Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:46

:think: Tak się teraz na chłodno zastanawiam i porównuje nasz środek pomocy z 2011/2012 do aktualnego:

Pjanic vs. Pirlo - No wiadomo Pirlo bym jedyny w swoim rodzaju, Pjanic ma również te wolne, niestety obaj nie są szybcy. Pjanic może jeszcze się rozwinąć. Jest szansa że tu wyjdzie na zero. Pytanie co ma Miralem czego nie miał Andrea? Sądzę że to, iż Pjanic może grac na trequ. ;)
Khedira vs. Vidal - Zdrowy Khedira w formie to skarb. To są nieco inni piłkarze ale wyszłoby na zero. Jednak Sami to tykająca bomba - liczę na nowy sztab medyczny!
Marchisio 2011 vs. Marchisio 2016 - Marchisio na pozycji B2B wymiatał, później w środku niestety przygasł, owszem wywiązywał się świetnie z czarnej roboty, ale trochę się marnował na tej pozycji. Pytanie czy da radę nawiązać do najlepszych swoich lat, no i jak ze zdrowiem?

Tak więc teoretycznie na papierze mamy formację jak z 2011/2012 - a to była nasza chluba wtedy. :smile:

Pogba był zawodnikiem który dał nową jakość, dodał coś czego nie było w tej trójce gdy zepchnął Claudio na ławkę, potem na registe - w zasadzie DM. Potem graliśmy rombem, gdzie niestety brakowało trequa kosztem 1 z ŚP.
Gdyby tak Pjanic, Pogba, Vidal i Marchisio mieli okazję zagrać razem - ponieważ Miralem to tez OP - mogłoby to wyglądać lepiej: Pjanic za napastnikami, Marchisio z Vidalem by wymieniali pozycję, a Polpo grałby swoje - niestety nie zobaczymy tego. Pytanie jak i kim można by zrekonstruować? A najlepiej jak zrobić to jeszcze lepiej?! ;)
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 18:48 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:47

SKAr7 pisze:
yanquez pisze: Matuidi zarabia 10 milionów euro. Isco pewnie nie dużo mniej.
Radzę zejść na ziemię.
Nie jestem specjalnym fanem żadnego z nich, ale Isco kosi 2 miliony, a Blaise 6 netto. Więc razem zarabiają nieznacznie więcej, niż niedługo zarabiałby Pogba ;)
Dawanie tyle Matuiduemu byłoby raz że bezsensu, dwa nieuczciwe wobec innych. Bo my Pogbe traktowaliśmy jako gwiazdę, a Blaise to tylko rzemieślnik. Ten transfer nie ma podstaw ekonomicznych i to wymysł prasy, nie stać nas na niego. Isco inna historia pytanie czy on w innym kraju i kulturze gry będzie lepszy czy gorszy, bo w Realu kolejny trener a on sobie średnio radzi.

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:51

Virgil pisze:Trochę przygnębiające jest to co jakku pisze czyli nasza pomoc która 2-3 lata temu była w Top3 jak nie obok Barcelony jako najlepsza w tej chwili w kotekście LM będzie po prostu przeciętna. Na Serie A wystarczy ale w kotekście Europy to są dwa poziomy niżej niż topowe drużyny europy.
za to masz wzmocnine inne pozycje znacząca od tamtej chwili, wiec nie płacz, pomoc tez bedzie spoko napewno nie przecietna jak piszesz. Pjanic to Top 5 rozgrywajacych, Khedira jeden z najlepszych defensywnych pomocników na swieci do tego nieoceniony Markiz, a jeszcze ktos dołaczy. Szanuj troche naszych piłkarzy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:01

19redhof10 pisze:Khedira jeden z najlepszych defensywnych pomocników na swieci do tego nieoceniony Markiz,
Przecież tu się nie rozchodzi o ich poziom - bo jest przewysoki - ale tylko i wyłącznie o zdrowie. Bo ich dyspozycja zdrowotna, w przeciwieństwie do reszty składu to wielki znak zapytania. Gdyby byli pewni gotowości do gry - to albo byśmy zamykali mercato, albo kupowali kogoś by zwiększyć konkurencyjność.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:08

ForzaItanimulli3vujcm pisze::think: Tak się teraz na chłodno zastanawiam i porównuje nasz środek pomocy z 2011/2012 do aktualnego:

Pjanic vs. Pirlo - No wiadomo Pirlo bym jedyny w swoim rodzaju, Pjanic ma również te wolne, niestety obaj nie są szybcy. Pjanic może jeszcze się rozwinąć. Jest szansa że tu wyjdzie na zero. Pytanie co ma Miralem czego nie miał Andrea? Sądzę że to, iż Pjanic może grac na trequ. ;)
Dalej nie trzeba czytać ? :facepalm:

Skąd Ty bierzesz takie rzeczy, pisanie że nasza pomoc jest na poziomie tej z 2011/2012 to bzdura porównywalna z teoriami że Giovinco byłby dobry jako box-to-box. :rotfl:

Przecież Pirlo wtedy to był prawdopodobnie najlepszy rozgrywający na świecie (razem z Xavim), Vidal był najlepszym box-to-box pomocnikiem na świecie, a Marchisio tez był w Top10 a może i Top5 box-to-box pomocników na świecie.

Na tą chwilę nie ma w Juve pomocnika który w swojej roli byłby Top3 a moż i Top5 na świecie więc co Ty wypisujesz. Ale w sumie według Ciebie Witsel jest lepszy niż Marchisio więc co ja tam wiem :rotfl:

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:13

Wiem, że to nie miejsce na takie rozważania, ale nie wiem, co ma zdrowie piłkarza do jego umiejętności? Pisanie, że Khedira nie jest TOPem na swojej pozycji, bo często łapie urazy, to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pierwszej wody. :doh:
Wręcz należy docenić fakt, że pomimo tego, że zdarza mu się zbyt często pauzować, potrafi w drugim czy nawet pierwszym meczu po kontuzji zagrać dobre zawody.
Nie da się ukryć, że w obliczu kontuzji Markiza potrzebujemy co najmniej jednego pomocnika i raczej skupiłbym się na jakimś przecinaku albo b2b, niż na ofensywnym pomocniku. Oczywiście będzie super, jak kupimy i jednego i drugiego, ale moim zdaniem dużo tutaj zależy od transferu Zazy i sprzedaży Pereyry i Hernanesa. Jeżeli Włoch zostanie, to najprawdopodobniej Pjaca będzie grał na 3/4 w 4-3-1-2.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:26

Na chwilę obecną nasza pomoc nie wygląda źle, ale szału też nie ma. Zawodnicy światowego formatu to na pewno: Khedira, Pjanic, Marchisio i taka pomoc na pewno będzię robić różnicę, tylko pytanie kiedy? W grudniu, styczniu?
Na wrzesień i październik już to wygląda dużo gorzej, tym bardziej że Khedira lubi złapać i to nie grypę. Wtedy zostajemy z klasowym Pjanicem i.... Hernanesem, Leminą, Sturaro, Pereyrą i Asą- czyli powiedzmy sobie szczerze na ligę i puchar ok, ale na LM już słabo.

Mam nadzieję że odejdzie Hernanes, Asa lub Pereyra i kupimy jakiś konkret, chociaż wątpię żeby był to jakiś mega top, ale chyba zarówno Witsel jak i Sissoko czy Matic podnieśli by nasz poziom.

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:27

Virgil pisze:Skąd Ty bierzesz takie rzeczy, pisanie że nasza pomoc jest na poziomie tej z 2011/2012
Mówię w teorii, Pirlo bym fenomenalny, miał wiele świetnych lat gry za sobą - z drugiej strony Pjanic się ciągle rozwija.
Khedira to jest dla mnie światowy top, w przekroju całej kariery to są porównywalni zawodnicy. Niestety kontuzje - panlider Khedira jest światowym Topem - jest! Tylko że nie gwarantuje stabilności dyspozycji zdrowotnej. Tu jest pies pogrzebany. Że tak naprawdę w każdej chwili może wypaść. Inny zawodnik za przeproszeniem by się otrzepał i wstał, a jego znoszą i to na parę tygodni. Tak pi razy drzwi.
No właśnie ciekawe jak Marchisio będzie grał na swojej nominalnej pozycji, bo pewnie na nią wróci - chyba że będziemy grać 4312 z Pjanicem za napastnikami. Może Max będzie go dalej wystawiał na środku?
Vidal - jak przyszedł do nas nie był gwarantem, był po prostu świetnie wypatrzonym zawodnikiem.

ozi(Forza_Juve) - niezależnie od Pogby miał ktoś przyjść.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 19:30 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:27

ponoć Matic naciska bardzo na transfer do nas... coś czuje że w końcu do nas zawita. widziałbym jeszcze jednego pomocnika u nas. ale raczej wątpilwe ze Marotta sprowadzi 2 zawodników do tej formacji

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:40

No tak tylko kwestia była taka że Vidal co do zasady rozgrywał pełne sezony. Khedira ostatnio pełen sezon zagrał w latach 2012-2013 i przez to jego obecnej klasy nie można ocenić, wtedy na pewno był jednym z absolutnie najlepszych zawodników na swojej pozycji.Dlatego ciężko określić na jakim poziomie jest w tej chwili Podobnie z Marchisio miewał lepsze sezony niż poprzednie.

I z góry zaznaczam ogromnie cenię obydwu co więcej moim zdaniem to oni w głównej mierze przyczynili się do odrobienia straty w tamtym roku w Serie A bo kiedy wrócił Marchisio i zaczął grać Khedira wygrywaliśmy mecz za mecz i dla obaj byli cichymi bohaterami poprzedniego sezonu i ich dobra gra była fundamentalna dla naszego sukcesu.

Niestety ciężko o Khedirze powiedzieć żeby był w tej chwili w Top 5-10 graczy na swojej pozycji na świecie bo grał bardzo sporadycznie przez ostatnie 3 sezony. A nikt tego nie kwestionował kiedy był zawodnikiem Realu Madryt.

Z Marchisio jest inny problem, obrzydliwa kontuzja, bo której nie wszyscy wracają do dawnej formy, a już wcześniej Claudio często łapał urazy i zawsze bardzo długo wracał do optymalnej formy. Nie wiadomo jak będzie teraz, kiedy wróci, kiedy zacznie grać na najwyższym dla siebie poziomie i czy na takim poziomie jeszcze w ogóle będzie grał. Oczywiście mam nadzieję że tak, ale różnie to bywa.

Dlatego biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki i plotki o ewentualnych wzmocnieniach, ich ilości i klasie twierdzę ze nasza pomoc wygląda najgorzej odkąd przyszedł Conte do nas i w tej chwili na tle najlepszych europejskich drużyn wygląda przeciętnie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:43

ozi(Forza_Juve) pisze:ponoć Matic naciska bardzo na transfer do nas... coś czuje że w końcu do nas zawita. widziałbym jeszcze jednego pomocnika u nas. ale raczej wątpilwe ze Marotta sprowadzi 2 zawodników do tej formacji
Szczerze mówiąć jakośto mi się nie widzi. W sensie nie Matić, a naciskanie przez niego na transfer. Jak się okazuje, co drugi zawodnik po prostu da się pociąć żyletkami za transfer do Juve.
Witsel tylko Juve, Gabigol - no bardzo chętnie Juve, Matić - olać Czelsi ja chce Turyn...czy jest inny tak uwielbiany klub jak Juventus?

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:48

Robaku pisze:
ozi(Forza_Juve) pisze:ponoć Matic naciska bardzo na transfer do nas... coś czuje że w końcu do nas zawita. widziałbym jeszcze jednego pomocnika u nas. ale raczej wątpilwe ze Marotta sprowadzi 2 zawodników do tej formacji
Szczerze mówiąć jakośto mi się nie widzi. W sensie nie Matić, a naciskanie przez niego na transfer. Jak się okazuje, co drugi zawodnik po prostu da się pociąć żyletkami za transfer do Juve.
Witsel tylko Juve, Gabigol - no bardzo chętnie Juve, Matić - olać Czelsi ja chce Turyn...czy jest inny tak uwielbiany klub jak Juventus?
W drugą stronę też to działa, Tevez nas nie chciał, Vidal nas nie chciał, Pogba nas nie chce.... czy jest drugi klub tak nielubiany przez swoich zawodników :D

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:48

wloski pisze: Dawanie tyle Matuiduemu byłoby raz że bezsensu, dwa nieuczciwe wobec innych. Bo my Pogbe traktowaliśmy jako gwiazdę, a Blaise to tylko rzemieślnik. Ten transfer nie ma podstaw ekonomicznych i to wymysł prasy, nie stać nas na niego. Isco inna historia pytanie czy on w innym kraju i kulturze gry będzie lepszy czy gorszy, bo w Realu kolejny trener a on sobie średnio radzi.
Nie twierdzę, że nie, ale po prostu same zarobki nie są powodem, żeby przerywać dyskusję na temat tych grajków :wink: Bo szczerze mówiąc to żadna opcja high-cost do mnie za bardzo nie przemawia, a to z powodu odnalezienia się w systemie Juvenusu, a to we włoskiej codzienności, a to, że dubluje mi się z innymi naszymi grajkami (Brozović), a to czystego poziomu sportowego podzielonego przez kwotę, jaką należałoby wydać. Wolałbym, żeby Paratici mnie zaskoczył grajkiem, którego nie mam na radarze, ale najwyraźniej nikogo takiego w notesie nie ma.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:51

Virgil Masz dużo racji, ja też wielokrotnie piszę, że stabilności nie mamy żadnej. Jak sam zauważyłeś gdy Khedira był żeśmy wygrywali - słowa klucz i na ten sezon - "gdy"! Jednak nie do końca się zgodzę z jego poziomem ponieważ Niemiec nie traci formy, on wchodząc po kontuzji gwarantuje jakość. Jest szalenie inteligentny. Moim marzeniem na ten sezon - jest brak kontuzji u niego - ale tak samo mogę marzyć o Messim w Juve.
Co do Klaudiusza niestety mam podobne obawy i może też dlatego nasi włodarze szukali zawodnika niezależnie od przyszłości Pogby.
Robaku pisze:Witsel tylko Juve, Gabigol - no bardzo chętnie Juve, Matić - olać Czelsi ja chce Turyn...czy jest inny tak uwielbiany klub jak Juventus?
Daj Boże nam tą trójkę. W dodatku chcą nas! Aha De Sciglio też nas chce!

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 19:55

Agresti wbił się dzisiaj na VS i potwierdził jedną rzecz: Matić jest naszym celem numer jeden. Z kilku powodow:

1. Siła fizyczna. Wraz z utratą Pogby straciliśmy również na sile w środku pola. Matić to wielki i silny chłop, swietnie radzacy sobie w pojedynkach glowkowych.
2. Allegri chce przed linią obrony ustawić gracza, ktory przede wszystkim umie bronić.
3. Matić także potrafi fajnie rozegrać piłkę i zagrać ją na długi dystans.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany