Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mati.B

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2025, 22:16

Adrian27th pisze: 17 lutego 2025, 11:40 A tak z ciekawości, to czemu takie narzekanie jest na Giuntoliego?

Z transferów ktore zrobił:

Douglas Luiz - póki co zdecydowanie źle.
Teun Koopmeiners - nie strzela tyle co w Atalancie, ale mimo wszystko co potwierdził wczoraj jest mocnym pkt i dominuje fizycznie.
Nico González - Zdrowy gra świetnie.
Pierre Kalulu - Kot.
Francisco Conceição - Kot
Veiga - póki co Kot
Kelly - 1 mecz, solidny rezerwowy.
Muani - Kot

Skąd te narzekanie?

Muani pokazuje jedynie jakim paździerzem okazał się Vlahovic.
Nie wiem co zażywasz, ale podsumuję to trochę inaczej...

Duglas2 - gość z chorobą auto-immunologiczną, która powoduje u niego co chwila "zmęczenie mięśni". Nie nadaje się do zawodowego futbolu.
Koopsztal - chłop za 60 grubych baniek, który nie potrafi prosto podać i nie potrafi trafić w stodołę z 5-ciu metrów...
Gonzo - zdrowy - jest średni. A przeważnie nie jest zdrowy. Będzie kosztował jakieś 40 grubych baniek (zrób matematykę z powyższymi wafelkami)
Kulalu - po początkowej extazie, chłop sukcesywnie zalicza coraz to niższe dolinki... Nie mówię, że to już amba-fatima, ale wygląda to coraz gorzej w jego wykonaniu. Chociaż czy za circa 15 baniek, da sie kupić kogoś mądrzejszego?
Conceição - Kostic 2.0 Jeden zwód, zawsze zejście do lewej nogi. Na razie jest młody, to i szybkość jest. Ale generalnie chłopak do czytania, jak Elementarz. Za 40 bań - jestem na NIE.
Veiga - jest POPRAWNY. Do tego dorzuca swój entuzjazm i tym dajecie się omamić.
Kelly - serio uważasz, że za 30 baniek nie da się znaleźć chłopa, który nie będzie rezerwistą, tylko naprawdę będzie robił różnicę w podstawie? No jeśli tak, to nie mamy o czym gadać.
Randall - KOTek. Ale to pokazuje, kogo i za ile nam wzięli do podstawki... Dziuntek[*]

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 55 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 18:01

Oprócz przepłaconych transferów do obrony to największym błędem zimowego mercato jest nie pozbycie się Luiza, kiedy byli na niego chętni. Latem będzie jeszcze trudniej go wytransferować bo jego wartość spadnie. Juz teraz kozna go nazwać Arthur 2.0

Gontar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 18:55

Jak dla mnie to koop jest większym niewypałem niż Luiz.

Fino alla Fine
Michalst

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2025, 21:44

Marcin890124 pisze: 20 lutego 2025, 18:01 Oprócz przepłaconych transferów do obrony to największym błędem zimowego mercato jest nie pozbycie się Luiza, kiedy byli na niego chętni. Latem będzie jeszcze trudniej go wytransferować bo jego wartość spadnie. Juz teraz kozna go nazwać Arthur 2.0
Dokładnie, kolejny przypadek trzymania zawodnika na siłę, aż jego wartość spadnie do zera. Arthur 2.0 w pełnej krasie.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2025, 00:39

Gontar pisze: 20 lutego 2025, 18:55 Jak dla mnie to koop jest większym niewypałem niż Luiz.
Holender, mimo wszystko, jeszcze siedzi na uldze podatkowej i kosztuje klub 2,5mln rocznie mniej. Był za to faktycznie droższy. Brazol natomiast jest trzecim najwięcej kosztującym klub zawodnikiem pod względem pensji.
Obaj nadają się tak samo do śmietnika. Niestety podejrzewam, że przez więszy spadek wartości na rynku, niż wynosi ich roczna amortyzacja oraz ich okazałe pensje - staną się latem niesprzedawalni.

W ogóle poziom zarządzania płacami w tym klubie to katastrofa doszczętna. Z 8 najlepiej zarabiających 5 (Vlahović, Luiz, Koopsztal, Gonzalez, Milik) można odpalić od razu i nie zauważyć żadnego spadku jakości, a pewnie nawet jej wzrost poprzez brak Koopa na boisku.

Btw. Vlahović to kosmos. W całej obrzydliwie bogatej Anglii, tylko 5 zawodników zarabia więcej od naszego rezerwowego. Jak nie zejdzie z wymagań, to tylko Arabia może się na niego skusić.

Maplu90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 146 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 13:13

https://www.tuttosport.com/news/calcio/ ... p_atalanta

Głupoliego mocno ciagnie w kierunku Edersona z Atalanty.

Oprócz tego pojawiają się nazwiska Osimhena (lub jako alternatywa Sesko, Lookman lub David) oraz Tonaliego i Ferrana Torresa.

Feyenoord zaakceptował też podobno ofertę 22mln€ za Hancko a sam zawodnik zgodził się na pensje wynosząca 2.5mln€ .

"Sono un ultrà bianconero,
E amo soltanto due color,
Girando per lo stivale Intero,
La Juve per sempre Sosterrò,
Ale' ale' ale' oh, ale' ale' ale' Oh,
Ale' ale' ale' ale' ale' ooh..."
⚪️⚫️
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 16:05

Zamiast murzyna wolałbym Sesko. Mega fajny grajek.

fivapoPL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 17:06

Michael_M pisze: 06 marca 2025, 16:05 Zamiast murzyna wolałbym Sesko. Mega fajny grajek.
Popieram lub ew. David

xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 53 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 18:26

fivapoPL pisze: 06 marca 2025, 17:06
Michael_M pisze: 06 marca 2025, 16:05 Zamiast murzyna wolałbym Sesko. Mega fajny grajek.
Popieram lub ew. David
Sesko trzeba było brać pare lat temu. Teraz pójdzie pewno za 80-100 baniek.

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 18:28

Nie wiem jak można woleć Sesko lub Davida od Osimenha. Osimenh jeżeli miałby dobrze prowadzoną karierę to jest materiałem na top napastnika ever, a Sesko czy David na razie mają statystyki na poziomie Vlahovicia grając w bardziej bramkogennych ligach.

Jeżeli miałby przejść Sesko lub David to ja już wolę zostawić Vlaha lub postarać się o kupno Kolo Muaniego, który już powąchał Juve i zna wielką piłkę w wielkim klubie (PSG) i wielkiej reprezentacji (Francja) na wielkim turnieju (Mundial).

Osimenh jest szczególny. Dla niego w jego prime w Napoli oglądałem klub Maradony. Przez De Laurentisa i trochę przez samego Nigeryjczyka trochę mu się kariera pomieszała, ale wchodzi już powoli w swój prime (ma 26 lat), umie w Serie A, jest wielkim napastnikiem i spokojnie uniósłby Juventus i zadania.

Cena pewnie niekoniecznie wyższa niż za Sesko czy Davida. Tylko pensja pewnie na poziomie Vlaha, ale sorki - akurat Nigeryjczyk by na nią zasługiwał.

polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 19:17

Szwamb pisze: 06 marca 2025, 18:28
Osimenh jest szczególny. Dla niego w jego prime w Napoli oglądałem klub Maradony. Przez De Laurentisa i trochę przez samego Nigeryjczyka trochę mu się kariera pomieszała, ale wchodzi już powoli w swój prime (ma 26 lat), umie w Serie A, jest wielkim napastnikiem i spokojnie uniósłby Juventus i zadania.
O ile mu przebiegu nie cofnęli :D
A tak na poważnie, to cena dla nas pewnie x2, a ostatnie lata pokazują że gwiazdy Serie A wcale u nas nie błyszczą

“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 19:21

Szwamb pisze: 06 marca 2025, 18:28 Osimenh jest szczególny. Dla niego w jego prime w Napoli oglądałem klub Maradony. Przez De Laurentisa i trochę przez samego Nigeryjczyka trochę mu się kariera pomieszała, ale wchodzi już powoli w swój prime (ma 26 lat), umie w Serie A, jest wielkim napastnikiem i spokojnie uniósłby Juventus i zadania.
Ja mam skojarzenia z pewnym Super Murzynem, który też miał zrobić karierę. Wtedy dałbym sobie za to rękę uciąć. I wiesz co? I bym teraz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie miał ręki :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 19:36

Przecież ten cały Osi ma siano we łbie. Mógł grać w TOP klubie Europy, a zachciało mu się pensji z kosmosu za jeden, JEDEN tak naprawdę topowy sezon.

Poza tym teraz gra w Turcji i to w drużynie będącej na pierwszym miejscu. Liczby gorsze od Piątka, podobne do jakichś 27-8 letnich anonimów z Maroka i Konga. Nie wiem co @Szwamb Cię skłoniło do przemyśleń, żeby mu dać pensję Vlaho, chętnie przeczytam rozwinięcie :D

Jak najdalej od Osimhenów oraz Sesków i Davidów. Wszystko to przereklamowane kasztany (może z tego w Lajpzich coś będzie, choć wątpię) a drogie jak cholera. Niestety G. to lubi.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 19:43

@Volto Dawidek jest za darmo :)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2025, 19:46

@jackop
Żąda chorej pensji, z miejsca byłby po Serbie najlepiej zarabiającym grajkiem, a do tego, jak napisałem - to kasztan...

Zablokowany