Bundesliga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 20:26

Borussia "efekt nowej miotły" Mönchengladbach po 25 minutach prowadzi już 4:0 :shock:

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 20:29

Crunny pisze:Borussia "efekt nowej miotły" Mönchengladbach po 25 minutach prowadzi już 4:0 :shock:
Na szczęście z Augsburgiem więc nie ma co peniać ;)

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 20:46

@wojczech7 przeczytaj post Malyego. Napisałem, że jest skutecznym napastnikiem oraz, że nie jest najskuteczniejszy i najlepszy. Potem ludzie podali dane, że jest... skutecznym napastnikiem, ale nie najskuteczniejszym i nie najlepszym.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 21:34

Makiavel pisze:@wojczech7 przeczytaj post Malyego. Napisałem, że jest skutecznym napastnikiem oraz, że nie jest najskuteczniejszy i najlepszy. Potem ludzie podali dane, że jest... skutecznym napastnikiem, ale nie najskuteczniejszym i nie najlepszym.
Napisałeś, że nie jest w 5 najskuteczniejszych napastnikow najlepszych lig europejskich, nie wiesz czy nawet w 10. Wrzuciłem Ci liczby które pokazują, że jest 4. Przestań się ośmieszać.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 21:46

Maly pisze: zapytaj też Real czemu kupił Bale za 80 a nie chciał Roberta za darmo...
Najpierw się doinformuj. Oficjalnie mówił o tym Kucharski i ktoś z Realu (Mourinho?). Real zaproponował kontrakt Lewemu, podobnie jak Chelsea, ale Lewy powiedział, że już jest umówiony z Bayernem i tyle. Mało tego, mówiło się o ofercie z Realu jeszcze w grudniu, bodajże 40mln.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:47

Tom_my pisze:
Makiavel pisze:@wojczech7 przeczytaj post Malyego. Napisałem, że jest skutecznym napastnikiem oraz, że nie jest najskuteczniejszy i najlepszy. Potem ludzie podali dane, że jest... skutecznym napastnikiem, ale nie najskuteczniejszym i nie najlepszym.
Napisałeś, że nie jest w 5 najskuteczniejszych napastnikow najlepszych lig europejskich, nie wiesz czy nawet w 10. Wrzuciłem Ci liczby które pokazują, że jest 4. Przestań się ośmieszać.
Miałem na myśli zeszły sezon. Toni, Icardi, Tevez, Higuain w Serie A, sześciu w hiszpańskiej, czterech w angielskiej czyli w zeszłym sezonie nie był w dziesiątce.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 22:54

@Szikit: a jeszcze w lipcu mówiło się o ofercie 15mln Liverpoolu i Monaco za Llorente ;]

@Cabrini_idol: albo poruszamy kwestie z jakich zawodników wg mnie powinien składać się TOPowy zespół albo którą 9 na świecie jest Lewy ;] oczywiście, że Mandzu czy innych naszych drwali zjada na śniadanie bo sam nie jest takim drwalem i jak na dziewiątkę wygląda na prawdę zacnie i z chęcią bym na taką zamianę przystał tylko, że to nic nie zmienia bo wg mnie i tak powinniśmy celować w inny typ napastników... zamieniać go za Moratę byłoby nonsensem także wg mnie bo Morata jest w stanie dawać drużynie więcej niż Lewy ;] i powtórzę ci jeszcze raz - zobacz gdzie grają zawodnicy których wymieniłeś i na serio zastanów się dlaczego tak jest... dlaczego MU nie kupuje Lukaku czy Benteke ani też nie bierze Llorente za darmo tylko wydaje na jakiegoś 19 latka 50mln, tu na prawdę nie trzeba być geniuszem chociaż wiem, że niektórzy zatrzymali się w czasach gdy w atakach najlepszych drużyn królowali tacy gracze jak Morientes, RvN czy choćby Gomez i trudno im pogodzić się z myślą, że futbol się zmienił ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 23:14

Makiavel pisze:
Tom_my pisze:
Miałem na myśli zeszły sezon. Toni, Icardi, Tevez, Higuain w Serie A, sześciu w hiszpańskiej, czterech w angielskiej czyli w zeszłym sezonie nie był w dziesiątce.
a w tym już jest najskuteczniejszym piłkarzem w Europie. I co teraz?

Oceniać gościa o po jednym sezonie, równocześnie bredzić coś o ciągłości, i dobrej grze przez wiele sezonów innych piłkarzy :prochno:
Ostatnio zmieniony 23 września 2015, 23:17 przez Tom_my, łącznie zmieniany 1 raz.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2015, 23:16

Jak tak będzie w czerwcu to będzie to zdecydowanie bardziej wymierny sukces indywidualny niż strzelenie pięciu bramek

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2015, 07:59

@Tom_my: tak samo ty się ośmieszasz :) dlaczego nie wziąłeś 5 3 czy 2 sezonów tylko 4? przez co młodsi zawodnicy nie mają szans w takiej klasyfikacji ;) dlaczego porównujesz samą liczbę goli a nie np goli/minuty? ;) dałeś wybiórcze zestawienie na wybiórczą wypowiedź (on 1 sezon ty 4) więc dlaczego uznajesz, że twój argument jest silniejszy?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2015, 10:51

Maly pisze:@Tom_my: tak samo ty się ośmieszasz :) dlaczego nie wziąłeś 5 3 czy 2 sezonów tylko 4? przez co młodsi zawodnicy nie mają szans w takiej klasyfikacji ;) dlaczego porównujesz samą liczbę goli a nie np goli/minuty? ;) dałeś wybiórcze zestawienie na wybiórczą wypowiedź (on 1 sezon ty 4) więc dlaczego uznajesz, że twój argument jest silniejszy?
Wziąłem 4 bo taki miałem kaprys, i taki jest przywilej jedynej osoby, której chciało się sprawdzić czy to o czym pisze ma jakiekolwiek podparcie w statystykach, zamiast rzucać hasłami na lewo i prawo. A mały geniuszu, nie ma młodszych zawodników, bo po pierwsze: sam Makiavel przyrównał Lewego do m.in. Higuaina, Benzemy, Falcao, Cavaniego, Rooneya (Robert jest z tego grona najmłodszy), oczywiście na niekorzyść Polaka. Po drugie on sam pisał, że młodszych trzeba przede wszystkich oceniać na podstawie prezentowanego potencjału. No chyba, że mam jeszcze dorzucić do tabelki Morate z dwoma sezonami po 8 bramek?
A już tak bez ironii, to naprawdę trudno zrozumieć, że wziąłem pod uwagę okres od kiedy Robert przebił się do europejskiego topu napastników, i sprawdziłem jak od tego czasu wygląda na tle innych graczy? :facepalm: Z mojej strony EOT, bo czuję się już powoli tak: :angry:

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 września 2015, 11:26

Tom_my pisze: a w tym już jest najskuteczniejszym piłkarzem w Europie. I co teraz?
Nie jest chyba, że komentatorzy Eleven kłamią bo wczoraj przy okazji meczu Real - Athletic Bilbao wspomnieli, że najskuteczniejszy we wszystkich rozgrywkach w tym sezonie jest Aduriz nawet uwzględniając 5 bramek Lewego.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2015, 11:31

Tom_my pisze:naprawdę trudno zrozumieć, że wziąłem pod uwagę okres od kiedy Robert przebił się do europejskiego topu napastników, i sprawdziłem jak od tego czasu wygląda na tle innych graczy? :facepalm:
nie trudno ale to głupie bo ktoś inny mógł się przebić do tej czołówki rok później ;) mógł mieć także kontuzje i mogło się wydarzyć setki innych czynników których nie wziąłeś pod uwagę... zadziałałeś jak polscy dziennikarze, którzy zależnie od miejsca w którym pracują tą samą sytuację przedstawiają na różnie sposoby - to nie jest rzetelne ;]

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
namelessKING

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2015, 16:09

Lewandowski z notą 1 od Kickera. Nie robili żadnego cyrku z połówkami czy zerami, jak to żartobliwie sugerowali jeszcze w czasie meczu komentatorzy Eurosportu.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2015, 16:16

Jak zawsze ludzie z innych krajów potrafią docenić naszego, a my szukamy na siłę argumentów, że nie jest najlepszy.

W tamtym sezonie zdecydowanie najlepszym napastnikiem (środkowym) był Suarez (nie liczę Ronaldo i Messiego). Wpasował się idealnie w zespół i bardzo pomógł im na zdobycie potrójnej korony. W tym jak go oglądałem to wyglądał słabo, ale ocenianie na samym początku sezonu to kpina, więc dalej dałbym go na pierwsze miejsce.

Ibra jest świetny w lidze, a w europejskich pucharach już nie potrafi tego przyklepać. Brakuje mu tego, by być tym pierwszym. Zdecydowanie jest niesamowity z jego wzrostem i techniką.

Lewy? Strzelenie 5 goli w 9 minut ( :prochno: brak słów) nic nie zmienia. W BvB bił się o króla strzelców ligi, a także potrafił doprowadzić ich do finału (4 bramki Realowi?), rok temu Bayern grał w LM lekko mówiąc piach (brak skrzydłowych zrobił swoje) i nikt inny jak nasz Robert ciągnął im grę. Udało mu się też strzelić Barcelonie. Gdyby nie "sytuacja" z kontraktem to za Lewego trzeba byłoby zapłacić z 50 mln.

Rozumiem część jego krytyki, bo w reprezentacji to jest całkowicie inny zawodnik. Gdyby liczyć jego klasę przez pryzmat reprezentacji i klubu (o czym kiedyś było głośno przez Messiego, który brylował w klubie, a z reprezentacją nie potrafił nic ugrać) to byłby moim zdaniem w pierwszej 5. Gdyby liczyć go przez pryzmat samego klubu to prócz Suareza (Liverpool&Barca) Lewy (BvB&Bayern) nie ma sobie równych. Kto jest lepszy? Można próbować go porównywać do Benzemy, Ibry, Costy? (tu łatwiej) i kto więcej? Aguero? (tu można się spierać)

Nie jest jego fanem, bo wolałbym by więcej dawał reprezentacji, ale Robert od paru dobrych lat jest w ścisłym topie. Wysoki, silny, świetny technicznie i z dobrym strzałem. Jako Polak można być dumnym, że mamy takiego rodaka. Jak zawsze można go nie lubić, ale na szacunek zasługuje. Świetny zawodnik :ok:

namelessKING jeżeli dostałby 1,5 to nasuwa się jedno pytanie. Co trzeba zrobić by mieć 1? :prochno:

ODPOWIEDZ