Mercato (Lato 2016)
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Zaza is expected to fly to Germany in the next hours to visit Wolfsburg, he is seriously contemplating to accept their offer. #SkyItalia
Oby się zgodził na transfer ale tylko gotówkowy bez wymiany na brazola.
Oby się zgodził na transfer ale tylko gotówkowy bez wymiany na brazola.
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Z Zaza może i dobrze mamy 4 napastników (Dybala - Higuain, Pjaca - Mandzukic) - wow wygląda pięknie, a pieniądze za Zazę może będą przeznaczona na kogoś do środka, chociaż Zaza przypomina mi Di Vavio, jak wchodzi może być pewnym że nie zawiedzie a bardzo prawdopodobne że coś ukłuje, no noby szkoda, ale jeżeli a te pieniądze ma przyjść ktoś do pomocy ... może Radjajakku1 pisze:1. Zaza coraz blizej Wolfsburga. W ciagu kilku godzin pilkarz ma polecieć do Niemiec na rozmowy z przedstawicielami Wilków. Wychodzi na to, ze Włoch zmienił zdanie. Jeszcze kilka dni temu Simone raczej był niechetny, a teraz wychodzi na to, ze jest o krok od dolaczenia do Niemców.
2. Isla oficjalnie w Cagliari.
Odejście Isli też jest dobre, opychać dalej i wzmacniać pomoc !! Jakku a o ewentualnych kupnach nic się nie mówi ?
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jakku1
- Juventino

Mówi, ale na razie lepiej nie zapeszać ;-). Będzie na pewno 1 transfer, jeśli pozbędziemy się Hernanesa i/lub Pereyry to dwa. Osobiscie, stawam na dwa wzmocnienia w srodku pola.MishaAveJuve pisze: Jakku a o ewentualnych kupnach nic się nie mówi ?
Swoja droga, macie tabele z VS z wyliczankami dla księgowych. To powinno niektórych uspokoić ;-). Wychodzimy na plus już w tym okienku.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- MishaAveJuve
- Juventino

patrząc na to co piszesz spodziewam się jakiejś prawdziwej bomby, np: zerwania umowy Pogby z ManU - coś jak zrobił Bielsa z Laziojakku1 pisze:Mówi, ale na razie lepiej nie zapeszać ;-). Będzie na pewno 1 transfer, jeśli pozbędziemy się Hernanesa i/lub Pereyry to dwa. Osobiscie, stawam na dwa wzmocnienia w srodku pola.MishaAveJuve pisze: Jakku a o ewentualnych kupnach nic się nie mówi ?
Swoja droga, macie tabele z VS z wyliczankami dla księgowych. To powinno niektórych uspokoić ;-). Wychodzimy na plus już w tym okienku.
- jakku1
- Juventino

Bomby w stylu Fabregasa czy Kroosa to bym sie nie spodziewał. Aczkolwiek pojawiaja sie ciekawe nazwiska i nie zdziwiłbym sie, gdyby nam udało sie wyciagnac kogos fajnego.
Jesli teraz mialbym strzelac, to postawilbym, ze bedziemy probowac jednego pomocnika wypozyczyc albo pozyskac za niewielka kwote, natomiast drugi transfer bedzie wiekszy. Szukamy i defensywnego pomocnika i ofensywnego pomocnika.
Jesli teraz mialbym strzelac, to postawilbym, ze bedziemy probowac jednego pomocnika wypozyczyc albo pozyskac za niewielka kwote, natomiast drugi transfer bedzie wiekszy. Szukamy i defensywnego pomocnika i ofensywnego pomocnika.
- PlanetJuve
- Juventino

Na pewno nie podzielisz się tymi ewentualnymi nazwiskami?jakku1 pisze:Bomby w stylu Fabregasa czy Kroosa to bym sie nie spodziewał. Aczkolwiek pojawiaja sie ciekawe nazwiska i nie zdziwiłbym sie, gdyby nam udało sie wyciagnac kogos fajnego.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
A za Comana to już w tym roku dostaliśmy hajs? Miało być za rok.jakku1 pisze:Mówi, ale na razie lepiej nie zapeszać ;-). Będzie na pewno 1 transfer, jeśli pozbędziemy się Hernanesa i/lub Pereyry to dwa. Osobiscie, stawam na dwa wzmocnienia w srodku pola.MishaAveJuve pisze: Jakku a o ewentualnych kupnach nic się nie mówi ?
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Rozumiem, że nieujawniane tych ciekawych nazwisk to forma znęcania się nad niektórymi, którzy lamentują tu dniami i nocami?jakku1 pisze:Aczkolwiek pojawiaja sie ciekawe nazwiska i nie zdziwiłbym sie, gdyby nam udało sie wyciagnac kogos fajnego.
Oby Zaza odszedł, zwyczajnie go nie lubię.
- jakku1
- Juventino

Pojawia się cała lista graczy, którzy mogliby nas zasilić. W sumie, to podzeliłbym ją na trzy grupy: typowych defensywnych pomocników, graczy bardziej ofensywnych oraz opcje posrednia.
Do tych bardziej defensywnych graczy można zaliczyć L. Gustavo czy Maticia. Ten drugi zresztą - zgodnie z ostatnimi informacjami - zwyczajnie chce do nas dołączyć. Według mediaset (tak wiem, zrodlo słabe) Conte jest postawą Maticia mocno podirytowany. Sam go zdjął z listy, a teraz sie okazuje, ze sam Serb nie zamierza wypelnić kontraktu do konca. Nie wiadomo czy ostatecznie chłopak do nas trafi ani tez czy Chelsea pusci go do nas, niemniej ten trop jest jak najbardziej realny. Alternatywą dla Maticia jest L. Gustavo. Tak to przynajmniej na chwile obecna wyglada.
W tym wszystkim tutaj jest jednak jedno ALE... Jeśli otworzy nam się poważna mozliwosc zakontraktowania za spore pieniadze kogos bardziej kreatywnego (nie wiem, Isco?) niz wyzej wymieniona dwojka, postawimy jesli chodzi o pozycje defensywnego pomonicka na opcje low-cost. Teoretycznie taka opcja moze byc L. Gustavo (to zalezy), ale moze tez byc np. Bentaleb, ktorym sie rowniez interesujemy.
Opcja pośrednia jest dość oczywista. I tutaj ostatnio pojawiło się nieśmiało nazwisko Dahouda, ktory po pierwsze, kontraktu nie przedluzy, po drugie - obserwujemy go od dawna. Niby BM nie ma zamiaru sprzedawac pilkarza w tym okienku, ale byc moze bedzie do tego zmuszona. Do opcji posredniej wliczaja sie takze tacy pilkarze jak Rabiot, Bazoer i... Parolo
.
Opcja ofensywna to przede wszystkim Kovacic. Niby hiszpanska prasa (AS) rozpisuje sie o Isco, czasami tez gdzies mozna spotkac jakies niesmiale info o Jamesie, ale wydaje sie, ze naszym celem jesli chodzi o te pozycje jest Kovacic. Gdzieniegdzie przewija sie tez oczywiscie nazwisko Draxlera, ktory ewidentnie chce opuscic klub. I gdyby nie zeszloroczna szopka to moim zdaniem calkiem na powaznie bysmy brali jego kandydature pod uwage. Teraz to juz ciezko bedzie uwierzyc, ze na serio rozpatrujemy jego kandydature.
Do tych bardziej defensywnych graczy można zaliczyć L. Gustavo czy Maticia. Ten drugi zresztą - zgodnie z ostatnimi informacjami - zwyczajnie chce do nas dołączyć. Według mediaset (tak wiem, zrodlo słabe) Conte jest postawą Maticia mocno podirytowany. Sam go zdjął z listy, a teraz sie okazuje, ze sam Serb nie zamierza wypelnić kontraktu do konca. Nie wiadomo czy ostatecznie chłopak do nas trafi ani tez czy Chelsea pusci go do nas, niemniej ten trop jest jak najbardziej realny. Alternatywą dla Maticia jest L. Gustavo. Tak to przynajmniej na chwile obecna wyglada.
W tym wszystkim tutaj jest jednak jedno ALE... Jeśli otworzy nam się poważna mozliwosc zakontraktowania za spore pieniadze kogos bardziej kreatywnego (nie wiem, Isco?) niz wyzej wymieniona dwojka, postawimy jesli chodzi o pozycje defensywnego pomonicka na opcje low-cost. Teoretycznie taka opcja moze byc L. Gustavo (to zalezy), ale moze tez byc np. Bentaleb, ktorym sie rowniez interesujemy.
Opcja pośrednia jest dość oczywista. I tutaj ostatnio pojawiło się nieśmiało nazwisko Dahouda, ktory po pierwsze, kontraktu nie przedluzy, po drugie - obserwujemy go od dawna. Niby BM nie ma zamiaru sprzedawac pilkarza w tym okienku, ale byc moze bedzie do tego zmuszona. Do opcji posredniej wliczaja sie takze tacy pilkarze jak Rabiot, Bazoer i... Parolo
Opcja ofensywna to przede wszystkim Kovacic. Niby hiszpanska prasa (AS) rozpisuje sie o Isco, czasami tez gdzies mozna spotkac jakies niesmiale info o Jamesie, ale wydaje sie, ze naszym celem jesli chodzi o te pozycje jest Kovacic. Gdzieniegdzie przewija sie tez oczywiscie nazwisko Draxlera, ktory ewidentnie chce opuscic klub. I gdyby nie zeszloroczna szopka to moim zdaniem calkiem na powaznie bysmy brali jego kandydature pod uwage. Teraz to juz ciezko bedzie uwierzyc, ze na serio rozpatrujemy jego kandydature.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 16:27 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dahoud bylby idealny, bo chlop jest przekotem. Dla mnie w meczach przeciwko nam byl nawet lepszy niz Granit.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- MishaAveJuve
- Juventino

Uważam, że obecnie mamy na 4 miejsca jednego piłkarza, chyba że będziemy grać 3-5-2, ale czuję że powoli będziemy przechodzić na 4312. W opcji pierwszej, tj. 3-5-2 wiadomo obrona, skrzydła, atak, pomoc to Pjanic i ? właśnie Dahoud i Matić jak nic.
gdy będzie 4-3-1-2 można gdzieś wpleść Leminę, a Pjanica za napastników.
Jeżeli będzie zdrowy Khedira i Marchisio to dobrze, niech będzie walka o miejsce w podstawie.
gdy będzie 4-3-1-2 można gdzieś wpleść Leminę, a Pjanica za napastników.
Jeżeli będzie zdrowy Khedira i Marchisio to dobrze, niech będzie walka o miejsce w podstawie.
- rydwadydwa
- Juventino

A szkoda, bo według mnie to jest szalenie utalentowany grajek, trochę kapryśny (zeszłoroczna saga i chęć odejścia z Wolfsburga zaledwie po 1 sezonie), ale może uda się go jakoś ogarnąć. Kovacić natomiast nigdy mnie nie przekonywał. Najbardziej z całego towarzystwa podoba mi się bardzo niedoceniany Luiz Gustavo, który jest czołowym pomocnikiem Bundesligi, ciekawe ile Niemcy sobie za niego życzą.jakku1 pisze:Gdzieniegdzie przewija sie tez oczywiscie nazwisko Draxlera, ktory ewidentnie chce opuscic klub. I gdyby nie zeszloroczna szopka to moim zdaniem calkiem na powaznie bysmy brali jego kandydature pod uwage. Teraz to juz ciezko bedzie uwierzyc, ze na serio rozpatrujemy jego kandydature.
Co do sprzedaży to przeczytałem gdzieś o możliwości powrotu Hernanesa do Lazio. Oddałbym go bez większego żalu, tak samo Pereyrę, a Sturaro fajnie gdyby udało się gdzieś wypożyczyć.
Pjanić, Khedira, Marchisio, Luiz Gustavo, Lemina, Asamoah, Draxler + Marrone czyli nasz nowy Padoin
- CzeczenCZN
- Juventino

Według mnie tym mityczno-enigmatycznym trequartistą będzie Pjaca - tyle że to będzie taki treq bardziej w stylu Teixeiry/Fekira aniżeli Ozila/Hamsika.
Co do innych pomocników, jak tam sytuacja Turana w Barcelonie?
Fajny byłby ktoś taki ale na prawą stronę - Gabigol?
Co do innych pomocników, jak tam sytuacja Turana w Barcelonie?
Nie rozumiem tych pomysłów z Draxlerem, przecież to lewoskrzydłowy napastnik/ofensywny pomocnik. Poza tym mamy już Pjace za ponad 20 mln na jego pozycji, więc ta kandydatura ma taki sam sens jak teraz Cavani.rydwadydwa pisze:Draxler
Fajny byłby ktoś taki ale na prawą stronę - Gabigol?
- jakku1
- Juventino

Według mnie idealnie by pasował w miejsce Pogby. Wiadomo, to inna pozycja, ale wydaje sie, ze wlasnie kogos takiego Allegri potrzebuje do swojej ukladanki. Kogos silnego fizycznie i bardzo niebezpiecznego w ofensywie.rydwadydwa pisze:A szkoda, bo według mnie to jest szalenie utalentowany grajek, trochę kapryśny (zeszłoroczna saga i chęć odejścia z Wolfsburga zaledwie po 1 sezonie), ale może uda się go jakoś ogarnąć.
Niemniej, mam wrazenie, ze w przypadku Draxlera ten pociąg już odjechał. A szkoda.