Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 19:02

To znaczy, moze sie troche zle wyrazilem. Piszac o Joveticiu i Sanchezie, chodzilo mi raczej o podwieszonego napastnika, typowego SS. A "porownujac" ich styl gry odnosilem sie do Higuaina. Fakt, przeoczylem to, ze wczesniej napisalem takze o Zlatanie. Moja wina.

Co do strategii, to wydaje mi sie, ze najpierw wydamy hajs na jakas "okazje", ktora wlasnie moze byc Igla (albo ktos inny), a potem zacznie sie szukanie jeszcze wiekszych "okazji" i akumulacja gotowki poprzez sprzedaz niechcianych graczy (czyli de facto, moze to sie sprowadzac do ofert typu: Matri + De Ceglie + lewa noga Giovinco = Jovetic).

Chyba, ze Conte wymusi jakies porządne transfery. Zobaczymy ; )

Edit: Aha, jeszcze jedno zdanie o Higuanie. Jesli nie trafi do nas, to najpewniej wyladuje w Anglii. Chlopak ma tez podobno propozycje z niektorych czolowych angielskich klubow.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 19:14 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 19:10

Chodzi pewnie o to, że Ibra grałby jako 10-tka bądź 9-tka, a kreatywni napastnicy graliby na skrzydłach, stąd propozycje Jo-Jo czy Alexisa.

Podzielam zdanie Smok-u, nie uwierzę dopóki nie zobaczę na testach. Zbyt wiele obiecanek ze strony zarządu/Marotty było (bez hejtingu) co do topa by teraz łyknąć, no chyba, że Conte postawi veto...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 19:32

jakku1
Można wiedzieć co w sprawie Stefana? Jakież to zaskakujące powody?

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 19:35

jakku1 pisze:To znaczy, moze sie troche zle wyrazilem. Piszac o Joveticiu i Sanchezie, chodzilo mi raczej o podwieszonego napastnika, typowego SS. A "porownujac" ich styl gry odnosilem sie do Higuaina.
Jakku nie tłumacz się, kto inteligentny to zrozumiał...i tak zakończę to zdanie :) Zlatan jest kreatywny, ale wiadomo że najczęściej występuje na środku ataku.
Nie pojmuję tej podniety na temat jego ewentualnego powrotu, ale wiadomo, że nie przyjdzie, więc nie ma się co z tym rozwodzić dłużej.

Nie mam wielkich wymagań co do tego mercato, choc Igła za 20 mln to byłby ruch w charakterze majstersztyku. Nie dość, że już sporo nastrzelał, to jeszcze zawodnik perspektywiczny, może nas cieszyć grą przez lata.
Jak nie przyjdzie to też rozpaczał nie będę, bo wiem że jak co roku bedzie to łowienie okazji. Chciałbym tylko by przyszedł jakiś kreatywny pomocnik, nie dlatego że należy pirlo puścić w odstawkę, bo to bzdura, ale by go czasem odciążyć, bo młodszy się nie robi. I teraz pytanie czy lepiej pójść w typowego zmiennika, czy zawodnika który później przejmie pałeczkę. Przy okazji najbliższy mecz to może być dobry moment na wstawienie Marrone na "registę" bo dużo takich szans nie miał (bodaj 1-2 w Coppa).

P.S. Co Wy z tym Hondą znowu?
P.S. Ciekawie się ułożyło na głónej, że zdjęcie Higuaina obo zdjęcia Trezeguet :whistle:

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 20:47

Martwią mnie ciągłe plotki o możliwości odejścia Ryśka.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 22:44

Co do sprawy Lichtsteinera, to Agresti pare razy juz sugerowal, ze Lichtsteiner MOZE (ale nie musi) odejsc. Powody sa podobno dwa. Po pierwsze, niektorzy czlonokwie sztabu szkoleniowego uwazaja, ze Rysiek bedzie gral juz tylko gorzej i grozi mu szybkie "wypalenie sie". Widac to rzekomo czasami na treningach. Drugim powodem jest to, ze on wcale nie jest tak strasznie przywiazany do klubu, jak mogloby sie to wydawac i jesli przyjdzie jakas atrakcyja oferta z atrakcyjnej ligi to sam Szwajcar na pewno zaczalby sie powaznie wahac. Nie bedziemy go trzymac w druzynie jak niewolnika, zwlaszcza po tym, co dla nas zrobil przez ostatnie dwa sezony.

Mnie osobiscie te informacje nie przekonuja i uwazam, ze Lichy zostanie. Ale to tylko moja prywatna opinia.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 22:57

No trudno o nie wypalenie się jak stawiamy go na pozycji wingbacka i karzemy ciagle uczestniczyc wojować w ofensywie na tym skrzydle jak on ani technikiem wybitnym nie jest ani dosrodkowac tez za dobrze nie potrafi. Gosc jest urodzonym prawym obrońcą z żelaznymi płucami od czasu do czasu wejdzie na obieg partnerowi ze skrzydla i to wszystko. Mało jest takich skrzydlowych defensywnych ktorzy sa dobzi zarowno w ofensywie jak i defensywie..jedyne co mi przychodzi do głowy to takim piłkarzem jest Lahm, a po nim długo, długo nic, pozniej są piłkarze pokroju Piszczka, ktorzy sa dobzi w ofensywie ale jednak bronienie dostepu do pola karnego juz nei jest dla nich pestką. Mimo tego chcialbym Piszcza u nas, gosc jest swietny na skrzydle, w defensywie gorszy wiadomo, cos za cos ale nie jest tragiczny Conte go nauczy jak się gra w defensywie "po włosku", no oczywiscie jesli mielibysmy kontynuowac dalej te 3-5-2, bo jesli mamy przejsc na 4-3-3 to Lichsteiner niech zostanie lepiej
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 23:02 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 23:02

Głupota. Gdyby Chiellini grał na wingbacku też by się szybko wypalił. Jeśli Marchisio dalej będzie grał jako cofnięty napastnik to też się wypali.
Każdy ma swoją pozycję i na niej powinien grać.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 23:13

Wątpię by Lichy się wypalał, ale w to że nie jest jakoś bardzo do nas przywiązany akurat wierzę. Już rok temu w obliczu oferty P$G, wypowiadał się pochlebnie o francuzach i nie miał nic przeciwko odejściu.

Nie mam jednak o to do niego pretensji nie każdy musi mieć Juve we krwi i deklarować na każdym kroku że u nas zostanie, najchętniej do końca kariery, jak Bonuc.

Dla zwykłego piłkarza zarabiać 2 mln czy 4 to jest jednak różnica.

Pytanie tylko czy my będziemy skłonni wysłuchać za niego ofert ?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 23:21

Kucharius1 pisze:Arbuzini http://www.transfermarkt.de/de/joaozinh ... 73783.html

Lewy pomocnik Krasnodaru , od bidy grał też na lewej obronie :P I ma kontrakt do końca roku :P
Pisałem o nim pod koniec stycznia. Obecnie chyba najlepszy pod względem asyst w lidze rosyjskiej. Zeszły sezon również udany. Faktycznie kończy mu się w grudniu kontrakt. I to tyle, bo faktycznie to nic o nim nie wiem ;).
Kucharius1 pisze:Jestem jednak zdania że od statystyk z lig mocno wschodnich, należy odjąć jedną trzecią, by zobaczyć prawdziwy obraz piłkarza. Co nie zmienia faktu że akurat Srna potwierdzał swoją klasę już nie raz w Europie.
Srna gra jako obrońca i ma naprawdę imponujące statystyki. Zresztą nie tylko cyferki imponują, a przede wszystkim jego gra. Wyborny zawodnik.

Jaki styl ma Lichtsteiner każdy widzi. Wiek też jest powszechnie znany. Nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem, że jego sprzedaż jest najbardziej prawdopodobna z grona piłkarzy żelaznej pierwszej 11.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 23:43

Arbuzini pisze:Jaki styl ma Lichtsteiner każdy widzi. Wiek też jest powszechnie znany. Nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem, że jego sprzedaż jest najbardziej prawdopodobna z grona piłkarzy żelaznej pierwszej 11.
Nie mamy na dobrą sprawę lewego skrzydła, mamy Szwajcara, typowego PO, który jest świetny w defensywie wybiegany, ale nigdy od niego nie można wymagać dryblingów ala obrońcy Brazylijczyków. U niego liczy się efektywność. Jak dla mnie przy braku lewego skrzydłowego i braku zastępcy na prawe (no bo kto ? Isla ? Padoin ? czy po kontuzji Pepe). Strzał w stopę, jeśli taka opcja jest rozwiązywana :doh:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 23:52

@wagner, o dziwo Isla z Atalantą zagral chyba najlepiej dotychczas w Juve, widac ze juz dochodzi do pelni sprawności, zapieprzał po całym skrzydle przez pelne 90 minut aż miło (jak Lichsteiner) no i rowniez zdazylem zauwazyc, ze jest bardziej zaawansowany technicznie od szwajcara.. mam nadzieje, że to dobry prognostyk

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 00:46

@wagner
Nie twierdzę, że sprzedaż Szwajcara to szczególnie szczęśliwy pomysł. Jednak rozumiem powody, dla których władze klubu nie są w jego przypadku tak stanowcze, jak ma to miejsce z innymi podstawowymi zawodnikami.

kangurekm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 09:38

Sprzedaż Szwajcara ma sens tylko wtedy kiedy Marotta będzie miał dogadanego następcę w postaci Piszczka - na chwilę obecną nie ma chyba lepszego prawego obrońcy , który nadawał by się na wahadłowego . Jeśli tak bardzo PSG chce Lichsteinera to niech krzykną 20 mln . Co to dla szejków? Do tych 20 dołożyć 5 i spokojnie można sprowadzić Prawy Pakiet z BvB . Lub Po prostu dać 10 za samego Piszcza.
Taki ruch sam w sobie i tak nie rozwiązuje problemów , bo dalej nie mamy lewej strony , a tam ideałem nad ideałami byłby Bale , ale to już jest niesamowite science-fiction :|

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 09:41

Bazyliszek pisze:@wagner, o dziwo Isla z Atalantą zagral chyba najlepiej dotychczas w Juve, widac ze juz dochodzi do pelni sprawności, zapieprzał po całym skrzydle przez pelne 90 minut aż miło (jak Lichsteiner) no i rowniez zdazylem zauwazyc, ze jest bardziej zaawansowany technicznie od szwajcara.. mam nadzieje, że to dobry prognostyk
Też mam taką nadzieję, jednak, jeśli Isla ma zostać na kolejny sezon, to o sprzedaży Lichego nie powinno się nawet myśleć. Z trzech powodów (SA, CI i LM). Pojawia się jednak problem kontraktu Szwajcara, który wygasa w 2015. Tak źle i tak nie dobrze. Drużyna Conte nie może pozwolić sobie na chimerycznego skrzydłowego, jednocześnie jeżeli chce zarobić na swoim zawodniku, to powinna dopiąć sprzedaż defensora już w to lato. Odnośnie spekulacji transferowych, to jednego jestem pewien. Nie chciałbym Błaszczykowskiego w drużynie. Może gościu gra sezon życia, ale Polak i tak nie podniósłby siły ofensywnej Juve, a i kosztowałby "Starą Damę" z te 10 mln euro.
Edit
Patrzcie co znalazłem:
"Jak donosi dziś Sky Italia, 20 maja ma dojść do spotkania Gonzalo Higuaína z działaczami Realu i Juventusu w celu negocjacji transferu reprezentanta Argentyny do Włoch. Niemal równo rok temu Pipita również nie potrafił jasno wypowiedzieć się na temat swojej przyszłości, jednak Mourinho zdołał go ostatecznie przekonać, by pozostał na kolejny sezon.
Według informacji włoskich źródeł, tym, co ostatecznie skłoniło Higuaína do opuszczenia Realu były gwizdy publiczności na Bernabéu w meczach z Málagą, Realem Valladolid i Borussią. Mourinho zapewniał swego czasu ,że "klauzula Gonzalo wynosi 150 milionów euro", jednak obecnie mówi się, że były piłkarz River Plate może odejść za kwotę oscylującą w granicach 25 milionów euro.
Świeżo upieczony mistrz Włoch już wcześniej pozyskał Fernando Llorente, jednak w Turynie chcą gwarancji sukcesu w Europie. Żaden z napastników Starej Damy nie przekroczył w tym sezonie bariery 10 bramek. Vučinić, Quagliarella i Matri zdobyli do tej pory po 8 goli, a tuż za ich plecami z 7 trafieniami plasuje się Giovinco. Dla porównania, piłkarz Królewskich w La Liga do tej pory pokonał bramkarzy 13 razy.
" Niech przeprowadzą ten transfer szybko i bezboleśnie, a następnie zaczną zastanawiać się nad rozgrywającym. Jeden z kibiców Realu odszukał wyniki Argentyńczyka z ostatnich lat i oto one:
2009/10 mecze 32 gole27
2010/11 mecze17 gole10
2011/12 mecze35 gole22
2012/13 mecze24 gole13

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany