Mercato (Lato 2016)
- Virgil
- Juventino

Ja się zgadzam w 100% z Pumexem, nasza pomoc wygląda najwyżej średnio, a na tle europejskich drużyn wręcz słabo, jeżeli nie bardzo słabo : poziom na dzień dzisiejszy odpowiedni dla europejskiej czołówki prezentuje Pjanic,
- Khedira i Marchisio to dwie nie wiadome, jeden ma ciągle jakieś urazy, drugi poważną kontuzję. Zresztą i Marchisio od jakiegoś czasu zmaga się co jakiś czas z kontuzjami a teraz przydarzyła mu się paskudna, do tego zawsze bardzo długo dochodzi do formy po kontuzjach.
- nie ma nikogo na ławce kto zbliżałby się do poziomu Marchisio, Khediry i Pjanic (zakładając że dwaj pierwsi są zdrowi i w formie a nie są)
- nie zapominajmy że pomoc nawet w wypadku pozostania Pogby wymagała wzmocnień.
- brak jakiejkolwiek stabilności w pomocy, praktycznie co roku odchodzi kluczowy zawodnik i nie dość że odchodzi to jeszcze nie jest zastąpiony w taki sposób żeby zachować poziom formacji, tylko za każdym razem jest to dosyć znaczna wyrwa.
Abyśmy mogli mówić, że mamy dobrą pomoc to potrzeba nam dwóch zawodników, głównie defensywnego ale umiejącego operować piłką box2boxa (Matic, Matuidi, może Gustavo, mi najbardziej pasowałby Dembele ale nie przejawiamy żadnego zainteresowania
), kogoś ofensywnego ale nie rozgrywającego ale grającego przed polem karnym, który może też zagrać za napastnikami (Oscar byłby idealny bo sam jeszcze pracuje w obronie nieźle i świetnie gra pressingiem, Isco i z pobożnych zupełnie życzeń np. Eriksen)
Jeżeli przyszedłby Matic/Matuidi/Gustavo + Oscar/Isco to rozumiem, że można mówić o tym, że pomoc byłaby na europejskim poziomie, ale zakup jednego tylko z tych graczy i jakiegoś ogóra typu Hernanes niestety nic nie zmieni. Potrzebujemy dwóch zawodników dających ponad przeciętną jakość jeżeli mamy się w Europie liczyć.
Jeżeli tego nie zrobimy to będzie mi niezmiernie przykro, że kompletując wreszcie światowej klasy atak, najlepszą razem z bramkarzem obronę na świecie i świetne skrzydła - tak bardzo osłabiamy pomoc, że praktycznie stawia nas to na przegranej pozycji z wieloma drużynami.
Nawet jeżeli odszedł Pogba, to mamy realne szanse na LM ale potrzebne są dwa bardzo dobre transfery do pomocy. I preferowałbym młodszych zawodników jak Matic + Oscar/Isco niż dalsze postarzanie drużyny Gustavo czy MAtuidim.
Ale w tej chwili sytuacja z pomocą jest po prostu przykra, jak szybko z jednej z najlepszych pomocy w Europie spadliśmy na poziom najwyżej średniaka
(jak na tą chwilę)
- Khedira i Marchisio to dwie nie wiadome, jeden ma ciągle jakieś urazy, drugi poważną kontuzję. Zresztą i Marchisio od jakiegoś czasu zmaga się co jakiś czas z kontuzjami a teraz przydarzyła mu się paskudna, do tego zawsze bardzo długo dochodzi do formy po kontuzjach.
- nie ma nikogo na ławce kto zbliżałby się do poziomu Marchisio, Khediry i Pjanic (zakładając że dwaj pierwsi są zdrowi i w formie a nie są)
- nie zapominajmy że pomoc nawet w wypadku pozostania Pogby wymagała wzmocnień.
- brak jakiejkolwiek stabilności w pomocy, praktycznie co roku odchodzi kluczowy zawodnik i nie dość że odchodzi to jeszcze nie jest zastąpiony w taki sposób żeby zachować poziom formacji, tylko za każdym razem jest to dosyć znaczna wyrwa.
Abyśmy mogli mówić, że mamy dobrą pomoc to potrzeba nam dwóch zawodników, głównie defensywnego ale umiejącego operować piłką box2boxa (Matic, Matuidi, może Gustavo, mi najbardziej pasowałby Dembele ale nie przejawiamy żadnego zainteresowania
Jeżeli przyszedłby Matic/Matuidi/Gustavo + Oscar/Isco to rozumiem, że można mówić o tym, że pomoc byłaby na europejskim poziomie, ale zakup jednego tylko z tych graczy i jakiegoś ogóra typu Hernanes niestety nic nie zmieni. Potrzebujemy dwóch zawodników dających ponad przeciętną jakość jeżeli mamy się w Europie liczyć.
Jeżeli tego nie zrobimy to będzie mi niezmiernie przykro, że kompletując wreszcie światowej klasy atak, najlepszą razem z bramkarzem obronę na świecie i świetne skrzydła - tak bardzo osłabiamy pomoc, że praktycznie stawia nas to na przegranej pozycji z wieloma drużynami.
Nawet jeżeli odszedł Pogba, to mamy realne szanse na LM ale potrzebne są dwa bardzo dobre transfery do pomocy. I preferowałbym młodszych zawodników jak Matic + Oscar/Isco niż dalsze postarzanie drużyny Gustavo czy MAtuidim.
Ale w tej chwili sytuacja z pomocą jest po prostu przykra, jak szybko z jednej z najlepszych pomocy w Europie spadliśmy na poziom najwyżej średniaka
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
https://pbs.twimg.com/media/CpfPl3zWIAA5DEE.jpg
Z tej grafiki wynika ze Pjaca bedzie liczony jako u21
Z tej grafiki wynika ze Pjaca bedzie liczony jako u21
- Antichrist
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Druga liga amerykańska.kamil-8853 pisze:Z ciekawostek :
Nasz były TOP Amauri podpisał kontrakt z Fort Lauderdale Strikers, to chyba gdzieś w Kolumbii :hellyes:
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Shadow Marshall
- Juventino

Nie chce mi się wierzyć, że nasi tak zostawią pomoc. Ktoś musi odejść - stawiam na Pereyre i Hernanesa. Nie wiem jak inni, ale ja mam pełne zaufanie do zarządu i skoro ci zdecydowali się sprzedać Pogbe to tak było najrozsądniej czy najbardziej opłacalne niż iść na wojnę z piłkarzem i robić cyrk. Juventus wiele razy sprzedawał kluczowych zawodników i zawsze po tym nigdy nie okazywał się słabszy, a często nawet i silniejszy. Spoko...w przyszłym roku opchniemy Lemine/Sturaro/Ase, a za free będzie mógł przyjść Witsel.
- zagroo
- Juventino

Mnie to już zadowolił by obojętnie, który gracz z trójki Matic,Witsel,Gustavo. Przecież nie daj Boże Pjanic dostanie kontuzje, Marchisio bóg wie kiedy wróci a Khedira co drugi mecz leczy kontuzję i zostajemy wtedy z Leminą, Asą, Sturaro czy Pereyra
to byłaby tragedia.
- WhySoSerious?
- Juventino

Bardzo delikatnie określacie poziom piłkarski naszej pomocy. Na tę chwilę tylko Pjanić jest z Europejskiej czołówki.
Khedira jest dobrym zawodnikiem, ale jak wszyscy wiemy, to biegająca "szklanka", a jak ktoś jest szklany, to nie można określać go jako TOPOWEGO zawodnika, bo taki potrzebny jest na 80% spotkań w sezonie, a nie 20.
Marchisio po ostatniej kontuzji wróci do gry pewnie w okolicach października, ale jeśli ktoś myśli, że będzie prezentował z powrotem szczyt swoich możliwości, to się niestety zdziwi. Poza tym nigdy go za jakiegoś wirtuoza nie uważałem. Jest po prostu solidny, jest wychowankiem, tyle.
Trzeba więc powiedzieć sobie wprost - linię pomocy mamy SŁABĄ. Na przeciętną Serie A pewnie starczy. W Europie będą nas dominować w środku pola w większości spotkań i to już w fazie grupowej. Mieliśmy Vidala, Pirlo, Pogbę, a mamy Pjanicia, Leminę i Asamoah'a? To ma być kandydat do truiumfu w LM? Ryly?!
I co najlepsze, a smutne za razem, wydaje mi się, że na tym poprzestaniemy. Zmienimy styl gry pod to co mamy, czyli mega defensywa, mega skrzydła i świetny atak. W środku będzie kaleczył Lemina, Asamoah i dwie szklanki - Marchisio, Khedira, na zmianę.
----- Dybala ----- Higuain -----
------------- Pjanić ---------------
Sandro ---- :co?: ---- :co?: ---- D. Alves
-- Chellini -- Bonucci -- Barzagli --
-------------- Buffon -----------------
Z takim środkiem pola nie zawalczymy o puchar CL. Znowu :confused2:
Khedira jest dobrym zawodnikiem, ale jak wszyscy wiemy, to biegająca "szklanka", a jak ktoś jest szklany, to nie można określać go jako TOPOWEGO zawodnika, bo taki potrzebny jest na 80% spotkań w sezonie, a nie 20.
Marchisio po ostatniej kontuzji wróci do gry pewnie w okolicach października, ale jeśli ktoś myśli, że będzie prezentował z powrotem szczyt swoich możliwości, to się niestety zdziwi. Poza tym nigdy go za jakiegoś wirtuoza nie uważałem. Jest po prostu solidny, jest wychowankiem, tyle.
Trzeba więc powiedzieć sobie wprost - linię pomocy mamy SŁABĄ. Na przeciętną Serie A pewnie starczy. W Europie będą nas dominować w środku pola w większości spotkań i to już w fazie grupowej. Mieliśmy Vidala, Pirlo, Pogbę, a mamy Pjanicia, Leminę i Asamoah'a? To ma być kandydat do truiumfu w LM? Ryly?!
I co najlepsze, a smutne za razem, wydaje mi się, że na tym poprzestaniemy. Zmienimy styl gry pod to co mamy, czyli mega defensywa, mega skrzydła i świetny atak. W środku będzie kaleczył Lemina, Asamoah i dwie szklanki - Marchisio, Khedira, na zmianę.
----- Dybala ----- Higuain -----
------------- Pjanić ---------------
Sandro ---- :co?: ---- :co?: ---- D. Alves
-- Chellini -- Bonucci -- Barzagli --
-------------- Buffon -----------------
Z takim środkiem pola nie zawalczymy o puchar CL. Znowu :confused2:
- Shadow Marshall
- Juventino

Jak nie będzie innej opcji to ta kasa pójdzie na Witsela.squinter pisze:Sky Italia podaje, że zaakceptowaliśmy ofertę Wolfsburga za Zazę - 25 baniek.
- Morgesztern
- Juventino

Wy to tak na poważnie z tymi Oscarami czy Isco?Virgil pisze:Gustavo + Isco/Oscar i jedziemy z tematem![]()

- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Shadow Marshall pisze:Jak nie będzie innej opcji to ta kasa pójdzie na Witsela.squinter pisze:Sky Italia podaje, że zaakceptowaliśmy ofertę Wolfsburga za Zazę - 25 baniek.
Na FI jest inni, że Witsel dołączy do nas za roknza darmo bo mu się kończy kontrakt.
- Virgil
- Juventino

Szczerze to wątpię żeby Marotta nam sprowadził Gustavo/Matica + Isco/Oscara zdaję sobie sprawę że to pewnie pobożne życzenie, ale dwóch transferów takiej jakości do pomocy nasza drużyna po prostu zalicza w pomocy olbrzymi regres i to bez odmładzania formacji stawiając na utalentowanych tylko zostając z jednym zawodnikiem, który potrafi pociągnąć coś w ofensywie, a nie zapominajmy że to jest dla niego zupełnie nowa drużyna i nowy rodzaj presji.Morgesztern pisze:Wy to tak na poważnie z tymi Oscarami czy Isco?Virgil pisze:Gustavo + Isco/Oscar i jedziemy z tematem![]()
Jeżeli zostaniemy z tym co mamy + tylko Matic/Gustavo/Witsel to pod względem pomocy stajemy się europejskimi średniakami .... :mad2:
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Matuidi zarabia 10 milionów euro. Isco pewnie nie dużo mniej.Profesor pisze:PSG oczekuje oferty 50mln za Matuidiego, nieźle.
No to Isco czy Matuidi? Bo pewnie Real tyle samo zawołą za Hiszpana.
Radzę zejść na ziemię.
Trzymam kciuki, żeby przy Gustavo zaszedł casus Barzagliego.
Środek pomocy będzie na poziomie SerieA, a reszta formacji na poziomie TOP 4 Europy. Niestety tak to się skończy. Nie wierze, że dołączy dwóch pomocników.
- Shadow Marshall
- Juventino

Nie chce mi się wierzyć, że nasi tak to zostawią w końcu mają jakieś tam zakusy na LM i mieliby tak zostawić pomoc? Nie wydaje mi się. Jak nie uda się sprowadzić Isco czy kogo tam to będą zmuszeni kupić teraz Witsela.