Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Lypsky
- Juventino
Zrozumcie, że Milan nie chce dać więcej bo od dawna jest dogadany z naszym "ultrasaem". Gdyby miał odrobinę szacunku do klubu to przyszedłby do zarządu z informacją, ze chce odejść, zanim ustalił warunki z tamtymi.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pumex
- Juventino
DziwneLypsky pisze:Zrozumcie, że Milan nie chce dać więcej bo od dawna jest dogadany z naszym "ultrasaem". Gdyby miał odrobinę szacunku do klubu to przyszedłby do zarządu z informacją, ze chce odejść, zanim ustalił warunki z tamtymi.

- meda11
- Juventino
Daj se luz. Oni i tak wiedzą lepiej o atmosferze w szatni, zarządzaniu i wytycznych właściciela klubu. Banda 20-30 latków która ryczy jak małolat. Niech ten "ultras Juventino" się już lepiej nie pokazuje w naszych barwach. Niech se strzeli najlepiej sesyjkę w piwnicy.Lypsky pisze:Zrozumcie, że Milan nie chce dać więcej bo od dawna jest dogadany z naszym "ultrasaem". Gdyby miał odrobinę szacunku do klubu to przyszedłby do zarządu z informacją, ze chce odejść, zanim ustalił warunki z tamtymi.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Fatalna sprawa z Bonuccim. Tu już nie ma odwrotu. Idzie do Milanu, bez LM, więc musiało dojść do grubej sprawy, czyli faktycznie bójka w przerwie finału LM. Co się dzieje w tym klubie do cholery? Kibice przecież wyniosą działaczy na taczkach jak pójdzie za takie niewielkie pieniądze. Niewielkie oczywiście na markę jaką ma.
- Klorel
- Juventino
Na jakich warunkach? Co na wloskich forach slychac?ktos sledzi?
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Teraz sobie tlumaczycie, ze nie bylo innego wyjscia ze Bonu sklocony, ze to ze sramto.
Wiecznie cos, Vidal bo doka,ywal, Pogba bo chcial, Tevez, bo chcial, Llorente bo tak sie dla nas poswiecil.
Kazdy gracz bedzie wykorzystywal <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Marotty i wystarczy ze kogos zwyzywa, albo walnie focha, albo cos.
Wiecznie cos, Vidal bo doka,ywal, Pogba bo chcial, Tevez, bo chcial, Llorente bo tak sie dla nas poswiecil.
Kazdy gracz bedzie wykorzystywal <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Marotty i wystarczy ze kogos zwyzywa, albo walnie focha, albo cos.
- Szilgu
- Juventino
No właśnie. Jak na to zapatrują się włoscy kibice? Przegląda ktoś fora?
Samo odejście Banukkiego nie jest dramatem, zakładając że odchodzi przez kłótnię.
Że do Milanu? Jeśli naciska na transfer wewnątrz ligi to ok.
Ale kwota... :lol:
Samo odejście Banukkiego nie jest dramatem, zakładając że odchodzi przez kłótnię.
Że do Milanu? Jeśli naciska na transfer wewnątrz ligi to ok.
Ale kwota... :lol:
- wasky77
- Juventino
Masz rację, wystarczy popatrzeć na Verattiego zrobił dym a go AL-Kaida zastraszyła i dupa zostaje w PSG i on nie pierwszy i nie ostatni a my się dajemy a druga strona jak mówi przysłowie "z niewolnika nie ma pracownika" - ale chyba dobro klubu na pierwszym miejscu..Alexinhio-10 pisze:Teraz sobie tlumaczycie, ze nie bylo innego wyjscia ze Bonu sklocony, ze to ze sramto.
"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
- jarmel
- Redaktor
No nic, pozostaje się modlić o bana transferowego na najbliższe lata, bo chyba tylko to może nas uchronić od straty najważniejszych ogniw.
Naprawdę jestem ciekaw co on odwalił za syf podczas tego super finału LM, że potrzeba wywalenia go jest aż tak silna. Smród po tym meczu jeszcze długo będzie się za nami ciągnął.
Naprawdę jestem ciekaw co on odwalił za syf podczas tego super finału LM, że potrzeba wywalenia go jest aż tak silna. Smród po tym meczu jeszcze długo będzie się za nami ciągnął.
#AllegriOut
- Cabrini_idol
- Juventino
A tak ogólnie, pomijając całe te przepychania ... Bonucci to kawał KU...A jest. Juventini :rotfl:
Sytuacja wygląda tak, że on chce odejść ALE ALE nie za granicę bo dziecko, bo żona, bo kot i teściowa. Więc już na wstępie stawia nas w niewygodnej pozycji. Więc zostaje Milan. Milan który nie da więcej niż 40 mln ( mając zgode piłkarza) i co ma zrobić teraz Marotta ? Powiedzieć NIEEE i zostawić gościa, który nadal będzie truł w szatni i grał w 1 składzie ? Co wtedy pomyśli taki Rugani sobie ?? proszę was, szacunku trochę. Albo może trybuny na rok ? Nie stać nas na posiedzenie gościa na trybunach, który zarabia 5 mln euro.
Albo akceptujemy 40 mln albo mamy gościa w składzie który nie chce już ubierać biało-czarnego trykotu i co ? mamy za to mu dalej iśc na rękę i wystawiać w wyjściowym składzie ? NO WAY. Bierzmy te 40 mln i niech spierprza do Milanu.
Kibice mu zafundują mega pokaz gwizdów. Zresztą czym się podniecać. Patrzę na ten skład Milanu na papierku i za uja nie widzę tam kandydata do scudetto nawet z LEOSIEM sabotażystą.
Sytuacja wygląda tak, że on chce odejść ALE ALE nie za granicę bo dziecko, bo żona, bo kot i teściowa. Więc już na wstępie stawia nas w niewygodnej pozycji. Więc zostaje Milan. Milan który nie da więcej niż 40 mln ( mając zgode piłkarza) i co ma zrobić teraz Marotta ? Powiedzieć NIEEE i zostawić gościa, który nadal będzie truł w szatni i grał w 1 składzie ? Co wtedy pomyśli taki Rugani sobie ?? proszę was, szacunku trochę. Albo może trybuny na rok ? Nie stać nas na posiedzenie gościa na trybunach, który zarabia 5 mln euro.
Albo akceptujemy 40 mln albo mamy gościa w składzie który nie chce już ubierać biało-czarnego trykotu i co ? mamy za to mu dalej iśc na rękę i wystawiać w wyjściowym składzie ? NO WAY. Bierzmy te 40 mln i niech spierprza do Milanu.
Kibice mu zafundują mega pokaz gwizdów. Zresztą czym się podniecać. Patrzę na ten skład Milanu na papierku i za uja nie widzę tam kandydata do scudetto nawet z LEOSIEM sabotażystą.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 22:40 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- dominikowaty
- Redaktor
Wykręcić taki pieniądz z tych słabiaków też trzeba umieć. Pumi, dobrze wiesz jak było z Tevezem, jeszcze przed podpisaniem z nami umowy powiedział, że chce odejść do Boca, a to, że później podpisał kontrakt w Chinach... Takich pieniędzy się nie odrzuca. Juventus zostałby z rozkapryszoną gwiazdą, która ma jeden z najwyższych kontraktów w drużynie. Do końca źle nie wyszliśmy, bo mamy Bentancura.pumex pisze:Te liczby, to ma być kontrargument wobec zarzutu, że Marotta nie umie sprzedawać? Wybacz, dla mnie to zbyt mały kaliber przeciwwagi dla oddania za darmo Teveza, Llorente, Alvesa oraz dla sprzedaży Vidala i (prawdopodobnie) Bonucciego za półdarmo.dominikowaty pisze:Marotta ma problem ze sprzedażami? Sprawdziłem z ciekawości okres kiedy to nasz Beppe jest w Turynie i mam: Turbo niewidomy Christian Poulsen - 5,5 miliona, dziad Molinaro za 4 mln do Stuttgartu, dobry na początku, ale bardzo łamliwy pod koniec Sissoko - 8 mln do PSG, Immobile - chłop nie zagrał w Juve ani minuty (4mln+8mln), 13 mln na czysto za Zazie, 5,5 mln za Berardiego - ten sam przypadek co z Immobile, 4,25 mln za Gabbiadiniego. Dalej tak sądzisz, czy mam dalej wymieniać?
Z Llorente czysta uprzejmość z obu stron - on siedzi na ławce pół sezonu i uczy się włoskiego, żeby do nas dołączyć i się lepiej zaaklimatyzować, a my umożliwiamy mu odejście bez żadnych problemów i jednocześnie uwalniamy się z wysokiego kontraktu. Alves do nas nie pasował, sam przyznał to dziś w wywiadzie, on musi być w centrum uwagi, w Juve musiał tonować. Vidal miał non stop problemy z kolanem, co trzy tygodnie przerwa, bo kolano co miało wpływ na duży spadek formy. O piciu czy rozwalaniu samochodów już nie wspominam. Nie ma miejsca na takie ekscesy, masz umowę w robocie to się z niej wywiązujesz, jeśli nie, do widzenia.
Z Bonuccim, jak pisałem wcześniej jest problem, bo zaczął robić syf w szatni, a to, że chce zostać we Włoszech związuje Marottcie ręce. Albo bierzemy 40 od Milanu, albo zostajemy z zawodnikiem, który jest skłócony z trenerem i pewnie częścią drużyny. Do tego zwalniamy wysoki kontrakt z budżetu (5,5 mln + bonusy)

Ostatnio zmieniony 13 lipca 2017, 22:47 przez dominikowaty, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino
Ewentualne odejscie Bonucciego mnie nie zdziwi. Po finale z Realem, sporo plotek mowilo o tym, ze w szatni w przerwie meczu doszło do duzej klotni, ktorej prowodyrami byli Alves i Bonucci. W drugiej połowie czerwca, bardzo wiarygodne źródła z VS wspominały, że po przeprowadzeniu kilku transferów, zwyczajnie opchniemy Bonucciego - taka była decyzja klubu. Nalozylo sie na to kilka czynników, poczawszy od kłotni z Allegrim, przez wahania formy a konczac na tym co przelało czare goryczy, czyli wydarzenia w przerwie finału LM.
Nie pamietam juz czy wspominałem o tym tutaj, na forum, na pewno natomiast przytoczyłem te ploteczki w trakcie jednej z rozmów z Pumim.
Moj komentarz? Rozumiem tę decyzję klubu, zwlaszcza ze z Bonu w ostatnim sezonie były same kłopoty, aczkolwiek kwota transferu nie powala... Mowiac delikatnie. Duzym plusem jest to, ze mamy kim Leo zastąpić i w zasadzie to po tym transferze mercato się zaczyna dla nas od nowa
.
Nie pamietam juz czy wspominałem o tym tutaj, na forum, na pewno natomiast przytoczyłem te ploteczki w trakcie jednej z rozmów z Pumim.
Moj komentarz? Rozumiem tę decyzję klubu, zwlaszcza ze z Bonu w ostatnim sezonie były same kłopoty, aczkolwiek kwota transferu nie powala... Mowiac delikatnie. Duzym plusem jest to, ze mamy kim Leo zastąpić i w zasadzie to po tym transferze mercato się zaczyna dla nas od nowa

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113