Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 12:15

10 na plecach to nasz najmniejszy problem.

Ja powiem szczerze nie rozumiem tego okienka, przewidywałem że Pogba nas opuści i przyjście Pjanica plus drugiego pomocnika tej klasy wydawało mi się dobrym rozwiązaniem. Była by kasa, było by 2 fajnych pomocników w miejsce 1 genialnego,ale takich z potencjałem na bycie Topem. Za miast tego wrzucono 90 mln na Igłe, za połowę tego można było by mieć Lacazette za 70 baniek(klauzula wykupu) był Griezmann obaj na lata a w razie czego zawsze dało by się odzyskać cześć kasy, ale trudno trzeba wierzyć w Gonzalo. Dziura w pomocy jest a my zamiast ją łatać tracimy tylko czas, L. Gustavo to ok zawodnik, ale jako konkurent dla Samiego, nam potrzeba kogoś bardziej do gry z Pjanicem a wygląda to słabo z naszej strony,tak jakbyśmy nie mieli pieniędzy...nie wiem nie rozumiem...a Liga Mistrzów wydaje się już nie realnym marzeniem...

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 12:23

Ja nie rozumiem jednego - transfer Higuaina, Alvesa wskazywał że robimy wszystko aby wygrać LM (szczególnie że Buffon czy obrona młodsza nie będzie)

odchodzi Pogba ok zdarza się, ale jeżeli zastąpimy go półśrodkami (bo Pjanic w kontekście walki o LM uznaję za wzmocnienie - dramatycznie potrzebne wobec kontuzji Marchisio i zdrowia Khediry) to jaki był sens wydawać taką kasę na Higuain, skoro ligę i tak pewnie byśmy wygrali a w kontekście LM wyszlismy w najlepszym wypadku na zero (odejście Pogby, Moraty, Cuadrado - wszyscy sprawdzeni w LM a przyjście Higuaina, Pjacy którzy doświadczenie mają małe w tych rozgrywkach albo słabo w nich grali)

Ok jak przyjdzie jakiś James czy inny Fabregas to rozumiem, ale to są życzenia science fiction i to się nie wydarzy.

Brozovic i może Kovacić to chyba szczyt.

Swoją drogą śmieszne jest to że naszym wzmocnieniem ma być Brozovic którego nikt specjalnie w Interze nie chce zatrzymywać. :facepalm:
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2016, 13:10 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 12:23

Dokładnie.

Na chwile obecną straciliśmy 3 zawodników decydujących w LM w zeszłym sezonie tj Morate,Cuadrado,Pogbe.

Za nich dostaliśmy Igłe,Pjanica i koniec.

Jeżeli mamy coś zrobić to zawodnik który przyjdzie musi być kims z dośw. w LM i po prostu mega topem. Inaczej po prostu po tym okienku będziemy mieli gorszy skład niż rok temu.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 12:30

Adrian27th pisze:Dokładnie.

Na chwile obecną straciliśmy 3 zawodników decydujących w LM w zeszłym sezonie tj Morate,Cuadrado,Pogbe.

Za nich dostaliśmy Igłe,Pjanica i koniec.

Jeżeli mamy coś zrobić to zawodnik który przyjdzie musi być kims z dośw. w LM i po prostu mega topem. Inaczej po prostu po tym okienku będziemy mieli gorszy skład niż rok temu.
I Daniego. Ta sama pozycja co Cuadrado.

onliforpipul
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 12:44

Adrian27th pisze:Inaczej po prostu po tym okienku będziemy mieli gorszy skład niż rok temu.
Powaznie? Sklad bedziemy miec lepszy, nawet po odejsciu Pogby. Higuain swoimi umiejetnosciami zjada Morate na sniadanie, Pjanic ma porownywalne statystyki co Pogba (niektore nawet lepsze). Nie zapominajmy o bardzo utalentowanym Pjacy i jednym z najlepszych na swiecie Alvesie. Daliscie sie w wiekszosci poniesc po transferze Francuza i taka jest prawda. Odchodzi jeden czlowiek z pomocy (z tych waznych), przychodzi Bosniak, a mozemy sie spodziewac kogos jeszcze. Sprzedajemy Zaze za ok. 30 mln (biorac pod uwage takze bonusy) i prawdopodobnie ograniczymy sie do opcji low cost na pozycje piatego napastnika (chyba, ze wezmiemy Gabriela). Byc moze zatem moglibysmy dolozyc te pieniadze do kupki na jakiegos konkretnego pomocnika (Brozovicia za takiego uznac raczej nie mozna).

Jakosc pomocy troche zjechala (przede wszystkim ze wzgledu na kontuzje), ale za to odczuwalnie wzmocnilismy i obrone, i atak.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:04

CavAllano pisze:
Adrian27th pisze:Inaczej po prostu po tym okienku będziemy mieli gorszy skład niż rok temu.
Powaznie? Sklad bedziemy miec lepszy, nawet po odejsciu Pogby.
:ok:
To jest fakt. Przyjdzie czas że większość pozytywnie oceni decyzję o sprzedaży Pogby. Francuz nie jest wart tych pieniędzy. Dla mnie najlepiej świadczy o tym to że nie zgłosił się po niego Real czy Barca. Niedawno Altafini stwierdził że Pogba nie uczynił znaczących postępów przez ostatnie dwa lata. Coś w tym jest. Paul nie jest architektem od którego zależy gra całego zespołu. Jest jednym jego elementem, ale jego brak nie jest bardzo odczuwalny.

Jestem ciekaw jak wyglądałoby okienko gdyby został u nas Morata. Czy wtedy bez presji na zebranie środków na pozyskanie napastnika Pogba zostałby sprzedany?
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2016, 13:05 przez blackadder, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:04

CavAllano pisze:
Powaznie? Sklad bedziemy miec lepszy, nawet po odejsciu Pogby. Higuain swoimi umiejetnosciami zjada Morate na sniadanie, Pjanic ma porownywalne statystyki co Pogba (niektore nawet lepsze). Nie zapominajmy o bardzo utalentowanym Pjacy i jednym z najlepszych na swiecie Alvesie. Daliscie sie w wiekszosci poniesc po transferze Francuza i taka jest prawda. Odchodzi jeden czlowiek z pomocy (z tych waznych), przychodzi Bosniak, a mozemy sie spodziewac kogos jeszcze. Sprzedajemy Zaze za ok. 30 mln (biorac pod uwage takze bonusy) i prawdopodobnie ograniczymy sie do opcji low cost na pozycje piatego napastnika (chyba, ze wezmiemy Gabriela). Byc moze zatem moglibysmy dolozyc te pieniadze do kupki na jakiegos konkretnego pomocnika (Brozovicia za takiego uznac raczej nie mozna).

Jakosc pomocy troche zjechala (przede wszystkim ze wzgledu na kontuzje), ale za to odczuwalnie wzmocnilismy i obrone, i atak.
I to są mądre słowa, uczcie się od niego :think: .

To okienko jest słabe, mamy gorszy skład? Przecież takiego to nawet w FIFIE nie dałoby się zrobić :shock: . Naprawdę trzeba być jakimś dziwnym człowiekiem szukającym dziury w całym. Obecny skład jest mocniejszy niż sezon temu, każdy zawodnik który przyszedł podnosi od razu poziom w drużynie. Można mieć jedynie wątpliwości co do Pjacy, ale narazie tego nie wiemy ocenimy za jakiś czas. Przyjście obojętnie kogo teraz i odejście np. Hernanesa to już tylko wartość dodana.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:07

Odpuść CavAllano bo to nie ma sensu. Grono osób tu już zdecydowało, że z taką pomocą nie mamy nawet co sobie nadziei robić na jakiś wynik w LM a skoro tak to ja proponuję oddać nasze miejsce tam Milanowi np. No bo jak będzie tam LM to może i będą inwestycje w drużynę. Wszystko na chwałę silnej Serie A :ok:

Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:12

Ja juz sie przyzwyczailem, jak Co roku Marotta na starches jest bogiem a po kilku tygodniach kazdy widzi juve w lidze europy I Co sezon na koncu rozgrywek przyznaje sie do swoich bledow I ze oceniali zarzad zbyt pochopnie. Niektorzy jak takie baby panikary, pamietajcie ze rok w rok nasze wyniki sa lepsze I to nie przypadek 😉

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:12

Według Daily Mirror i Daily Telegraph Christian Eriksen zażądał 5-krotnej podwyżki, która ma na celu zmusić władze Tottenhamu do pozwolenia na jego odejście. Piszą że zainteresowane są Juventus i Inter.

Forza Juve!
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:15

Sky podało, że chcemy skorzystać z opcji wykupu Bentancura i zostawić go jeszcze na rok w Boca.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:17

A oni dalej swoje.

Oderwijcie sie na chwile od wartosciowania zmian w skladzie. Od porownywania zawodnikow ktorzy odeszli do tych, ktorzy przyszli. Sprobujcie (wiem, trudna sprawa) spojrzec na ksztalt naszej pomocy obiektywnie. Nawet Stevie Wonder zauwazylby, ze jest wybrakowana i potrzebuje wzmocnien.

Skonczcie relatywizowac i dekonstruowac. Srodkowy pomocnik na poziomie potrzebny na wczoraj.

Make friends for life or make hardcore enemies!
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:23

LGdS wspomina dziś o tej ofercie Watford 16 mln za Pereyrę pisząc, że decyzja w tej sprawie ma zapaść jutro. A w Hiszpanii Sport twierdzi, że do pomocy dojdą Witsel i Ander Herrera.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:42

Szkoda że João Mário przechodzi do Interu, ja w nim widziałem bardzo dobrego kandydata na następce Pogby. Co prawda tani by nie był, ale przy dzisiejszych cenach 45 mln euro to nie jest znowu ogromna fortuna. Najprawdopodobniej przyjdzie na wypożyczenie z obowiązkowym wykupem za rok. Pewnie chodzi o finansowe fair play?

Forza Juve!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 13:47

A propos transferu i nadwagi Higuaina kursy na to, kto zostanie królem strzelców w tym sezonie Serie A:

1.50 Higuain
12.00 Icardi
15.00 Mandzukic
15.00 Dybala
17.00 Eder
20.00 Bacca
20.00 Gomez
20.00 Dzeko
20.00 Milik
25.00 Zaza
25.00 Immobile

Nigdy czegoś takiego nie widziałem, żeby 1 klub w topowej lidze Europy miał aż 3 z 4 głównych faworytów do tytułu króla strzelców. Nigdy też nie widziałem, aby jakikolwiek piłkarz miał taki niski kurs jaki ma Higuain.

Bukmacherzy uważają też, że przed tym sezonem jesteśmy takim faworytem do Scudetto, jakim jeszcze nigdy nie byliśmy.

Zablokowany