Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 20:34

PlanetJuve pisze:Jakoś nie widzę tego naszego topa do pomocy. Sprzedaże idą jak zawsze... :confused:
A za tydzień liga startuje. Boję się, że Max oprze nasza pomoc na początku sezonu na Asie i Leminie + oczywiście Pjanic. A to jest rezerwa, niechciana przez wielu, z zeszłego sezonu. Ok Khedira jest. On wrócił stosunkowo późno i już klepie paciorki, żeby jutrzejszy sparing przeżył. Kurde no- jeden Pjanic?? On ma wiecznie grać i mamy klecić mu obstawę z dostępnych akurat graczy :doh:
Obrona, brama i atak :ok: ale co jest z tą pomocą??
Mamy dograć do końca roku afrykańcami, żeby potem zastąpili ich Marchisio i Sturaro? To się kupy nie trzyma. Potrzebujemy na już koksa, który bez niczego zagra 40+ meczy w sezonie i będzie pewnym punktem w drugiej linii.
A kto w zeszłym sezonie był zastępcą Pjanicia? Nie panikujcie. NIe wygląda to fantastycznie, ale nie przesadzajmy, w zasadzie to nasza rezerwowa pomoc wygląda tak samo jak wygląda w zeszłym roku. Ni wzmocniona, ni osłabiona póki co. Oczywiśćie nasza pierwsza pomoc została osłąbiona poprzez sprzedaż Paula, ale tutaj mamy Pjanicia. Jesli Sami się ogarnie, to sobie Maxiu będzie rotował miejsce Markiza Pomiedzy Leminę/Sturaro ew. Hernanesa i Asę.
Ogarniemy.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 20:41

Robaku pisze:
PlanetJuve pisze:Jakoś nie widzę tego naszego topa do pomocy. Sprzedaże idą jak zawsze... :confused:
A za tydzień liga startuje. Boję się, że Max oprze nasza pomoc na początku sezonu na Asie i Leminie + oczywiście Pjanic. A to jest rezerwa, niechciana przez wielu, z zeszłego sezonu. Ok Khedira jest. On wrócił stosunkowo późno i już klepie paciorki, żeby jutrzejszy sparing przeżył. Kurde no- jeden Pjanic?? On ma wiecznie grać i mamy klecić mu obstawę z dostępnych akurat graczy :doh:
Obrona, brama i atak :ok: ale co jest z tą pomocą??
Mamy dograć do końca roku afrykańcami, żeby potem zastąpili ich Marchisio i Sturaro? To się kupy nie trzyma. Potrzebujemy na już koksa, który bez niczego zagra 40+ meczy w sezonie i będzie pewnym punktem w drugiej linii.
A kto w zeszłym sezonie był zastępcą Pjanicia? Nie panikujcie. NIe wygląda to fantastycznie, ale nie przesadzajmy, w zasadzie to nasza rezerwowa pomoc wygląda tak samo jak wygląda w zeszłym roku. Ni wzmocniona, ni osłabiona póki co. Oczywiśćie nasza pierwsza pomoc została osłąbiona poprzez sprzedaż Paula, ale tutaj mamy Pjanicia. Jesli Sami się ogarnie, to sobie Maxiu będzie rotował miejsce Markiza Pomiedzy Leminę/Sturaro ew. Hernanesa i Asę.
Ogarniemy.
Robaku pisze:Nie panikujcie Gustavo bedzie nasz, a moze i Kovacic lub Brozo.
Zdecyduj się na coś :doh: Wczoraj byłeś przekonany, że sprowadzimy jednego/dwóch pomocników, a teraz mi wmawiasz, że ogarniemy.. Ja zdania nie zmieniam i twierdzę, że powinien przyjść ktoś konkretny. Oby odszedł ten Hernanes do Lazio.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 54 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 20:46

Bez Marchisio i ewentualnie Khediry, z nowym zawodnikiem ktory ma byc kluczowy, na pewno ogarniemy...

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 84 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 21:13

Crunny pisze:Mam dla Was złą wiadomość. W tej chwili mamy o 2 zawodników za dużo. Aby móc kogokolwiek kupić, musielibyśmy zatem sprzedać aż 3 graczy. Może sprzedamy jednego (Zazę?), a drugiego (Hernanesa?) nie zgłosimy i będzie u nas gnił. Nie wierzę, że uda nam się sprzedać 3 graczy w ciągu 2,5 tygodnia do końca okienka. Dlatego już nikogo nie kupimy :(
Czyli nawet nie kupując nikogo musimy sprzedać 2 graczy. Postawilbym na Zaze i wypożyczenie Hernanesa ( nikt go nie kupi, zreszta sam pewnie tez nie chce odejść, w końcu przytula ladna walutę.) faktycznie kiepsko to wygląda.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 21:14

No i co widzisz w tym sprzecznego?
Ty uważasz Gustavo Brozo/ Kovacicia za pipe a nie wzmocnienie, ja uważam, że dadzą radę.
Ale nie uważam, żeby obecnie nasza pomoc zjechała z poziomu A+ do poziomu B- w jaokści po odejsciu Pogby? Kumasz? Rozumiesz, że jeden post odnosi się do jednej kwestii, a drugi poruszą zupełnie inną.

Nadal oba twierdzenie podtrzymuje.

Zaza niepowołany na Espanyol - Luiz G. - witamy !

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 21:22

Robaku pisze:Jesli Sami się ogarnie, to sobie Maxiu będzie rotował miejsce Markiza Pomiedzy Leminę/Sturaro ew. Hernanesa i Asę.
Ogarniemy.
Jeśli. Czy uważasz, że klub z takimi aspiracjami jak Juventus (bardzo dobry wynik w LM) powinien opierać się na jakimś "jeśli" i dość podatnym na kontuzje zawodniku?

W pale mi się nie mieści, jak można była tak rozpieprzyć pomoc - szczególnie w okresie, gdy mamy połamanego Markiza. Włoch od miesięcy jest wykluczony z gry i jeszcze długo nie pojawi się na boisku. Potem powrót do (jakiejś) formy. Do tego dodajmy urazy Khediry.

Ja rozumiem, że Pogbę trzeba/można (???) było sprzedać, ale to należało zrobić z głową. Natomiast ja mam wrażenie, że Marotta został przyłapany ze spuszczonymi spodniami, a teraz wyciąga swoją rękę z nocnika.

Ani nie pozbyliśmy się zbędnych graczy, ani nie zabezpieczyliśmy przed dodatkowymi kontuzjami (pal sześć Markiz i Khedira, inni zawodnicy także mogą złapać jakiś uraz! nawet 2-3 tygodnie pauzowania innego pomocnika to będzie poważny problem w perspektywie walki na 3 frontach: serie a, lm i puchar włoch), ani nie zapełniliśmy (a jeśli nawet to tylko częściowo) luki po Pogbie.

Nie chcę mi się wierzyć, że to wyrzucenie 90 mln za Pipitę to była zagrywka va banque. Jednak jeśli nic się nie poprawi w formacji pomocy, to będzie można tak to rozpatrywać.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 21:30

Zazy nie powołano na jutrzejszy sparing z Espanyolem, tak więc możemy go powoli żegnać. W ten weekend ma stawić się w Wolfsburgu.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 21:33

Robaku pisze:No i co widzisz w tym sprzecznego?
Ty uważasz Gustavo Brozo/ Kovacicia za pipe a nie wzmocnienie, ja uważam, że dadzą radę.
Ale nie uważam, żeby obecnie nasza pomoc zjechała z poziomu A+ do poziomu B- w jaokści po odejsciu Pogby? Kumasz? Rozumiesz, że jeden post odnosi się do jednej kwestii, a drugi poruszą zupełnie inną.

Nadal oba twierdzenie podtrzymuje.

Zaza niepowołany na Espanyol - Luiz G. - witamy !
Nigdy nie napisałem że powyżej wymienieni piłkarze to, jak ich nazwałeś- pipy :doh:

Co widzę sprzecznego?? YYY np to, że raz jesteś pewny, że ktoś przyjdzie i żeby nie panikować, a drugim razem piszesz żeby nie panikować, bo i tak ogarniemy tym co mamy...:doh: Widać casus Cabriniego czegoś cie nauczył i lecisz na dwa fronty :prochno:
Chłopie ty cierpisz na chorobę dwubiegunową.. :confused: Sam sobie zaprzeczasz we własnym poście. Nie chce mi się już z tobą dyskutować. Bez odbioru.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2016, 21:38 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 21:38

Wskaż mi gdzie?

Bo ja widzę teże taką: ogarniemy z tym co mamy, a jeśli przyjdzie Gustavo, Brozo itp. to będzie tylko z pożytkiem względem poprzedniego sezonu. Być może to teza mocno kontrowersyjna, ale wiemy jedno nie złapiemy takiego topa jak Pogba teraz w ostatnie 18 dni mercato. Jedyne co możemy zrobić to tzw. głębie. Głębie składu i w sytuacji kiedy ciśniemy Kovacicia/ Brozo i Gustavo a pozbywamy się dodatkowo Hernanesa i Pereyrę to robimy maksymalnie dużą głębie. bo zamiast zawodników nic nie wnoszących do skladu zyskujemy pomocników, którzy potrafią wejść i coś zmienić.

Nie bardzo rozumiem tę pojękiwania, bo jeszcze dwa trzy lata temu szlismy po najlepszych zawodników ze średniaków vide Pereyra, Asa, albo średnich zawodników z klubuów lepszych vide Hernanes, a teraz w zasadzie wyciągamy najlepsze z innych klubów Serie A vide Pjanic i Pipita, a do tego interesujemy się Gustavo ( sorry panowie nie opieram się w temacie tego gracza na waszym zdaniu, tylko na zdaniu kibiców BL) czy Brozo. Postęp jest, ja to widzę, może wy nie.

Lord ale proszę Cię nie porównuj mi tu sytuacji gdy wszyscy są połamani, bo to jest zupelnie inna sytuacji gdy wszyscy są zdrowi - logiczne. Czy nasz pomoc jest słąbsza z tego sezonu z połmanymi Khedirą i Markizem, niż z zeszłego z połamanymi Samim i Claudi?
Imo nie, to nadal bardzo podobny poziom, tylko zamiast Pogby mamy Pjanicia. Dla tego dla mnie aż tak wielkiej różnicy nie ma. A jeśli Marota zrobi kilka dobrych ruchów vide Gustavo in, Hernanes out, Pereyra in - Brozo/ Kovacic in. to całościowo - ta pomoc będzie na lepszym poziomie niż rok temu.

EDIT:

Dokładnie.
Bo panikujecie bo odszedł Pogba a ja mówie spokojnie, nasza pomoc nie jest taka paskudna jak wszyscy piszą. I jeśli z taką zostaniemy, w co nie wierzę, jestem przekonany, że kogoś pozyskamy, ale jeśli będzie big fuckup i nagle okaze się ,że jestesmy w dupce to i tak ogarniemy.

PODSUMOWUJĄC:
1. Jestem pewny wzmocnień, bo wszystko na to wskazuje.
2. Jeśli nie będzie wzmocnień bo coś się stanie nieprzewidywalnego, to i tak damy rady.
3. Nasza pomoc ogarnie, bo daje obecnie radę - bez żadnych wzmocnień. Każdy nowy zawodnik to jest plus względem zeszłego roku. Oceniając całościowo.
4. Bez odbioru :) :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: uwielbiam to - powiem ostatni, wiec wygrałem....

Za to zaczynam się martwić atakiem, bo obecnie wszystko wskazuje na to, że dysponujemy 3 napadziorami. Z tego jak pokazał poprzedni sezon Mandzur z Dyblą potrafią się połamać choćby na chwilę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:03

Robaku pisze:zaczynam się martwić atakiem, bo obecnie wszystko wskazuje na to, że dysponujemy 3 napadziorami. Z tego jak pokazał poprzedni sezon Mandzur z Dyblą potrafią się połamać choćby na chwilę.
Wszystkie źródła oficjalne i nieoficjalne, zaliczają Pjacę do napastników. Odszedł wahadłowy Cuadrado, przyszedł wahadłowy Alves. Miejsce po Moracie zajął Pjaca, który jest zawodnikiem podobnym do Hiszpana.

Sytuacja w pomocy obnaża, że tak naprawdę nie chcecie żebyśmy stawiali na młodych zawodników żeby rozwijali się przez mecze w pierwszej drużynie. Jak inaczej tłumaczyć wieczne utyskiwanie na Leminę i Sturaro?

Jeśli prawdą jest, że wszystkie opcje mamy spalone to jeśli Marotta nie wyciągnie Gustavo (zawodnik w podobnym typie do Maticia więc powinien pasować Allegriemu) przy okazji transferu Zazy to... :facepalm:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:08

Mandzukic to obrońca grający w ataku, więc z Pjacą licząc, mamy 3 napastników. Ciesze się z odejścia Zazy, myślę, że kto by nie przyszedł, będzie lepszy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:28

Makiavel pisze:Mandzukic to obrońca grający w ataku
I MASON!!!!!!1111jeden

Podobno Inter też interesuje się Gustavo :think: To może Brazylijczyk do nich, a do nas Kondogbia

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:35

Nie sadze, zeby jeszcze zawital do nas jakiś napastnik za wieksze pieniadze. Jesli juz kogos wezmiemy, to po taniości.

1. Tymczasem, według ostatnich plotek z VS, zlozylismy pierwsza ofertę za Brozovicia - 25m plus bonusy.
2. West Ham znow pyta o Pereyre. Z tym, ze londynczycy chca tylko wypozyczyc Argentynczyka. Nie pojdziemy na to, chcemy sprzedac Pereyre definitywnie.
3. O Zazie juz wszystko w zasadzie wiecie. Duzo osob potwierdza to, ze Simone jest bardzo blisko Wilkow, a kwota jaka mozemy na nim zarobic to 25m plus bonusy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:45

Brozovic spoko, w ofensywie gracz bardzo ciekawy, dobra technika użytkowa, szybka noga i 23 lata, same plusy. Ale nie wiem czy Brozo razem z Pjanicem w trójce w pomocy to nie za mało tężyzny fizycznej i umiejętności stricte defensywnych. A z drugiej strony mamy za tym blokiem nasze genialne BBC, a zdrowy Khedira mógłby wówczas przejąć więcej zadań defensywnych.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2016, 22:49

Makiavel pisze:Mandzukic to obrońca grający w ataku, więc z Pjacą licząc, mamy 3 napastników. Ciesze się z odejścia Zazy, myślę, że kto by nie przyszedł, będzie lepszy.
A Makiavel to analfabeta zgrywający doktoranta.

Zablokowany