Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 10:50

Arbuzini pisze:jakku, a masz jakieś info o Robbenie? Jakby nie było wielkie nazwisko i jego transfer z wielką mocną sugerowałby odejście od 352 i podobnych systemów kosztem 433, 4231 itd.
O Robbenie jest sporo plotek, ale nic na tyle ciekawego (i wiarygodnego), zeby tutaj to wrzucic. Agresti jesli sie w ogole wypowiadal na temat Holendra, to raczej to przeoczylem. Pamietam jednak jego slowa z zeszlego roku, kiedy Holendrowi konczyl sie kontrakt. Wtedy, mimo plotek prasowych, wszystko bylo raczej jasne: Robben zostaje w Bayernie. Teraz nie wiem jak jest.

Prawda jest jednak to, ze szukamy kogos silnego w pojedynkach 1 na 1, z dobra lewa noga. Wydaje mi sie jednak, ze Robben pasowalby tylko i wylacznie do taktyki 433, przez co raczej zdecydujemy sie na jakis inny wariant. Ale to tylko moje zdanie. Jak cos sie bedzie zmieniac, to na pewno poinformuje tutaj was bardzo szybko ; )

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 11:09

Ciekawy news pojawił się w przestrzeni: Josip Ilicić nie powinien marnować się w SerieB...

Bardzo chciałbym tego chłopaka u nas na rezerwie. Dużo lepiej mieć takich rezerwowych niż Matriego, czy Sebę. Może dałoby się go wyciągnąć za niewielki hajs, w przypadku spadku Palermo do SarieBi (czego gorąco im życzę)?
Llorente, Sanchez, Vucinić, Ilicić, FaQu - dużo, dużo lepiej niż obecnie.

@Łukasz o Verattim
Moim zdaniem wcale jego pozostanie w PSG nie jest ściśle uzależnione od ewentualnego odejścia Ancelottiego. Zwolennikiem jego talentu jest przede wszystkim Leonardo i to on będzie robił największe problemy...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 11:15

sebatiaen666 pisze:gral kiedys unas taki gracz jak Birindelli ktory wchodzil glownie z lawki, byl przecietniakiem ale wjednym zmeczy LM strzelil bramke ktora wyeliminowala Barce z LM.
1. Pomieszałeś bramki trochę. Biri strzelił cudownego gola Deportivo (ale nie na wagę awansu, mecz wygrał Tudor strzałem w doliczonym czasie gry). Przy zwycięskiej bramce z Barceloną, bramce Zalayety, Biri asystował
2. meczów, nie meczy

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 11:58

Ancelotti jest mocno łączony z Realem, wiec bardzo mozliwe ze pocianie za soba do Madrytu

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 12:06

Łukasz pisze:
sebatiaen666 pisze:gral kiedys unas taki gracz jak Birindelli ktory wchodzil glownie z lawki, byl przecietniakiem ale wjednym zmeczy LM strzelil bramke ktora wyeliminowala Barce z LM.
1. Pomieszałeś bramki trochę. Biri strzelił cudownego gola Deportivo (ale nie na wagę awansu, mecz wygrał Tudor strzałem w doliczonym czasie gry). Przy zwycięskiej bramce z Barceloną, bramce Zalayety, Biri asystował
2. meczów, nie meczy
Warto dodać Łukaszu, że Biri i Tudor strzelali swoje bramki w różnych meczach. Biri na wyjeździe (2:2), Tudor u nas (3:2) :)

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 12:31

Arbuzini pisze:Vucinic, Giovino, Quag, Matri, Marchisio, Vidal - na sprzedaż, ale Padoin, Gacek, DC czy Peluso już nie?
Z całym szacunkiem, ale co Ty fanzolisz? Sam przecieżiągl piszesz, że nasz atak trzeba sprzedać, więc jak to jest?
Co do Padoina i Peluso, też byłem bez entuzjazmu jak przychodzili, natomiast teraz mogą zostać, tak, właśnie za tę solidność. Taki Peluso nie miał pełno w gaciach po hymnie LM, za to Asamoah grał jednak dużo słabiej niż w serie a. Żeby było jasne, nie twierdzę, że Kwadwo się nie nadaje, czy jest słabszych zawodnikiem, ale to pokazuje, że tacy rezerwowi też się przydają, wiadomo, nie więcej niż takich 2-3. Padoin nie schodzi poiżej pewnego poziomu, czego o Isli powiedzieć nie można. Z resztą, jest pelno komentarzy na forum czy pod newsami po słabych meczach, jakby to Padoin byl źródłem całego zła w Juve. Można sprzedać, ale co to w zasadzie nam pomoże? Zarabia grosze, przydaje się, bo na Islę chwilowo liczyc nie mozna.
Marat87 pisze:Natomiast z jednym się zgadzam, lepiej jakby chłopak został gdzieś wypozyczony i grał regularnie.
Niestety, Conte widzi go jako zastępce Bonucciego i bez niego pewnie szukałby jakiegoś nołnejma na ławe.
Równie dobrze może na takim wypożyczeniu pół roku czekać na szansę jak początkowo Sorensen. Jak ma grać ogony, to wolę by robił to w Juve. Z jednym sie zgodzę, że szkoda że nie ma szans w lini pomocy, bo to przede wszystkim pomocnik.
Marat87 pisze:Jest taka mozliwość, w końcu Conte nie musi zbawiać świata, reprezentacji Włoch i samego Marrone, bo to już zrobił jeden gostek ponad 2 tysiące lat temu.
2000 lat temu jakiś gostek zbawił Marrone i reprezentację Włoch? :-D
sebatiaen666 pisze:Ciekaw jestem czy on by sie sprawdzil w formacjie 4-3-3 znim po lewej stronie napadu.
Na lewej? Tam może grać i Vucinic i Giovinco. Ale to abstrakcja, zarówno przyjście Naniego jak i pwrót do 4-3-3 na co się nie zanosi.
Bazyliszek pisze:To ze Marotta mowi, ze nie bedzie wydawal na topa bo nas nie stac to poprostu zaslona dymna
No pewnie, jak co roku :) Ale i tak nie ma co narzekać.

Nie wiem jak Martinez, ale Iaquincie kontrakt kończy się tego lata, z resztą obu w zasadzie już tu nie ma. Szkoda że przygoda Vicka tak się kończy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 13:07

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:
Marat87 pisze:Jest taka mozliwość, w końcu Conte nie musi zbawiać świata, reprezentacji Włoch i samego Marrone, bo to już zrobił jeden gostek ponad 2 tysiące lat temu.
2000 lat temu jakiś gostek zbawił Marrone i reprezentację Włoch? :-D
Bazyliszek pisze:To ze Marotta mowi, ze nie bedzie wydawal na topa bo nas nie stac to poprostu zaslona dymna
No pewnie, jak co roku :) Ale i tak nie ma co narzekać.

Nie wiem jak Martinez, ale Iaquincie kontrakt kończy się tego lata, z resztą obu w zasadzie już tu nie ma. Szkoda że przygoda Vicka tak się kończy.
Ad.1: Tak, Adasiu zbawił i Marrone i reprezentacje Włoch i jeszcze więcej - caly naród włoski :0 ale już abstrahujmy od tego tematu.
Ad.2: Adaś, serio szkoda Ci go? bo ja go lubiłem, uważam, że w niektórych momentach poprzednich sezonów, ale teraz ostatni sezon - przeciez mówiło się o wypozyczeniu do Wolfsburga czy innego niemieckiego zespolu, mówiło się o Szkocji i Cyprze, to jego indywidualna decyzja, że wolał biegąc po Turynie, niz grac w deszczowej Szkocji bądź na słonecznym Cyprze. Podobna sytuacja co do Amauriego, który przez długi czas nie chciał odejsć. I zaczynam się obawiać ze Fabio podobnie będzie postepował.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 15:25

sebatiaen666 pisze: 2. meczów, nie meczy
http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=35

"Otóż okazuje się, że profesor nie potępia tych, którzy mówią i piszą meczy..."

zresztą, czytalem juz gdzies kiedys, ze rowniez Bralczyk powiedzial, ze obie formy mogą być. Meczów jest ze tak to ujmę "poprawniejsza" i kiedyś była odosobniona, ale obecnie są wymienne.

Marrone? Jak najbardziej na wypozyczenie. U nas tylko sie zepsuje.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 17:17

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:Vucinic, Giovino, Quag, Matri, Marchisio, Vidal - na sprzedaż, ale Padoin, Gacek, DC czy Peluso już nie?
Z całym szacunkiem, ale co Ty fanzolisz? Sam przecieżiągl piszesz, że nasz atak trzeba sprzedać, więc jak to jest?
No właśnie, jak to jest? Dla mnie przydatność Giovinco i Padoina jest na podobnym poziomie. Minimalizm przez Was Panowie przemawia i tyle.

Asamoah - 2 bramki i 6 asyst w Serie A. Peluso 0/0 i parę klopsów na początku przygody z Juve. Dla mnie jasne jest kto jest bardziej wartościowym zawodnikiem.

EDIT:
Zamotałem? Skądże. Po prostu uważam, że przeceniacie wartość piłkarzy przeciętnych, łatwych do zastąpienia. O tym, że kierujecie się przy tym silnie sympatiami już nie będę się rozpisywał, bo chyba wiadomo o co chodzi.

Asamoah vs Peluso. Serio? Po meczu z Bayernem takie płacze, a teraz minęło trochę czasu, mistrzostwo praktycznie zdobyte i nasze lewe skrzydło jest już ok?
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2013, 17:54 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 17:33

Arbuzzini sam sie przyznaj teraz ze troche ci sie zamotało i to tak porzadnie.

Co do Asamoaha i Peluso to bardzo mnie zaskoczyles, jest wkazdym teamie hierarchia waznosci.
Nawet w grze FM to masz.
Jedni przychodza jako zaplecze dla pierwszego skladu, inni jako talenty, a jeszcze inni jak np. Pirlo jako kluczowy gracz.
Asamoah jest graczem pierwszego skladu a Peluso przychodzil jako uzupelnienie, zaplecze, on ma czasami zastapic Asamoaha ale wiadomo ze wartosc Asy bedzie poprostu wieksza bo gra wiecej meczy i jest poprostu lepszym pilkarzem.
Stary Peluso i Padoin nie przychodzili za 30 mln tylko jakos za 3,4 banki po to zeby uzupelnic sklad.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 17:45

Ostatnio to co pisze o transferach Arbuzini jest mi bardzo bliskie, wręcz powiem więcej: Arbuz idelanie oddaje mój przekaz 8) Tyle.

Dodam tylko, iż u pewnych użytkowników widzę symptomy rozdwojenia jaźni. Rozwinę myśl, gdy będzie do tego odpowiednia sposobność (i proszę nie stawiać mi zarzutów o... jak to było... zakamuflowaną... sektę [czy cuś takiego] )

Obrazek
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 22:32

ARBUZINI I PUMEX:
Ja się akurat z Wami nie zgadzam, bo co by nie mówić Padoin czy Peluso okazali się solidnymi rezerwowymi. Bo przecież nie oczekiwaliście od nich, że będą decydować o naszej grze w LM. I teraz uwaga zgadzam się, że przydatność dla zespołu Giovinco i Padoina jest podobna, ale inny musi być poziom odniesienia przy ocenie. Bo jak już wcześniej ktoś mówił jeden miał być zbawieniem ataku, a drugi miał kilka razy w sezonie zastąpić kogoś z podstawowego składu.

Żeby Wam to jeszcze jaśniej zobrazować, dajmy przykład naszego ataku. Np. Matri jako pierwszy napastnik to porażka, ale jako zmiennik, który nie marudzi/ nie zarabia zbyt wiele, a pewien poziom jednak gwarantuje jest ok.
Po prostu trzeba mieć inny poziom odniesienia wobec różnych grup zawodników.

sikor.29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 23:19

Patrząc na zawodników w Serie A ja jutro zwrócę uwagę na Cerciego. Odpowiada profilowi zawodnika do 4-3-3 jako lewoskrzydłowy na prawą stronę. Ładnie grał w ostatniej kolejce przeciw Fiorentinie.
Statystyki ma dobre 6 goli/11 asyst. Młody :wink: włoch,początkujący reprezentant, kto wie czy nasz sztab szkoleniowy nie zwróci na niego uwagi.
Wiadomo że poziomu Robbena czy Naniego to on nie prezentuje ale znając upodobania Marotty to kto wie.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2013, 23:56

sikor.29 pisze:
Statystyki ma dobre 6 goli/11 asyst. Młody :wink: włoch,początkujący reprezentant, kto wie czy nasz sztab szkoleniowy nie zwróci na niego uwagi.
Wiadomo że poziomu Robbena czy Naniego to on nie prezentuje ale znając upodobania Marotty to kto wie.
26 lat młody :?: :roll: Piłkarze w takim wieku już są ukształtowani i odgrywają kluczowe role. Taki Cerci dla nas na głęboką rezerwę, a nie na 1 skład.

sikor.29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2013, 00:28

Młody to było z przymrużeniem oka jakbyś nie zauważył. Ale tak na poważnie ilu mamy chłopaków w pierwszym składzie młodszych od niego?
Odpowiem Ci. Licząc Pogbe jako piłkarza pierwszego składu to dwóch. Drugi to Asa.
I z tą głeboką rezerwą to też bym nie przesadzał. Sam wiesz jak gra Giac, Isla. Pepe połamany i nie wiadomo jak będzie z nim po wakacjach.
A typowych skrzydłowych lub piłkarzy mogących grać na bokach w 4-3-3 mamy niewielu. Vucinic, Giovinco, Pepe. Tyle. W zeszłym roku mieliśmy tam piłkarzy słabych lub średnich czyli Paragwajczyka , Krasica, Elie , Pepe i Mirasa (niezłego) oczywiście. Ale jednak byli i jakaś mozliwość zmiany systemu była.
W przyszłym sezonie nawet przy zakupie jednego kozaka na skrzydło np. Naniego lub Robbena to taki gość mógłby się przydać. Jutro się mu przyjrzę. Widziałem tylko mecz z Fiorentiną w jego wykonaniu to nie chcę przesadzać że niby dobry jest. Ale statystyki niezłe.

Zablokowany