Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 16:31

Brozović to bardzo fajny piłkarz, już teraz o klasę wyżej od Pereyry z Udine.
Tak młodego gracza z takim ogarnięciem taktycznym nie widziałem chyba od Marchisio x lat temu. Gdyby dać Interowi w zeszłym sezonie odpowiedników takich Brozo na boki obrony, na 10 (kiedy Jovetić zaczął cieniować) i ze dwóch na ławkę, to pewnie przekroczyliby próg 85 punktów.

Mam problem tylko w tym, że to kolejny piłkarz tzw. "ynteligent". Gość, który doskonale wie gdzie się ustawić, i nie będzie efektownym króliczkiem Duracela na boisku, tylko efektywnym graczem. Samo w sobie to jest okej, tylko w momencie gdy w składzie są zawodnicy o podobnym profilu (Markiz i Khedira, nawet jeśli oni dziś mają zdecydowanie bardziej defensywne usposobienie), obawiam się jak to będzie działać i jakie jest właściwie miejsce w szeregu Chorwata.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 16:42

Dla oponentów płacenia wielkich pieniędzy za Brozo:

Mediaset podaje, że Marcelo bardzo nam się podoba i jesteśmy nim zainteresowani, ale jesteśmy dalecy od rzucania jakichś szalonych kwot i robienia wszystkiego by go pozyskać, co należy rozumieć, że raczej za Brozovicia nie zamierzamy umierać w trakcie negocjacji.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 17:14

SKAr7 pisze:Mam problem tylko w tym, że to kolejny piłkarz tzw. "ynteligent".
Z tego samego powodu nie widziałem u nas za bardzo miejsca dla Xhaki. Też mam wątpliwości jak taka pomoc będzie wyglądała, przeważnie ta formacja wygląda najlepiej, kiedy zawodnicy wzajemnie się uzupełniają.
Tylko, że forma Marchisio jest zagadką, a Khedira przeciętnie dostępny jest przez 50-60% sezonu. Także w najbliższym czasie będzie to dla nas zawodnik przydatny, a potem i tak powinno być z niego więcej pożytku niż z Asamoaha, czy Leminy.

W kwestii Brozovicia pozostaję neutralny, z delikatnym plusem po jego stronie. Mam tylko nadzieję, że Dahoud nie przejdzie nam koło nosa. Po odejściu Vidala i Pogby takiego zawodnika właśnie nam potrzeba.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:00

Nasze Mercato oceniam bardzo dobrze, ale trochę irytuje mnie podejście do wzmocnienia pomocy, uważam że Higuain powinien dać więcej drużynie niż Pogba co nie zonacza że aż tak osłabić/nie zwmocnić pomocy.

Od pamiętnej czwórki - Pirlo, Vidal, Marchisio, Pogba jakość spada i teraz liczyłem na zakup dwóch światowej klasy pomocników(nie wiedząc jeszcze o sprzedaży Pogby), powód to oczywiście kontuzja Marchisio oraz podatność na kontuzję Khediry.
Liczyłem na kogoś tańszego typu Yaya Toure/Mascherano i jakiegoś TOP-a w stylu Goetze/Isco(liczyłem na podejście do 4-3-1-2 lub 4-3-3), ale Pjanic to dla mnie świetna opcja.
Niestety nie ma już Pogby, wiele nazwisk już nie jest dostępnych(Krychowiak, Kante, Gomes), czas ucieka a my nie dość że mamy 2tyg na zakup nawet dwóch pomocników jak słyszymy to musimy się pozbyć min 2 zawodników.
Patrząc na Brozovica to nie wygląda aż takim złym pomysłem tylko liczyłem na kogoś kto mógłby wejść do każdej pomocy świata i grać w podstawie, z całym szacunkiem dla Brozo on takim zawodnikiem nie jest, tak jest młody jeszcze, no to może Pereyra zostawić jak młody? No właśnie....a jeszcze na pastwe losu przez Inter mamy być zostawienie, bo może sprzedadzą go nam w ostatni dzień...
Czy finane pozwoliłyby na zakup kogoś za większe $? Jakby się udało sprzedać Zazę(25mln), Pereyrę(16mln), chociaż wypożyczyć Hernanesa(6mln z kontraktu)to mamy 47mln tylko z tych zawodników.
Jak nie kupimy nikogo sensownego to może jakoś to będzie, może Asamoah/Lemina/Sturaro wejdą na wyższy poziom, może Khedire będą omijać kontuzję i zagra 70%spotkań, może Marchisio wróci w optymalnej formie w przyszłym roku na LM.
Jednak jak będzie źle, Khedira zagra w 30%meczy, Marchisio wróci ale zaczną go trapić kontuzje mięśniowe i na formę poczekamy na następny sezon? Jak Asamoah/Lemina nie poprawią się? Ech...

Trzeba być dobrej myśli, zarząd ciężko pracuje, ale dochodzę do wniosku że ponownie zrobiliśmy zbyt wiele zmian w okienko i nie spieliśmy wszystkiego na czas, oby to była ostatnia taka rewolucja w składzie.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:04

Myślę że kupimy tego Bentancura i zostawimy na rok w Boca. Powalczyłbym o tego Diawarę, bo to już kawał zawodnika. Ma Włoski paszport, może utoruje sobie u nas drogę do reprezentacji.

PS. Donis dziś zadebiutował w L1. W 59 wszedł z ławki, w zwycięskim meczu Nice.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:05

Fabregas dalby nam kopa byc moze nawet wiekszego od Higuaina.
Wydaje mi sie ze bedziemy grac jednym napastnikiem i dwójka za nim.
Dybala i gdyby tak przyszedl Cesc to byla bajka co?
Przecinaka mamy, Khedire i Sturaro, kupmy Diaware i Fabregasa ktory moze tez grac w 3 osobowej drugiej linii i zamykajmy mercato.
(pisze z tableta, sorki bledy)

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:27

sebatiaen pisze:Fabregas dalby nam kopa byc moze nawet wiekszego od Higuaina.
Wydaje mi sie ze bedziemy grac jednym napastnikiem i dwójka za nim.
Dybala i gdyby tak przyszedl Cesc to byla bajka co?
Przecinaka mamy, Khedire i Sturaro, kupmy Diaware i Fabregasa ktory moze tez grac w 3 osobowej drugiej linii i zamykajmy mercato.
(pisze z tableta, sorki bledy)
1 napastnik? Chyba żartujesz, przyszedł Igła za 90 mln do tego mamy ulubieńca Maxa w postaci Mandzura i naszego konia pociagowego w postaci Dybali. Nie zapominajmy o Pjacy który może naprawdę wystrzelić ☺ Skoro Paratici mówi że brakuje nam wielkiego nazwiska do pomocy a Max stwierdza ze brakuje nam 2 grajkow w pomocy to ja strzelam na murzynka z Bologni i Cesca; )

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:36

kamil-8853 pisze:Skoro Paratici mówi że brakuje nam wielkiego nazwiska do pomocy a Max stwierdza ze brakuje nam 2 grajkow w pomocy to ja strzelam na murzynka z Bologni i Cesca; )
Max co prawda nie powiedzial wprost o 2 zawodnikach do pomocy, ale zostal o nich zapytany i odpowiedzal w sposob, ktory powala wierzyc, ze faktycznie cos jest na rzeczy. Wazne dla nas jest to, ze mowi wyraznie o zawodnikach jakosciowych i jego zdaniem, slusznie zreszta, pozyskiwanie pilkarzy o nizszym poziomie niz ci, ktorych mamy w obecnym skladzie kompletnie mija sie z celem. To dobry omen. Slowa Paraticiego z wczoraj takze.

Pojawiaja sie pierwsze glosy, ze jesli rzeczywiscie mielibysmy pozyskac kogos klasowego, to nastapiloby to najpewniej w ostatnim tygodniu mercato. Zobaczymy.

raxon8891

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:41

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:44

Nie szukamy kogoś na 3/4 a on byłby świetny, cena wysoka ale jeden z nie wielu który podniósł by sprzedaż koszulek.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:45

Lata spędzone w Arsenalu sprawiły że Fabregas zapadł na ciężką chorobę zwaną wengerozą. Myślę, że szkoda na niego kasy bo pewnie też tani by nie był. Na pewno na rynku są ciekawsze opcje.

@Poprostu nie chcę rzucać nazwiskami, bo nie śledzę rynku transferowego tak dokładnie jak Wy. Odnosiłem się tylko do samego Cesca i trudno mi uwierzyć, że nie ma lepszej opcji od niego.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2016, 20:01 przez joy, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:49

joy pisze:Lata spędzone w Arsenalu sprawiły że Fabregas zapadł na ciężką chorobę zwaną wengerozą. Myślę, że szkoda na niego kasy bo pewnie też tani by nie był. Na pewno na rynku są ciekawsze opcje.
Jeżeli już o nich piszesz to proszę wymień te "ciekawsze opcje"

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 19:57

Jezli ktos twierdzi że kupim Jamesa za 80 baniek, czyli za 7 wiecej niz sprzedalismy pogbe to chyba jest nienormalny :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 20:09

Profesor pisze:Nie szukamy kogoś na 3/4 a on byłby świetny, cena wysoka ale jeden z nie wielu który podniósł by sprzedaż koszulek.
My nie wiemy czy zarzad nie szuka takze trequartisty. Przypominam, ze w sparingach przedsezonowych gralismy takze ustawieniem, w ktorym obecnosc takiego bylaby nawet wskazana. Allegri postrzega Pjanicia jako registe ustawionego przed linia obroncow i wierzy, ze wkrotce Bosniak moze wskoczyc na tej pozycji do absolutnej europejskiej czolowki. Potwierdzil to w wywiadzie po meczu. Slowem Max zdaje sie chcialby zrobic z Miralema nowego Pirlo.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 20:14

19redhof10 pisze:Jezli ktos twierdzi że kupim Jamesa za 80 baniek, czyli za 7 wiecej niz sprzedalismy pogbe to chyba jest nienormalny :prochno:
73 Miliony to pozytywny efekt ekonomiczny (księgowym nie jestem więc kij z tym co to znaczy). Gościa sprzedaliśmy za 105 + 5 bonusów.

Isla wywarł podobny efekt, ale 0,7 miliona. Sprzedany za 4.

Zablokowany