Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 10:34

są na forum osoby, którym często wydaje się, że napisali coś śmiesznego i mimo że te wypowiedzi nie są na temat nie otrzymują kartek. Kolega eros101010 dał linka z kilkoma wypowiedziami i ciekawostkami (nawiasem mówiąc info o tym, że nasz stadion został wybudowany niższym kosztem niż stadion Wisły wydaje mi się wręcz nieprawdopodobne) na temat stadionu i za to dostał kartkę, bo jak twierdzi steru post nie wnosi nic do dyskusji :shock: "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 12:22

mateo369 pisze:są na forum osoby, którym często wydaje się, że napisali coś śmiesznego i mimo że te wypowiedzi nie są na temat nie otrzymują kartek. Kolega eros101010 dał linka z kilkoma wypowiedziami i ciekawostkami (nawiasem mówiąc info o tym, że nasz stadion został wybudowany niższym kosztem niż stadion Wisły wydaje mi się wręcz nieprawdopodobne) na temat stadionu i za to dostał kartkę, bo jak twierdzi steru post nie wnosi nic do dyskusji :shock: "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"
Nic nie wnoszacy post a post bez własnego komentarza to jednak nie to samo. 8)

A stadionik. Miód :)

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 12:23

Spokojnie, pomyliłem się w uzasadnieniu - już poprawione. Kartka się należy ewidentnie.

Jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do innych postów i braku ich moderacji - skorzystaj z niebieskiej kartki. Nie wszystkie posty na forum da się przeczytać ;)
it doesn't matter pisze:Nic nie wnoszacy post a post bez własnego komentarza to jednak nie to samo. 8)
Wcześniej rzeczywiście było : post nic nie wnoszący do dyskusji... Teraz jest poprawnie.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 19:17

mateo369 pisze:info o tym, że nasz stadion został wybudowany niższym kosztem niż stadion Wisły wydaje mi się wręcz nieprawdopodobne
No ale to prawda. Wrzucałem kiedyś koszty stadionów w przeliczeniu na miejsce ('nasz', wszystkie polskie na Euro i Kraków). W przeliczeniu na miejsce wyszło 3 razy taniej niż na Narodowym np (3 tys € kontra 12)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 20:30

Ciekawostka - nad głównym wejściem na stadion został dzisiaj umieszczony napis "Juventus Football Club". Przyznacie, że to trochę niespodziewane, jako że zazwyczaj w najbardziej widocznym miejscu znajduje się logo tymczasowego właściciela nazwy obiektu, chociaż mogę się mylić.

http://1.bp.blogspot.com/-i_agNkywDkk/T ... 01780j.jpg

Na powyższym zdjęciu widać jedynie fragment montowanego napisu, gdzieś już jednak zetknąłem się z ukończonym.
Ostatnio zmieniony 07 września 2011, 20:35 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 20:35

mrozzi pisze:Ciekawostka - nad głównym wejściem na stadion został dzisiaj umieszczony napis "Juventus Football Club". Przyznacie, że to trochę niespodziewane, jako że zazwyczaj w najbardziej widocznym miejscu znajduje się logo tymczasowego właściciela nazwy obiektu, chociaż mogę się mylić.
Nie chcę zapeszać, ale od paru tygodni w związku z absolutną ciszą na temat sponsora zaczynam po cichu wierzyć w nazwę związaną bezpośrednio z Juventusem, a nie jakąś Pepsi Arene :pray:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 20:42

Brutalo pisze:
mrozzi pisze:Ciekawostka - nad głównym wejściem na stadion został dzisiaj umieszczony napis "Juventus Football Club". Przyznacie, że to trochę niespodziewane, jako że zazwyczaj w najbardziej widocznym miejscu znajduje się logo tymczasowego właściciela nazwy obiektu, chociaż mogę się mylić.
Nie chcę zapeszać, ale od paru tygodni w związku z absolutną ciszą na temat sponsora zaczynam po cichu wierzyć w nazwę związaną bezpośrednio z Juventusem, a nie jakąś Pepsi Arene :pray:
Spokojnie, nazwa komercyjna prędzej czy później będzie, inaczej Sportfive robiłoby za jelenia. Tyle, że pewnie logo sponsora tytularnego będzie w innym - równie widocznym miejscu.
Za pomysł umieszczenia napisu nad głównym wejściem należą się naprawdę gromkie brawa, rzadko nasz zarząd potrafi nas pozytywnie zaskoczyć. Fajnie, bo dzięki temu stadion będzie jeszcze bardziej kojarzył się z naszym klubem a nie z jakimś "Conad'em" itp.

Jutro otwarcie Juventus Areny :dance: kupa w portkach z podniecenia już jest :-D

Obrazek
Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 20:44

mrozzi pisze: Na powyższym zdjęciu widać jedynie fragment montowanego napisu, gdzieś już jednak zetknąłem się z ukończonym.
Pewnie o to zdjęcie chodzi. Jak dla mnie to fajnie to wygląda. :-D

http://i40.servimg.com/u/f40/16/50/41/39/dscn0110.jpg

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 20:48

pumex pisze:Spokojnie, nazwa komercyjna prędzej czy później będzie, inaczej Sportfive robiłoby za jelenia. Tyle, że pewnie logo sponsora tytularnego będzie w innym - równie widocznym miejscu.
Za pomysł umieszczenia napisu nad głównym wejściem należą się naprawdę gromkie brawa, rzadko nasz zarząd potrafi nas pozytywnie zaskoczyć. Fajnie, bo dzięki temu stadion będzie jeszcze bardziej kojarzył się z naszym klubem a nie z jakimś "Conad'em" itp.
Trudno o bardziej widoczne miejsce niż to nad głównym wejściem, zwłaszcza że wcześniej została przygotowana swego rodzaju siatka, na której ten napis mógł się znaleźć. Nie wyobrażam sobie, by nazwa sponsora tyt. mogła się znaleźć w innym miejscu (chyba, że na masztach), bo fasada raczej się do tego nie nadaje. Na choćby Emirates widnieje herb Arsenalu, ale o tak sporym napisie jak u nas mowy nie ma.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 20:57

Arielinho13 pisze:
mateo369 pisze:info o tym, że nasz stadion został wybudowany niższym kosztem niż stadion Wisły wydaje mi się wręcz nieprawdopodobne
No ale to prawda. Wrzucałem kiedyś koszty stadionów w przeliczeniu na miejsce ('nasz', wszystkie polskie na Euro i Kraków). W przeliczeniu na miejsce wyszło 3 razy taniej niż na Narodowym np (3 tys &#8364; kontra 12)
Kompletnie nie rozumiem Waszego zdziwienia. Stadion Juventusu był budowany przez klub, czyli podmiot prywatny, a zatem koszt jego budowy musiał być oparty na racjonalnej kalkulacji opłacalności. Stadiony na EURO 2012 są budowane przez Skarb Państwa, czyli nasz kochany rząd, który nie musi racjonalizować kosztów, bo przecież zawsze można sięgnąć głębiej do kieszeni podatników. W temacie budowy stadionów polecam wpis z bloga mojego ulubionego "oszołoma": "Opłacalność budowy &#8211; i utrzymanie - Stadionu Narodowego".

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 21:06

Jeśli dobrze "zrozumiałem" ten filmik to jutrzejsza ceremonia będzie oficjalnie streamowana na kanale naszego klubu. Nice!
Ostatnio zmieniony 07 września 2011, 21:06 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 21:06

A były jakieś ploty co do nazwy (poza Conadem)? Mnie by pasowało Ailitalia.

1. Juventus jest symbolem włoskiej kultury i italianit&#224;
2. Stadion ma barwy wloskiej flagi
3. Otwarcie nastapi w 150-lecie zjednoczenia Włoch. Jakież tramwaje kursuja po Mediolanie z tej okazji!!

Obrazek

Ailitalia to ideał - Italia w nazwie i prestiżowa branża - lotnictwo.

Vimes pisze:
Arielinho13 pisze:
No ale to prawda. Wrzucałem kiedyś koszty stadionów w przeliczeniu na miejsce ('nasz', wszystkie polskie na Euro i Kraków). W przeliczeniu na miejsce wyszło 3 razy taniej niż na Narodowym np (3 tys &#8364; kontra 12)
Kompletnie nie rozumiem Waszego zdziwienia.
A czy ja sie dziwię? Studiuję ekonomię, więc lekcji udzielaj komu innemu.
Ostatnio zmieniony 07 września 2011, 21:10 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 21:10

meda11 pisze:Jeśli dobrze "zrozumiałem" ten filmik to jutrzejsza ceremonia będzie oficjalnie streamowana na kanale naszego klubu. Nice!
O 22:00... Oznacza to mnie więcej tyle, że nie będzie to relacja live.

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 21:52

jedno jest pewne. sponsorem stadionu nie bedzie zaden producent motoryzacyjny ani odzieży sportowej. Po cichu mysle ze sponsor moze byc ogłoszony podczas jutrzejszej ceremonii. podniosle chwile, media, miliony widzów.. trudno o lepsza okazje. tak czy inaczej stadion stoi i to sie liczy. caly dzien sie cieszylem jak glupi ze jutro otwarcie. ajajajaj

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2011, 22:21

Arielinho13 pisze:Ailitalia to ideał - Italia w nazwie i prestiżowa branża - lotnictwo.
Gwoli ścisłości Alitalia

Tak samo jak rh podejrzewam , że nazwę poznamy jutro - świetna okazja (ze względów marketingowych).

Czekam na pierwszy mecz w Serie A - w końcu "u siebie".
Ostatnio zmieniony 07 września 2011, 22:41 przez Filippo911, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ