięcia za 6-8 mln
To nie jest nasz wymarzony napastnik, ale gdyby odeszli Matri i Quagliarella i trza nam było kogoś na ławę, to można spróbować z 26-letnim Francuzem, któremu może nie widzieć się gra w Championship.
3. Juan Quintero (20 lat, Pescara)
do wyciągnięcia za 3-5 mln
Nieco spuścił z tonu, ale jest młody i Pescara może nie mieć kasy na jego wykupienie z Atletico Nacional.
4. Fabrizio Miccoli (33 lata, Palermo)
do wyciągnięcia za darmo, kończy mu się kontrakt
Jako następca Anelki, taki nasz Di Natale i rezerwowy piąty napastnik.
5. Park Ji-Sung (32 lata, QPR)
do wyciągnięcia za 1,5-2 mln
Solidny, uniwersalny rezerwowy, który podobnie jak w przypadku Remy'ego, wolałaby być pewnie rezerwowym w klubie walczącym o zwycięstwo w Serie A niż Championship i dodatkowy plus, że wzrosłoby zainteresowanie Juve w Korei Południowej.
6. Vladimir Weiss (23 lata, Pescara)
do wyciągnięcia za darmo, kończy mu się kontrakt
Mega uniwersalny gracz, który jest młody, a w swoim pierwszym sezonie w Serie A zanotował 4 gole i 4 asysty w beznadziejnym klubie.
7. Paulo Dybala (19 lat, Palermo)
do wyciągnięcia za 3-5 mln na współwłasność
Młody napastnik, można by go jakoś na współwłasność pokombinować, choć tego typu interesy z Palermo mogą być wyjątkowo trudne)
8. Ivan Pelizzoli (32 lata, Pescara)
do wyciągnięcia za 0,3-0,5 mln
Jako następca Storariego, który zarabia bardzo dużo, broni nieco gorzej niż kiedyś i za rok kończy mu się kontrakt, a taki Pelizzoli bronił w kilku meczach tego sezonu kapitalnie, zostając piłkarzem meczu i jest 3 lata młodszy.

Podejrzewam, że Marotta ma niejednego na oku ;)

Zablokowany