Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 10:50

@Robaku - mimo ze Igła młodszy to Zlatan w lidze włoskiej regularnie strzelał 20+ bramek. Ma teraz najlepsze lata kariery (pewnie z 3-4 jeszcze).
Jest to skonczony produkt, wiec z nim mozemy naprawde powalczyc o najwyzsze cele.

Jo-jo + Ibra. Tylko tego bym chciał.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 11:00

Męczący ? przecież jego żart jest na poziomie gimnazjalisty, który za chwile ma dostąpić inicjacji seksualnej, jakies gadki o masturbacji, seksuologach to jest żenujące, a nie męczące.
No cóż, myślałem, że jesteśmy dorośli, skoro słowo masturbacja bądź też inne peszy Cię to przepraszam. Już nie wspominam, że o seksuologach zaczął gadać blackaader ale co tam zrób ze mnie kozła ofiarnego, wyżyj się na kimś tylko dlatego, że nie podoba mi się transfer Ibry. :wink:
----------------------------------------------------------------------------------------

Generalnie zgadzam się z @dA$. Nie po to był ciułany każdy grosz, by teraz rozbijać bank.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 11:10

iltalismano pisze:@Robaku - mimo ze Igła młodszy to Zlatan w lidze włoskiej regularnie strzelał 20+ bramek. Ma teraz najlepsze lata kariery (pewnie z 3-4 jeszcze).
Jest to skonczony produkt, wiec z nim mozemy naprawde powalczyc o najwyzsze cele.

Dlatego ja też mimo wszystko stawiam wyżej Ibrę, bo kwestia 5 mln w przeciagu 5 lat to nie jest kosmos, a wiadomo jak Ibra zaprezentuje się w Serie A, a Igła może być różnie, brać dwóch zawodników z Hiszpanii to jednak może być mocno ryzykowne.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 11:16

iltalismano pisze:@Robaku - mimo ze Igła młodszy to Zlatan w lidze włoskiej regularnie strzelał 20+ bramek. Ma teraz najlepsze lata kariery (pewnie z 3-4 jeszcze).

My tu sie zastanawiamy czy w ogóle ktoś z topów przyjdzie a ten chce dwóch na raz :think:
Najbardziej bym fapował nad Suarezem, ale to dużo mniej prawdopodobne niż Ibra. Jak przychodzi Ibra to powinien odejść Matri jak Suarez to raczej Quaq bądz Vucinić...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 12:00

Robaku pisze:[...]niektórzy probowali pokazać, że transfer Llorente jest drogi i nie byli do końca w błędzie bo 4 x 4,5 mln = 18 mln za FL, i wszystko zalezy od tego jak sie on teraz zaprezentuje, jesli tak jak kazdy Hiszpan w Serie A - to jestesmy w dupce, a co do innych
Ibra - 12 mln za transfer ( wskazuje, 12 bo wymienia sie kwoty miedzy 10 a 15) + 4 x 8 = 44 mln
Igła - 22 mln ( podobnie jak powyzej to kwota miedzy 20 mln a 25 mln) + 4 x 5 mln = 42 mln,
wiec obaj sa porówywalni, choc Marotta utrzymuje, że nie było kontaktu z Ibrą.
Wszytko byłoby ładnie, ale niestety we Włoszech też obowiązuje podatek, który jest odprowadzany przez kluby, dlatego jednak owi piłkarze kosztowaliby nas troszkę więcej, i tak:
-Llorente 4 x 7,5* = 30 mln z kasy klubu w ciągu 4 lat
-Igła 22 + 4 x 8,5 = 56 mln
-Cygan 12 + 4 x 13,5 = 66 mln !

Jak widać zakontraktowanie Ibrahimovicia jest naprawdę bardzo drogim posunięciem i tak jak mówił Adaś nawet zakontraktowanie Joveticia za 30 mln + pensja 4 wyjdzie nam taniej, więc nie ma się co dziwić, że Marotta wolałby inne rozwiązanie, po tym jak do dzisiaj męczy się z pensjami Secco.

*- wartości nie są dokładne, aczkolwiek bardzo mocno przybliżone, z powodu braku wiedzy ile dokładnie wynosi podatek w Italii, ale kojarzę coś w okolicach 42%

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 12:03

Pojawiły się plotki o Błaszczykowskim w Juventusie. Mi by się to podobało.

sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 12:22

Juvefanatp pisze:
Robaku pisze:[...]niektórzy probowali pokazać, że transfer Llorente jest drogi i nie byli do końca w błędzie bo 4 x 4,5 mln = 18 mln za FL, i wszystko zalezy od tego jak sie on teraz zaprezentuje, jesli tak jak kazdy Hiszpan w Serie A - to jestesmy w dupce, a co do innych
Ibra - 12 mln za transfer ( wskazuje, 12 bo wymienia sie kwoty miedzy 10 a 15) + 4 x 8 = 44 mln
Igła - 22 mln ( podobnie jak powyzej to kwota miedzy 20 mln a 25 mln) + 4 x 5 mln = 42 mln,
wiec obaj sa porówywalni, choc Marotta utrzymuje, że nie było kontaktu z Ibrą.
Wszytko byłoby ładnie, ale niestety we Włoszech też obowiązuje podatek, który jest odprowadzany przez kluby, dlatego jednak owi piłkarze kosztowaliby nas troszkę więcej, i tak:
-Llorente 4 x 7,5* = 30 mln z kasy klubu w ciągu 4 lat
-Igła 22 + 4 x 8,5 = 56 mln
-Cygan 12 + 4 x 13,5 = 66 mln !

Jak widać zakontraktowanie Ibrahimovicia jest naprawdę bardzo drogim posunięciem i tak jak mówił Adaś nawet zakontraktowanie Joveticia za 30 mln + pensja 4 wyjdzie nam taniej, więc nie ma się co dziwić, że Marotta wolałby inne rozwiązanie, po tym jak do dzisiaj męczy się z pensjami Secco.

*- wartości nie są dokładne, aczkolwiek bardzo mocno przybliżone, z powodu braku wiedzy ile dokładnie wynosi podatek w Italii, ale kojarzę coś w okolicach 42%
Llorente 7,5 ? Igla 8,5 ? Ibra 13,5 ?

Skąd Ty to wziąłeś? Llorente będzie u nas zarabiał 4,5mln€. Igła obecnie chyba dostaje coś koło 4mln€. Ibra jakby miał przejść to z redukcja zarobków do około 8nln€.

Praktycznie po tyle samo wychodzi Ibra, Jove i Higuain. Wybieram z nich Ibre. Mimo wszystko najchętniej w Juve powitałbym Sancheza. Nie były drogi i jego zarobki nie byłby zbyt wysokie. Idealny.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 12:34

sFieSu pisze: Llorente 7,5 ? Igla 8,5 ? Ibra 13,5 ?

Skąd Ty to wziąłeś? Llorente będzie u nas zarabiał 4,5mln€. Igła obecnie chyba dostaje coś koło 4mln€. Ibra jakby miał przejść to z redukcja zarobków do około 8nln€.
Więcej czytać, mniej pisać. Często odpowiedzi na swoje pytania można uzyskać bez używania klawiatury, po prostu czytając ze zrozumieniem posty do których się odnosi.

Co do wyliczeń Juvefanatp - czy było coś mówione o tym, że Ibra chciałby 4-letni kontrakt? Pytam, bo nie wiem, akurat tej informacji nie zapamiętałem. Druga sprawa - facet w żadnym klubie jeszcze chyba nie spędził tyle czasu, zatem nie sądzę żeby i u nas miał zabawić przez cztery wiosny. A Ibra jako rozwiązanie na dwa lata brzmi ciekawie, nawet jeżeli potem sprzedając go nic nie zarobimy.
szczypek pisze:Pojawiły się plotki o Błaszczykowskim w Juventusie. Mi by się to podobało.
A na jakiej pozycji miałby on wystąpić?
@D@$ pisze: Ogólnie zabawnie jest na forum. Nie gadajmy o Higuainie bo jest za drogi, pogadajmy o Zlatanie :ok: :rotfl:
Wiesz co, ja to widzę w ten sposób. Jak masz do wyboru oryginalny szwajcarski zegarek za 5000 złotych, albo jego chińską podróbkę za 2500, to przepłaceniem byłoby raczej kupienie tego drugiego artykułu, mimo że połowę tańszy.
Ibra to absolutny top, Higuain to napastnik jakich na świecie wielu. Jeżeli chcemy mieć napastnika z absolutnej czołówki, to Zlatan jest (relatywnie) tani, bo Cavani czy Suarez są zupełnie poza naszym zasięgiem. Jeżeli natomiast nastawiamy się na podniesienie poziomu naszej ofensywy, ale o poziom, dwa, a nie trzy, to inną miarą należy mierzyć ewentualne wydatki.
vitoo pisze: Z pewnością odnalazł by się i w 4-3-3
Najpewniej masz rację, tyle że jeżeli się nie mylę, od meczu z Napoli półtora roku temu Juventusowi nie zdarzyło się w oficjalnym spotkaniu wyjść na boisko w ustawieniu 4-3-3.
vitoo pisze: i w 3-5-2.
Na pozycji Lichtsteinera? Chyba żartujesz. Sto razy za cienki w uszach w obronie, grą do przodu by tego nie nadrobił.
vitoo pisze: Jeśli dobrze kojarzę to zdarzało mu się czasem grać również na prawej obronie więc myślę, że poradziłby sobie na każdej pozycji na prawej flance.
Dobrze kojarzysz, tyle że był to wariant mocno awaryjny i Błaszczykowski był tam cieniem samego siebie ze swojej nominalnej pozycji. Zasadniczo gość ma za plecami Piszczka i do takiej gry jest stworzony - to nie jest defensor. Poza tym po co mamy szukać wzmocnień na prawą, całkiem nieźle obsadzoną stronę, kiedy problemem jest głównie lewa?
Ostatnio zmieniony 06 maja 2013, 12:48 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 12:36

szczypek pisze:Pojawiły się plotki o Błaszczykowskim w Juventusie. Mi by się to podobało.
Z roku na rok coraz lepszy, w tym sezonie ma świetne statystyki w ofensywie. Oprócz tego u Kloppa zrobił wyraźny postęp w defensywie. Wydaje się, że dla nas skrzydłowy idealny, przynajmniej na papierze. Z pewnością odnalazł by się i w 4-3-3 i w 3-5-2.

Marzy mi się w Juve dwójka Piszczek-Błaszczu...
zahor pisze:A na jakiej pozycji miałby on wystąpić?
Kuba jest na tyle uniwersalnym skrzydłowym, że z powodzeniem mógłby grać jako prawy napastnik w 4-3-3 i jako prawy pomocnik w 3-5-2. Jeśli dobrze kojarzę to zdarzało mu się czasem grać również na prawej obronie więc myślę, że poradziłby sobie na każdej pozycji na prawej flance. Mając takiego Błaszczykowskiego w składzie Conte mógłby sobie rotować ustawieniem do woli.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 12:52

zahor pisze:
vitoo pisze:Z pewnością odnalazł by się i w 4-3-3
Najpewniej masz rację, tyle że jeżeli się nie mylę, od meczu z Napoli półtora roku temu Juventusowi nie zdarzyło się w oficjalnym spotkaniu wyjść na boisko w ustawieniu 4-3-3.
Conte powiedział w jednym z wywiadów, że nie gramy 4-3-3, bo nie mamy zdrowego Pepe. Wydaje mi się, że Conte może eksperymentować i zaskakiwać, a w poprzednim sezonie przechodzenie z jednego ustawienia do drugiego było całkiem niezłe.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:00

jareckik pisze:Ja jestem zdecydowanie za Ibra w Juve, mogą zostać nawet i Giovinco i Vucinic i nawet Matri bądź Quag, no jednego z 4 trzeba odstrzelić i niech to będzie ten na którym najwięcej zarobimy... Skłaniał bym się nad odejściem Matriego za ok 12mlnE
śmiem postawić tezę żeby się żadnego z nich nie pozbywać gdy żaden napastnik do nas nie przyjdzie (tj. Ibrahimovic, Higuain ect). Wole mieć na ławce Matriego i Quagliarellę czy nawet Giovinco (nie wierzę że to naspiałem :doh: ) niż Anelke, Bendtnera, Borriello, Paoulucciego (czy jak mu tam było).
może jest coś na rzeczy, wszyscy obserwują teraz Borussię i ich piłkarzy, będzie wyprzedaż jak z Porto i AS Monaco (to były czasy!). A wracając do Kuby.. Kto wie czy Conte nie widzi go jako bardziej ofensywny wariant do taktyki 3-5-2 :whistle:

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:17

szczypek pisze:
zahor pisze:
vitoo pisze:Z pewnością odnalazł by się i w 4-3-3
Conte powiedział w jednym z wywiadów, że nie gramy 4-3-3, bo nie mamy zdrowego Pepe. Wydaje mi się, że Conte może eksperymentować i zaskakiwać, a w poprzednim sezonie przechodzenie z jednego ustawienia do drugiego było całkiem niezłe.
Dokładnie. Powoływałem się tutaj na słowa Conte, który mówił, że nie ma piłkarzy do 4-3-3: Pepe cały rok przesiedział w szpitalu a ten, który miał być jego ewentualnym zastępcą, Isla, wiadomo, zawiódł na całej linii.
zahor pisze:
vitoo pisze: i w 3-5-2.
Na pozycji Lichtsteinera? Chyba żartujesz. Sto razy za cienki w uszach w obronie, grą do przodu by tego nie nadrobił.
To faktycznie byłby wariant mocno ryzykowny, ale nie uważam, że od razu skazany na porażkę. Wiadomo, Szwajcar w obronie jest dużo lepszy, ale naoglądałem się trochę tej Borussi i Błaszczu nie sprawiał wrażenia aż tak beznadziejnego w defensywie.
Poza tym, nie sądzę, żeby Padoin, który prawie co mecz zmienia Lichtsteinera, był lepszy w obronie od Polaka.

W 4-3-3 Błaszczykowski mógłby również grać na lewej stronie. :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:19

Higuain to realna opcja, bo twierdzi tak Bronzetti (który ściśle współpracuje z otoczeniem Realu). Bronzetti jest w ostatnim czasie często widywany w towarzystwie naszych działaczy (towarzyszył im także w trakcie meczu Realu z BVB na Bernabeu). Chcielibyśmy ponoć kogoś z pary Higuain/Benzema, ale Francuz znajduje się w planach klubu z Madrytu na przyszły sezon, Argentyńczyk z kolei zostanie najprawdopodobniej wystawiony na mercato. Nie wiem, co mam o nim myśleć... :think: Z jednej strony ma potencjał, jest młody; z drugiej z kolei nie zachwyca w ostatnim czasie.

Ibrahimović jest bardziej doświadczony, ograny we Włoszech, jest w pełni ukształtowanym graczem, ma znakomite warunki fizyczne... No i sam transfer byłby tańszy (niestety pozostaje jeszcze kwestia zarobków...).

Marotta mówił coś wczoraj o kryzysie we Włoszech i o tym, że pod względem finansów w dalszym ciągu jesteśmy daleko za czołówką Europy. Klub ma ponoć w dalszym ciągu iść wcześniej obraną drogą. Jak dla mnie oznaczałoby to w obecnej sytuacji włączanie większej ilości piłkarzy w transakcje. Marotta zapytany wprost o Ibrahimovicia odpowiedział, że jego powrót jest mało prawdopodobny, bo nas nie stać na płacenie tak olbrzymich pieniędzy na gażę jednego piłkarza (Ibra byłby gotowy obniżyć swoje zarobki do pułapu ok. 8 mln € - resztę, czy też przynajmniej część, miałaby pokryć firma Nike, która jest sponsorem i Juventusu, i samego napastnika). Prawda jest jednak taka, że Conte postawił przedwczoraj pewien warunek, co wywołało dyskusje w całych Włoszech. Conte przyznał, że jako człowiek nie ma żadnych wątpliwości co do swojej przyszłości w Juve i chciałby u nas pozostać na 100%. Potem jednak zaznaczył, że jako profesjonalista chce się spotkać z zarządem, by omówić pewne kwestie. Od razu podkreślę, że naszemu trenerowi nie chodzi o pieniądze, a o wizję budowania klubu. On sam zaznacza, że jest bardzo wdzięczny Agnellemu za daną mu szansę i w związku z tym chciałby jasnych, klarownych sytuacji dla dobra drużyny. Wczoraj raz kolejny potwierdził, że jest w miejscu, w którym zawsze chciał pracować, czuje się tu znakomicie i ma świetne relacje z zarządem. Zrozumiałym jest jednak, że po dwóch zdobytych mistrzostwach apetyt rośnie, a Conte jest niewątpliwie typem zwycięzcy, który wygrywać chce coraz więcej. Kolejne zwycięstwo w lidze kibice przyjęliby z radością, ale tym razem będą się skupiać na sukcesie w Europie. Mamy tu do czynienia z konfliktem interesów - Marotta w dalszym ciągu chce budować zespół korzystając z okazji (cały czas bredzi o "najlepszym ataku w lidze" itd.), Conte (podobnie jak Nedved) chce wzmocnień z prawdziwego zdarzenia, które znacznie podniosłyby jakość zespołu. Taka postawa Conte mi się podoba, bo wywiera presję na Marotcie, której wcześniej nie było. To trener powinien decydować, kto zasili zespół (oczywiście w miarę możliwości finansowych). Wracając do Ibrahimovicia - ponoć zakomunikował już swojemu obecnemu klubowi, że po zdobyciu mistrzostwa w obecnym sezonie zamierza odejść. Nie jest tajemnicą, że Szwed zawsze stawia na swoim i jeśli się uprze, ostatecznie odejdzie. Wiele źródeł twierdzi, że piłkarz chce wrócić do nas i zakończyć w Turynie karierę.

Dogadani jesteśmy rzekomo z Joveticiem i choć stosunki na linii Juve - Viola nie są najlepsze (zwłaszcza po zamieszaniu związanym z Berbatovem) Prade przyznał w tygodniu, że NIE WYKLUCZA przenosin Czarnogórca do Juventusu. Unikał tematu i nie wypowiadał się w takim tonie jak wcześniej (jeszcze kilka miesięcy temu całe środowisko Fiorentiny absolutnie wykluczało taki transfer).

Para Ibrahimović - Jovetić w lecie? :whistle:
Ostatnio zmieniony 06 maja 2013, 13:22 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:22

Sahin znalazł się ponownie w 11 kolejki Bundesligi (4 raz) - wiadomo, że Turek nie ma pewnego miejsca w pierwszej jedenastce BVB. Może Marottcie udało by się wyciągnąć go za jakieś 10-15 mln , bo Gundogan jest raczej nierealny.

ps. Borussia wykupiła Sahina czy jest on tylko na wypożyczeniu z Realu?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 13:30

mrozzi pisze:Para Ibrahimović - Jovetić w lecie? :whistle:
Odkładając na bok wszelkie rozważania natury ekonomicznej, wygląda to naprawdę syto. Ciekawe jakby się panowie ze sobą dogadywali na boisku? Mógłby z tego powstać niezły miks, jednak trzeba zaznaczyć, że nie jest to najlepsza para napastników na szybkie kontry ;).

Ibra, Jove, Llorente :ok: nikt nie mógłby zarzucić Marottcie, że nie wziął się za przebudowę ataku

Zablokowany