Mercato (2012-2014)
- pan Zambrotta
- Juventino
ja myślę, że to była niezła beka na tych, którzy przez tysiąc stron mercato cały czas piszą że "nieznany piłkarz X" idealnie by pasował do Juventusu. A jeśli nie żartował, to :lol:
- jakku1
- Juventino
Kilka newsow:
1. Od Agrestiego:
Suarez jest nie do wykupienia, przynajmniej jesli chodzi o nas. Nie ma co sie napalac na to nazwisko, poniewaz i tak go nie wezmiemy. Nie, zeby to wczesniej nie bylo oczywiste
W ogole ciezko bedzie mimo wszystko o transfery powyzej 30 milionow. Dlatego Zlatan jest takim lakomym dla nas kaskiem, poniewaz (mimo duzej pensji - ale o tym pozniej) nie bedzie kosztowal wcale wiele. A PSG to nie jest druzyna, ktora bedzie go trzymala u siebie na sile - wszyscy sobie z tego zdaja sprawe, ze jesli Ibrahimovic postanowi odejsc, to dokladnie tak zrobi.
Jesli chodzi o inne transfery (jak np. Jovetic, Sanchez, etc) to bedziemy albo szukali okazji, albo starali sie wlaczyc naszych graczy w caly deal. Czyli standard.
Nie jest powiedziane wcale, ze odejda i Matri i Quagliarella. Moze sie tak stac, ze jeden z nich zostanie z nami na przyszly sezon.
2. Od Di Marzio:
Najwiekszym problemem jest pensja Zlatana. Jesli Szwed zgodzilby sie na obnizke zarobkow, np. do 6 - 7m euro, wowczas bardzo mozliwe, ze w przyszlym sezonie gralby w koszulce Juventusu.
Przypuszczam, ze po zdobyciu 31 mistrzostwa plotki transferowe nasila sie jeszcze bardziej, wiec najblizsze tygodnie moga byc w tej materii ciekawe.
1. Od Agrestiego:

2. Od Di Marzio:

Przypuszczam, ze po zdobyciu 31 mistrzostwa plotki transferowe nasila sie jeszcze bardziej, wiec najblizsze tygodnie moga byc w tej materii ciekawe.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- ewerthon
- Juventino
Jeszcze dzisiaj przeczytałem, iż mimo różnych zdarzeń Suarez poinformował zarząd LFC, że chcę tam zostać.jakku1 pisze:Kilka newsow:
1. Od Agrestiego:
Suarez jest nie do wykupienia, przynajmniej jesli chodzi o nas. Nie ma co sie napalac na to nazwisko, poniewaz i tak go nie wezmiemy. Nie, zeby to wczesniej nie bylo oczywiste
![]()
To jest chyba taki okres w którym ploty pojawiają się z największą częstotliwością, nawet bardziej niż latem. Także szykujcie się na 10 nowych nazwisk na JP każdego dnia, już od jutrajakku1 pisze: Przypuszczam, ze po zdobyciu 31 mistrzostwa plotki transferowe nasila sie jeszcze bardziej, wiec najblizsze tygodnie moga byc w tej materii ciekawe.

Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 14:20 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dybala 4ever
- Juventino
Rozkminiajcie dalej kogo to Juve nie kupi za fajną kaskę. Przyjdzie Bonaventura i będą płacz i hejty :rotfl:.
- Robaku
- Juventino
Dokładnie przyjdzie Giacomo, Poli, sciągniemy naszego Ciro i Manolo. Zdobędziemy kolejne mistrzostwo Włoch - czyli tercet Conte, dojedziemy do ćwiercfinału/półfinału LM - i Conte sie wkurzy bo stiwerdzi, że jednak mają jego zdanie gdzieś i za rok będziemy szukali nie tylko napadziora ale i trenera, serio pozbyłbym się tych naszych superhiper napastników w postaci Fabio i Quaga, zakupił kogoś kto przyniesie nam wymierny efekt, nawet za cene tego, że napastnikami nr 4 i 5 będzie wymieniony powyzej Ciro i Manolo.Elo Vidal:) pisze:Rozkminiajcie dalej kogo to Juve nie kupi za fajną kaskę. Przyjdzie Bonaventura i będą płacz i hejty :rotfl:.
- Dolce Vita
- Juventino
Czyli mam rozumieć, że na przyszły sezon cel minimum to mistrzostwo Włoch i wygrana Ligi Mistrzów?
. Co do Suareza to nie wiem skąd przekonanie, że jego w mieście Beatlesów już nie chcą. Gdyby Liverpool go oddał (kolejna brednia - według co poniektórych za 30 mln....) to byłoby najzwyczajniej w świecie samobójstwo sportowe dla nich. Po odejściu Suareza szanse L'poolu na TOP4 w lidze stopniałyby do mniej niż minimum. Jedyna szansa na jego odejście w moim odczuciu to oferta rzędu 50-60 mln euro.

- Piti
- Juventino
akurat Bonaventura to jest dobry kosior, zdarzylo mi sie ogladac kilka razy Atalante i jest wyrozniajacym sie pilkarzem w przeciwienstwie do Peluso i Padoina, o wieku nie wspominając.Elo Vidal:) pisze:Rozkminiajcie dalej kogo to Juve nie kupi za fajną kaskę. Przyjdzie Bonaventura i będą płacz i hejty :rotfl:.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Zastanawiam się czy może to 3-5-1-1 z Marchisio za Vucinicem nie jest przypadkiem spowodowane planowanym odejściem tego pierwszego. Mimo że jest wychowankiem, to sam ostatnio przyznał, że chciałby spróbować swoich sił w innej lidze (wspomniał bodajże o Bundeslidze). Może Conte i Marotta planują dać mu zgodę na transfer już w czasie tegorocznego mercato i próbują zgrać ze sobą trójkę: Vidala, Pirlo i Pogbę, by w przyszłym sezonie wrócić do 3-5-2 lub przejść na 4-3-3. Może wymienią Marchisio za Naniego lub Robbena? Po co Conte uparcie stawiałby ostatnio na 3-5-1-1 z kompletnie nieradzącym sobie Marchisio?
- Skibil
- Redaktor
Gdyby Claudio miał odejść (co jest absurdalnym pomysłem, bo sam przyznawał, że chce tu grać do końca kariery) to Conte nie wystawiałby go w ogóle - bo on ma ustalać skład taki, który będzie wygrywać a nie taki, dzięki któremu jakiś zawodnik zyska na wartości.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Marchisio w wywiadzie dla "La Gazzetta dello Sport":Skibil pisze:Gdyby Claudio miał odejść (co jest absurdalnym pomysłem, bo sam przyznawał, że chce tu grać do końca kariery) to Conte nie wystawiałby go w ogóle - bo on ma ustalać skład taki, który będzie wygrywać a nie taki, dzięki któremu jakiś zawodnik zyska na wartości.
Moim priorytetem jest, by jak najdłużej grać dla Juve. Jestem jednak otwarty na nowe doświadczenia. Niemcy przyciągają mnie swoimi wyjątkowymi kibicami i pełnymi stadionami. Wolę Bundesligę niż angielską Premier League.
Niby priorytet to cel o pierwszoplanowym znaczeniu, ale z drugiej strony ten spójnik przeciwstawny jednak.
Jeśli Marchisio zostanie to co - gramy w przyszłym sezonie czwórką w środku czy Claudio zostaje, by zasiąść na ławie?
- Robaku
- Juventino
Z drugiej strony jeśli nie dojdziemy do finału LM czy tez półfinału i na takim lajcie zdobędziemy Serie A to będzie oznaczalo, że sie nie rozwijamy. Wedlug mnie w przyszłym sezonie Scudetto i Puchar Włoch musi być nasz. Dlatego trzeba przeprowadzic takie transfery, które na to pozwolą, wiadomo LM to czasem łut szczęscia, czasem lepszy dzień, gdybyśmy wylosowali Malage, PSG być może Dortmund to awansowalibysmy dalej w LM, ale już porażka w CI to już nasza zasługa.Dolce Vita pisze:Czyli mam rozumieć, że na przyszły sezon cel minimum to mistrzostwo Włoch i wygrana Ligi Mistrzów?. Co do Suareza to nie wiem skąd przekonanie, że jego w mieście Beatlesów już nie chcą. Gdyby Liverpool go oddał (kolejna brednia - według co poniektórych za 30 mln....) to byłoby najzwyczajniej w świecie samobójstwo sportowe dla nich. Po odejściu Suareza szanse L'poolu na TOP4 w lidze stopniałyby do mniej niż minimum. Jedyna szansa na jego odejście w moim odczuciu to oferta rzędu 50-60 mln euro.
- blackadder
- Juventino
Dając Ibrze pensję w wysokości 8 milionów wracamy do sytuacji płacowej sprzed 2-3 lat gdzie wydawaliśmy 115mln euro na sezon, teraz płacimy 100. Tyle że teraz mamy własny stadion a w LM gramy na poważnie. Powinieneś to zrozumieć bo w końcu jesteś taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. A żeby się dowiedzieć za co miałbyś dostać drugą żółtą to polecam przeczytanie regulaminu. Wiem że nudna lektura, ale polecam.Padoin pisze: Czarnażmija
Wiem, że to trudne dla ciebie, ale 4x8 daje 32 mln, dla mnie sporo, jeśli chodzi o długość kontraktu, piszę po raz n-ty, że do samego Ibry nic nie mam.

- Padoin
- Juventino
Yhym, tak jak mówisz, rozpędzam się. :lol:polecam przeczytanie regulaminu
Właśnie widziałem tą grę na poważnie w LM, długo ''nas'' tam nie było i jak na powrót jest nie najgorzej, można mieć wątpliwości co do stylu gry w kliku meczach, ale żeby to wiedzieć, trzeba najpierw mecze oglądać. A z tym u niektórych może być problem.
Co do wpływów ze stadionu też bym nie przesadzał.
Dziękuje ci Za cenne rady, ale zostaje przy swoim niepodważalnym zdaniu.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Zgadzam się. Za rok minimum majster w Serie A i zdobycie Coppa a za dwa lata OBOWIĄZKOWO LM. Jak za trzy lata nie zdobędziemy Pucharu Intergalaktyczego i nie kupimy Messiego to znaczy, że się nie rozwijamy.Robaku pisze:Z drugiej strony jeśli nie dojdziemy do finału LM czy tez półfinału i na takim lajcie zdobędziemy Serie A to będzie oznaczalo, że sie nie rozwijamy. Wedlug mnie w przyszłym sezonie Scudetto i Puchar Włoch musi być nasz. Dlatego trzeba przeprowadzic takie transfery, które na to pozwolą, wiadomo LM to czasem łut szczęscia, czasem lepszy dzień, gdybyśmy wylosowali Malage, PSG być może Dortmund to awansowalibysmy dalej w LM, ale już porażka w CI to już nasza zasługa.Dolce Vita pisze:Czyli mam rozumieć, że na przyszły sezon cel minimum to mistrzostwo Włoch i wygrana Ligi Mistrzów?. Co do Suareza to nie wiem skąd przekonanie, że jego w mieście Beatlesów już nie chcą. Gdyby Liverpool go oddał (kolejna brednia - według co poniektórych za 30 mln....) to byłoby najzwyczajniej w świecie samobójstwo sportowe dla nich. Po odejściu Suareza szanse L'poolu na TOP4 w lidze stopniałyby do mniej niż minimum. Jedyna szansa na jego odejście w moim odczuciu to oferta rzędu 50-60 mln euro.