Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja tam bym nie pogardził Hectorem Herrerą. Najbardziej w tym momencie nam chyba potrzeba b2b. Herrera to jest piłkarz w typie Vidala i jak w destrukcji nie jest oczywiście na poziomie Arturo (w odbiorze jest i tak dobry) tak w ofensywie oferuje coś co lubi Max, a mianowicie ma więcej techniki niż tylko nienaganna użytkowa i potrafi dryblingiem stworzyć przewagę. Reszta to cechy podobne do naszego niedawnego ulubieńca; ogarnięty taktycznie, pracujący dla drużyny, gotowy do poświęceń, nie odstawiający nogi, umiejący się odnaleźć pod bramką rywala, posiadający strzał z obu nóg itd. Inna sprawa, że Porto chce 40 mln a Agresti na VS chyba pisał, że Meksykanin nie do końca przekonuje naszych działaczy. Także ten mój wywód to raczej tylko taka sztuka dla sztuki.
Anderem też bym nie pogardził, ale nie wydaje mi się żeby w tym sezonie odszedł z MU.
Edit: To dodam jeszcze, że według Agrestiego nie pracujemy nad zastąpieniem Pogby (tak, Pogbę zastępuje względem roli na boisku Pjanić) a skompletowaniem linii pomocy a na naszej liście znajdują/znajdowali się: Andre Gomes (zanim trafił do Barcelony), Matić (Conte go za nic nie chce puścić), Moussa Sissoko, Witsel, Brozović i jeszcze ktoś kto mu wyleciał akurat z głowy. Do tego on sam gdyby mógł to postarał by się wyrwać Kondogbię z Interu i spróbować go odbudować
Anderem też bym nie pogardził, ale nie wydaje mi się żeby w tym sezonie odszedł z MU.
Edit: To dodam jeszcze, że według Agrestiego nie pracujemy nad zastąpieniem Pogby (tak, Pogbę zastępuje względem roli na boisku Pjanić) a skompletowaniem linii pomocy a na naszej liście znajdują/znajdowali się: Andre Gomes (zanim trafił do Barcelony), Matić (Conte go za nic nie chce puścić), Moussa Sissoko, Witsel, Brozović i jeszcze ktoś kto mu wyleciał akurat z głowy. Do tego on sam gdyby mógł to postarał by się wyrwać Kondogbię z Interu i spróbować go odbudować
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 97 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Ten Hector Herrera, to dość ciekawy zawodnik. Gość ma umiejętność strzelania fantastycznych bramek z dystansu (jak choćby we wczorajszym meczu ligowym https://www.youtube.com/watch?v=d7XmmCHvUXU#t=1m50s). Meksykanin jest też w dobrym wieku (26 lat), aby móc jeszcze wskoczyć na wyższy poziom. Problem w tym, że Porto chciałoby pewnie zbyt wygórowaną ceną, bo patrząc na ich skład, to poza Casillasem, to Herrera jest ich największą gwiazdą.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Principino
- Juventino

Tolisso panowie, Tolisso. 22 lata, dobre warunki fizyczne, kreatywny, skuteczny, dobry strzał z dystansu, technicznie świetny, idealny zastępca Pogby i kandydat na topa. Posiada wszystkie te same cechy co Paul. Jedynie czym się od niego różni to chyba tylko tym że nie jest tak przebojowy i niższy o 10cm
Lyon oczywiście nie sprzeda go za drobne (Napoli podobno oferowało +30mln € a Lyon cały czas odrzucał ich oferty)
Wiem że to wszystko to bardziej taka zabawa w FM'a i że Marotta pewnie już ma tam swoje jakieś inne typy, ale fajnie tak czasami wczuć się w Dżiuzepe i pomyśleć co by się zrobiło na jego miejscu he.
Realnie obstawiam: Gustavo/Herrera (z utd) albo Brozo
Lyon oczywiście nie sprzeda go za drobne (Napoli podobno oferowało +30mln € a Lyon cały czas odrzucał ich oferty)
Wiem że to wszystko to bardziej taka zabawa w FM'a i że Marotta pewnie już ma tam swoje jakieś inne typy, ale fajnie tak czasami wczuć się w Dżiuzepe i pomyśleć co by się zrobiło na jego miejscu he.
Realnie obstawiam: Gustavo/Herrera (z utd) albo Brozo
- wojczech7
- Juventino

Naprawdę nie wiem, co trzeba mieć w bani, żeby pisać, iż odejście Moraty jest naszym osłabieniem. Wiecie, że w jego miejsce przyszedł Higuaina, prawda?
Ander Herrera to świetny piłkarz.
Ander Herrera to świetny piłkarz.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2016, 16:13 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Hypeman
- Juventino

Ten Eriksen to będzie taki Draxler tego okienko coś czuje 
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 97 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Orientuje się ktoś może jak wygląda sytuacja z Diawarą z Bologny? Ponoć kiedyś wyrażaliśmy nim jakieś zainteresowanie (podobnie jak Roma). Jednakże ostatnio był jakiś news, iż ponoć nie pojawił się na treningach w Bologni, bo żądał transferu. To tylko ploty, czy potwierdziły się te informacje, bo gość zapowiada się ciekawie, ale jeśli ma takie siano w głowie i odwala takie szopki, to nie nadaje się do Juve.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 54 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Eriksen jest moim marzeniem, ale nie realnym. Tottenham tanio by go nie sprzedal, a potrzebujemy jeszcze przecinaka. Poza tym Eriksen to ofensywny pomocnik/skrzydlowy, nie b2b.
- sebastian10
- Juventino

Diawarą to niezłe zapowiadający sie przecinak a my chyba tkiego nie potrzebujemy teraz wolał bym go nie brali .
Hector Herrera niby był nam proponowany ma ciekawa kiwke i strzał .
Draxler byłby najlepszy i godny 10 ,Eriksen dobry tez ale juz ruszyła angielska to chyba nici .
na razie porucz zazy sie nikogo nie pozbyliśmy chyba zarzad czeka na jeszcze jakis ruch z klubu
Draxler byłby najlepszy i godny 10 ,Eriksen dobry tez ale juz ruszyła angielska to chyba nici .
na razie porucz zazy sie nikogo nie pozbyliśmy chyba zarzad czeka na jeszcze jakis ruch z klubu
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Media swoje, a liczby i sprzedaże swoje. Hernanes odejdzie na wypożyczenie, Zaza do Wolfsburga i liczba zawodników w kadrze będzie się zgadzać. Asamoah, Lemina i Pereyra zostaną, więc nie kupimy już nikogo. Nie mówię, że cieszę z tego powodu. Chciałby, aby Marotta zaskoczył mnie jakiś genialnym środkowym pomocnikiem za Asamoah lub Pereyrę, ale w to nie wierzę.
- DonPatch
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Draxler godny 10? Po roku w Wolfsburgu pajacuje i wymusza transfer.sebastian10 pisze:Diawarą to niezłe zapowiadający sie przecinak a my chyba tkiego nie potrzebujemy teraz wolał bym go nie brali .
Zaza już done?
- Lucas87
- Juventino

Sebastian10, lepiej popraw swój post, bo z językiem polskim ma niewiele wspólnego...ps. Ten koleś z fc porto byłby fajny, ale chyba nici z tego, bo smoki za bardzo by nas wydoiły z kasy...
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Tregi
- Juventino

Ktoś tu pisał że nasza drużyna którą mamy teraz nie jest słabsza niż rok temu, może i tak, dalej ale rok temu na pewno się osłabiliśmy co widać było po słabym początku ligi i porażce w LM. Nawet jeśli jesteśmy na poziomi z zeszłego sezonu to oddaliliśmy się od najlepszych drużyn, a czemu? Bo jak ktoś się nie rozwija to się cofa, my w najlepszy wypadku utrzymaliśmy poziom gdy reszta się wzmocniła Real(Morata,Asensio)Barca(Dinge,Gomes),Bayern(Sanchez,Humels). Jak mamy im rzucać wyzwanie i wygrywać jak drepczemy w miejscu. A Brozo będzie kolejnym Hernanesem, taka zapchajdziura co może wypalić, ale będzie jak zwykle.