Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 16:05

Nie wiem czy było to już poruszane ale, dziennikarz Polsatu M. Borek twierdzi że do BVB wpłynęła oferta za Błaszczykowskiego od Juve. Szczerze to do 3-5-2 to ja go nie widzę chyba że wrócimy do 4-3-3 to wtedy byłby alternatywą dla Pepe.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 16:08

Ja się coraz bardziej przekonuje do Muriela. Myśle, że w przyszlym sezonie niech zostanie w Udine, ale połowka nasza. Chłopak bywa niesforny - ta jego nadwaga, ale skillsy ma, z drugiej strony do jakiego poziomu może dojśc? czy to bedzie poziom takiego Osvaldo, czy jednak Cavaniego?

Co do Sahina trzeba gadac z Realem bo oni maja jego kartę i jest tylko wypozyczny do Dortumundu, poza tym to jest zawodnik, ktory sam stwierdzil, że w Borussi inaczej sie czuje, wiec mozliwe, że to zawodnik zwiazny z okreslonym miejsce, poza tym odchodzi MG, i albo Lewy albo Błaszczu - tak sie mowi, że jesli Błaszczu odejdzie Lewy zostaje do końca kontraktu - tutaj szansa dla Ciebie Beppe, albo teraz odchodzi Lewy i zostaje Błaszczu, wiec od przyszlego seoznu Nuri bedzie grał w pierwszym skladzie, ale za Mario albo za Błaszczyka, ew. przeniosa sie na 4-3-3 z Sahinem - Reusem - Błaszczem.

Co do wyliczeń sa to wyliczenia netto.
Ale z tego co się mówi Igła min. 25 mln + 4x 5 mln wiec wychodzi = 45 mln, bardzo zblizone to do Ibry - oczywiscie netto, poza tym Ibra = Mino Raiola. Ja bym na pewno Igle nie dał wiecej hajsu niz ma w Realu.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 16:17

annihilator1988 pisze:
fazzi pisze: Szykował bym się raczej na :smile: :
Gdyby Ibra lub inny mityczny napastnik miałby przyjść do Juve, to nie miałbym nic przeciwko dokupieniu tego pana
W takiej sytuacji ja także, jednak obawiam się, że ostatecznie to on będzie tym mitycznym :prochno:
meda11 pisze:Jako stary eFeMowiec i PESowiec najchętniej widziałbym Ibre, Muriela i Berardiego. Ibra w parze z Murielem, a Domenico z Fernando. :wink:
:ok: Ładnie, ale jw.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 17:04

Kurcze, duzo osob pisze tutaj o Murielu, a ja mowiac szczerze, nie mam kompletnie do niego przekonania. To znaczy, to jest fajny zawodnik, ale moim zdaniem problem polega na tym, ze on pelnie swoich mozliwosci moze pokazac tylko jesli druzyna nastawiona jest na gre z kontry. To nie jest chlopak, ktory jednym cudownym zagraniem rozmontuje mur obronny przeciwnika, to raczej zawodnik, ktory najlepiej sie czuje gdy ma troche wolnego miejsca, moze sie rozpedzic, przyspieszyc, oddac mocny strzal. Zreszta wydaje mi sie, ze Guidolin wychodzi z takiego samego zalozenia, dlatego Kolumbijczyk jest wystawiany glownie w drugich polowach, kiedy to przeciwnik juz jest podmeczony i krycie nie jest tak scisle.

Taki jest przynajmniej moj punkt widzenia ; )

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 17:28

Wpadam i co czytam? Że oprócz Ibry miałby dołączyć do nas Jovetic? Ekhm... chyba nikt w to nie wierzy, prawda? Ciągle słyszymy, że nie jest pewny nawet jeden top, a co mówić top + Jo-Jo za 20-parę milionów (Di Marzio zakłada wersję pesymistyczną, czyli, że jeden dobry napastnik przyjdzie tylko w wypadku uzyskania za Matriego lub za Quaga [lub za obu] minimum 15 baniek)

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 17:57

pumex pisze:Wpadam i co czytam? Że oprócz Ibry miałby dołączyć do nas Jovetic?
Jojo fajny, m.in. dlatego, że wreszcie doszedłby jakiś młodszy napastnik. 25 mln możnaby dać, ale nie 30+. Problem też w tym, że Jojo ma tyle samo bramek, co Borriello (2 śliczne bramki wczoraj), Bergessio i Sau :prochno:

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 18:44

Naprawdę potrzebujemy kogoś kto potrafi dośrodkować.

Sezon temu Llorente 16 bramek w licdze z czego 10 zdobytych głową. Ten napastnik ma wiele zalet, ale jeśli nie będziemy grać skrzydłami to skończy się tak jak z Bendtnerem :| Warto wspomnieć jeszcze, że Król Lew jest wolny, obawiam się, że możemy nie wykorzystać potencjału tego gracza .
Pamiętacie może kto go chciał ściągnąć? Conte czy Marrota?

Also Juve jest słabe w ataku nie tylko dlatego, że nie mamy napadziora, napawrdę bez skrzydeł daleko nie zajdziemy. Pepe pewnie będzie swoim cieniem po tej okropnej kontuzji.

Ps. Pamięta ktoś Giovinco w parmie? Wydawap się, że był na skrzydle ponoć, jednak nie. Zapamiętałem go jako szybkiego, kreatywnego gracza robiącego dużo dymu myślicie, że nadałby się na bok (z drugiej nani, robben, sanchez) a na środku Llorente/Ibra(ten drugi pewnie nie chciałby grać jako 9?)

Prawda jest taka, że mamy strasznie duże problemy w tym okienku. Nasza ofensywna gra pozostawia wilee do rzyczenia, trzeba to jakoś przebudować, potrzeba nam też lewego obrońcy by skończyć z tym 3 5 2

Co myślicie o Armero? Jeśli mielibyśmy zostać w 3 5 2 to on z piszczkiem moigliby rozwiązać problem z ofensywą

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 19:07

@pumex - jak Ci się podobał Lulić w spotkaniu z Bologną? 8) . Chyba jest jednak więcej niż trochę lepszy od De Ceglie. Dodam tylko, że to nie pierwszy jego taki występ w tej rundzie (w poprzedniej zbytnio nie śledziłem jego gry).

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 19:24

Ja bardzo liczę na Berardiego. Na razie widziałem jego jeden mecz i jestem w szoku (większym niż w zeszłym sezonie po zagraniach Verattiego). Polecam dzisiaj wieczorkiem mecz Sassuolo i obserwację ;)

Jovetić i Ibra w pakiecie? Ta - jasne... Jeżeli Marotta załatwi gracza kalibru Jo-Jo to będę bardzo szczęśliwy. W gracza kalibru Zlatana nie wierzę.

Dla mnie idealne i realne mercato to:
-Sanchez (wolę jego niż Jo-Jo)
-Ilicić (może być tani, a na rezerwę bomba)
-ktoś kumaty na lewe wahadło (tutaj brakuje realnych kandydatur)
-Berardi (moim zdaniem priorytet)

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 19:38

dostałem info, że Zlatan szuka domu w Turynie :prochno:

panowie, coś się święci... :oops:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 19:40

Ciągle czytamy ten czy tamten napastnik może do nas przyjść ale wszyscy zapominają że mamy w kadrze już 5 snajperów. Bendtera i Anelki nikt nie bierze na poważnie i z końcem sezonu słuch o nich zaginie.Mimo to nadal pozostaje 5 i żaden nie zamierza odchodzić. Zmiany są konieczne ale najważniejsze to sprzedać przynajmniej dwòch- najlepiej Matriego i Giovinco.

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 20:58

Z topowych napadziorów w Europie, którzy są na wylocie lub chcą odejść "najbardziej realni" są:
- Higuain (38 mln euro)
- Dżeko (27 mln euro)
- Sanchez (25 mln euro)
- Javier "Chicharito" Hernandez (22 mln euro)
- i sam w to nie wierzę, że to piszę - Ibra (35 mln euro)

Z Ibrą już tyle plotek i informacji było, że niemożliwe wydaje się coraz bardziej możliwe. Tylko co z Llorente? Będzie zmiennikiem Ibry? Będą grać we dwóch na ataku (bez sensu)? I czy Marotta da tyle hajsu? W gruncie rzeczy najekonomiczniej wyszedłby nam Sanchez albo Chicharito. Ich parametry i styl gry umożliwiają zrobienie z nich partnerów dla Llorente/Matriego/Quaga/innego gracza którego kupi Marotta. Albo jeszcze lepiej - niech Marotta wciąga obu :P Na 4-3-3 jak znalazł :P

Higuain jeszcze pokaże klasę. Zazdroszczę klubowi, który go pozyska. Oby było to Juve, choć niespecjalnie w to wierzę.

Transfer Jojo, Cavaniego, Falcao i Suareza jest tak samo możliwy jak to, że za rok nowym prezesem Juve zostanie Moratti... Napisałem Jojo bo Viola to przecież od lat nasz nasz największy przyjaciel i bardzo chętnie sprzedają nam graczy, a do tego mieliśmy z nimi ostatnio same przyjazne sytuacje (Berbatov), a zarząd Juve i Violi to raz w tygodniu na grillu się spotyka przecież.

PS: Mistrz nasz, ale przed nami nowe emocje - okno TRANSFEROWE! :) Nie mogę się doczekać co w te wakacje wymyśli szalonooki!

PS2: ceny piłkarzy zgarnięte z transfermarktu i oczywiście nie muszą przedstawiać realnej wartości, ani kasy za jaką pójdą do innego klubu. Tak w ramach ciekawostki bardziej.

PS3: Kurde, przecież my - kibice od lat nienawidzimy Ibry! Niby jak on ma przyjść do naszego klubu? Niech do interu idzie, a nie do nas.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 21:11

Higuain dobry nie przepadam za nim ale był by naj lepszym napastnikiem u nas ale wszystko zależy od ceny 30 to za duzo mysle ze trafi do MC . Nie jest wart wiecej niz Super mario .
Ale jak Zlatan przyjdzie to Igła jest zbędny wtedy trzeba 10 szukać .
Kuba zawodzi mnie w reprezentacji jako kapitan ale jako prawy pomocnik ma wszystko u nas był by naj lepszy z prawych zawodników na Pepe i Isle nie ma co liczyc już . Padoin tylko zmienik i to przy dobrej formie .

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 21:18

Bazyliszek pisze:dostałem info, że Zlatan szuka domu w Turynie :prochno:

panowie, coś się święci... :oops:
van Persie oglądał naszą bazę treningową i woził się Grand Cherokee po Turynie.

Bez napalania się, ale według mnie są bardzo duże szanse, że Ibra wróci do nas :P

forumowy ujadacz
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 21:27

Heliogabal pisze:Z topowych napadziorów w Europie, którzy są na wylocie lub chcą odejść "najbardziej realni" są:
- Higuain (38 mln euro)
- Dżeko (27 mln euro)
- Sanchez (25 mln euro)
- Javier "Chicharito" Hernandez (22 mln euro)
- i sam w to nie wierzę, że to piszę - Ibra (35 mln euro)
Dzeko wziąłbym z pocałowaniem ręki, a i Meksykańcem nie pogardzę. Ewentualnie Higuain. Ani Ibry, ani Sancheza nie widzę w Juve.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Zablokowany