Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:40

mrozzi pisze: Para Ibrahimović - Jovetić w lecie? :whistle:
Albo jeden jest opcją A, a drugi opcją B.
Przy całym tym marudzeniu na sytuację ekonomiczną włoskich klubów ciężko nie odnieść wrażenia, że Nasz transferowy guru już przed rozpoczęciem mercato chce się niejako usprawiedliwić z letnich zakupów... nie wiem, może rzeczywiście jak choć jedno z wymienianych nazwisk do Nas dołączy będziemy mogli się cieszyć, a może to zasłona dymna i pod naporem Conte sypniemy groszem? Wszyscy tutaj to wiemy: jak nie teraz to kiedy? Ostatni gwizdek by zaryzykować i spróbować podbić Europę (patrząc przez pryzmat Buffona, Barzy i Pirlo dla których za rok/dwa trzeba będzie szukać topowych następców), nie wierzę, że zarząd też nie jest tego świadomy.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:53

sFieSu pisze:Llorente 7,5 ? Igla 8,5 ? Ibra 13,5 ?

Skąd Ty to wziąłeś? Llorente będzie u nas zarabiał 4,5mln€. Igła obecnie chyba dostaje coś koło 4mln€. Ibra jakby miał przejść to z redukcja zarobków do około 8nln€.
Podałem kwotę, która ubywa z kasy klubowej po doliczeniu podatku, który odprowadzany jest właśnie przez klub. To są kwoty jakie faktycznie byśmy płacili tym zawodnikom.
zahor pisze:Co do wyliczeń Juvefanatp - czy było coś mówione o tym, że Ibra chciałby 4-letni kontrakt? Pytam, bo nie wiem, akurat tej informacji nie zapamiętałem. Druga sprawa - facet w żadnym klubie jeszcze chyba nie spędził tyle czasu, zatem nie sądzę żeby i u nas miał zabawić przez cztery wiosny. A Ibra jako rozwiązanie na dwa lata brzmi ciekawie, nawet jeżeli potem sprzedając go nic nie zarobimy.
Póki co jeśli podawano potencjalną długość kontraktu, to chyba zawsze wspominało się o 4 latach. Do tego dochodzą domniemania, że Zlatan chciałby u nas zakończyć karierę. Sam jestem zwolennikiem tego transferu, ale tylko w przypadku obniżającej się pensji, albo tak jak mówisz, oddania go gdzieś po 2 latach, jeśli by się już zaczynał słabiej prezentować.
zahor pisze:Najpewniej masz rację, tyle że jeżeli się nie mylę, od meczu z Napoli półtora roku temu Juventusowi nie zdarzyło się w oficjalnym spotkaniu wyjść na boisko w ustawieniu 4-3-3.
Od potyczki w Neapolu zagraliśmy jeszcze 27 spotkań w Serie A z czego w 15 wyszliśmy jeszcze 4-3-3 jako podstawowym a w wielu także przechodziliśmy w trakcie trwania spotkania na 4-3-3

Edit. @Santos, zahor odnosił się do pamiętnego meczu z Napoli (3-3), kiedy to pierwszy raz zagraliśmy 3-5-2, jednak w dalszej części sezonu 11/12 dalej głównie graliśmy 4-3-3. W tym sezonie nic się Tobie nie pomyliło i gramy cały czas trójką w obronie.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2013, 15:20 przez Juvefanatp, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:53

Kuben pisze:
mrozzi pisze: Para Ibrahimović - Jovetić w lecie? :whistle:
Albo jeden jest opcją A, a drugi opcją B.
Raczej nie. Już wcześniej była mowa o tym, że Conte chce dwóch klasowych wzmocnień w ataku. W tym przypadku mowa jest o klasowej "9" i piłkarzu, który miałby go wspierać. To Higuain miałby stanowić alternatywę dla Ibry.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:56

dp10 pisze: ps. Borussia wykupiła Sahina czy jest on tylko na wypożyczeniu z Realu?
Jest wypożyczony do bvb do końca sezonu 13/14.

Jak zawsze chciałem JoJo u nas, to teraz mam mieszane uczucia. 30mln za niego to sporo za dużo. Matri/Quag + 10-15 mln - taki deal byłby chyba najlepszy.

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 14:38

Juvefanatp pisze:
zahor pisze:Najpewniej masz rację, tyle że jeżeli się nie mylę, od meczu z Napoli półtora roku temu Juventusowi nie zdarzyło się w oficjalnym spotkaniu wyjść na boisko w ustawieniu 4-3-3.
Od potyczki w Neapolu zagraliśmy jeszcze 27 spotkań w Serie A z czego w 15 wyszliśmy jeszcze 4-3-3 jako podstawowym a w wielu także przechodziliśmy w trakcie trwania spotkania na 4-3-3
To chyba od roku i meczu z Napoli, ale u nas, gramy 3-5-2, chyba, że też coś pomyliłem.

Co do mercato: przyjdzie jeden top będzie świetnie, w dwóch nie wierzę, ale już w ogóle bajka byłaby.
Z każdym z trójki kandydatów niby coś jest nie tak: jeden stary i z gigantycznym kontraktem, drugi z ligi hiszpanskiej i bez formy, a trzeci wiecznie kontuzjowany i drogi, ale jednak piłkarsko daliby nam wiele.

Dla mnie BIORĄC POD UWAGĘ WSZYSTKIE ASPEKTY:
1. Higuain
2. Jovetic
3. Ibra,
Ale wiadomo, że dla każdego ta kolejność może być inna.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 14:39

Jeśli Jovetic miałby przyjść za 30 mln , to było by to kolosalne nieporozumienie. Wydanie na tego gracza 20 mln powinno być solidnie przemyślane.

Biorąc pod uwagę występy w Serie A w barwach Violi, Jojo rysuje się jako gracz niezły ale nie wybitny. Wystarczy prześledzić jego historię by wiedzieć że nie jest ani wybitnym asystentem , ani strzelcem. Powinien odejść z Violi jak najszybciej bo już dawno nie robi tam postępów.

Ibra jest świetny nie przeczę, ma teraz najlepszy okres w karierze. Jeśli miałbym się czepiać , to wszech obecnego mitu super ligowego strzelca. To dopiero trzeci sezon gdy mija barierę 20 goli w meczach ligowych a ma już 31 lat (32 w październiku mu pyknie). Igła dla porównania ma taki sam dorobek w wieku 25 lat, przy tym że przychodząc do Realu w wieku juniorskim zawsze masz trudniej, bo Ci sprowadzają zawsze kogoś za grubą kasę , kto musi grać.

Ibra ma co prawda dużo więcej bramek w Europie , ale i staż większy, z resztą o nim też krążą opinie że w tych rozgrywkach słabo się pokazuje.

Mnie para Igła/ Ljajic, ucieszyła by nie mniej niż Ibra/ Jojo.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:08

Jojo jest przereklamowany, poziom Vucinicia co najwyżej. Ibra to tylko spekulacje, więc raczej nic z tego nie wyjdzie.

Ja po cichu liczę na Muriela, Cuadrado i Naniego. Dodając zaklepanego Llorente mamy ciekawy skład i nie za dużym kosztem. Pytanie tylko jak się rozwinie Muriel i czy Llorente da radę.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:17

iltalismano pisze: Jo-jo + Ibra. Tylko tego bym chciał.
Szykował bym się raczej na :smile: :
Obrazek

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:21

Ludzie, po co nam Jovetić? Kupmy lepiej Ljiajcia i Muriela. Atak perspektywiczny i na lata.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:25

binio pisze:Jojo jest przereklamowany, poziom Vucinicia co najwyżej. Ibra to tylko spekulacje, więc raczej nic z tego nie wyjdzie.

Ja po cichu liczę na Muriela, Cuadrado i Naniego. Dodając zaklepanego Llorente mamy ciekawy skład i nie za dużym kosztem. Pytanie tylko jak się rozwinie Muriel i czy Llorente da radę.
Przy Ibrze i Jove raczej nie ma takich rozkmin. Mimo że sam nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem tego rozwiązania to wiem, że gwarantuje ono nam atak o dwie klasy lepszy od obecnego.

Wytłumaczcie mi proszę, skąd się biorą newsy o Cuadrado? Przecież nie trzeba mieć jakiejś specjalnej wiedzy żeby wiedzieć, że połówkami kart zawodniczych nie można handlować. Zresztą Kolumbijczyk to bardzo fajny zawodnik, ale większe zmartwienie mamy chyba po lewej stronie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:32

Arbuzini pisze: Wytłumaczcie mi proszę, skąd się biorą newsy o Cuadrado? Przecież nie trzeba mieć jakiejś specjalnej wiedzy żeby wiedzieć, że połówkami kart zawodniczych nie można handlować. Zresztą Kolumbijczyk to bardzo fajny zawodnik, ale większe zmartwienie mamy chyba po lewej stronie.
Odsyłam do FAQ :D Można, ale potrzebna jest do tego zgoda obu klubów. O ile jestem w stanie uwierzyć w to, że Udinese chętnie by nam swoją połówkę sprzedało, o tyle z dogadaniem się z Fiorentiną może być baaardzo duży problem, w związku z czym też bym się nie napalał na ten transfer.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:39

zahor pisze:
Arbuzini pisze: Wytłumaczcie mi proszę, skąd się biorą newsy o Cuadrado? Przecież nie trzeba mieć jakiejś specjalnej wiedzy żeby wiedzieć, że połówkami kart zawodniczych nie można handlować. Zresztą Kolumbijczyk to bardzo fajny zawodnik, ale większe zmartwienie mamy chyba po lewej stronie.
Odsyłam do FAQ :D Można, ale potrzebna jest do tego zgoda obu klubów. O ile jestem w stanie uwierzyć w to, że Udinese chętnie by nam swoją połówkę sprzedało, o tyle z dogadaniem się z Fiorentiną może być baaardzo duży problem, w związku z czym też bym się nie napalał na ten transfer.

A gdybyśmy kupili tą połówkę zanim kupiłaby ją Viola? Ktoś się orientuje czy np kupiona przez nas teraz byłaby oficjalnie nasza od razu czy od 1 czerwca np?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:41

fazzi pisze: Szykował bym się raczej na :smile: :
Gdyby Ibra lub inny mityczny napastnik miałby przyjść do Juve, to nie miałbym nic przeciwko dokupieniu tego pana
Dolce Vita pisze:Ludzie, po co nam Jovetić? Kupmy lepiej Ljiajcia i Muriela. Atak perspektywiczny i na lata.
Zawsze to powtarzam :P Byłbym nawet za tym, aby Juve wypożyczyło Gomeza na ławkę, a oddało Padoina.
zahor pisze:Odsyłam do FAQ :D Można, ale potrzebna jest do tego zgoda obu klubów.
Magiczna gra słów: współwłaściciel

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:44

Conte chce mieć na boisku przynajmniej jednego silnego napadziora, który byłby w stanie stojąc tyłem do bramkarza, walczyć ze stoperami o miejsce, odgrywać do wbiegających pomocników i szukać zabłąkanej piłki blisko bramki. Llorente to ponoć jego wymysł, a Marotta zaklepał go z przyjemnością, bo to przecież okazja. Na chłopski rozum potrzeba w tym momencie jeszcze jednego gościa o zbliżonych warunkach do Hiszpana, który posadzi go na ławce lub nawiąże walkę o miejsce w wyjściowej jedenastce. W obecnym Juve nie ma takiego zawodnika, tzn. jest Matri który gra podobnie do Fernando ale mimo mojej sympatii jest zwyczajnie gorszy i co najważniejsze niższy o 11-12 cm. Jedynymi graczami z wysokiej półki, mającymi minimum 190 cm i mogącymi grać podobnie do FL to wymieniani w plotkach Ibrahimović i Dzeko. Jeśli Ibra rzeczywiście dołączy do drużyny, a wraz z nim Jovetić to miałoby to ręce i nogi. Nie pozbywając się Vucinicia dałoby to dwa duety o bardzo zbliżonych warunkach i charakterystykach - Ibrahimović&Jovetić i Llorente&Vucinić. Do tego pożal się Boże "szybki i przebojowy" Giovinco, który z Pepe dałby możliwość gry w niektórych spotkaniach 4-3-3. Pytanie czy mamy kasę na pensje dla Cygana, transfer Joveticia i czy jesteśmy w stanie znaleźć nowe miejsca pracy dla Matriego i Quagliarelli. To drugie wydaję się znacznie trudniejsze od znalezienia pieniędzy dla nowych napastników. W przeciwnym wypadku będziemy mieli burdel z przodu - każdy napastnik grający inaczej i nie na tyle mocny, by w pojedynkę czy też w dwójkowej akcji przesądzić losy meczu na poziomie fazy pucharowej LM.

--------------------

Jako stary eFeMowiec i PESowiec najchętniej widziałbym Ibre, Muriela i Berardiego. Ibra w parze z Murielem, a Domenico z Fernando. :wink:

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 15:55

Kamex22 pisze: A gdybyśmy kupili tą połówkę zanim kupiłaby ją Viola? Ktoś się orientuje czy np kupiona przez nas teraz byłaby oficjalnie nasza od razu czy od 1 czerwca np?
Z tego co mi wiadomo to Fiorentina ma prawo pierwokupu połówki karty zawodniczej Cuadrado i na 99,9% z niego skorzysta.

Zablokowany