Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 11:58

Rok temu Hernanes, teraz Brozovic haha :D

Fino alla fine.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:02

LukaszJuve pisze:Rok temu Hernanes, teraz Brozovic haha :D
Zacznij może oglądać mecze, a nie tylko grać w Fife. A jeżeli ci źle, to wyobraź sobie, że Brozovic jest Brazylijczykiem, co mecz wykonuje bezproduktywną rabonę i nie gra w Interze tylko w FC Porto. Lepiej już?

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:04

Vincitore pisze:
LukaszJuve pisze:Rok temu Hernanes, teraz Brozovic haha :D
Zacznij może oglądać mecze, a nie tylko grać w Fife. A jeżeli ci źle, to wyobraź sobie, że Brozovic jest Brazylijczykiem, co mecz wykonuje bezproduktywną rabonę i nie gra w Interze tylko w FC Porto. Lepiej już?
hahahah... może być Brazylijczykiem, idealnie dobierze się w parze z Hernanesem :D

Fino alla fine.
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:04

Sorry, ale nie mogę nie uwiecznić tutaj na forum tytułu jednego z artykułów dzisiejszej LGdS: "Juve, attenta: Inter-Napoli da scudetto. Allarme Allegri: la difesa fa acqua. Higuain fuori forma e mal servito" :rotfl:

Zaza jutro ma być oficjalnie ogłoszony nowym Wilkiem. Dziś jest ważny dzień w kwestii przyszłości Pereyry. Spotkamy się z Bologną w sprawie Diawary. Chcemy Brozovicia -> dzisiejsze newsy w skrócie.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:23

Skoro Fabio powiedział, że dołączy ktoś konkretny do środka, a podejrzewam, że nie będzie to Cesc ze względu na koszty przeprowadzenia tej operacji. Swoją drogą cholernie lubiłem tego zawodnika za czasów gry w Arsenalu. Myślę, że Eriksen to najbardziej realna opcja. Kosztowałby 30-35 mln €. Chłopak ma 24 lata i siedzi już kilka lat w tej Anglii i z tego co się orientuję to już od początku mercato chce się wyrwać z tego Tottenhamu. :czytaj:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:25

Ja nie w takich "wzmocnieniach" nie rozumiem jednego.

Transfery Higuaina i Pjanica bardzo osłabiły naszych bezpośrednich rywali. Jesteśmy faworytem do wygrania Serie A jakim nie byliśmy nigdy chyba.

Przecież teraz jakikolwiek transfer powinien być robiony z myślą o LM, bo w Serie A mamy ogromną przewagę.

Czy Brozovic w jakikolwiek sposób przybliża nas poziomem do topowych drużyn Europy ? Raczej nie.

Podobnie Zaza, naprawdę idziemy na LM z Higuainem, Dybala, Mandzu i Pjacą jako napastnikami ? :facepalm:
Ja rozumiem, że Zaza nie jest wirtuozem, ale przynajmniej wchodził, biegał, podrywał drużynę i strzelał bramki. Miał wpływ na wyniki, Pjaca nie wiadomo ile czasu mu to zajmie i czy w ogóle będzie sie w takiej roli odnajdywał.

Żeby liczyć się w LM nie potrzebujemy wydawać kasy na jakiś zawodników tylko Brozovic, bo to w żaden sposób nas nigdzie nie zbliża. To lepiej nikogo nie kupować, na Serie A styknie.

Jaki Eriksen toż to chyba bardziej mało prawdopodobne niż Fabregas. Gdzie by grał ? To na wskroś ofensywny zawodnik, nic nie daje w obronie w skrócie - nie może grać w pomocy obok Pjanica, więc musielibyśmy pod niego zmienić ustawienie docelowa na 4-3-1-2. Co raczej nie nastąpi. Jeżeli ktoś ma przyjść to zawodnik właśnie typu Fabregas który zagra w pomocy w środku (bo wbrew pozorom potrafi grać w defensywie i świetnie pressingiem) ale też zagra za napastnikami w 4-3-1-2. Eriksen wymagałby ustawienia całej drużyny pod niego.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:30

Virgil pisze: Podobnie Zaza, naprawdę idziemy na LM z Higuainem, Dybala, Mandzu i Pjacą jako napastnikami ? :facepalm:
Ja rozumiem, że Zaza nie jest wirtuozem, ale przynajmniej wchodził, biegał, podrywał drużynę i strzelał bramki. Miał wpływ na wyniki, Pjaca nie wiadomo ile czasu mu to zajmie i czy w ogóle będzie sie w takiej roli odnajdywał.
.
Ja myślę, że gdyby Zaza zgodził się na grę w Juventusie na takich samych warunkach jak w zeszłym sezonie to byśmy go nie sprzedawali, bo to niezłej klasy joker, którego każdy chciałby mieć. Myślę, że Simone ma jeszcze jakieś ambicje piłkarskie i zwyczajnie chce pograć, a przy okazji zarobić. W Wolfsburgu ma ten komfort, że dostanie więcej szans i pieniędzy.

Podejrzewam zatem, że sprzedaż Zazy była bardziej podyktowana wolą samego zawodnika, który przy obecnych nazwiskach w ataku byłby ostatnim do wejścia.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:31

pumex pisze:Szczypku, pytanie do Ciebie: mało Ci problemów z zalegającym na półce Pereyrą?
Pereyra na początku ogarniał bardzo dobrze (sam go chwaliłeś). Później te kontuzje i tak naprawdę był chłop, chłopa nie ma. Brozo jest zawodnikiem lepszym od Argentyńczyka (żeby to ocenić trzeba odrzucić tę śmierdzącą łatkę, że jest on graczem Interu), więc uważam, że taka zamiana wyszłaby nam na dobre. Posuwać do przodu trzeba się w każdym wymiarze, a ja chciałbym, żebyśmy na ławce w razie czego mieli zawodników, którzy zagrają przynajmniej solidnie, bo od robienia show są inni (czyt. niżej).

To oczywiście nie wyklucza sprowadzenia zawodnika do pierwszego składu, ale Brozovic na rezerwę byłby naprawdę spoko.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:38

Vincitore pisze:
Virgil pisze: Podobnie Zaza, naprawdę idziemy na LM z Higuainem, Dybala, Mandzu i Pjacą jako napastnikami ? :facepalm:
.
Ja myślę, że gdyby Zaza zgodził się na grę w Juventusie na takich samych warunkach jak w zeszłym sezonie to byśmy go nie sprzedawali, bo to niezłej klasy joker, którego każdy chciałby mieć. Myślę, że Simone ma jeszcze jakieś ambicje piłkarskie i zwyczajnie chce pograć, a przy okazji zarobić. W Wolfsburgu ma ten komfort, że dostanie więcej szans i pieniędzy.

Podejrzewam zatem, że sprzedaż Zazy była bardziej podyktowana wolą samego zawodnika, który przy obecnych nazwiskach w ataku byłby ostatnim do wejścia.
Ja to doskonale rozumiem, że to pewnie była wola zawodnika, ale mimo wszystko po zakontraktowaniu Pjanica i Higuaina to każdy ruch powinien być robiony z myślą o sukcesach w LM, szczególnie w sytuacji odejścia Pogby. Dlatego pomysły jak Brozovic to dla mnie totalne nieporozumienie - bierzemy gracza, którego bez żalu sprzedaje Inter (bo kupił kogoś na ten moment chyba dużo lepszego), który w kontekście LM nic tam nie gwarantuje, nawet tego że będzie robił jakąkolwiek różnicę z ławki. I dajemy min. 20 baniek. Co my jesteśmy filią Interu ? Rok temu wzięliśmy za 11 czy 12 Hernanesa, którego nikt tam nie chciał, teraz bierzemy za dwa razy tyle kolejnego ewidentnie im zbędnego zawodnika, który w żaden sposób nie jest nam przydatny w realizacji głównego celu na ten sezon. :co?:

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:40

Czyli lepiej zostać z Pereyrą z którego już raczej nic nie będzie, niż dopłacić parę mln do Brozovica, z którego może być jeszcze pożytek? Niektórzy na tym forum to mentalne Średniowiecze ...

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:45

Virgil pisze:Czyli gość którego bez żalu oddaje Inter ma być naszym wzmocnieniem ? Naprawdę? :rotfl:
Żaden to argument. Wystarczy popatrzeć kogo oddawali w przeszłości. Sneijder, który nadal był kozakiem; Coutinho, którego odpalili bez większych sentymentów, czy nawet aktualny kapitan, Icardi, którego puszczą bez żalu. Byle hajs się zgadzał. Już nie mówiąc o Carlosach, Cannavarach czy Pirlach.
:smile:
Brozo jest spoko piłkarzem. Jasne, nie jest wirtuozem, ale na pewno ma umiejętności, które tutaj może wynieść na wyżyny i kto wie, może nawet powalczyć o pierwszy skład. Solidny rezerwowy. No i trzeba pamiętać, że ma zaledwie 23 lata.
Sam Brozović? :stop:
Brozović + Eriksen? :hellyes:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:47

Virgil pisze:naprawdę idziemy na LM z Higuainem, Dybala, Mandzu i Pjacą jako napastnikami ? :facepalm:
Nie to co Morata i Cuadrado. To są wymiatacze LM. Facet, który wcześniej nigdy w LM nie grał i chłopaczek wyciągnięty z głębokiej ławki Realu :P No i Dzadza, który zagrał w LM 30 minut.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:50

pablo zgoda, ale tak jak mówię ja patrzę na nasze wzmocnienia tylko w perspektywie LM w tej chwili. Naszej sytuacji nie zmienia nic.

Jeżeli natomiast robimy tak że bierzemy:

Fabregasa/Eriksena/Rakitica* - totalnie nierealne
Isco/Draxlera* - raczej nierealne

+

Brozovic

i przy okazji odpalamy Pereyrę, Hernanaesa, może Leminę i Zazę to spoko :

Mamy pomoc : Marchisio, Khedira,Pjanic, Lemina,Sturaro,Brozovic, X* i wygląda to mega super.

Ouh_yeah co za głupoty piszesz - Morata strzelał bramkę za bramką w LM przez dwa sezony a Ty piszesz że to chłopaczek z Realu, szkoda że był jednym z najlepszych naszych zawodników w LM :facepalm:
Cuadrado też dawał mega wiele drużynie w LM :facepalm:
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2016, 12:53 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:53

Beppe potwierdził, że nie odpuszczamy Bentancura.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2016, 12:54

Nie zamierzam tutaj nikogo przekonywać do Brozo bo i sam niewiele właściwie o nim wiem, i bynajmniej nie planuję wmówić nikomu, że każdy piłkarz z potencjałem rozwinie się na pewno na gracza klasy światowej. Ale, swego czasu był do wyjęcia z bodajże wolnego transferu z Schalke młody Chorwat o którym niewielu wiedziało coś więcej niż tylko młody zdolny, którym też się wtedy interesowaliśmy, ale odpuściliśmy więc ostatecznie trafił do Sevilli. Dziś jest podstawowym piłkarzem Barcelony i wielu osobom tutaj mokro robi się na myśl o zobaczeniu go w barwach Juve. Czasem zaryzykować chyba po prostu warto.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2016, 12:56 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany