Wszystko o AS Roma
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Macie waszą Romę i wasze strachy przed ,,mistrzem'' :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Spodziewałem się, że na przełomie roku zaczną masowo gubić punkty, ale zaczęli je gubić na przełomie listopada i grudnia
Spodziewałem się, że na przełomie roku zaczną masowo gubić punkty, ale zaczęli je gubić na przełomie listopada i grudnia

- Pabloz9
- Juventino
Jeszcze nie wygraliśmy swojego meczu, więc mamy tylko punkt przewagi. Ponadto, do końca sezonu 24 kolejki.Sila Spokoju pisze:Macie waszą Romę i wasze strachy przed ,,mistrzem'' :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
- Cabrini_idol
- Juventino
szczypek pisze:Mecz też?Adrian27th pisze:I jak widać, skończyło się rumakowanie.
Tak , ROma nie gra i nic nie strzeli. JEst slaba dzisiaj jak sik pająka.

- Wojtek
- Juventino
W tym momencie mamy tyle samo pkt co Roma, więc jesli wygramy to oddalimy się na 3 pkt:)mazi12 pisze:Roma po raz kolejny traci punkty, ale nie przegrywa. Trzeba to wykorzystać i oddalić się na 4 pkt.
Szkoda ze nie przegrali

- mazi12
- Juventino
Hmm, rzeczywiścieWojtek pisze:W tym momencie mamy tyle samo pkt co Roma, więc jesli wygramy to oddalimy się na 3 pkt:)mazi12 pisze:Roma po raz kolejny traci punkty, ale nie przegrywa. Trzeba to wykorzystać i oddalić się na 4 pkt.
Szkoda ze nie przegrali

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Kto oglądał wie, że wszystko wskazuje na rzeź niewiniątek 5 Stycznia w Turynie ; )szczypek pisze:Mecz też?Adrian27th pisze:I jak widać, skończyło się rumakowanie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- ewerthon
- Juventino
Juventus ma co roku problemy w styczniu. W zeszłym sezonie pod koniec roku uciekaliśmy wszystkim, a miesiąc później średnie Lazio było chyba 2-3 punkty za nami.Adrian27th pisze:
Kto oglądał wie, że wszystko wskazuje na rzeź niewiniątek 5 Stycznia w Turynie ; )
- zahor
- Juventino
To fajnie.Cabrini_idol pisze:szczypek pisze:Mecz też?Adrian27th pisze:I jak widać, skończyło się rumakowanie.
Ja niestety nie oglądałem, więc mam pytanie do grona jasnowidzów - jakiego wyniku należy się spodziewać 11 maja w Rzymie? Pojedziemy ich jak za Zemana, czy będzie jakieś zwykłe 0:2?Adrian27th pisze: Kto oglądał wie, że wszystko wskazuje na rzeź niewiniątek 5 Stycznia w Turynie ; )
- Robaku
- Juventino
Ale czy ktoś własnie w tym wątku nie wspominał m.in. o systemie przygotowawczym Garcii, który bazował podczaas przerwy głownie na szybkości i dynamice zawodników i schematów gry, zapominając, że sezon jest długi i ciężki. Nie pracując nad wytrzymałością - może i stad wzięły się te kontuzje.zahor pisze:To fajnie.Cabrini_idol pisze:szczypek pisze: Mecz też?
Ja niestety nie oglądałem, więc mam pytanie do grona jasnowidzów - jakiego wyniku należy się spodziewać 11 maja w Rzymie? Pojedziemy ich jak za Zemana, czy będzie jakieś zwykłe 0:2?Adrian27th pisze: Kto oglądał wie, że wszystko wskazuje na rzeź niewiniątek 5 Stycznia w Turynie ; )
Była zapowiadana sytuacja, że te 10 wygranych z rzedu nie jest przypadkowych, bo ten kryzys ma się zaczął w okolicy nowego roku, więc może mimo wszystko to jest planowe.
- grande amore
- Juventino
Jesli ktos kogos podejrzewa o przestepstwo, to niech udowodni, poprze swoja teze rozsadnymi argumentami. Inaczej wyjdzie - oglednie mowiac - na paranoika.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Spokojnie. Najpierw swoje 5 minut miało Napoli, teraz Roma i można się było spodziewać tego typu "wypowiedzi". Wiadomym jest, ze do końca sezonu daleka droga, ale oni po tym rekordzie chyba naprawdę uwierzyli w to, że zdobędą mistrza. Potracili punkty na niezbyt wymagających rywalach, brakuje im klasowej ławki, a i sam kalendarz do najłatwiejszych nie należy (Fiorentina oraz Milan w tej rundzie). Nie radzą sobie z trudnościami, my wygrywamy mecze takie jak choćby ten dzisiejszy (nie idzie, a punkty jadą do Turynu).D-Rose pisze: Nie ma co - nieudolnosc i frajerstwo ktore niewatpliwie roma posiada we krwi trzeba zwalic na brzydki Juventus :twisted:
- zahor
- Juventino
Tak, na pewno trener rozpisując cykl treningowy w okresie przygotowawczym przez roztargnienie nie wziął pod uwagę, że do rozegrania będzie ponad 40, a nie 15 spotkań :roll: Naprawdę zdumiewa mnie to powszechne na tym forum przekonanie, że goście inkasujący grube pieniądze za prowadzenie zespołów nie zdają sobie sprawy z rzeczy, które dla przeciętnego kibica są oczywiste. A to Conte wystawia Padoina nie widząc, że jest jałowy w ataku, a to Benitez odpuszcza krycie Pirlo mimo że powszechnie wiadomo, że tak nie wolno, a teraz okazuje się że Garcia nie uwzględnił tego, że gra się do maja, a nie do listopada.Robaku pisze: Ale czy ktoś własnie w tym wątku nie wspominał m.in. o systemie przygotowawczym Garcii, który bazował podczaas przerwy głownie na szybkości i dynamice zawodników i schematów gry, zapominając, że sezon jest długi i ciężki. Nie pracując nad wytrzymałością - może i stad wzięły się te kontuzje.
Ta osławiona praca nad dynamiką wiąże się ze stylem gry Romy, który jest skrajnie odmienny od tego prezentowanego przez Juventus. Zamiast stosować pressing, atakować i trzymać rywala zamkniętego w polu karnym przez 90 minut, Rzymianie wykorzystują momenty słabości rywala wyprowadzając zabójcze kontrataki, potrafiąc kapitalnie wymieniać piłkę na dużej szybkości. Chyba oczywiste jest, że jeżeli zespół ma grać w ten sposób, należy zastosować inny schemat treningowy. Ja między tym, a obniżką formy, która przyjść musiała, nie widzę żadnego prostego związku. Kontuzje? Problemem jest przede wszystkim jedna, konkretna - ta, której doznał Totti. Jeżeli ktokolwiek na tym forum zna sposób, który zagwarantuje że 37-letni napastnik rozegra pełen sezon w Serie A bez żadnego urazu, ma szanse na nobla z medycyny.
Żeby było jasne - być może faktycznie reżim treningowy Garcii, a także inne rozwiązania przyjęte przez jego sztab są niedoskonałe i zwiększają ryzyko urazów, ewentualnie nie ułatwiają regeneracji sił między kolejnymi meczami i utrzymania wysokiej formy fizycznej. Ale jeżeli tak jest, to nie wynika to z tego, że szkoleniowiec Romy postawił na dynamikę, a co za tym idzie, nie da się tego stwierdzić czytając wywiady.