Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:21

Błagam, jeżeli to my płacimy Mino to jest to po prostu żenujące, nawet te 105 mln wyglądały blado... Jesteśmy chyba jedynym klubem, które sprzedaje swoje największe gwiazdy taniej niż są wyceniane przez media i większość świata piłkarskiego. Transfer Igły nas więcej kosztował - brak słów.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:22

LordJuve pisze:Podobno w ManUtd nie mają tuzów jeśli o chodzi o robienie transferów, ale i tak zagrali naszym dyrektorom na nosie.
Tak to się kończy jak się publicznie mówi że jak ktoś chce odejść to wystarczy o tym powiadomić zarząd. Jeśli Pogba chciał odejść to oni negocjowali z silniejszej pozycji i z czasem nasi miękli.
Trzeba zmienić to podejście. Jeśli zawodnik podpisuje kontrakt to musi być gotowy go wypełnić.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:24

Poprostu pisze:A czy któraś ze stron zamieszanych w transakcje oficjalnie potwierdziła kto płaci grubasowi? Nie! Więc po co ten wieczny lament i płacz. :doh:
Za rok Dybala powie, że jego marzeniem jest gra z Messim i koniecznie chce przejść do Barcy. Ciekaw jestem, co w takiej sytuacji zrobi nas zarząd i za ile pozbędzie się naszej tegorocznej (?) dziesiątki.
Urbi27 pisze:Błagam, jeżeli to my płacimy Mino to jest to po prostu żenujące, nawet te 105 mln wyglądały blado... Jesteśmy chyba jedynym klubem, które sprzedaje swoje największe gwiazdy taniej niż są wyceniane przez media i większość świata piłkarskiego. Transfer Igły nas więcej kosztował - brak słów.
Zgadzam się. Brak słów.
blackadder pisze:
LordJuve pisze:Podobno w ManUtd nie mają tuzów jeśli o chodzi o robienie transferów, ale i tak zagrali naszym dyrektorom na nosie.
Tak to się kończy jak się publicznie mówi że jak ktoś chce odejść to wystarczy o tym powiadomić zarząd. Jeśli Pogba chciał odejść to oni negocjowali z silniejszej pozycji i z czasem nasi miękli.
Trzeba zmienić to podejście. Jeśli zawodnik podpisuje kontrakt to musi być gotowy go wypełnić.
Ciii! Zaraz Ci napiszą, że taka postawa oznacza, że obiecujący zawodnicy (np. taki Pjaca) nie będą chcieli przychodzić do słabej Serie A i Juventusu, bo będą się bali, że utkną tu na lata.

Zgadzałbym się z takim podejściem, gdyby nam ono coś dawało. Ja mam poważne wątpliwości, że jeden przykład Teveza jest tutaj wystarczający.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:31

LordJuve pisze:
Poprostu pisze:A czy któraś ze stron zamieszanych w transakcje oficjalnie potwierdziła kto płaci grubasowi? Nie! Więc po co ten wieczny lament i płacz. :doh:
Za rok Dybala powie, że jego marzeniem jest gra z Messim i koniecznie chce przejść do Barcy. Ciekaw jestem, co w takiej sytuacji zrobi nas zarząd i za ile pozbędzie się naszej tegorocznej (?) dziesiątki.
Dybala już z 'x' razy powiedział, że chce grać z Messim ale w Turynie.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:34

Poprostu pisze: Dybala już z 'x' razy powiedział, że chce grać z Messim ale w Turynie.
No i co Ci mogę odpisać? Messi w Turynie? Po co? Na emeryturę poleci do Chin i dostanie tyle, ile w Juve inkasuje 3/4 składu. Sportowo przejście z Barcy do Juve to byłby poważny krok wstecz.

Tak sobie myślę, że ten dziwny komunikat ws. transferu Pogby, to klasyczny przykład robienia dobrej miny do złej gry. Niby zaznaczono, że to "najdroższy piłkarz świata", ale bardziej kumaci (m.in. mnowo) zauważyli, że to ściema, a kasa dla agenta poszła z naszego konta.

Cóż, w końcu dostaliśmy Pogbę za darmo, więc trzeba było wyrównać rachunki z Raiolą. :doh:
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 16:36 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:35

Brawo Beppe! kolejny raz udowadnia, ze nie potrafi sprzedawać...co nas obchodzi jakis Raiola? to byl problem United a nie nasz, Marotta mial postawić sprawe jasno, albo 110baniek dla nas na czysto albo koniec tematu, mimo tego, ze mieli przewage taka ze Pogba chcial isc do nich. Trudno zostalby nawet jako niezadowolony, ale zaraz by mu przeszlo i za rok opchliby go do Realu czy Barcy za 100 baniek.

Marotta :facepalm:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:36

LordJuve pisze:
Poprostu pisze: Dybala już z 'x' razy powiedział, że chce grać z Messim ale w Turynie.
No i co Ci mogę odpisać? Messi w Turynie? Po co? Na emeryturę poleci do Chin i dostanie tyle, ile w Juve inkasuje 3/4 składu. Sportowo przejście z Barcy do Juve to byłby poważny krok wstecz.
Nic mi nie musisz pisać ale wydaję się, iż Dybala zdaje sobie sprawę jakie to jest nierealne. Wypowiadając te słowa mogło mu chodzić o to, że planuje zostać w Turynie na dłuższy okres.

E: A tak w ogóle to ta "premia dla grubasa" została gdzieś oficjalnie potwierdzona? Czy tylko media twierdzą, że ma taką dostać ?
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 16:38 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:37

Tak, tak, tak samo jak Pogba mówił że nie wróci do Manu... wydaje mi się, że na silę chcesz doszukiwać się jakichkolwiek pozytywów zamiast spojrzeć prawdzie w oczy..

Fino alla fine.
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:38

LordJuve pisze:
blackadder pisze:
Ciii! Zaraz Ci napiszą, że taka postawa oznacza, że obiecujący zawodnicy (np. taki Pjaca) nie będą chcieli przychodzić do słabej Serie A i Juventusu, bo będą się bali, że utkną tu na lata.

Zgadzałbym się z takim podejściem, gdyby nam ono coś dawało. Ja mam poważne wątpliwości, że jeden przykład Teveza jest tutaj wystarczający.
Z Tevezem podobno nasi zawarli taki deal że jak dojdziemy do finału LM to pozwolą mu odejść. I to rozumiem. Dodatkowo na rynku był następca - Dybala. Zresztą o czym my mówimy, dyskutujemy tu o jakbyśmy znali kulisy całej tej transakcji.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:38

Poprostu pisze: Nic mi nie musisz pisać ale wydaję się, iż Dybala zdaje sobie sprawę jakie to jest nierealne. Wypowiadając te słowa mogło mu chodzić o to, że planuje zostać w Turynie na dłuższy okres.
Dlaczego nierealne? Do dziś byliśmy pewni, że sprzedaż kogoś takiego jak Pogba za nieco ponad 70 mln też jest czymś nierealnym. Niestety, nie w Juve Marotty.

Pomyślałbyś, że nasi sprzedadzą Pogbę, dorzucą 17 baniek i kupią Igłę? Dla mnie to byłby scenariusz jak ze słabego science fiction. Rzeczywistość okazała się inna.

Igłę mamy tylko dlatego, bo ten ruch poważnie osłabia Napoli. Uważam jednak, że zamiast myśleć o osłabianiu innych drużyn w Serie A (i tym samym swojej własnej pozycji wyjściowej w klubowym świecie), powinniśmy myśleć o wzmacnianiu i stabilizowaniu własnego składu. W naszych ostatnich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to wzmacnianie jest dyskusyjne, a stabilizacji brak, bo pomoc mamy w rozsypce. Wystarczyło 2 lata i został nam kontuzjowany Markiz.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:43

LordJuve pisze: Igłę mamy tylko dlatego, bo ten ruch poważnie osłabia Napoli. Uważam jednak, że zamiast myśleć o osłabianiu innych drużyn w Serie A (i tym samym swojej własnej pozycji wyjściowej w klubowym świecie), powinniśmy myśleć o wzmacnianiu i stabilizowaniu własnego składu. W naszych ostatnich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to wzmacnianie jest dyskusyjne, a stabilizacji brak, bo pomoc mamy w rozsypce. Wystarczyło 2 lata i został nam kontuzjowany Markiz.
Serio? Kupiliśmy Gonzalo tylko aby osłabić Napoli? Otóż nie. :stop:

@down: Powiedziałeś najpierw 'tylko dlatego', a teraz już 'odgrywało rolę'. Ale ja mam wpływ na ludzi. ;) Na poważnie - zgadzam się z twoim wpisem poniżej. :)
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 16:49 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:46

Morgesztern pisze: Serio? Kupiliśmy Gonzalo tylko aby osłabić Napoli? Otóż nie. :stop:
Ok, nie tylko z tego powodu. Jednak jestem zdania, że ten czynnik odgrywał rolę przy podejmowaniu decyzji o aktywowaniu przeszło 90 mln klauzuli odkupienia.

Dobra Panowie. Ja mam dość tej historii. Idę się odstresować przy browcu. Nie pozostaje nam nic innego, jak czekać na rozpoczęcie sezonu.

Początkowo to mercato wydawało się bombowe. Teraz mam grobowy nastrój, bo okazuje się, że nawet kasa się nie zgadza i ktoś w zarządzie popełnił błąd.

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:50

Kupiliśmy za 90 mln podstarzałego Higuaina z zbędnymi kilogramami, a pozbyliśmy się naszej największej gwiazdy, w czołówce pod względem sportowym, a na pierwszym miejscu jeśli mowa o marketing, uwaga uwaga za 73 mln, jeżeli to prawda to brak słów...

Fino alla fine.
Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:51

Poczekajmy na oficjalke, poki co to spekulacje. Na razie musimy sprzedac kilku piłkarzy, szczerze nie wiem kto mógłby chodźby w połowie zastąpić Pogbe, może znowu nas Miło zaskoczą i będzie jakiś sensowny transfer :prochno:

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 16:52

Tak swoją drogą to ja bym żadnemu z tych cyrkowców nie dał 10. Jedynie Claudio mogłby ją nosić. Z pewnością zostanie w klubie, jest jedną z jego ikon a reszta i tak skończy niebawem w innych ligach. Dybala to samo.

Zablokowany