Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 14:19

Transfermarkt też wycenia go na 30mln a sam klub dostaje oferty zza granicy :roll: Nie wiem o co chodzi

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 14:32

ewerthon pisze:
Ouh_yeah pisze:Większość nastawia się na mega-mercato, a media wszystko podkręcają
Ja nie nastawiam się na nic, bo poprzednie letnie okienka transferowe w wykonaniu Marotty nauczyły mnie, że mnóstwo z medialnych dywagacji można sobie o kant pupy potłuc.
Nie da się nastawić w jakikolwiek sposób na mercato, szczególnie tak ważne jak to najbliższe. Bo niby jak? Gdy Marotta nie daj Boże spieprzy misję to ktoś powie z uśmiechem na ustach: "luz, nastawiłem się na słabe zakupy i takowe są, nie rusza mnie to" ?? Przynajmniej ja tak nie potrafię.

Znam doskonale realia i taki Cavani nawet przez myśl mi nie przechodzi, ale oczekuję w najgorszym wypadku porządnego mercato. Krótka, ale treściwa lista nowych nabytków. Bez żadnych Błonawentur, Luliciów, Diakitów itp, bo po co?
pan Zambrotta pisze:jeśli naszymi wzmocnieniami w ataku będzie llorente i diamanti, będę niezadowolony z mercato. To nie jest podniesienie jakości. Uważam, że atak llorente, ibrahimovic, vucinić, giovinco jest jak najbardziej realny. I żaden poli :pray:, przecież mamy awesomeoaha. Priorytetem Ibra + lewy wingback.
:ok: x100
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 14:43 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 14:39

Też się nastawiam na scenariusz "planujemy jak nigdy, kupujemy jak zawsze", jednak jeśli naszymi wzmocnieniami w ataku będzie llorente i diamanti, będę niezadowolony z mercato. To nie jest podniesienie jakości. Uważam, że atak llorente, ibrahimovic, vucinić, giovinco jest jak najbardziej realny. I żaden poli :pray:, przecież mamy awesomeoaha. Priorytetem Ibra + lewy wingback.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 15:11

Z całym szacunkiem, Panie Zet, ale to swoje przekonanie, że Ibra jest w zasięgu, opierasz na doniesieniach gazet, że Zlatan zgodzi się obciąć swoją pensję o prawie połowę, a szejki go oddadzą za półdarmo. Tak jak mówiłem, wchodzimy już bardziej w sprawy wiary 8)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 15:17

Ouh_yeah pisze:Z całym szacunkiem, Panie Zet, ale to swoje przekonanie, że Ibra jest w zasięgu, opierasz na doniesieniach gazet
Ty natomiast czerpiesz źródła swoich informacji wręcz u źródła, telefonujesz do wpływowych osób i oni Ci podrzucają cynk, ew. czekasz na przetłumaczone posty jakku z VS.com

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 15:24

Wg mnie co najmniej 3 napastników na nowy sezon mamy już w kadrze. Czwarty będzie Llorente.wychodzi na to, że jeszcze kogoś powinniśmy tam kupić, ale nie wierzę w żadnego Ibrę, Joveticia też średnio. Już bardziej w Sancheza lub Muriela. Ale tak naprawdę nie zdziwię się, jeśli zostaniemy z Quagliarellą. Lepszy on niż jakiś wymysł na szybko i tanio.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 16:30

Jovetic jest dobry, ale na Boga 30 mln? Nigdy w życiu. Poza tym co to za logika kupować zawodnika za taką kwotę, który ciągle się łamie? Powtórka z Andreade?
Szkoda, że nie interesujemy się - no przynajmniej niewiele o tym był - Mkhitarian'em. Jestem od jakiegoś czasu jego fanboyem i już wolę rozbić bank na niego niż Jojo. Niech go sobie Viola trzyma i mu przychwala. On co jakiś czas gra kilka świetnych meczy, potem się łamie, przez kilka dochodzi do siebie i cykl się powtarza.
Nie wiem jakim trzeba być hejterem Zlatana by nie chcieć go w Juve. Każdy chce by klub się rozwijał i by zespół był coraz mocniejszy, ale nikt nie chce inwestować. Nie da się tak. Mamy już szeroką i całkiem równą kadrę. Teraz trzeba zrobić 2 potężne transfery i na tym zakończyć okienko.
Muriel - nic nie osiągnął. Poza granicami Italii jest anonimowy. Staty nie powalają i coś tam człapie w tym Udinese. Może za rok.
Berardi - szkoda chłopaka brać do Juve teraz. Lepiej niech zostanie w obecnym klubie bo u nas i tak grzałby ławę jak Isla.
Sanchez - pewnie ma tłusty kontrakt w Barcelonie i nie ruszy się stamtąd. Jakby dało się go wyciągnąć za 18-20 mln to jeszcze można się nad tym zastanowić, ale wydaje się to mało realne.
Chcąc nie chcąc musimy kilku zawodników sprzedać - De Ceglie, Vucinic, Matri, Quag, Giovinco - kilku z nich mogłoby odejść bez żadnego żalu. Marrone powinien pójść na wypożyczenie bo głupia włoska szkoła ciągle będzie zdania, że "on ma jeszcze czas".

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 16:44

Robaku pisze:
annihilator1988 pisze:
Alexinhio-10 pisze:. Jak dla mnie Muriel+Sanchez (wyp)+Ilicic+ktos za Pirlo czyki Poli lub Obiang+Jakis srodkowy obronca
Sanchez podobno upiera się przy pozostaniu w Barcelonie, więc ten transfer przez wolę samego zawodnika może okazać się nierealny. Jednak, podoba mi się Twój sposób myślenia co do nowych zawodników (za wyjątkiem Poliego, który nie jest rozgrywającym). Jeżeli sprowadzenie Sancheza faktycznie byłoby niemożliwe do wykonania, to z chęcią zobaczyłbym w Turynie Ramireza. Linia ataku Muriel, w/w Urugwajczyk, Llorente, Vucinić/Giovinco, Quagliarella/ Matri, musiałaby budzić respekt nie tylko w Seria A, ale i w Europie. Co zaś się tyczy pozycji stopera, to myślę, że nikt nowy nie przyjdzie, tzn. wystarczy Peluso, a za rok może Sorensen powróci do Turynu.
Tak, tak przyjście Muriela i Ilcicia zbawi nas atak, klękajcie narody, ManU, Bayern, Real zacznie już w szatni trząść się na samą myśl, że napastnika spadkowicza z Serie A pyknie im bramkę, nie wspomianjąc o Murielu, który być może za 1-2 lub nawet 3 lata będzie stanowił jakąś wartośc bo na razie wpycha bramki sredniakom,
Tyle że Wy sobie dalej nie zdajecie sprawy że nie wydamy 30mln na jakiegoś napastnika, a nawet jeśli to wolę zamiast jednego, dwóch którzy potrafią coś zdziałać w pojedynke. Muriel, Sanchez, Aubameyang, czy Ramirez o którym wspomniał annihilator1988(choć tu by pewnie trzeba było przeznaczyć 20-30mln) na takich zawodników musimy postawić, ciekawy byłby też Mkhitaryan ale raczej drogi choć Raiola by coś może pomógł ;) Jeżeli chodzi o Ibre to jest za stary i za drogi, a My mamy budować drużyne na lata. Jest jeszcze jedna opcja z Pirlo, gdyby Conte przeszedł na 433 i nie trzeba by było kupować nikogo w jego miejsce, a wyglądało by to tak że Vidal z Marchisio byli by w jednej lini, a przed nimi lekko wysunięty Pogba.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 16:53 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 16:45

Aubameyang!

To jest zawodnik do ataku, na którego możemy sobie pozwolić. 34 mecze, 19 goli i 14 asyst. Najlepiej czuje się on w środku ataku, ale grywa też na prawym, czy lewym skrzydle. Do 4-3-3 pasuje idealnie. W 3-5-2 może grać z powodzeniem obok Llorente, czy Mirka. Cena - około 15 milionów euro.

Przydałoby się kupić jeszcze jakiegoś klasowego skrzydłowego. Robben jest świetny, ale za młody to on nie jest, często łapie kontuzje, swoje będzie kosztować i jeszcze wysoka pensja. Dlatego proponuję Draxlera - 20 latek, świetny na lewe skrzydło. Cena powinna się zmieścić w 20 milionach eurasów. Mógłby być także Cuadrado, jako zawodnik na prawe skrzydło/prawy wingback, ale w przypadku kupna połówki karty od Udinese, Kolumbijczyk i tak zostanie we Fiorentinie na najbliższy sezon.

So, Aubameyang, Draxler, Berardi (tego na wypożyczenie od razu). Inne pozycje nie potrzebują jakiś znaczących wzmocnień, jeśli Conte chce grać 4-3-3. Chielliniego można przestawić na lewą obronę i jakoś to będzie :) Może trafi się jeszcze ktoś ciekawy z wolnego transferu...

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 17:27

Widze koncert zyczen trwa w najlepsze , 1120 stron.

No to ja dorzuce cos.

Oprocz Cygana ktorego chce, chcialbym świety mikołaju Mathieu Valbuene zamiast Nanich Robbenow itp.

Top5 skrzydlowych na swiecie ? Ronaldo,Bale, Ribery, Robben i Valbuena.

Gość drugi rok z rzedu ciagnie OM i odziwo rep Francji. Fakt 29 lat to i cena nie byla by porazajaca ( niby 14 mln ojro). Super kreatywny gosciu z uderzeniem i skutecznoscia.

edit:

Oooo kolejna asysta Mateusza.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 17:37

W ostatnim czasie media łączą nas z trzema kolesiami o trudno wymawialnych nazwiskach: Ljajiciem, Iliciciem i Luliciem.

Na dwóch z nich zapewne mamy niewielkie szanse, bo pierwszy zostanie w Violi, a drugi do niej przejdzie (bądź do Napoli). Natomiast nie mam nic przeciwko Luliciowi, o ile Lazio nie zażąda kwoty z kosmosu.

Ogólnie jestem za tym, żebyśmy prowadzili podobną politykę do Napoli i Fiorentiny, tzn. ściągamy młodych, wyróżniających się ligowców, ale bez wyrobionych nazwisk. Oczywiście najwyżej za kilka milionów euro. Znając życie gdyby Marotta sprowadził rok temu Cuadrado, to większość ludzi na tych forum pukałaby się w czoło.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 17:45

ewerthon pisze:Natomiast nie mam nic przeciwko Luliciowi, o ile Lazio nie zażąda kwoty z kosmosu.
To pochwal się, co takiego widzisz w tym Luliciu, że chciałbyś go w Juve? Ani on młody (28 lat skończy w styczniu), ani dobry (słaby w obronie, gdzie przegrywa walkę z Radu, średni w ataku). Dla mnie wydanie na niego nawet tych 6-7 milionów byłoby niezrozumiałe.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 17:52

pumex pisze:To pochwal się, co takiego widzisz w tym Luliciu, że chciałbyś go w Juve?
Według mnie facet jest przynajmniej trochę lepszy niż De Ceglie i jeśli:
De Ceglie -----> za 5-6 mln do Fiorentiny, Romy czy gdziekolwiek
Lulić ------> za 6-7 mln do Juve

Takie coś to dla mnie progres, niewielki, ale zawsze :prochno: . Poza tym, Lulić jest bardziej uniwersalny i nie podatny na kontuzję. Dobrze wiemy, że na większe wzmocnienia (typu Kolarov) nie ma wielkich szans.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 18:02 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:00

ewerthon, uważam, że na etapie, na którym jesteśmy wydawanie kasy na piłkarza po to, żeby był rezerwowym (a chyba nikt nie myśli, że Lulic wygryzłby Asamoah) nie ma najmniejszego sensu, nawet jeśli wcześniej dostalibyśmy zastrzyk gotówki po sprzedaży np Cegły (wątpię, że ktoś da za niego te 5 baniek). Uzyskane środki można lepiej zainwestować niż pchać je w ławkę ulepszając ją tylko trochę.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:03

@ewerthon
jesli ma byc to zaledwie niewielki progres, to serio..wole by nasz WYCHOWANEK (taka prawda, bo gdyby nie byl naszym wychowankiem juz dawno by polecial z klubu) został na kolejny sezon, więc :stop:

Zablokowany