Mercato (2012-2014)
- wagner
- Juventino
Czytanie takich komentarzy mija się z celem, wystarczy tylko poczytać forum Juvepoland co "Ci" myślą o Marchisio, niczym drugi "Tiago" :doh: sympatie kibiców to żadna weryfikacja, a Ci z Madrytu są wyjątkowo rozpieszczeni.ewerthon pisze:Poczytajcie sobie co kibice Realu mówią o Higuainie. Wiadomo, że jest tam cała masa sezonowców, ale aż tylu negatywnym komentarzom trudno zaprzeczyć i wydaję mi się, że skoro oglądają mecze to mają większe pojęcie o jego grze niż my.
widziałeś go w akcji że tak go forsujesz na forum ?Orkos pisze:Beppe zaskocz mnie i sprowadz jego - http://www.transfermarkt.de/de/henrikh- ... 55735.html
Byłby droższy niż nie jeden napastnikprzemal pisze:Do proponowanych przez Ciebie zawodników dorzuciłbym Bainesa z Evertonu. Co prawda wątpię, żeby się wyniósł z wysp, ale jakbym miał wybierać, to właśnie jego.

Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 08:54 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dolce Vita
- Juventino
No... niektóre komentarze tam faktycznie niezłeewerthon pisze:http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=45288
Poczytajcie sobie co kibice Realu mówią o Higuainie. Wiadomo, że jest tam cała masa sezonowców, ale aż tylu negatywnym komentarzom trudno zaprzeczyć i wydaję mi się, że skoro oglądają mecze to mają większe pojęcie o jego grze niż my. W Primera Division strzela - ok, ale w LM jest krótko rzecz mówiąc - cieniasem, a chyba chcemy kupić snajpera przede wszystkim do europejskich pucharów?

Panowie, my tutaj liczymy czy uda się kupić Jojo za 30 mln euro, kręcimy nosem, że za drogo, tymczasem...wielu z was ma pomysł higuain + jakaś kwota = vidal, szczerze to mi się podobachociaż jakby igła poszedł za 30 mln to nie trzeba wtedy dopłacać bo vidal aż taki drogi to nie jest. chyba jednak to jest koniec przygody higuaina w realu .. tak mi się coś wydaje. ale poczekajmy do lata
Z czym my do ludzi?Higuain 30 milionów
Di Maria 30 milionów
Albiol 10 milionów
Kaka 15 milionów
Callejon 10 milionów
Carvalho 2 miliony
Wszyscy out.
Bale 60-65 milionów
Cavani/Suarez/Falcao 45-60 milionów
Caralvaj/Rafael/Walker/Piszczek 20 milionów
Gundogan/Vidal/Varetti 25-30 milionów
Jakoś wielce stratni byśmy nie byli coś w okolicach 45-60 milionów a graczy byśmy mieli fenomenalnych i może wtedy w końcu Real by zdobył te LM.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 00:55 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 4 razy.

- Arbuzini
- Juventino
Fiu, fiu. Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy, boczny obrońca tego sezonu. No ja bym się nie obraził za taki zakupprzemal pisze:@Arbuzini
Do proponowanych przez Ciebie zawodników dorzuciłbym Bainesa z Evertonu. Co prawda wątpię, żeby się wyniósł z wysp, ale jakbym miał wybierać, to właśnie jego.

- Kucharius1
- Juventino
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie wiem na ile to był łut szczęścia a na ile geniusz Marotty, ale sprowadzenie za śmieszne 300 tys. euro Barzagliego, naszego najlepszego od ponad dwóch lat defensora zdecydowanie znajduje się w TOP 3 transferów Beppe.Heliogabal pisze:W sumie najlepsze transfery (MAJSTERSZTYKI!) to:
1. Vidal
To w jak epicki sposób podwędził Bayernowi ustawionego już gracza i sprowadził do klubu, który dopiero powstawał z martwych i do tego dał za niego "głupie" 12,5 melona.
2. Pirlo
Zabrać Milanowi jego legendę i to za darmo to jest dopiero EPICKIE!
3. Pogba
Drugiego Vieire podpieprzyć sprzed nosa Fergusonowi i dać za niego śmieszne pieniądze (wiem, że za darmo, ale podobno Juve musiało jakąś rekompensatę zapłacić) - trzeba być KOZAKIEM! No i mieć Mino Raiolę po swojej stronie
- @D@$
- Juventino
No właśnie, jakby zrobić takie zestawienie z Luckiem to pewnie niezłe jajca by były. No bo jeżeli Pepe za 7,5 jest neutralnym transferem, to jak nazwać 30-letniego Vieirę za ponad 20?Arbuzini pisze:@Crunny
Moggi to był Moggi. Dokonywał cudów, ale opłacał to sporą ilością całkiem kosztownych wpadek, o których teraz mało kto pamięta. Marotta ma przed sobą mercato, które tak naprawdę będzie sprawdzianem jego przydatności dla Juve. Jako budowniczy zdał egzamin.

Co do Marotty, to nie jest to takie wszystko zero-jedynkowe. Pepe, Storari, Caceres, Matri - nie wszyscy może to hity (pewnie z ostatnim będziecie polemizować, to wstawcie sobie Vucinicia), ale też coś więcej niż transfery nijakie. Z drugiej mańki, Krasic to może z perspektywy czasu niewypał, ale w momencie zakupu wydawał się być rozsądną opcją i pół roku ten zespół ciągnął. Z trzeciej. Sorensen to już ruch na plus, bo już na nim zarabiamy, teraz albo się sprawdzi i wróci, a w gorszym wypadku jesteśmy kilka mln do przodu i se idzie.
Widzę że wraca temat Tremo-coś tam. Pitolicie o nim od 5 lat a ja w sumie w dalszym ciągu nie widziałem go w akcji :-D
Nie wiem skąd przeświadczenie, że Ibra jest blisko Juve, już pomijając, że typa nie lubię. Wymysły tego niskiego grubasa który i tak sam się z tematu wycofuje, pare ploteczek opartych na niczym plus miłość Ibry do Juve za 8 mln rocznie

No to faktycznie...aha, dom kupuje, no to jest konkret :doh: Mourinho chyba kupował w Londynie 1-2 lata temu... Nie wspominając o słynnej wizycie Hiddinka w restauracji :roll:
- Kucharius1
- Juventino
Wiedziałem że ten news wkrótce nastąpi :
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139042
Kolarov na wylocie, a Juve jest jedną z opcji.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139036
Ma się pojawić w ekskluzywny wywiad z Conte, w którym mówi że chciałby wygrać Ligę Mistrzów, a do tego zakup Igły czy Ibry nie wystarczy.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139042
Kolarov na wylocie, a Juve jest jedną z opcji.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=139036
Ma się pojawić w ekskluzywny wywiad z Conte, w którym mówi że chciałby wygrać Ligę Mistrzów, a do tego zakup Igły czy Ibry nie wystarczy.
- wojczech7
- Juventino
Miśki, przecież Kuba zagrał mecz życia w Wiśle (z Panathinaikosem) na prawej obronie. Było to dawno temu, ale myślę, że w 3-5-2 spokojnie by ogarniał. W BVB też chyba kilkukrotnie wychodził na tej (RB) pozycji. Z nim z prawej strony bylibyśmy bardzo elastyczni w ustawieniu, więc nie stawiałbym tak grubej krechy na tym transferze.yanquez pisze:Daj sobie spokój! Już próbowałem tłumaczyć...Pan Mietek pisze:Fajnie, że pasowałby do 4-3-3 ale będziemy grać 3-5-2 także klasyczni skrzydłowi odpadają.skurczzone pisze:Akurat Kuba to byłby fajny transfer i to w naszym stylu, fajny zawodnik i to dużo zbyt nie kosztuje, cieszyłbym się.
Pasowałbym do 4 3 3 idealnie![]()
---
Jojo + Igła/Ibra i byłoby słodko.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Mate.G
- Juventino
Kolarov + Zlatan + jakiś młody może być Immobile,Boakye,Vydra albo droższa wersja Muriel
już byłbym zadowolony
Jovetic za 30 mln to jest nie do zniesienia za dużo zdecydowanie. Ale patrząc na Marottę co kupuje zbędnego Asamoah i Isle za 18 mln a teraz jeszcze 9 za Asa który LO nigdy nie będzie, a środek mamy zapełniony. To jest to bardzo możliwa opcja.
Zlatan-myślę, że mamy na niego spore szansę. Pensja 7-8 mln jest do przełknięcia. W tym roku tracimy kontrakt Iaquinty 3.5 mln . A Szwed jest świetnym zawodnikiem byłby wstanie wnieść sporo do naszej gry.
I nie jest drogi
65 % że przyjdzie do Nas, transfer w stylu Marotty w dodatku ponoć Conte go chce
Przy sprzedaży Vucinica, De Ceglie,Melo może pokusimy się o kupno Jovetica
Gdyby udało nam się włączyć do transakcji któregoś z wyżej wymienionych graczy + Fabio.Q/Matri .
Atak Jovetic, Llorente, Zlatan, Giovinco Fabio.Q/Matri
Jovetic 20+jakiś nasz player, Zlatan 20?, Kolarov 12?
Przy sprzedaży Vucinica 15~, Melo+ De Ceglie około 8-10mln
Ciekawe czy stać nas na takie okienko jeśli mielibyśmy to płacić w jakiś ratach to może może

Jovetic za 30 mln to jest nie do zniesienia za dużo zdecydowanie. Ale patrząc na Marottę co kupuje zbędnego Asamoah i Isle za 18 mln a teraz jeszcze 9 za Asa który LO nigdy nie będzie, a środek mamy zapełniony. To jest to bardzo możliwa opcja.
Zlatan-myślę, że mamy na niego spore szansę. Pensja 7-8 mln jest do przełknięcia. W tym roku tracimy kontrakt Iaquinty 3.5 mln . A Szwed jest świetnym zawodnikiem byłby wstanie wnieść sporo do naszej gry.
I nie jest drogi

65 % że przyjdzie do Nas, transfer w stylu Marotty w dodatku ponoć Conte go chce

Przy sprzedaży Vucinica, De Ceglie,Melo może pokusimy się o kupno Jovetica

Atak Jovetic, Llorente, Zlatan, Giovinco Fabio.Q/Matri
Jovetic 20+jakiś nasz player, Zlatan 20?, Kolarov 12?
Przy sprzedaży Vucinica 15~, Melo+ De Ceglie około 8-10mln
Ciekawe czy stać nas na takie okienko jeśli mielibyśmy to płacić w jakiś ratach to może może

Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 09:41 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Priorytet może nie, ale faktycznie trzeba go klepnąć jak najszybciej, coby nie powtórzyła się sytuacja z Verrattim.yanquez pisze:Berardi (moim zdaniem priorytet)
Nie oglądałem przecież. Grał Juventus.ewerthon pisze:@pumex - jak Ci się podobał Lulić w spotkaniu z Bologną? 8) . Chyba jest jednak więcej niż trochę lepszy od De Ceglie. Dodam tylko, że to nie pierwszy jego taki występ w tej rundzie (w poprzedniej zbytnio nie śledziłem jego gry).
:naughty: pisałem, że Lulic jest trochę lepszy od naszej ławki rezerwowych (a nie od De Ceglie) a jeśli wydawać na kogoś jakiś hajs, to albo na młodych i zdolnych, albo na zawodników podnoszących jakość pierwszego składu.

- wojczech7
- Juventino
Myślałem, że po tym, co Eljero wyprawia w Werderze, takich komentarzy już tutaj nie uświadczę...tadekbp pisze:A tak z innej beczki... Czy nie uważacie, że Elja przydałby się nam w tej rzekomej nowej taktyce 4-3-3? Czy nie za szybko sie go pozbylismy?
Elia okazał się za słaby na Juventus, dobrze, że szybko i z niedużą stratą się go pozbyliśmy.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zdecydowanie za szybko...tadekbp pisze:A tak z innej beczki... Czy nie uważacie, że Elja przydałby się nam w tej rzekomej nowej taktyce 4-3-3? Czy nie za szybko sie go pozbylismy?
W tym sezonie swoją postawą na boisku i poza nim pokazał, że to świetny piłkarz i wielki profesjonalista...
Nie będzie 4-3-3 Wy batony!
- skurczzone
- Juventino
wagner pisze:Czytanie takich komentarzy mija się z celem, wystarczy tylko poczytać forum Juvepoland co "Ci" myślą o Marchisio, niczym drugi "Tiago" :doh: sympatie kibiców to żadna weryfikacja, a Ci z Madrytu są wyjątkowo rozpieszczeni
Niekoniecznie

Oni myślą o nim to samo co my myślimy o naszych "asach ataku", Igła może i jest trochę lepszy, ale dużej różnicy nie ma. Matri w formie potrafi lepiej dobić, Fabio ładniej strzeli z dystansu.
Ps. 3 5 2 miałoby sens jakbyśmy mieli bardzo wszechstronnych bocznych pomocników, Lichy i Kwadro niestety nie pasują
- Ivory
- Juventino
Budżet na mercato ma wynosić 30 mln + ew. sprzedaże (PdC, Isla, Matri?).Kucharius1 pisze:Ma się pojawić w ekskluzywny wywiad z Conte, w którym mówi że chciałby wygrać Ligę Mistrzów, a do tego zakup Igły czy Ibry nie wystarczy.
Minus wykup kart Peluso i Asamoaha. Zatem zostaje stosunkowo mało do rozdysponowania.

Jednego sensownego topa będzie z trudem ściągnąć.
Pojawiła się lista życzeń Conte:
Gonzalo Higuain, Jovetic, Suarez, Sanchez, Ibrahimovic. Diamanti, Coentrao, Di Maria, Ljajic,Cuadrado, Verratti, Poli
Występuje tu znaczny rozdźwięk między życzeniami Conte a budżetem i pilnującym dyscypliny finansowej Marottą. Zresztą wielokrotnie tu na forum podnoszono, że Marotta nie jest mistrzem sprzedaży.
Zachowuje szeroko rozumiany dystans do ostatnich smakowitych doniesień. Liczę tylko, że już na początku mercato zapewnimy sobie kogoś fajnego do ofensywy, by w ostatnich godzinach mercato nie latać jak poparzony i wyciągać takich upadłych mistrzów jak Bendtner.
Źródło: http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... +Champions