Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 19:26

Juras_Senat pisze:
Robaku pisze:
Dolce Vita pisze:Czyli mam rozumieć, że na przyszły sezon cel minimum to mistrzostwo Włoch i wygrana Ligi Mistrzów? :). Co do Suareza to nie wiem skąd przekonanie, że jego w mieście Beatlesów już nie chcą. Gdyby Liverpool go oddał (kolejna brednia - według co poniektórych za 30 mln....) to byłoby najzwyczajniej w świecie samobójstwo sportowe dla nich. Po odejściu Suareza szanse L'poolu na TOP4 w lidze stopniałyby do mniej niż minimum. Jedyna szansa na jego odejście w moim odczuciu to oferta rzędu 50-60 mln euro.
Z drugiej strony jeśli nie dojdziemy do finału LM czy tez półfinału i na takim lajcie zdobędziemy Serie A to będzie oznaczalo, że sie nie rozwijamy. Wedlug mnie w przyszłym sezonie Scudetto i Puchar Włoch musi być nasz. Dlatego trzeba przeprowadzic takie transfery, które na to pozwolą, wiadomo LM to czasem łut szczęscia, czasem lepszy dzień, gdybyśmy wylosowali Malage, PSG być może Dortmund to awansowalibysmy dalej w LM, ale już porażka w CI to już nasza zasługa.
Zgadzam się. Za rok minimum majster w Serie A i zdobycie Coppa a za dwa lata OBOWIĄZKOWO LM. Jak za trzy lata nie zdobędziemy Pucharu Intergalaktyczego i nie kupimy Messiego to znaczy, że się nie rozwijamy.
Juras ale wybacz, zerknij sobie w temat o Palermo i poczytaj o zdobyciu Scudetto, przecież wszyscy mówią o zdobyciu na chłodno i raczej umiarkowanej ilości emocji, bo idziemy po swoje, trzeba co roku sobie wyznaczac wyższe cele jesli chcesz sie rozwijac to chyba logiczne prawda.
Biegacz najpierw chce przebiec 10 km, pozniej polmaraton, potem maraton i albo zaczyna sie bawic w ultramaratony albo poprawiac czasy. Jesli co roku nasze trofeum zacznie i skończy się na mistrzostwie Włoch - przy obecnej konkurencji - nie mów, że nie będziesz zawiedzony, bo jesli nie - to znaczy, że jednak słabo u ciebie z ambicją.
Bo oni trenują po to, żeby być lepsi, żeby zdobywać coś więcej niż tylko i aż Scudetto.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 19:32

To teraz po zaklepaniu sobie majstra, mam nadzieje ze Conte juz powoli zacznie myslec o wzmocnieniach i najlepiej by bylo jakby za wzmocnienia brał się Conte, niż sam Marotta

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 19:57

Juras_Senat pisze:
Robaku pisze: Z drugiej strony jeśli nie dojdziemy do finału LM czy tez półfinału i na takim lajcie zdobędziemy Serie A to będzie oznaczalo, że sie nie rozwijamy. Wedlug mnie w przyszłym sezonie Scudetto i Puchar Włoch musi być nasz. Dlatego trzeba przeprowadzic takie transfery, które na to pozwolą, wiadomo LM to czasem łut szczęscia, czasem lepszy dzień, gdybyśmy wylosowali Malage, PSG być może Dortmund to awansowalibysmy dalej w LM, ale już porażka w CI to już nasza zasługa.
Zgadzam się. Za rok minimum majster w Serie A i zdobycie Coppa a za dwa lata OBOWIĄZKOWO LM. Jak za trzy lata nie zdobędziemy Pucharu Intergalaktyczego i nie kupimy Messiego to znaczy, że się nie rozwijamy.
aż stach pomyśleć jakie wymagania muszą mieć kibice Bayernu Monachium teraz żeby ich klub się dalej rozwijał :smile:
Bazyliszek pisze:To teraz po zaklepaniu sobie majstra, mam nadzieje ze Conte juz powoli zacznie myslec o wzmocnieniach i najlepiej by bylo jakby za wzmocnienia brał się Conte, niż sam Marotta
Tak od razu zaczął myśleć gdy piłkarze z radości wykąpali go.. Powiedział: "O nie.. za to Marchisio Cię sprzedam, Ibra by tego nigdy nie zrobił" :doh: Skąd się bierze takie myślenie ? To profesjonaliści. Sezon się jeszcze oficjalnie nie skończył :roll:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 20:14

wagner pisze:
Juras_Senat pisze:
Robaku pisze: Z drugiej strony jeśli nie dojdziemy do finału LM czy tez półfinału i na takim lajcie zdobędziemy Serie A to będzie oznaczalo, że sie nie rozwijamy. Wedlug mnie w przyszłym sezonie Scudetto i Puchar Włoch musi być nasz. Dlatego trzeba przeprowadzic takie transfery, które na to pozwolą, wiadomo LM to czasem łut szczęscia, czasem lepszy dzień, gdybyśmy wylosowali Malage, PSG być może Dortmund to awansowalibysmy dalej w LM, ale już porażka w CI to już nasza zasługa.
aż stach pomyśleć jakie wymagania muszą mieć kibice Bayernu Monachium teraz żeby ich klub się dalej rozwijał :smile:
Przed nimi tylko strach zeby Pep tego nie zepsuł, ale popatrz na Inter - zdobył z Mou jeden sezon i wszystko, a gdzie są teraz. Bo nie było tej ciągłości, bo nie bylo w nich woli zwycięstwa, jak sobie nie stawiasz nowych celow to sie nie rozwijasz? czy to takie trudne, ja wiem , że wiekszosci zadowala ciepla posadka i zeby starczylo od 1 do 1 + na wakacje, ale to nie jest metalnosc zwyciezców, jesli ktoś spocznie na laurach to zacznie się sportowo "staczac".

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 21:20

Na forum pojawiają się głosy popierające sprowadzenie Ibry, a ja zwrócę uwagę na postać Klose. Czy nie jest grzechu wart 34 letni piłkarz, któremu w 2014 roku kończy się kontrakt, a który ma niemal 100% skuteczność? Gość nie inkasowałby mega-kasy, a i cała karta zawodnicza byłaby stosunkowo tania. To byłby plan "Di Natale ver. 2.0.", jednocześnie Szalonooki mógłby prowadzić rozmowy nad sprowadzeniem kreatywnego napastnika Sancheza, jeśli się da, czy Muriela. Byłbym nawet za tym, aby Fabio czy Alessandro zasilili szeregi Lazio w ramach wymiany. Oczywiście, Juventus musiałby zapewne dopłacić te 5 mln euro

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 21:41

annihilator1988 pisze:Na forum pojawiają się głosy popierające sprowadzenie Ibry, a ja zwrócę uwagę na postać Klose. Czy nie jest grzechu wart 34 letni piłkarz, któremu w 2014 roku kończy się kontrakt, a który ma niemal 100% skuteczność?
:shock:

:doh:

---

Lazio dzisiaj wygrało.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 21:43

Juras_Senat dzięki za uznanie, poprzeglądaj jeszcze moje inne posty z przeszłości, to prawie jak grzebanie w śmietniki pełnym starych gazet. Dzięki temu też możesz nazwać się hipsterem.

Z racji bycia bukmacherem interesuje się różnymi dziwnymi ligami więc sfolguj sobie.

Rojas obecnie jest lepszy od Alexa. Poza tym były o nim wzmianki w prasie.

Z resztą poza Heung-Min Son-em interesowaliśmy się każdym piłkarzem wymienionym w tym poście, czy obecnie czy w czasach juniorskich.

PS. Czasami się zlewam z tymi postami jeśli wyłapiesz kontekst typu "Stępiński nowy Lewandowski".

PS2. Na serio podaje tylko newsy z włoskich forów lub gazet jak na nie wpadnę

PS3. Ta osoba która powiedziała Ci że jesteś błyskotliwy i dowcipny ... kłamała.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 21:51

wojczech7 pisze:Lazio dzisiaj wygrało.
Yeap, bardzo rzeczowe argumenty, które natychmiast przekonały mnie jak błędna jest moja logika ws. Klose. Co złego byłoby w tym, aby Juve zamiast Ibry postarało się, z sukcesem, o Niemca? Przy zakupie Szweda, tak czy siak "Stara Dama" potrzebowałaby kreatywnego napastnika. W mojej ocenie bilans byłby zachowany

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 22:00

annihilator1988 pisze:
wojczech7 pisze:Lazio dzisiaj wygrało.
Yeap, bardzo rzeczowe argumenty, które natychmiast przekonały mnie jak błędna jest moja logika ws. Klose. Co złego byłoby w tym, aby Juve zamiast Ibry postarało się, z sukcesem, o Niemca? Przy zakupie Szweda, tak czy siak "Stara Dama" potrzebowałaby kreatywnego napastnika. W mojej ocenie bilans byłby zachowany
:shock: :shock: :shock:
Człowieku ktoś Ci się włamał na konto, czy wydurniasz się?

Jaki jest niby bardziej kreatywny napastnik na świecie od Ibry??? No może jest kilku porównywalnych pod względem kreatywności, ale to zdecydowanie jego domena (no chyba, że ja nie rozumiem słowa kreaktywność)
Klose w Juve??? Mam nadzieję, że Conte tego nie przeczyta, bo zacznie się pakować...

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 22:26

yanquez pisze: Klose w Juve??? Mam nadzieję, że Conte tego nie przeczyta, bo zacznie się pakować...
Nikt mi się nie włamał, po prostu głośno myślę nad konkurentem dla Llorente, który dawałby gwarancję kilkunastu goli w lidze i jednoczenie poczucie komfortu w LM, a który nie pochłaniałby pensji, za którą Juve mogłoby wykarmić dwóch wysokiej jakości piłkarzy.
yanquez pisze:Jak jest niby bardziej kreatywny napastnik na świecie od Ibry???
Mówiąc o kreatywnym napastniku mam przed oczami piłkarz opierającego się na szybkości, z dobrym driblingiem. Ibra, jeśli dobrze pamiętam, swoją kreatywność opiera na silnych nogach i krosowych podaniach z krótkiego wykopu. Dlatego nie wpisuje się w moją doktrynę "10". Wolałbym, aby Juve zaryzykowało z Sanchezem, o ile jest to w ogóle możliwe. To taka moja subiektywna ocena, z którą masz prawo się nie zgadzać, niemniej zwyczajnie marzy mi się w ataku piłkarz dynamiczny, nie bojący się gry 1 na 1, co czasem wychodzi Vuciniciowi. Wydaje mi się, że to właśnie tego typu kreatywności potrzebuje obecna drużyna Conte
Bazyliszek- no tak, tylko, że Giovinco nie potrafi utrzymać się na nogach przy kontakcie z rywalem, a są gdzieś tacy, co potrafią :prochno: Na miejscu Giuseppe postarałbym się o jednego z takich
Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 22:46 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2013, 22:39

@anihilator
wystarczy ze Iaquinta skonczy zasysac te swoje 3,5 mln kafla które z powodzeniem mozna by dolozyc do pensji Ibry.

Poza tym nie przesadzajmy i nie róbmy z Ibry jakiegoś klocka, koleś jak na swoje gabaryty jest naprawde zwinnym piłkarzem potrafiącym też efektownie kiwnąć.
Co do kreatywnego, dynamicznego, szybkiego napastnika to po co nam taki?szczerze powiedziawszy posiadamy juz takiego i jakos dobrze na tym nie wyszlismy :smile: poza tym swietnie sobie radzimy bez takich pilkarzy jedyne czego nam trzeba to napastnik ktory wykanczalby setki czyli ktos taki jak Ibra

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 09:58

http://www.manchestercity.pl/news/city- ... -6903.html

Kolarov ponoć bliski powrotu do Włoch. Fajnie było by o niego powalczyć, ale ta pensja trochę straszy.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=138912

Ibra szuka domu w Turynie :-D

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=138897

Podobno jest temat Igły w Juve.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 10:24

blackadder pisze:Dając Ibrze pensję w wysokości 8 milionów wracamy do sytuacji płacowej sprzed 2-3 lat gdzie wydawaliśmy 115mln euro na sezon, teraz płacimy 100. Tyle że teraz mamy własny stadion a w LM gramy na poważnie.
To że wydawaliśmy więcej nie znaczy że robiliśmy to bo nie było co z kasą robić. Poza tym nie po to Beppe ciuła każde euro z zarobków piłkarzy by teraz cały system rozpieprzyć.
Nie wiem czy niektórzy zdają sobie sprawę, że dając Jojo np. 4 mln kontaktu i płacąc 30 mln to i tak wyjdzie taniej niż Ibra przez 4 lata.
Może @Padoin bywa męczący, ale ci go pouczający brną jeszcze głupiej. Żeby nie było, nie uważam by warto było wydać 30 mln na Joveticia, tylko porównuję.

Ogólnie zabawnie jest na forum. Nie gadajmy o Higuainie bo jest za drogi, pogadajmy o Zlatanie :ok: :rotfl:

Edit: to może nie czytałem wszystkich tematów gdzie udziela się Padoin.
Dolicz podatki to już nie będzie porównywalne ;) (w ogóle to o Jojo pisałem, ale nieważne)
Marotta nie kontaktował się? Super, a wy dalej łykajcie newsy że ibra tuż tuż.

@ital... - zwłaszcza w Juve strzelał regularnie +20 :smile: Ogólnie na 7 sezonów miał w serie a 2 takie ponad 20-bramkowe
Ostatnio zmieniony 06 maja 2013, 10:57 przez @D@$, łącznie zmieniany 5 razy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 10:31

@D@$ pisze: Może @Padoin bywa męczący, ale ci go pouczający brną jeszcze głupiej. Żeby nie było, nie uważam by warto było wydać 30 mln na Joveticia, tylko porównuję.

Ogólnie zabawnie jest na forum. Nie gadajmy o Higuainie bo jest za drogi, pogadajmy o Zlatanie :ok: :rotfl:
Męczący ? przecież jego żart jest na poziomie gimnazjalisty, który za chwile ma dostąpić inicjacji seksualnej, jakies gadki o masturbacji, seksuologach to jest żenujące, a nie męczące.

Wiesz Adaś tutaj niektórzy probowali pokazać, że transfer Llorente jest drogi i nie byli do końca w błędzie bo 4 x 4,5 mln = 18 mln za FL, i wszystko zalezy od tego jak sie on teraz zaprezentuje, jesli tak jak kazdy Hiszpan w Serie A - to jestesmy w dupce, a co do innych
Ibra - 12 mln za transfer ( wskazuje, 12 bo wymienia sie kwoty miedzy 10 a 15) + 4 x 8 = 44 mln
Igła - 22 mln ( podobnie jak powyzej to kwota miedzy 20 mln a 25 mln) + 4 x 5 mln = 42 mln,
wiec obaj sa porówywalni, choc Marotta utrzymuje, że nie było kontaktu z Ibrą.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2013, 10:50

Ja jestem zdecydowanie za Ibra w Juve, mogą zostać nawet i Giovinco i Vucinic i nawet Matri bądź Quag, no jednego z 4 trzeba odstrzelić i niech to będzie ten na którym najwięcej zarobimy... Skłaniał bym się nad odejściem Matriego za ok 12mlnE

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Zablokowany