Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
"za którego trzeba będzie prawdopodobnie wyłożyć więcej niż 5 mln E"sFieSu pisze:To podaj imię i nazwisko takiego piłkarza, który będzie kosztował 5mln€ i ma być konkurencją dla Lichego? Byle jaki podawacz piłek kosztuję w okolicach 5mln€.
Czytaj ze zrozumieniem. Wybacz, że nie rzucę dla Ciebie nazwiskiem, ale odkąd przestałem chodzić do szkoły odwykłem odpowiadać zawsze, kiedy tylko wywołuje się mnie do tablicy.
Ja swoje zdanie o Padoinie i zawodnikach z jego poziomu mam i niekoniecznie uważam, że wszyscy muszą się ze mną zgadzać. Twierdzę, że tacy zawodnicy nam dają zbyt mało żeby trzymać ich w drużynie. W Serie A w meczach przeciwko średniakom się przydają, ale to chyba nie jest szczyt ambicji Juventusu żeby lać średniaków mając w składzie średniaków.
- sebatiaen666
- Juventino
Arbuzini to na kogo ty liczysz?
Myslisz ze wmiejsce graczy typu Padoin odrazu pojawia sie gwiazdy?
druzyne tworzy sie latami, gral kiedys unas taki gracz jak Birindelli ktory wchodzil glownie z lawki, byl przecietniakiem ale wjednym zmeczy LM strzelil bramke ktora wyeliminowala Barce z LM.
Piszesz ze nie jestes dziecko ale piszesz jak dziecko.
Myslisz ze wmiejsce graczy typu Padoin odrazu pojawia sie gwiazdy?
druzyne tworzy sie latami, gral kiedys unas taki gracz jak Birindelli ktory wchodzil glownie z lawki, byl przecietniakiem ale wjednym zmeczy LM strzelil bramke ktora wyeliminowala Barce z LM.
Piszesz ze nie jestes dziecko ale piszesz jak dziecko.
- sebastian10
- Juventino
Zmienik jak nie Padoin to Martín Cáceres jest pamiętam jego gre jak grał na prawej obronie tam grał naj lepiej, niestety teraz łata dziury na lewej flance a tam czegoś mu brakuje choc nie gra zle, ale to nie to co kiedys robił na prawej . Teraz jest Peluso który będzie łatał lewa strone.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Caceres to zasługuję na pierwszy skład, mam nadzieję, że wskoczy powoli za Barze, który już nie młodnieje. Minusem dla niego jest to, że nie jest Włochem ale Martin umiejętności i serce ma.
- Arbuzini
- Juventino
Liczę na kogoś kim z założenia miał być Isla, czyli jak widać nie jest to tylko moje fu bździu, a zarząd faktycznie widzi potrzebę odciążania Ryśka w kontekście całego sezonu. Jego styl gry jest bardzo intensywny i zmęczony/bez formy traci większość swoich atutów. Szczególnie teraz, kiedy praktycznie sam musi tworzyć prawe skrzydło. Dlatego musimy mieć równorzędnego zawodnika na jego pozycję. Najlepiej o trochę innej charakterystyce żeby być bardziej elastyczni.
Wytłumaczcie mi skąd to się bierze. Przychodzi do nas taki Padoin, czy Peluso to jest wielki krzyk, lament, Marotta out i wynalazki Conte. Potem taki gościu zadomawia się naszej drużynie, gra całkiem solidnie, ale nic poza tym. Po prostu nie obniża poziomu zespołu, ale też nic do niego nie wnosi i nagle staje się zawodnikiem nietykalnym w oczach wielu kibiców na forum. W ocenie niektórych ważniejszym niż nasi podstawowi zawodnicy - najczęściej Marchisio, a w obliczu wielomilionowych ofert, ostatnio także Vidal (przecież są Pogba i Asamoah!).
Vucinic, Giovino, Quag, Matri, Marchisio, Vidal - na sprzedaż, ale Padoin, Gacek, DC czy Peluso już nie? OK, ja rozumiem dysproporcje w cenach jakie mogą z nich zaoferować inne kluby, ale to się bierze z prostej rzeczy. Za te 5 mln E spokojnie można mieć innych zawodników na poziomie takiego Padoina, czy Peluso i dlatego nikt nie winduje za nich ceny. Wystarczy rozkupić Atalantę.
Wytłumaczcie mi skąd to się bierze. Przychodzi do nas taki Padoin, czy Peluso to jest wielki krzyk, lament, Marotta out i wynalazki Conte. Potem taki gościu zadomawia się naszej drużynie, gra całkiem solidnie, ale nic poza tym. Po prostu nie obniża poziomu zespołu, ale też nic do niego nie wnosi i nagle staje się zawodnikiem nietykalnym w oczach wielu kibiców na forum. W ocenie niektórych ważniejszym niż nasi podstawowi zawodnicy - najczęściej Marchisio, a w obliczu wielomilionowych ofert, ostatnio także Vidal (przecież są Pogba i Asamoah!).
Vucinic, Giovino, Quag, Matri, Marchisio, Vidal - na sprzedaż, ale Padoin, Gacek, DC czy Peluso już nie? OK, ja rozumiem dysproporcje w cenach jakie mogą z nich zaoferować inne kluby, ale to się bierze z prostej rzeczy. Za te 5 mln E spokojnie można mieć innych zawodników na poziomie takiego Padoina, czy Peluso i dlatego nikt nie winduje za nich ceny. Wystarczy rozkupić Atalantę.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
1. Conte ustawia Marrone w miejsce Bonu, bo obaj potrafia zagrac dłuższą piłkę i rozpocząć akcję.AdiZ pisze: Martwi mnie sprawa Marrone. Luca musi grać. W Juve siedzi na ławie. Barzagli na ławę a Marrone w pierwszej 11 lub niech idzie na wypożyczenie. Uprzedzenia na bok Viola to dobry kierunek dla Marrone. Pod okiem Montelli będzie się rozwijał.
2. Bonucci robi mniej błędów własnie dzięki temu, że ma u boku doświadczonego Barzagliego i wariata Chielliniego. Jak ma się do tego wstawienie niedoświadczonego gracza, który w dodatku jest pomocnikiem?
To by mogła być katastrofa.
3. Mów co chcesz o Barzaglim, ale jest solidnym, doświadczonym defensorem, momentami skała nie do przejścia. Wiadomo, że błędy też się trafiają i z wiekiem będzie się ich trafiać więcej. Tak czy siak, gość raczej nie zgaśnie z dnia na dzień i będzie trzymał solidny poziom. Juventus potrzebuje obrony tu i teraz i nikt nie będzie sadzał na ławie lepszego obrońcy, tylko dlatego, że Marrone jest bardziej perspektywiczny. Tu i teraz jest walka o mistrza i o LM co roku.
Juventus to nie Udinese czy Porto, które może sobie na coś takiego pozwolić, kosztem wyniku sportowego.
Także wsadzanie Marrone do składu, kosztem Barzagliego, jest po prostu abstrakcją do potęgi entej.
Natomiast z jednym się zgadzam, lepiej jakby chłopak został gdzieś wypozyczony i grał regularnie.
Niestety, Conte widzi go jako zastępce Bonucciego i bez niego pewnie szukałby jakiegoś nołnejma na ławe.
Co prawda trochę tego nie rozumiem, bo Leonardo jest też stosunkowo młody, więc kiedy ten Luca zaistnieje? Przed 30 jak Bonucci skończy kariere?
Dodatkowo na wypozyczeniach ogrywa się Masi, który może grać na tej pozycji więc nie widzę tam zbytnio Marrone. Zresztą chłopak ma już 23 lata i to najwyższy czas na udowodnienie swej wartości i regularną grę w pierwszym składzie jakiegos klubu.
- zahor
- Juventino
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno wyjaśnienie tego Twojego paradoksu. Nie będę się upierał przy tym że musi być ono słuszne, ale mimo wszystko się nim podzielę bo nie pamiętał żeby ktoś wysunął taką tezę. Może po prostu błędne jest nasze założenie że Conte ma nie wiadomo jakie plany na przyszłość względem Marrone? Może jemu po prostu potrzebny jest tu i teraz rezerwowy obrońca w typie Bonucciego, tzn. taki co czasem lubi walnąć babola i trzeba go asekurować, ale za to potrafi rozrzucić długą piłkę? Może po prostu Marrone jest takim Padoinem środka obrony, zapchajdziurą o konkretnej charakterystyce, który nie zarabia dużo i (póki co) nie narzeka na ławkę? Od razu przychodzi mi na myśl casus "szykowanego na następcę van der Sara" Kuszczaka.Marat87 pisze: Niestety, Conte widzi go jako zastępce Bonucciego i bez niego pewnie szukałby jakiegoś nołnejma na ławe.
Co prawda trochę tego nie rozumiem, bo Leonardo jest też stosunkowo młody, więc kiedy ten Luca zaistnieje? Przed 30 jak Bonucci skończy kariere?
Dodatkowo na wypozyczeniach ogrywa się Masi, który może grać na tej pozycji więc nie widzę tam zbytnio Marrone. Zresztą chłopak ma już 23 lata i to najwyższy czas na udowodnienie swej wartości i regularną grę w pierwszym składzie jakiegos klubu.
- FelekJUVE
- Juventino
Ponoc chcemy sprowadzić Naniego za 12 mln funtow...
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... co-united/
Ja jestem na tak jeśli będziemy grać 4-3-3
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... co-united/
Ja jestem na tak jeśli będziemy grać 4-3-3
- sebatiaen666
- Juventino
Jezeli rzeczywiscie chcemy Naniego to super bo wlasnie takich skrzydłowych nam brakuje.
Ciekaw jestem czy on by sie sprawdzil w formacjie 4-3-3 znim po lewej stronie napadu.
Pewnie ze to gracz pod 4-4-2 ale watpie by dla tak klasowego gracza, ztak swietna technika bylby problem zagrac na boku napadu.
Gdyby nasi kupili Naniego Berardiego i Verattiego to juz wygladalo by to pieknie.
Ciekaw jestem czy on by sie sprawdzil w formacjie 4-3-3 znim po lewej stronie napadu.
Pewnie ze to gracz pod 4-4-2 ale watpie by dla tak klasowego gracza, ztak swietna technika bylby problem zagrac na boku napadu.
Gdyby nasi kupili Naniego Berardiego i Verattiego to juz wygladalo by to pieknie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Te wszystkie nazwiska Robben Nani... Cavani Suarez to jakies unbelievable na dzien dzisiejszy... i odrazu po przeczytaniu nasz mozg mowi ,,NIE MA SZANS''... eh a jeszcze 7..8 lat temu to pewnie bysmy jeszcze marudzili nad nie ktorymi. Czas sie ogarnac Juve i zrobic krok do przodu.

- Piti
- Juventino
why not? Nani jak najbardziej w naszym zasięgu. To ze Marotta mowi, ze nie bedzie wydawal na topa bo nas nie stac to poprostu zaslona dymna, by znow nie narobic wielkich nadziei chyba pamietamy co bylo po zdobyciu scudetto 2011/2012? wg Marotty Cavani juz mial do nas na kolanach przychodzic :lol: mysle, ze kupimy jakiegos topowego pilkarza (nie koniecznie napastnika)Cabrini_idol pisze:Te wszystkie nazwiska Robben Nani... Cavani Suarez to jakies unbelievable na dzien dzisiejszy... i odrazu po przeczytaniu nasz mozg mowi ,,NIE MA SZANS''... eh a jeszcze 7..8 lat temu to pewnie bysmy jeszcze marudzili nad nie ktorymi. Czas sie ogarnac Juve i zrobic krok do przodu.
- Spadino
- Juventino
Trzeba pamiętać że Llorente do nas dołączy. Mercato to nie tylko kupna ale i sprzedaże. Pomijając Melo, Zieglera, Martineza, Iaquinte (wybaczcie, nie wiem kiedy im się kontrakty kończą więc piszę w miarę możliwości wszystkich bo pewnie o kimś zapomniałem) to i w ataku zrobi się tłok.
Llorente, Vucinić, Giovinco, Matri, Quagliarella... Istnieje nawet opcja że będziemy grać 1 napastnikiem (oby nie, nie czuję jakoś tego 3-5-1-1, ale ufam Conte)...
Llorente, Vucinić, Giovinco, Matri, Quagliarella... Istnieje nawet opcja że będziemy grać 1 napastnikiem (oby nie, nie czuję jakoś tego 3-5-1-1, ale ufam Conte)...
JUVE PER SEMPRE!
- francois
- Juventino
Z tym Melo, po akcji z przedłużeniem kontraktu, to różnie może byćkonradrom pisze:Trzeba pamiętać że Llorente do nas dołączy. Mercato to nie tylko kupna ale i sprzedaże. Pomijając Melo, Zieglera, Martineza, Iaquinte (wybaczcie, nie wiem kiedy im się kontrakty kończą więc piszę w miarę możliwości wszystkich bo pewnie o kimś zapomniałem) to i w ataku zrobi się tłok.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”