Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ekipa DiMarzio podała, że Zaza jutro leci do Wolfsburga, gadać z Niemcami o kontrakcie, Podobno w grze wchodzą 4 lata, Juve w zasadzie już nie miesza, tylko czeka na wynik tego spotkania.
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 100 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Jeśli z Zazą i jego transferem do Wolfsburga to prawda, to kamień z serca. Mamy praktycznie połowę sierpnia i niecałe trzy tygodnie do końca okienka transferowego i nadal nie mogę pojąć dlaczego nasi włodarze nie postawią pod ścianą zbędnych zawodników i nie powiedzą im wprost, że jeśli nie zmienią klubu,to przez najbliższy sezon nie powąchają murawy (i to nie z naszej winy, a z powodu zmiany przepisów). Powinniśmy jasno oznajmić dla Hernanesa, Pereyry i Zazy, że nie ma dla nich miejsca. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć brak ambicji Brazylijczyka, który nigdzie oprócz Chin nie dostanie lepszej kasy, to pozostała dwójka ociera się o reprezentacje, a po roku bez gry w klubie będą mogli zapomnieć o występach w swoich kadrach narodowych.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Wreszcie pozbędziemy się tego wafla, jeszcze Pereyra, Asamoah i Hernanes i będzie miód malina.
Brozovic przyjemny grajek, tylko pumex napisał, że jest słaby (Brozo) i mam mały problem, bo nie wiem jak mu napisać, że się myli. Może tak wprost - mylisz się pumix. No chyba, że go nie kupimy, wtedy przyznam mu rację. Czas pokaże, na razie będę żył z tym niezdecydowaniem.
Brozovic przyjemny grajek, tylko pumex napisał, że jest słaby (Brozo) i mam mały problem, bo nie wiem jak mu napisać, że się myli. Może tak wprost - mylisz się pumix. No chyba, że go nie kupimy, wtedy przyznam mu rację. Czas pokaże, na razie będę żył z tym niezdecydowaniem.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 80 razy
Jeśli taki wafel jak Brozo (i inni) jest tutaj wymieniany w kontekście WZMOCNIENIA linii pomocy, to:
a) mamy obraz tego jak tragicznie wygląda ta formacja po stracie Pogby
b) informacja o powrocie Francuza do United przepaliła niektórym zwoje w mózgu
c) obie powyższe są poprawne
Chłopek, który przez całą swoją karierę wykręcił podobne statystyki co Pogba, Pjanić czy Candreva w 2 ostatnie sezony wyłącznie w Serie A. 25 mln za Nuovo Hernanesa :rotfl: Idźmy za ciosem i reanimujmy starania o Montolivo. Jeśli poruszamy się w takich kategoriach fantastyki, to równie dobrze mogę stwierdzić, że Nagatomo wzmocniłby wahadło.
W kontekście takich nazwisk jak Gustavo, opcja z Witselem nie wydaje mi się już tak badziewna.
Po dobrym początku łudziłem się, że Marotta może zasłużyć na mityczne 10/10... wyszło jak zwykle. Znowu ręka w nocniku i kolejne wietrzenie kadry za 2 sezony.
Chłopek, który przez całą swoją karierę wykręcił podobne statystyki co Pogba, Pjanić czy Candreva w 2 ostatnie sezony wyłącznie w Serie A. 25 mln za Nuovo Hernanesa :rotfl: Idźmy za ciosem i reanimujmy starania o Montolivo. Jeśli poruszamy się w takich kategoriach fantastyki, to równie dobrze mogę stwierdzić, że Nagatomo wzmocniłby wahadło.
W kontekście takich nazwisk jak Gustavo, opcja z Witselem nie wydaje mi się już tak badziewna.
Po dobrym początku łudziłem się, że Marotta może zasłużyć na mityczne 10/10... wyszło jak zwykle. Znowu ręka w nocniku i kolejne wietrzenie kadry za 2 sezony.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- przemal
- Juventino

Można to wytłumaczyć patrząc chociażby na wyniki z początku zeszłego sezonu, gdzie chłopaki trochę szans dostali (szczególnie Sturaro) i nie pokazali nic nadzwyczajnego. Dopiero po powrocie Khediry i Marchisio do pełnej dyspozycji zaczęliśmy grać swoje. Ja osobiście boję się powtórki z rozrywki. Szczególnie jak przypominam sobie mecz z Romą, moje oczy krwawiły jak widziałem, jak Padoin ze Sturaro zabierali się za rozgrywanieArbuzini pisze: Sytuacja w pomocy obnaża, że tak naprawdę nie chcecie żebyśmy stawiali na młodych zawodników żeby rozwijali się przez mecze w pierwszej drużynie. Jak inaczej tłumaczyć wieczne utyskiwanie na Leminę i Sturaro?
Zdecydowanie większe nadzieje pokładam w Leminie, który nie jest tak ograniczony w grze z przodu jak Sturaro, chociaż i w tym elemencie ma sporo do poprawy.
- wagner
- Juventino

Brak zainteresowania nie może dziwić. W końcu nie sprzedaliśmy ani Hernanesa, ani Pereyry, a naturalnym jest że to w ich minuty wskoczył by Włoch. W sytuacji gdzie odchodzi Pogba potrzeba nam pomocnika, Saponara jest pewną formą alternatywy i to nie może dziwić, ponieważ brak bardzo dobrego zawodnika dostępnego na rynku, który może z miejsca zastąpić Francuza.Vincitore pisze:Twitterowe profile informują, że przypomnieliśmy sobie o Saponarze. Allegri dał zielone światło, teraz mamy gadać z Empoli.
Odnośnie Brozovica. Gracz godny zainteresowania, niedoceniany w odróżnieniu do przecenianego Kovacica. Transferu z Interu, Neapolu i Romy bardzo mi się podoba. Pewnie w sytuacji braku porozumienia z Mediolanem kupimy Saponare. Jednak liczę bardzo na Chorwata, a sam transfer ocenił bym jako bardzo dobry, jak na moment dokonania transferu. Bierzmy go póki gorący :* Zaraz usłyszę, że miałbym Kroos, albo Isco a mnie zadowala jakiś tam Brozovic.
PS: Luiz Gustavo? Gdyby przychodził z Bayernu 3 lata temu, tak. Teraz wygląda na gracza wypalonego, zaliczył mimo wszystko regres w porównaniu do tego co prezentował w Monachium. Jestem sceptyczny odnośnie tego nazwiska.
- jarmel
- Juventino

Lepiej bym tego nie ujął, tak czytam od paru dni i nie mogę uwierzyć w niektóre wypowiedzi.jackop pisze:Jeśli taki wafel jak Brozo (i inni) jest tutaj wymieniany w kontekście WZMOCNIENIA linii pomocy, to:
Przecież taki Witsel Gustavo czy Matuidi, których średnio chciano tutaj na forum wyglądają przy nim jak klasa światowa. Kto to w ogóle jest, jakiś cienias z Interu
W sumie czemu nie. Włosi są nam potrzebni.Vincitore pisze:Twitterowe profile informują, że przypomnieliśmy sobie o Saponarze. Allegri dał zielone światło, teraz mamy gadać z Empoli.
- sFieSu
- Juventino

Pirlo też wyglądał na wypalonego, Barzagli także. Juve jest specyficznym miejscem, gdzie wypaleni gracze znowu nabierają blasku.wagner pisze:PS: Luiz Gustavo? Gdyby przychodził z Bayernu 3 lata temu, tak. Teraz wygląda na gracza wypalonego, zaliczył mimo wszystko regres w porównaniu do tego co prezentował w Monachium. Jestem sceptyczny odnośnie tego nazwiska.
Jeżeli chodzi o pomoc, to Kross to moje marzenie : P

- Haris
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Co my teraz mamy z tymi Chorwatami?Robaku pisze:calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I chyba żartem będzie jeżeli ktoś z nich wyląduje z 10 na plecach..Robaku pisze:calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- adryjan
- Juventino

Skończcie już biadolić z tą 10-tką, skoro Dybala jej nie przejął tzn. że nikt w tym sezonie na pewno nie będzie jej nosił.Adrian27th pisze:I chyba żartem będzie jeżeli ktoś z nich wyląduje z 10 na plecach..Robaku pisze:calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 52 razy
- Otrzymał podziękowanie: 57 razy
adryjan pisze:Skończcie już biadolić z tą 10-tką, skoro Dybala jej nie przejął tzn. że nikt w tym sezonie na pewno nie będzie jej nosił.Adrian27th pisze:I chyba żartem będzie jeżeli ktoś z nich wyląduje z 10 na plecach..Robaku pisze:calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.
Chyba, że James jak to się chłopaki na juventuz.com zabijają :C