Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 11:54

Khedira wciąż jest bardzo dobrym zawodnikiem. Największą jego wadą jest motoryka, która nie przystaje już do standardów nowoczesnego futbolu, ale gdzie my znajdziemy lepszego zawodnika do rotacji? Nie ma szans. W przypadku pozyskania kogoś równie dobrego lub lepszego niż Can to moim zdaniem bliżej odejścia powinien być Matuidi niż Sami.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 12:08

Arbuzini pisze:Khedira wciąż jest bardzo dobrym zawodnikiem. Największą jego wadą jest motoryka, która nie przystaje już do standardów nowoczesnego futbolu, ale gdzie my znajdziemy lepszego zawodnika do rotacji? Nie ma szans. W przypadku pozyskania kogoś równie dobrego lub lepszego niż Can to moim zdaniem bliżej odejścia powinien być Matuidi niż Sami.
Również byłbym za tym, aby odpalić Matuidiego który poza golem z Realem nie dał nam w tym sezonie zupełnie nic, poza bezproduktywnym bieganiem niczym Evra ze sraką. Niestety wątpie aby nasi odpalili go po jednym sezonie.
Druga kwestia to to, czy Khedira po powrocie z mundialu, gdzie pewnie będzie miał pewne miejsce w składzie, zgodzi się kiblować u nas na ławie.
Osgiliath pisze:Serio, jeśli laziale chcą w dealu za SMS pjacę, to ja bym im go na rękach zaniósł i sturaro dał w gratisie.
Jak dla mnie możemy im nawet dać Bentancura, jego status w zespole mnie mocno zastanawia, w lidze z ogórami grywał ochłapy, a wychodził na Barce i Real... Po przyjściu Savicia i tak grałby jeszcze mniej niż teraz, więc moglibyśmy go efektywnie wykorzystać przy transferze Serba, zamiast sprzedawać po roku za jakies 5 mln do Empoli albo Sassuolo. Ew. z jakąś klauzulą odkupu, ale wątpie by wesoły Claudio na to przystał.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 12:26

Dobra, ale robi się tłok.
Przychodzi Can, powiedzmy, że odchodzi Sturaro (pomijając co o tym myślę), to mamy 1 do 1. Jeżeli mamy mieć jakieś większe wzmocnienie do środka, to trzeba kogoś odpalić:
1. Pjanic jest dla mnie ostatnim do sprzedaży, na nim mamy budować Juve
2. Trudno powiedzieć dzisiaj co będzie z Marchisio, ale jednak wątpię, że gdzieś pójdzie. Ma poza tym dodatkowy argument-jest wychowankiem.
3. Zostaje Khedira i Matuidi, tylko czy Francuza puścimy po jednym sezonie?
4. Ewentualnie wypożyczamy gdzieś Bentancura, ale nie wiem, jakiś potencjał ma skoro dostaje szanse w najważniejszych meczach... W sumie naturalny zastępca Pjanicia, tak go chyba widzi Allegri.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 12:47

Juve jak każdy topowy klub powinien mieć po 2 zawodników na pozycję.

Póki co jest Pjanic, Matuidi, Khedira, Benta, Sturaro i Marchisio. Do 1 składu na cały sezon nadaje się tylko pierwsza czwórka. Sturaro jest za słaby a Marchisio wyniszczyły kontuzje.

W przypadku odejścia Sturaro to obowiązkowo powinniśmy kupić jednego młodego i jakiegoś koksa do pomocy. W sumie dobrze też byłoby gdyby Marchisio odszedł, bo nie łudzę się że pomoże w jakikolwiek sposób w LM, a Serie A jesteśmy w stanie primaverą wygrać.

Tak sądząc po plotkach to widzę póki co dwie możliwości na kolejny sezon. 4-3-3 albo typowe 4-4-2 jeżeli uda się lub nie uda kupić jakiegoś dobrego pomocnika. I tym samym rozumiem czemu chcemy Darmiana i Cancelo. Boki obrony De Sciglio/Cancelo, Sandro/Darmian. Skrzydła Cuadrado/Costa/Berna/X i atak Igła/Pjaca/Dybala/Mandzu.

Na serio ogarnąć pomoc albo kupić jakiegoś drugiego Costę i trzeba wygrać w końcu LM :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 13:25

Skoro złożyliśmy oficjalną ofertę za SMSa i to jeszcze na kwotę 80 mln E to najwyraźniej mamy kasę i szykuje nam się w przyszłym sezonie gra trójką w pomocy. Jeśli dalej mielibyśmy grać Pjaniciem i partnerem dla nie niego to po przyjściu Cana pomoc byłaby kompletna. Wciąż wiele niewiadomych, ale najwyraźniej zapowiada się powrót Allegriego do 43X.

Jeśli Lazio chce Pjacę to śmiało bym im go opchnął w zamian za Sergieja. Miałem dobre przeczucia, co do Marko, ale on nam jest teraz niepotrzebny i najlepiej żeby został kartą przetargową w transakcji, która pozwoli nam sprowadzić kogoś naprawdę istotnego dla rozwoju drużyny.

Pracujemy nad nowymi kontraktami dla Chielliniego oraz Barzagliego. Podwyżkę i przedłużenie umowy mamy zaproponować Sandro, którego nie chcemy nigdzie sprzedawać. Czuję w kościach powrót do miksu 43X + 352.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 14:26

GdS
Juve nawiązało kontakt z nowym DS Valencii kilka dni temu w sprawie Cancelo

trzeba dodać, że tym DS'em jest nasz był skaut.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 14:47

Cancelo to odpowiedni kierunek. Ostatnio poszła informacja, że Inter nie wykupi go w ustalonym terminie. Jeśli mamy im kogoś sprzątnąć to Portugalczyka, a nie Icardiego za jakieś chore pieniądze...

Co do Igły to wiadomo, że był przepłacony. Niemniej widać, że nawet teraz ciężko kupić dobrego snajpera za te 90 mln E. Dużo się od takich zawodników teraz wymaga i jest ich deficyt na rynku. Chelsea za Moratę dała 65 mln E. Niby ograny w Juventusie i Realu, a jednak transferowa wpadka. Myślę, że jednym z powodów, dlaczego chcemy sprzedać Gonzalo to fakt, że brakuje nam zawodników do gry z kontry. Dybala kimś takim nie jest, ale nie mamy zamiaru się go pozbywać. Higuain na wartości będzie tylko tracił, rajdu z połowy boiska zakończonego golem raczej nie uświadczymy w jego wydaniu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 14:57

ICardiego wzialbym z pocalowaniem reki. Nawet kosztem Pipity..
Nie wiem kto widzial Cancelo w tym sezonie, czy to hype czy rzeczywista wiedza, ze taki props.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 14:58

Tylko czy stać Juve na Cancelo i SMSa bez jakiejś grubej sprzedaży? I do tego jeszcze Darmian. Wygląda to na fantamercato.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 15:17

Robaku pisze:ICardiego wzialbym z pocalowaniem reki. Nawet kosztem Pipity
Kosztem Pipity, ale nie tylko jego. Czy to kogoś z obecnej kadry, czy w formie odpuszczonego transferu. Gość jest dobry, ale trzymajmy się starej piłkarskiej zasady - drużynę buduje się od tyłu. Szczególnie jak w ofensywie mamy takich zawodników, jak mam.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 15:41

Robaku pisze:Nie wiem kto widzial Cancelo w tym sezonie, czy to hype czy rzeczywista wiedza, ze taki props.
Raczej hype. Kojarzę go jeszcze z Valencii gdzie szału nie robił. Wypożyczenie i pół roku siedzenia na ławie w Mediolanie (w grudniu był już na walizkach), po czym niezłe następne pół rundy. Typowy jednostrzałowiec.
Arbuzini pisze:Cancelo to odpowiedni kierunek. Ostatnio poszła informacja, że Inter nie wykupi go w ustalonym terminie.
Bodajże wczoraj minął deadline i piłkarz wrócił do Walencji. Z tego co czytałem hiszpański klub nie zgodził się renegocjować warunków z GorsząCzęścią - 35 mln € bez rozłożenia na raty. Jeszcze mogą się przejechać, bo liczyli że cena za Cancelo wzrośnie (czytałem o 50 mln) po Mundialu, a tu zonk - nie został powołany do kadry.

Generalnie podobno jedynymi chętnymi poza Interem jest United oraz Juventus, tyle że oba kluby składały zapytanie na kwoty grubo poniżej tych 35 baniek.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 16:12

Tylko czekać aż oczy naszych skierują się w kierunku Zappacosty... :prochno:
Nasi niech lepiej knują by to PSG wykolegować. Tam w 2019 kontrakty kończą Rabiot, Di Maria i Pastore.
Rabiot to mus, a Pastore w końcu przesunąłby tego Dybale do ataku bo tam wygląda najlepiej.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 17:14

Jeśli ktoś naprawdę wyłoży 120 melonów za Savicia, który przy całym swoim poziomie nie zagrał jeszcze W LM, ma w kadrze rozegrane 2 spotkania i jego potencjał marketingowy jest jeśli się nie mylę średni to znaczy, że rynek oszalał już do reszty :facepalm:

Po prostu nie chce mi się w to wierzyć.

MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 17:50

Tony Montana pisze:Jeśli ktoś naprawdę wyłoży 120 melonów za Savicia, który przy całym swoim poziomie nie zagrał jeszcze W LM, ma w kadrze rozegrane 2 spotkania i jego potencjał marketingowy jest jeśli się nie mylę średni to znaczy, że rynek oszalał już do reszty :facepalm:

Po prostu nie chce mi się w to wierzyć.
Dlatego, mówiąc szczerze, wolę powrót Pogby. Zwłaszcza, że czuł się u nas dobrze i wyraźnie Max miał na niego dużo lepszy pomysł niż Murinho. Wydaje mi się, że to gość, który potrzebuje sztywnych zasad i dużej dozy profesjonalizmu, wtedy odpowiednio podchodzi do swojego zawodu. W ManU wyraźnie za dużo rzeczy go rozprasza, a sam chyba nie ma na tyle mocnej głowy, aby nie ulegać pokusom. W Juve dba się, aby pokus było jak najmniej, ale to tylko moje wrażenie.

No ploteczki robią się mega ciekawe. Zauważyłem, że w Turynie naprawdę piłkarze wskakują na wyższy poziom i dobrze wychodzi nam wyciągnie maksymalnego potencjału z piłkarzy, dlatego czy Darmian czy "jednostrzałowiec" Cancelo mogą u nas odpalić.

Co do dyskusji na temat środka pomocy to jest bardzo ciekawa sytuacja. Dla mnie Matiudi jest lepszy niż Khedira, głównie ze względu na motorykę choć obu bym zostawił, wypożyczył Benta i opchnął Markiza, oczywiście zakładając, że przyjdzie Pogba/SMS i Pellegrini, który coraz bardziej mi sie podoba, jak o tym myśle. To już Can mnie nie przekonuje, uważam, że wcale nie jest lepszy niż zawodnicy których mamy obecnie.
Przynajmniej jest ciekawie. :D Nie mogę się doczekać aby zobaczyć jak będzie się prezentował nasz skład na koniec okienka i mam ogólnie dobre przeczucia.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2018, 18:39

@MVP
Może i Can nie jest super kozakiem, ale ma dopiero ukończone 24 lata i wciąż wszystko co najlepsze przed nim, a doświadczenie zbierał w liczących się ekipach (Bayer i Liverpool). Dodatkowo największą zaletą reprezentanta Niemiec oprócz wieku jest kończąca się umowa, bo w innym wypadku bylibyśmy zmuszeni do zapłacenia za niego z 40-50 mln €. Jeśli dołączy do Juve (bo póki co nic nie zostało potwierdzone), to jego głównym zadaniem powinno być fizyczne wzmocnienie naszego środka pola i odciążenie z zadań defensywnych Pjanica (który jest dość słaby w tym elemencie gry i dlatego łapie sporo głupich kartek ratując się faulami). Wiadomo, że pod względem technicznym Khedira miażdży Cana na chwilę obecną, ale miejmy nadzieję, że Emre uczyni wielkie postępy grając w Turynie.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany