Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:51

Ekipa DiMarzio podała, że Zaza jutro leci do Wolfsburga, gadać z Niemcami o kontrakcie, Podobno w grze wchodzą 4 lata, Juve w zasadzie już nie miesza, tylko czeka na wynik tego spotkania.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:58

Jeśli z Zazą i jego transferem do Wolfsburga to prawda, to kamień z serca. Mamy praktycznie połowę sierpnia i niecałe trzy tygodnie do końca okienka transferowego i nadal nie mogę pojąć dlaczego nasi włodarze nie postawią pod ścianą zbędnych zawodników i nie powiedzą im wprost, że jeśli nie zmienią klubu,to przez najbliższy sezon nie powąchają murawy (i to nie z naszej winy, a z powodu zmiany przepisów). Powinniśmy jasno oznajmić dla Hernanesa, Pereyry i Zazy, że nie ma dla nich miejsca. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć brak ambicji Brazylijczyka, który nigdzie oprócz Chin nie dostanie lepszej kasy, to pozostała dwójka ociera się o reprezentacje, a po roku bez gry w klubie będą mogli zapomnieć o występach w swoich kadrach narodowych.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:59

Raczej nie powinni mieć problemów, bo Zaza u nas ma około 1,8 mln i na podwyżkę na pewno nie ma co liczyć, a Wolfsburg płaci grube sianko zawodnikom, których chce.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 23:15

Wreszcie pozbędziemy się tego wafla, jeszcze Pereyra, Asamoah i Hernanes i będzie miód malina.

Brozovic przyjemny grajek, tylko pumex napisał, że jest słaby (Brozo) i mam mały problem, bo nie wiem jak mu napisać, że się myli. Może tak wprost - mylisz się pumix. No chyba, że go nie kupimy, wtedy przyznam mu rację. Czas pokaże, na razie będę żył z tym niezdecydowaniem.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 80 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 00:12

Jeśli taki wafel jak Brozo (i inni) jest tutaj wymieniany w kontekście WZMOCNIENIA linii pomocy, to:
a) mamy obraz tego jak tragicznie wygląda ta formacja po stracie Pogby
b) informacja o powrocie Francuza do United przepaliła niektórym zwoje w mózgu
c) obie powyższe są poprawne

Chłopek, który przez całą swoją karierę wykręcił podobne statystyki co Pogba, Pjanić czy Candreva w 2 ostatnie sezony wyłącznie w Serie A. 25 mln za Nuovo Hernanesa :rotfl: Idźmy za ciosem i reanimujmy starania o Montolivo. Jeśli poruszamy się w takich kategoriach fantastyki, to równie dobrze mogę stwierdzić, że Nagatomo wzmocniłby wahadło.

W kontekście takich nazwisk jak Gustavo, opcja z Witselem nie wydaje mi się już tak badziewna.

Po dobrym początku łudziłem się, że Marotta może zasłużyć na mityczne 10/10... wyszło jak zwykle. Znowu ręka w nocniku i kolejne wietrzenie kadry za 2 sezony.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 02:17

Arbuzini pisze: Sytuacja w pomocy obnaża, że tak naprawdę nie chcecie żebyśmy stawiali na młodych zawodników żeby rozwijali się przez mecze w pierwszej drużynie. Jak inaczej tłumaczyć wieczne utyskiwanie na Leminę i Sturaro?
Można to wytłumaczyć patrząc chociażby na wyniki z początku zeszłego sezonu, gdzie chłopaki trochę szans dostali (szczególnie Sturaro) i nie pokazali nic nadzwyczajnego. Dopiero po powrocie Khediry i Marchisio do pełnej dyspozycji zaczęliśmy grać swoje. Ja osobiście boję się powtórki z rozrywki. Szczególnie jak przypominam sobie mecz z Romą, moje oczy krwawiły jak widziałem, jak Padoin ze Sturaro zabierali się za rozgrywanie :facepalm:
Zdecydowanie większe nadzieje pokładam w Leminie, który nie jest tak ograniczony w grze z przodu jak Sturaro, chociaż i w tym elemencie ma sporo do poprawy.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 06:40

Twitterowe profile informują, że przypomnieliśmy sobie o Saponarze. Allegri dał zielone światło, teraz mamy gadać z Empoli.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 07:04

Vincitore pisze:Twitterowe profile informują, że przypomnieliśmy sobie o Saponarze. Allegri dał zielone światło, teraz mamy gadać z Empoli.
Brak zainteresowania nie może dziwić. W końcu nie sprzedaliśmy ani Hernanesa, ani Pereyry, a naturalnym jest że to w ich minuty wskoczył by Włoch. W sytuacji gdzie odchodzi Pogba potrzeba nam pomocnika, Saponara jest pewną formą alternatywy i to nie może dziwić, ponieważ brak bardzo dobrego zawodnika dostępnego na rynku, który może z miejsca zastąpić Francuza.

Odnośnie Brozovica. Gracz godny zainteresowania, niedoceniany w odróżnieniu do przecenianego Kovacica. Transferu z Interu, Neapolu i Romy bardzo mi się podoba. Pewnie w sytuacji braku porozumienia z Mediolanem kupimy Saponare. Jednak liczę bardzo na Chorwata, a sam transfer ocenił bym jako bardzo dobry, jak na moment dokonania transferu. Bierzmy go póki gorący :* Zaraz usłyszę, że miałbym Kroos, albo Isco a mnie zadowala jakiś tam Brozovic. :ahsisi:

PS: Luiz Gustavo? Gdyby przychodził z Bayernu 3 lata temu, tak. Teraz wygląda na gracza wypalonego, zaliczył mimo wszystko regres w porównaniu do tego co prezentował w Monachium. Jestem sceptyczny odnośnie tego nazwiska.

jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 08:54

jackop pisze:Jeśli taki wafel jak Brozo (i inni) jest tutaj wymieniany w kontekście WZMOCNIENIA linii pomocy, to:
a) mamy obraz tego jak tragicznie wygląda ta formacja po stracie Pogby
b) informacja o powrocie Francuza do United przepaliła niektórym zwoje w mózgu
c) obie powyższe są poprawne
Lepiej bym tego nie ujął, tak czytam od paru dni i nie mogę uwierzyć w niektóre wypowiedzi.
Przecież taki Witsel Gustavo czy Matuidi, których średnio chciano tutaj na forum wyglądają przy nim jak klasa światowa. Kto to w ogóle jest, jakiś cienias z Interu :facepalm:
Vincitore pisze:Twitterowe profile informują, że przypomnieliśmy sobie o Saponarze. Allegri dał zielone światło, teraz mamy gadać z Empoli.
W sumie czemu nie. Włosi są nam potrzebni.

sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 09:31

wagner pisze:PS: Luiz Gustavo? Gdyby przychodził z Bayernu 3 lata temu, tak. Teraz wygląda na gracza wypalonego, zaliczył mimo wszystko regres w porównaniu do tego co prezentował w Monachium. Jestem sceptyczny odnośnie tego nazwiska.
Pirlo też wyglądał na wypalonego, Barzagli także. Juve jest specyficznym miejscem, gdzie wypaleni gracze znowu nabierają blasku.

Jeżeli chodzi o pomoc, to Kross to moje marzenie : P

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 10:11

calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 10:40

Robaku pisze:calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.
Co my teraz mamy z tymi Chorwatami?

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 11:05

Robaku pisze:calciomercato podaje, że celem Juve jest chorwacki zaciąg Kovacic i Brozovic.
I chyba żartem będzie jeżeli ktoś z nich wyląduje z 10 na plecach..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
adryjan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 11:09

Adrian27th pisze:
Skończcie już biadolić z tą 10-tką, skoro Dybala jej nie przejął tzn. że nikt w tym sezonie na pewno nie będzie jej nosił.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 57 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2016, 12:13

adryjan pisze:
Adrian27th pisze:
Skończcie już biadolić z tą 10-tką, skoro Dybala jej nie przejął tzn. że nikt w tym sezonie na pewno nie będzie jej nosił.

Chyba, że James jak to się chłopaki na juventuz.com zabijają :C

Zablokowany