Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 13:03

Ja naprawdę nie ogarniam, skąd bierze się to dość ogólne przeświadczenie na forum, że przechdzimy na 4-3-3. Raczej ze chciejstwa, bo nic na to nie wskazuje, realnie. Na razie to gramy dziwacznym 3-6-1 i jeden pozytyw tego, to nie tracenie bramek. W związku z tym, że właśnie brak sygnałów, żebyśmy mieli grać skrzydłami znacznie ofensywniej, na razie to te wszystkie Nanie, Błaszczykowskie i Robbeny (oraz wielu innych na różnych pozycjach w tym Modrić), to radosna twórczość pismacza. Jakbyśmy mieli powrócić do systemu z czwórką w defensywie, to już byśmy to uczynili, ktoś widzi lepszy moment na eksperymentowanie z ustawieniem niż ten, w którym absolutnie jesteśmy? Chyba nie, widzimy jednak tylko tę hybrydę 3-5-2.
Dlatego, choć szczerze nie lubię Sałatana i nic na nim nie zarobimy, to lepiej liczyć na jego transfer niż żyć w nadzei, że wszystko ułatwi i rozstrzygnie ściągnięcie klasowego skrzydłowego. Głównie w prasie. A Dzeko jest z nami łączony od 220 lat i nic z tego akurat nie wynika, podobnie jak Kolarov.
Wolałbym Suareza, nawet jeśli okazał się kretynem w swoim ostatnim wyskoku, ale o nim za wiele się nie mówi w kontekście Juve, zresztą mimo wszystko pozyskanie jego, nie byłoby takie proste.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 13:54 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.

MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 13:04

@wagner

Fenomenu Gio? WHAT? Wszyscy po nim jadą jak traktor po polu imo trochę to niefajne, ale tak już tu jest.

Jak dla mnie Ibra byłby świetny. To i tak więcej niż myslałem ;) Jeżeli faktycznie zmienimy ustawienie na 4 3 3 to warto kupić tez tego Diamantiego czy jak mu tam, bo z tego co zaobserwowałem ma niezłe wrzuty. Duet z Hiszpanem i może 10 goli w sezonie by z dyńki wpadło.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 13:05 przez MVP, łącznie zmieniany 1 raz.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 13:05

Tak się zastanawiam, jakie my w zasadzie pozycje chcemy wzmocnić? Atak na pewno, ale poza tym? Plotki mówią o skrzydłowych, stoperach i środkowych pomocnikach wszelkiej maści. Niezły chaos się z tego robi.
Przypuszczam, że plan Conte i Marotty na mercato wygląda tak:

1. Top do ataku. (Ibra :pray:)
2. Ktoś na skrzydło do 4-3-3. (Diamanti)
3. Młodzi i Poli.
4. Reszta pozycji w zależności od tego ile kasy nam zostanie.

Atak Ibra, Llorente, Vucinić, Diamanti, Matri/Quag, i Liga Mistrzów za rok nasza :prochno:.
Byle tylko Marotta nie sprowadził mnie na Ziemię jakimś Osvaldo.

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 13:32

strong return pisze: Wolałbym Suareza, nawet jeśli okazał się kretynem w swoim ostatnim wyskoku, ale o nim za wiele się nie mówi w kontekście Juve, zresztą mimo wszystko pozyskanie jego, nie byłoby takie proste.
Umiejętności piłkarskie podobne, ale Urugwajczyk jest zdecydowanie młodszy, dużo więcej biega i walczy dla drużyny. Konfliktowy tez nie jest jak Ibra, na drużynę i kolegów się nie obraża, czasem (dość często) się głupio zachowa, co kończy się zawieszeniem, ale nigdy nie widziałem go obrażonego na zespół czy trenera.
Suarez byłby o wiele lepszym transferem od Ibry, ale też jest niestety raczej nierealny. Po pierwsze sam chyba nie bardzo chce odchodzić z LFC (chociaż ostatnio, po zawieszeniu coś tam mówił w wywiadzie, że ma dość FA), a nawet gdyby to ustawi się po niego na pewno kolejka chętnych.
Z Ibrą jest o tyle łatwa sprawa, że on chce odejść z Paryża, a nikt inny go nie chce poza nami (niestety).

sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 13:47

Man united jest bardzo blisko podpisania umowy z Ajaxem.
Oni im beda wypozyczac mlode talenty.
Jak dla mnie taka opcja jest super, nasi tez powinni poszukac takiego klubu ktory wypromoje naszych zawodników.
Nie mamy za granica klubu ktory naszych dalby rade fajnie promowac i ktorzy by sie uczyli gry w innej lidze, Ajax gra madra ale tez ofensywna pilke.
Nasi powinni pojsc krokiem diablów.
We francji mozna by naprzyklad taka umowe podpisac z Bordaux czy Marsylia albo Montpellier.
Tych zdolniejszych jak Matheus czy Appelt wysylac wlasnie do tej ligi, francuzi sie we wloszech sprawdzali, mysle ze to bylby dobry pomysl.
Nie dlugo wszyscy najwieksi pojda ta droga.

Jezeli chodzi o Marchisio, to ja naprawde sie nie zdziwie jezeli on za te 30mln euro odejdzie teraz albo za rok, Markiz juz kiedys sie wypowiadal o odejsciu za zagranice, on w Turynie siedzi od dzieciaka, moze sie zdarzyc ze odejdzie, czasami gracze siedzac w jednym miejscu pare lat szukaja nowych wyzwan.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 13:59 przez sebatiaen666, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 13:51

Dyrektor generalny Realu Madryt: Higuain odejdzie w lecie.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 14:13

To już wolę Ibrę. Higuain ma duże doświadczenie na arenie międzynarodowej, jednak ma też rozregulowany celownik. Niech idzie do City, albo PSG.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 15:51

@D@$ pisze:w skrócie mamy do czynienia z narcyzem, indywidualistą, z dupnym kontraktem i jest to rozwiązanie na krótką metę, na moje oko nie pasujące do taktyki, tyle.
Narcyzem - ale jakim zdolnym!
Indywidualista - ma 7 asyst. Tyle, co Vidal.
Kontrakt - pan z Twojego ava dałby najwyżej tyle pieniędzy, ile dać możemy ;)
Krótka meta - fakt. Max dwa lata.
Taktyka - pasuje. Pewnie, że pasuje. Aczkolwiek Llorente trochę ma wówczas rękę w nocniku.
Łukasz pisze:
ewerthon pisze:Lista do odstrzału powinna wyglądać następująco:
1. Matri
2. Quagliarella
3. Giovinco
4. Vucinić
Ja prowokacyjnie bym chyba odwrócił tę listę. Biorąc pod uwagę, jakim typem napastnika jest Ll, pierwszy do odstrzału jest Mirko. Jest obecnie naszym najlepszym napastnikiem, ale też jedynym, za którego można otrzymać sensowne pieniądze. A przy jego statyczności nie widzę go w ogóle w duecie z Ll, który również ruchliwy nie jest.
Ej, za Giovinco też pewnie można dostać porównywalne pieniądze. Poza tym, popieram Adasia jeśli chodzi o duety. Prawdopodobnie dołączy do nas jakiś Muriel/Diamanti/Sanchez, bijący się z Mirko o skład, zaś ktoś z dwójki Matri/Quag będzie zmiennikiem Llorente. No i nieszczęsny Sebastian gdzieś się będzie w tle krzątał.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:31

wojczech7 pisze:Myślę, że nie ma takiego LWB, który by ogarniał na tyle w ofensywie, co by zrobić z niego skrzydłowego (ewentualnie Bale :prochno:). Mimo wszystko takie przejście na 4-3-3, aby było efektywne, wymagałoby dokonania tej jednej zmiany. Pomysł ciekawy, ale nijak ma się do Łukasza, który przecież równie dobrze mógłby się cofnąć do obrony
Może Ayew, może Rausch. Kolarov w City też czasami gra przed Clichy'm. Wiadomo, że to by było takie lekko fałszywe 433. W 433 z prawdziwego zdarzenie nie powinno być miejsca również dla Chielliniego na boku obrony. A co ma do tych rozważań Piszczek? Uważam, że w takim wariancie jest zbędny i Forest zapewniłby lepszą równowagę.

jakku jak zwykle dobra robota :ok:
jakku1 pisze:a) Napastnik: laczy sie nas z gigantyczna iloscia napastnikow, poczawszy od Benzmy, przez Higuaina
Szczerze powiedziawszy przy okazji półfinałów LM porozmawiałem trochę z moim sąsiadem, który jest zagorzałym fanem Realu Madryt (biedny) i całkowicie obrzydził mi tych napastników. Nie mam do nich przekonania, ale z drugiej strony często widzimy jak odżywają piłkarze, którzy odchodzą z Madrytu. Nie mniej wcale nie uważam ich za jakościowo jakieś super lepsze rozwiązanie od Llorente.
jakku1 pisze:Aha, sporo pisze sie tez o przemeblowaniu w PSG. Jesli druzyna z Paryza bedzie wymieniac czesc kadry i trenera (a pewnie bedzie), a nam uda sie wyciagnac Zlatana, to nie jest wykluczone, ze sprobujemy tez pozyskac Verrattiego. Problemem moze byc tylko jego cena, ktora obecnie sie waha rzekomo w przedziale 20 - 25m euro...
Pisałem wcześniej, że Capoue jest blisko przejścia do Paryża, sam w wywiadach się z tym nie kryje. Zawodnik z pewnością bardzo dobry i o charakterystyce, która powinna być bardzo pożądana w środku pola PSG. Szczerze to się nie spodziewałem, że Francuzi będą chcieli mniej niż 20 mln E za Verrattiego, ale chyba warto. Pirlo gaśnie, a młody Włoch oprócz umiejętności rozgrywania potrafi jeszcze dobrze bronić i generalnie jest zdecydowanie bardziej dynamiczny od Maestro. W walce o górne piłki jest niestety bezużyteczny, ale i tak myślę, że pasowałby do nas jak ulał. Jeśli ma do nas dołączyć to jak nie teraz, to kiedy?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 18:08

Arbuzini pisze:Szczerze powiedziawszy przy okazji półfinałów LM porozmawiałem trochę z moim sąsiadem, który jest zagorzałym fanem Realu Madryt (biedny) i całkowicie obrzydził mi tych napastników. Nie mam do nich przekonania
Benzema ma wyraźny spadek formy, ale według mnie piłkarsko jest topem. Naprawdę ma potężne umiejętności, potrafi cofnąć się wgłąb pola, powalczyć, rozegrać, czasem efektownie przedryblować i co najważniejsze strzelić. Conte miałby z niego sporo pociechy i jeśli ja osobiście miałbym do wyboru: Francuz lub Ibra (abstrahując od kwestii finansowych), to miałbym spory problem z podjęciem decyzji, ale szczerze powiedziawszy chyba skłaniałbym się ku Benzemie.

Z Higuainem jest inna sprawa. Na pewno słabym zawodnikiem nie jest, na pewno jest lepszy od Quaga, Matriego i Vucinicia (dziwię się tym, którzy twierdzą inaczej), podobnie do Benzemy ma dołek, ale sądzę, że od Francuza piłkarsko jest sporo słabszy. Ma wyraźny problem ze strzelaniem w ważnych meczach, jest bardziej leniwym zawodnikiem, bardziej nonszalanckim, bardziej statycznym, mniej pracującym dla drużyny i szczerze mówiąc sam nie wiem, czy warto byłoby się nim zajmować jeśli na horyzoncie jest Ibracadabra :think:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 18:38

O Benzemie ma trochę zbliżone zdanie do Twojego. Uważa, że teraz daje drużynie bardzo mało i z radością przyjąłby wieść o jego sprzedaży. Jednocześnie pamięta jego dawne występy, kiedy gościu naprawdę wymiatał i zdobywał takie gole, że głowa mała. Teraz w Realu sytuację w ataku mają podobną do naszej i nie ma czegoś takiego jak dobry wybór więc wielka wyprz jest całkiem prawdopodobna.

Tak odnośnie Higuaina to z typowych lisów pola karnego zdecydowanie bardziej wolałbym Chicharito.

W sumie jakby tak spojrzeć na sprawę z szerszej persepktywy to całkiem sporo na rynku jest niezłych napastników niechcianych w klubie albo niezadowolonych ze swojej roli. Benzema, Higuain, Chicharito, Sanchez, czy zaklepany przez nas Llorente. Ibra i Suarez za to pewnie zbytnio zadowoleni z gry dla swoich klubów nie są. Oj, jakiś sensowny napadzior musi przyjść, bo będzie jakiś zamach na Marotte :P.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 20:31

Tak odnośnie mercato

Wrzucam tutaj takie fajne zestawienie. Znalazłem je na fb. Pokazane są w procentach szanse na transfer poszczególnych piłkarzy do danego klubu. Jest też tam Marchisio ale 10% szans na jego transfer do.... Chelsea. Jeszcze jest kilka nazwisk łączonych z nami :wink: .

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 22:05

Elo Vidal:) pisze: Tak odnośnie mercato

Wrzucam tutaj takie fajne zestawienie. Znalazłem je na fb. Pokazane są w procentach szanse na transfer poszczególnych piłkarzy do danego klubu. Jest też tam Marchisio ale 10% szans na jego transfer do.... Chelsea. Jeszcze jest kilka nazwisk łączonych z nami :wink: .
To zestawienie o kant dupy rozbic. Ogbonna ponoc jest w naszym kregu zainteresowan - nie jest pokazane. Znajomy Arsenalista mowil mi, ze jest b. duza szansa, ze klepna/klepneli juz Joveticia - ani 1% na przejscie do Ars (mimo, ze bylo, ze Juve go odpuszcza). Hernanes bez szans na trafienie do nas?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 22:11

Dobry Mudżyn pisze:
Elo Vidal:) pisze: Tak odnośnie mercato

To zestawienie o kant ### rozbic. Ogbonna ponoc jest w naszym kregu zainteresowan - nie jest pokazane. Znajomy Arsenalista mowil mi, ze jest b. duza szansa, ze klepna/klepneli juz Joveticia - ani 1% na przejscie do Ars (mimo, ze bylo, ze Juve go odpuszcza). Hernanes bez szans na trafienie do nas?
Mudżynuś : ja go nie robiłem :wink: . Trzeba je po prostu potraktować z przymrużeniem oka. To tak jak z plotkami: łączą z nami na łamach gazet jakiegoś piłkarza, a okazuje się, że to tylko papka medialna, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 23:13

Dobry Mudżyn pisze:To zestawienie o kant ### rozbic. Ogbonna ponoc jest w naszym kregu zainteresowan - nie jest pokazane. Znajomy Arsenalista mowil mi, ze jest b. duza szansa, ze klepna/klepneli juz Joveticia - ani 1% na przejscie do Ars (mimo, ze bylo, ze Juve go odpuszcza). Hernanes bez szans na trafienie do nas?
Może czas trochę odświeżyć sobie informacje o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych. Hernansesem nie jesteśmy w ogóle zainteresowani, a Ogbonną nie wyrażamy wyraźnego zainteresowania w przeciwieństwie do Milanu i Bayernu. Gdyby mieli uwzględnić i nas bo mamy jakieś tam pomysły na ewentualne wzmocnienie obrony do całe zestawienie pełne zainteresowanych klubów.

Obrazek
Zablokowany