Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2017, 17:15

Sanchez za namową Vidala ma pojawić się w Bayernie, tam też mały remont się szykuje. Jeśli chodzi o boki nie zapominajcie o Coscie, to może być kolejne trafienie Marotty.

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2017, 18:37

dp10 pisze:
Arbuzini pisze:Serb to zawodnik o podobnej charakterystyce. Może i mniej utalentowany, ale za to chyba bardziej serio traktuje swój zawód, nie tylko w kategoriach lansu i bansu.
Może się okazać , że wcale nie mniej utalentowany a tylko mniej medialny albo jak to się teraz mówi wyhajpowany :smile:
Umiejętności czysto piłkarskich Serbowi odmówić nie można, a charakterem można nadrobić naprawdę sporo braków. Gość potrafi wykorzystywać swoje warunki fizyczne, dobrze gra z piłką przy nodze i jak się okazuje nie brakuje mu ostatniego podania, które tworzy pod bramką rywala spore zagrożenie.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Costa----Lewy-----Sanchez

I po klopocie.

La fidanzata d'Italia
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Arbuzini pisze:Wcale się nie dziwię, że napaliliśmy się na Sergeja. Wyraźnie widać, że mamy zadrę w sercu po sprzedaży Pogby i zarobione miliony tego nie zmieniły. Serb to zawodnik o podobnej charakterystyce. Może i mniej utalentowany, ale za to chyba bardziej serio traktuje swój zawód, nie tylko w kategoriach lansu i bansu.
Z tego co widziałem na boisku, a nie na papierze, to Milinkovic-Savic jest przy Pogbie chucherkiem. Pogba raz za czas zastawił piłkę ciałem, wygrał pojedynek bark w bark, a Serb raczej unika takich starć. Mimo swojego wzrostu gra dostojnie i ma bardzo dobrą technikę.

Jest nr 1 jeśli chodzi o możliwych do wyjęcia w miarę młodych środkowych pomocników z Serie A. Po nim są Freuler, Vecino, Jankto, Pellegrini, Fofana i chimeryczny Kessie.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2017, 23:30

Agresti dla podcastu RadioVS:

- Po finale Ligi Mistrzów usiądziemy do rozmów z Allegrim, jest taki moment sezonu, że nikt nie myśli o kontraktach i innych rzeczach tego typu, liczy się tylko boisko i sukces.
- Fabinho nam się podoba i jak najbardziej jesteśmy nim zainteresowani.
- Balde Keita to tylko jedna z opcji.
- Napoli chciałoby obok Skorupskiego pozyskać także Neto.
- Manchester City podejmie próbę pozyskania Alexa Sandro.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2017, 23:40

O zainteresowaniu Napoli osobą Neto pisze się już jakiś czas, ale za darmo by go nie dostali. ;) Żeby się nie zdziwili.

A co do Sandro - z własnej woli go nie puścimy, a on wydaje się być bardzo szczęśliwy. Po co miałby odchodzić z topowego klubu Europy. ;)
Ostatnio zmieniony 11 maja 2017, 23:41 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2017, 23:41

Vincitore pisze:Agresti dla podcastu RadioVS:

- Po finale Ligi Mistrzów usiądziemy do rozmów z Allegrim, jest taki moment sezonu, że nikt nie myśli o kontraktach i innych rzeczach tego typu, liczy się tylko boisko i sukces.
- Fabinho nam się podoba i jak najbardziej jesteśmy nim zainteresowani.
- Balde Keita to tylko jedna z opcji.
- Napoli chciałoby obok Skorupskiego pozyskać także Neto.
- Manchester City podejmie próbę pozyskania Alexa Sandro.
Dodam:
- możliwe ze Licht odejdzie w związku z tym rozglądamy się za bocznym obrońcą,
- Schick blisko Interu, który czeka tylko na zgodę na wpłatę klauzuli,
- rezygnujemy z Tolisso,
- monitorujemy Mereta, Udinese czeka aż jego wartość wzrośnie.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 08:05

dp10 pisze:
Dodam:
- możliwe ze Licht odejdzie w związku z tym rozglądamy się za bocznym obrońcą,
- Schick blisko Interu, który czeka tylko na zgodę na wpłatę klauzuli,
- rezygnujemy z Tolisso,
- monitorujemy Mereta, Udinese czeka aż jego wartość wzrośnie.
Jeśli to prawda, to rezygnacja z Tolisso i Schicka może być wielkim błędem. Pierwszy z pewnością opuści Lyon na rzecz lepszej drużyny, bo po wczorajszym odpadnięciu z LE nie mają już żadnych szans na udział w następnej edycji LM. Dodatkowo uważam, że za Fabinho (jeśli Monaco zgodzi się na jego transfer) potencjalny kupujący musi przygotować z 60 mln €.
Odnośnie Schicka, to wiadomo, iż jest to prospekt z wielkim potencjałem, a nie zawodnik na już do pierwszego składu Juve. Niemniej jednak przy tej niskiej klauzuli warto byłoby w niego zainwestować i zostawić jeszcze sezon w Sampie.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 08:15

O tym co jest błędem a co nie niech lepiej zadecyduje zarząd, który tym razem zasługuje na uznanie i zaufanie. Ja zawsze jechałem po Marotcie nie dość, że pod wpływem emocji to na dodatek w trakcie mercato i jak się okazało myliłem się - Marotta mnie zmiażdżył co pokazują wyniki. To samo było rok temu kiedy odpuściliśmy Andre Gomesa, jeszcze wcześniej kiedy odpuściliśmy Iturbe i teraz zarówno Roma jak i Barca nie wiedzą co z tym zrobić. Lepiej się powstrzymać z osądami bo Marotta może kopnąć Cię w dupsko jak mnie kopnął. Poczekajmy, jeżeli zarząd uzna, że lepiej go odpuścić to znaczy, że wie co robi :ok:

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 08:52

@alessandro1977
Wiadomo, że to zarząd decyduje na kim się skupić, a kogo odpuścić. Natomiast ja wyrażam swoje zdanie, do którego ma w pełni prawo (szczególnie w tym forumowym temacie, gdzie poruszamy kwestie ewentualnych transferów i plotek z nimi związanych). Odnośnie transferów, to niestety nie jest to sprawa zero-jedynkowa jak np. zakup maszyny do profesjonalnej firmy, gdzie biorąc czołówkę światową ma się pewność, że będzie dużo lepsza od takiej przeciętnej marki. Dlatego wspomniani przez ciebie Andre Gomes czy Iturbe mogli równie dobrze w Juventusie wejść na wyższy poziom i stać się topowymi graczami. W drugą stronę przykładami mogą być chociażby świetni Szewczenko przechodzący z Milanu do Chelsea czy Torres z Liverpoolu również do The Blues.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 08:58

Ja też jestem zwolennikiem Toliso, Schicka już mniej i będę zawiedziony jeżeli nie trafi do nas ten pierwszy. Marotta zawsze mydlił nam oczy i wierzę, że jeżeli nie trafi Toliso to trafi inny zapowiadany od dłuższego czasu kocur do pomocy.

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 09:00

Martwi mnie to odpuszczenie Tolliso, są trzy możliwości w tym przypadku, albo Aulas zażyczył sobie za dużo za chłopaka, albo odchodzi Lacazette i ktoś jeszcze, a nie mają zamiaru rozwalać połowy zespołu w jedno okienko, albo też mamy już kogoś do pomocy dogadanego.

Schicka już widziałem w koszulce Juve, ale jeśli faktycznie ma przejść do Interu to oznacza to, że żegnają się oni z Icardim, bo wątpię, że idzie tam siedzieć na ławkę to samo może robić u nas ;)

Co do brak krytyki wobec Marotty, facet jest jednym z najlepszych w swoim fachu w piłkarskim świecie, jednak nie jest nieomylny ;) także jeżeli trzeba to należy krytykować, jednak na szczęście mamy bardzo mało do tego okazji, bo facet ma świetne wyczucie co do transferów i zasługuje na zaufanie :)

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 10:06

Fabinho, D. Costa... Nie żebym miał coś na przeciw, ale jakby tak ich sprowadzili( ponoć wg. FI cos tam zagadywaliśmy z Bayernem o Coscie), to się nam kolonia brazylijska by utworzyła, czego raczej osobiście nie preferuję. :think: Fabinho i Keita juz bardziej ok, choć coś czuję, że sie zdziwimy :lol:

TS pisze, że ciśniemy po Mbappe.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 10:14 przez szymken, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 10:10

alessandro1977 pisze:O tym co jest błędem a co nie niech lepiej zadecyduje zarząd, który tym razem zasługuje na uznanie i zaufanie. Ja zawsze jechałem po Marotcie nie dość, że pod wpływem emocji to na dodatek w trakcie mercato i jak się okazało myliłem się - Marotta mnie zmiażdżył co pokazują wyniki. To samo było rok temu kiedy odpuściliśmy Andre Gomesa, jeszcze wcześniej kiedy odpuściliśmy Iturbe i teraz zarówno Roma jak i Barca nie wiedzą co z tym zrobić. Lepiej się powstrzymać z osądami bo Marotta może kopnąć Cię w dupsko jak mnie kopnął. Poczekajmy, jeżeli zarząd uzna, że lepiej go odpuścić to znaczy, że wie co robi :ok:
Chylę czoła za taką postawę :hellyes:

---

Jestem szalenie ciekaw wzmocnień w tym okienku. Trudno będzie poprawić wyjściową 11-kę, wszak jakości w niej nie brakuje.

Liczę na to, że uderzymy mimo wszystko po jakichś topów siłą rzeczy wzmacniając ławkę. Myślę tu przede wszystkim o skrzydłowych (zarówno Mandżukicia, jak i Cuadrado widziałbym jako rezerwowych z aspiracjami do pierwszego składu), środku pomocy (do walki o skład z Khedirą/Marchisio) i prawej obronie (godny rywal dla D. Alvesa w miejsce Lichtsteinera)

Nie chciałbym, abyśmy celowali w zmienników na w.w. pozycje, tylko na gości, którzy będą mogli realnie powalczyć o plac.

Mam nadzieję, że się nie przeliczę :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2017, 10:43

Poulinho pisze:Martwi mnie to odpuszczenie Tolliso, są trzy możliwości w tym przypadku, albo Aulas zażyczył sobie za dużo za chłopaka, albo odchodzi Lacazette i ktoś jeszcze, a nie mają zamiaru rozwalać połowy zespołu w jedno okienko, albo też mamy już kogoś do pomocy dogadanego.

Schicka już widziałem w koszulce Juve, ale jeśli faktycznie ma przejść do Interu to oznacza to, że żegnają się oni z Icardim, bo wątpię, że idzie tam siedzieć na ławkę to samo może robić u nas ;)

Co do brak krytyki wobec Marotty, facet jest jednym z najlepszych w swoim fachu w piłkarskim świecie, jednak nie jest nieomylny ;) także jeżeli trzeba to należy krytykować, jednak na szczęście mamy bardzo mało do tego okazji, bo facet ma świetne wyczucie co do transferów i zasługuje na zaufanie :)
Daleki jestem od wiary w tego typu ploteczki kogo my to już odpuściliśmy a kogo nie, niestety trzeba sobie zdawać sprawę, że Marotta nie kupuje zawodników, którzy są z nami łączeni przez większość sezonu. Jeżeli to okaże się prawdą i rzeczywiście nie sprowadzimy Tolisso to mam nadzieję, że grajka do środka mamy już dogranego. Właściwie nie mamy specjalnie dużo miejsca w tym naszym środku. Na dwa miejsca przypadka tam aktualnie 3 topowych pomocników, ktokolwiek by nie przyszedł będzie miał bardzo trudne zadanie aby na stałe wejść do pierwszej jedenastki. Liczę, że pójdziemy w kierunku 4-2-3-1 w którym bardzo ważne będzie wzmocnienie siły skrzydeł. Tak BTW być może sprowadzenie Fabinho załatwi nam dwie sprawy, zawodnik, który docelowo ze spokojem mógłby walczyć o miejsce na środku, a w razie odejścia Lichta być zmiennikiem Alvesa na prawej, dwie pieczenie na jednym ogniu.

Zablokowany