Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Szwamb
- Juventino
- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nie wiem jak można woleć Sesko lub Davida od Osimenha. Osimenh jeżeli miałby dobrze prowadzoną karierę to jest materiałem na top napastnika ever, a Sesko czy David na razie mają statystyki na poziomie Vlahovicia grając w bardziej bramkogennych ligach.
Jeżeli miałby przejść Sesko lub David to ja już wolę zostawić Vlaha lub postarać się o kupno Kolo Muaniego, który już powąchał Juve i zna wielką piłkę w wielkim klubie (PSG) i wielkiej reprezentacji (Francja) na wielkim turnieju (Mundial).
Osimenh jest szczególny. Dla niego w jego prime w Napoli oglądałem klub Maradony. Przez De Laurentisa i trochę przez samego Nigeryjczyka trochę mu się kariera pomieszała, ale wchodzi już powoli w swój prime (ma 26 lat), umie w Serie A, jest wielkim napastnikiem i spokojnie uniósłby Juventus i zadania.
Cena pewnie niekoniecznie wyższa niż za Sesko czy Davida. Tylko pensja pewnie na poziomie Vlaha, ale sorki - akurat Nigeryjczyk by na nią zasługiwał.
Jeżeli miałby przejść Sesko lub David to ja już wolę zostawić Vlaha lub postarać się o kupno Kolo Muaniego, który już powąchał Juve i zna wielką piłkę w wielkim klubie (PSG) i wielkiej reprezentacji (Francja) na wielkim turnieju (Mundial).
Osimenh jest szczególny. Dla niego w jego prime w Napoli oglądałem klub Maradony. Przez De Laurentisa i trochę przez samego Nigeryjczyka trochę mu się kariera pomieszała, ale wchodzi już powoli w swój prime (ma 26 lat), umie w Serie A, jest wielkim napastnikiem i spokojnie uniósłby Juventus i zadania.
Cena pewnie niekoniecznie wyższa niż za Sesko czy Davida. Tylko pensja pewnie na poziomie Vlaha, ale sorki - akurat Nigeryjczyk by na nią zasługiwał.
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
O ile mu przebiegu nie cofnęliSzwamb pisze: ↑06 marca 2025, 18:28

A tak na poważnie, to cena dla nas pewnie x2, a ostatnie lata pokazują że gwiazdy Serie A wcale u nas nie błyszczą
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ja mam skojarzenia z pewnym Super Murzynem, który też miał zrobić karierę. Wtedy dałbym sobie za to rękę uciąć. I wiesz co? I bym teraz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie miał rękiSzwamb pisze: ↑06 marca 2025, 18:28 Osimenh jest szczególny. Dla niego w jego prime w Napoli oglądałem klub Maradony. Przez De Laurentisa i trochę przez samego Nigeryjczyka trochę mu się kariera pomieszała, ale wchodzi już powoli w swój prime (ma 26 lat), umie w Serie A, jest wielkim napastnikiem i spokojnie uniósłby Juventus i zadania.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Przecież ten cały Osi ma siano we łbie. Mógł grać w TOP klubie Europy, a zachciało mu się pensji z kosmosu za jeden, JEDEN tak naprawdę topowy sezon.
Poza tym teraz gra w Turcji i to w drużynie będącej na pierwszym miejscu. Liczby gorsze od Piątka, podobne do jakichś 27-8 letnich anonimów z Maroka i Konga. Nie wiem co @Szwamb Cię skłoniło do przemyśleń, żeby mu dać pensję Vlaho, chętnie przeczytam rozwinięcie
Jak najdalej od Osimhenów oraz Sesków i Davidów. Wszystko to przereklamowane kasztany (może z tego w Lajpzich coś będzie, choć wątpię) a drogie jak cholera. Niestety G. to lubi.
Poza tym teraz gra w Turcji i to w drużynie będącej na pierwszym miejscu. Liczby gorsze od Piątka, podobne do jakichś 27-8 letnich anonimów z Maroka i Konga. Nie wiem co @Szwamb Cię skłoniło do przemyśleń, żeby mu dać pensję Vlaho, chętnie przeczytam rozwinięcie

Jak najdalej od Osimhenów oraz Sesków i Davidów. Wszystko to przereklamowane kasztany (może z tego w Lajpzich coś będzie, choć wątpię) a drogie jak cholera. Niestety G. to lubi.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
@Volto
Napisałeś też, że gwarantujesz, że Łea na PO to będzie tragedia i że choćby grał 100 lat to nie wypali. Albo, że Milik na ławkę jest ok. Różni ludzie różne rzeczy tutaj piszą
5 lat gry za mniej niż kosztował Flako, Kupmajners, Duglas2 czy Spidi Gonzalez.Indeed, David asks for a five-year contract worth around €6 million per season.
Napisałeś też, że gwarantujesz, że Łea na PO to będzie tragedia i że choćby grał 100 lat to nie wypali. Albo, że Milik na ławkę jest ok. Różni ludzie różne rzeczy tutaj piszą

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maplu90
- Juventino
- Podziekował: 142 razy
David od 4 sezonów ładuje seryjnie brameczki . Fakt faktem to liga farmerów ale w tej samej lidze farmerów Kolo Muani był odpadem w PSG. Jeśli miałby zarabiać 7mln euro mniej niż Vlaho i mialby przyjsc za darmo (to uczciwa cena) to jestem jak najbardziej na tak.
"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."

- Volto
- Juventino
@jackop
Noż przecież grał tragedię na PO w zeszłym sezonie
Oceniałem stan faktyczny. Co Ty chcesz? Chyba, że chcesz powiedzieć, że radził sobie dobrze, to cóż...
Dwa - Milik jest na ławkę ok. Jak najbardziej. Ja go nie uszkodziłem i nie wysłałem do JMedical.
Absolutnie się nie wycofuję ze swoich słów. Pisałem też, że Kean odpali w Violi na przykład... Temat mercato, a Ty jak zawsze musisz udowadniać jak to wszyscy się mylą tylko nie Ty
Na koniec - co z tego, że mniej? 6 baniek to będzie najwyższy kontrakt po 'rewolucji' i komin płacowy budowany od nowa. Zresztą typ nie warta piłkarsko trzech, także nawet dla mnie tematu nie ma.
Noż przecież grał tragedię na PO w zeszłym sezonie

Dwa - Milik jest na ławkę ok. Jak najbardziej. Ja go nie uszkodziłem i nie wysłałem do JMedical.
Absolutnie się nie wycofuję ze swoich słów. Pisałem też, że Kean odpali w Violi na przykład... Temat mercato, a Ty jak zawsze musisz udowadniać jak to wszyscy się mylą tylko nie Ty

Na koniec - co z tego, że mniej? 6 baniek to będzie najwyższy kontrakt po 'rewolucji' i komin płacowy budowany od nowa. Zresztą typ nie warta piłkarsko trzech, także nawet dla mnie tematu nie ma.
- Maplu90
- Juventino
Najwyzszy kontrakt? Hm no nie wiem, nie wiem.Volto pisze: ↑06 marca 2025, 23:26 @jackop
Noż przecież grał tragedię na PO w zeszłym sezonieOceniałem stan faktyczny. Co Ty chcesz? Chyba, że chcesz powiedzieć, że radził sobie dobrze, to cóż...
![]()
Absolutnie się nie wycofuję ze swoich słów. Pisałem też, że Kean odpali w Violi na przykład... Temat mercato, a Ty jak zawsze musisz udowadniać jak to wszyscy się mylą tylko nie Ty![]()
Bremer 42mln zł
Koop 31mln zl
Loca 25mln zl
Arthur 24mln zł
Thuram 22mln zł
Milik 21mln zl
6 mln euro to około 25mln zl wiec nie byłby to najwyzszy kontrakt. David w 168 meczach w Lille strzelił 84 bramek. Do tego mocno zagięła na niego parol Barcelona no ale najwidoczniej Flick i jego sztab się nie znają, podobnie Arsenal. No ale słucham uważnie pana Volto kogo byś sprowadz na miejsce napastnika. Dodam ze najlepiej dwoch (jeśli odejdzie Vlaho i po sezonie Kolo wroci do PSG).

- Volto
- Juventino
@Maplu90
Rozróżniasz netto a brutto? No właśnie.
Pan Volto się nie zastanawiał, jak na razie jest zbyt załamany tym co pokazuje Juve i czeka na wywalenie uzurpatora Motty, najlepiej z G. w pakiecie.
Rozróżniasz netto a brutto? No właśnie.
Pan Volto się nie zastanawiał, jak na razie jest zbyt załamany tym co pokazuje Juve i czeka na wywalenie uzurpatora Motty, najlepiej z G. w pakiecie.
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ale wiecie że Motta nie szuka typowego snajpera/sępa/finishera? Dlatego chcę gracza typu Muani, Zirkzee czy Sesko. Gościa który strzeli +-20 goli w sezonie ale też będzie w stanie podać do skrzydłowego itp.
A Sesko ma klauzulę na 60 mln.
A Sesko ma klauzulę na 60 mln.
- Maplu90
- Juventino
Oj wybacz ale w cytacie do którego się odnoszę czyli:"Indeed, David asks for a five-year contract worth around €6 million per season." Nie jest powiedziane czy kwota 6mln€ ma być brutto czy netto.
Ok wiec jak znajdziesz remedium na swoje smutki to pokaż mi napadziora który strzela regularnie +20 bramek w sezonie, nie kosztuje milionów monet plus nie chce zarabiać jak arabski książe.