Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 16:57

mnie najbardziej interesuje opcja low-cost
10/11 BARZAGLI
11/12 PIRLO
12/13 POGBA
13/14 TEVEZ
14/15 COMAN
15/16 KHEDIRA
16/17 ????? :)
DAHOUD+MATIC/WITSEL dla mnie bomba

ahhh tak zapomniałem DANI :C
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 17:00 przez elpueblo, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 16:59

@jakku Fajny skład, tylko mimo Matica, dalej dwa widoczne elementy to znaki zapytania.

Ej a w ogóle co z tym Betancurem i tymi innymi dzieciakami z Boca za Teveza do których mamy jakieś prawa?

Swoją drogą długo ta oficjalka Isli się przedłużała...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:00

Za Witsela ponoć zaoferowaliśmy 15m euro i nie zamierzamy za bardzo podnosić naszej oferty, mając po naszej stronie wolę samego piłkarza. Zenit chce dużo więcej, zwlaszcza że podobno Everton zaproponował za Belga 30m. I teraz dylemat. Bo Witsel chce dolaczyc do nas i tylko do nas, ale 15m to za mało. A kontrakt konczy sie za rok.

Na moje oko to wezmiemy Belga na takiej samej zasadzie, jak wzielismy Llorente.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:02

jakku, a co sądzisz o tym Dahoudzie? są szanse?

Fino alla fine.
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:02

jakku1 pisze:
rydwadydwa pisze:A szkoda, bo według mnie to jest szalenie utalentowany grajek, trochę kapryśny (zeszłoroczna saga i chęć odejścia z Wolfsburga zaledwie po 1 sezonie), ale może uda się go jakoś ogarnąć.
Według mnie idealnie by pasował w miejsce Pogby. Wiadomo, to inna pozycja, ale wydaje sie, ze wlasnie kogos takiego Allegri potrzebuje do swojej ukladanki. Kogos silnego fizycznie i bardzo niebezpiecznego w ofensywie.

Niemniej, mam wrazenie, ze w przypadku Draxlera ten pociąg już odjechał. A szkoda.

Obrazek
i dwóch z 3 w pomocy nie ma.... :) Dahoud, jeżeli dobrze kojarzę to taki 2b2 prawda? no idealnie by pasował, a za Matica jak coś (jak wspominałem) Kondogbia.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:04

Trochę przygnębiające jest to co jakku pisze czyli nasza pomoc która 2-3 lata temu była w Top3 jak nie obok Barcelony jako najlepsza w tej chwili w kotekście LM będzie po prostu przeciętna. Na Serie A wystarczy ale w kotekście Europy to są dwa poziomy niżej niż topowe drużyny europy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:10

Tak się zastanawiam, ktoś kreatywny do pomocy hmmm. To może pójść w inną stronę... 2 takich przecinaków jak Matic i Witsel pomiędzy nimi Pjanic i przed nim Pjaca
------------------Pjaca----------------
-Matic/Marchisio--Pjanic--Witsel/Khedira-

Marchisio i Khedira mieliby dobrych zmienników.

Times serwuje jakieś plotki w naszym kontekście o Sanchezie - ponoć odmówił przedłużenia kontraktu, łączą to z naszą ofertą 40 mln € kilka tygodni temu.

Prawdziwy Top Player. Niestety aktualnie mamy inne potrzeby niż napastnik za tyle hajsu :sad:. Jednak mogło by to zwiastować 433.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:29

Ktoś widział w akcji Joao Mario nie licząc Euro? Czy to nie ten typ pomocnika?

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:49

towalski pisze:Ktoś widział w akcji Joao Mario nie licząc Euro? Czy to nie ten typ pomocnika?
W sumie to bardzo dobry pomysł, szkoda tylko że nie czyta tego Marotta :smile:

Forza Juve!
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:53

Myślę że Matić nie przyjdzie wyłącznie z powodu veto Conte. Co do innych plotek nie mam typów co będzie to będzie. Myślę, że wszystko się wyjaśni w ciągu tygodnia żeby na ten tydzień przed startem serie a skłąd był już kompletny.

Jeszcze jedno dla wszystkich którzy uważają że Higuain to zły deal. Dziś przypomniało mi się że przecież Barca wydała ogromną sumę na 27 letniego Suareza (81,72 mln € wg. transfermarkt) Suarez jest z tego samego roku co Igła (1987) tyle, że ze stycznia a nasz napastnik z grudnia więc faktycznie dzieli ich niespełna rok różnicy.

Kolejna analogia, Suarez przed tym transferem zaliczył jeden udany sezon strzelił 31 bramek w 37 meczach Liverpoolu. Fakt miał jeszcze sezon gdzie strzelił ponad 30 bramek, ale to jeszcze było w Ajaksie a to nieco inny kaliber ligi.
Patrząc z tej perspektywy to ten transfer nie wydaje się już taki przesadzony. Wiemy ile bramek nastrzelał Suarez dla Barcelony i chyba nikt nie narzeka że za drogi i za stary... :)

Juve per sempre sara...!!!!
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:56

Na forum Interu, jest wypowiedź Prezydenta Santosu, że wpłynęły dwie oficjalne oferty za G. Barbossę - Inter oraz Juventus. Nie potwierdził Leicester. Ktoś wie coś więcej czy wymysł Interów?

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 17:57

Krystek pisze:
towalski pisze:Ktoś widział w akcji Joao Mario nie licząc Euro? Czy to nie ten typ pomocnika?
W sumie to bardzo dobry pomysł, szkoda tylko że nie czyta tego Marotta :smile:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Najlepsze zdanie w wątku transferowym EVER.
Gdyby tylko Marotta wchodził na forum juvepoland to już dawno święcilibyśmy sukcesy w Europie! :)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:18

towalski pisze:Na forum Interu, jest wypowiedź Prezydenta Santosu, że wpłynęły dwie oficjalne oferty za G. Barbossę - Inter oraz Juventus. Nie potwierdził Leicester. Ktoś wie coś więcej czy wymysł Interów?
Ja wiem. Nie przyjdzie do nas żaden hiper ultra talent z Brazylii. Skończcie ten temat.

Jak najszybciej sciągnąć brakujące ogniwa i będę zadowolony.

Forumowy lament związany z odejściem Pogby jest konsekwencją życzeniowego myślenia kilku typów z tego forum i przelewaniem tego na papier.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 68 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:25

Lypsky pisze:
towalski pisze:Na forum Interu, jest wypowiedź Prezydenta Santosu, że wpłynęły dwie oficjalne oferty za G. Barbossę - Inter oraz Juventus. Nie potwierdził Leicester. Ktoś wie coś więcej czy wymysł Interów?
Ja wiem. Nie przyjdzie do nas żaden hiper ultra talent z Brazylii. Skończcie ten temat.

Jak najszybciej sciągnąć brakujące ogniwa i będę zadowolony.

Forumowy lament związany z odejściem Pogby jest konsekwencją życzeniowego myślenia kilku typów z tego forum i przelewaniem tego na papier.
Ale wiesz tak jak Cabrini z Draxlerem i Pogba ? Jeden juz do nas trafil w tym okienku.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2016, 18:34

yanquez pisze: Matuidi zarabia 10 milionów euro. Isco pewnie nie dużo mniej.
Radzę zejść na ziemię.
Nie jestem specjalnym fanem żadnego z nich, ale Isco kosi 2 miliony, a Blaise 6 netto. Więc razem zarabiają nieznacznie więcej, niż niedługo zarabiałby Pogba ;)

Zablokowany