Mercato (LATO 2017)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Wchodzimy teraz w idealny okres dopinania najważniejszych transferów. O Juve mówi się na całym świecie ze względu na finał LM, zmianę logo i rekordowym 6-tym mistrzostwie Włoch z rzędu. We Włoszech jesteśmy niedoścignionym wzorem. To świetna okazja, by przekonać do gry w naszej koszulce najlepszych włoskich piłkarzy młodego pokolenia (Donnarumma, Verratti, Bernardeschi, Belotti) albo po porstu graczy z Serie A innej narodowości (Savic, F.Anderson, Keita, Schick). Wiadomo, że nie sprowadzimy ich wszystkich, ale teraz najłatwiej przekonać ich do transferu do nas. Tacy młodzi ofensywni gracze powinni do nas lgnąć, ponieważ Cuadrado ma 29 lat, Higuain 30, a Mandzukic 31. Za 2 sezony Ci młodzi mogą wskoczyć już do pierwszego składu, a w międzyczasie stworzyć układ coś a la doświadczony weteran Evra i młodszy zawodnik przygotowywany do 1. składu, czyli A.Sandro.
Obecnie mamy starą drużynę. Ale przy sukcesach w LM i takich specach od transferów jestem spokojny, że znajdziemy godnych następców.
Obecnie mamy starą drużynę. Ale przy sukcesach w LM i takich specach od transferów jestem spokojny, że znajdziemy godnych następców.
- annihilator1988
- Juventino
Jak dla mnie żaden z nich nie jest realnym celem. Młody chce grać, reszta nie zna ligi, a dla Szalnookiego to chyba najważniejsze kryterium. Może tak Bacca?jakku1 pisze:Od jakiegos czasu rozgladamy sie za jakims napastnikiem, ktory mialby byc dublerem dla Igly.
- Schick
- Dolberg z Ajaxu
- Werner z Lipska

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
annihilator1988 pisze:Może tak Bacca?Ograny w lidze, głód pucharów, no i wiek 30+ przemawiają za stosunkowo niskim wydatkiem, a ciekawą alternatywą dla Igły.

Środowisko Sampy utrzymuje, że chce zatrzymać Schicka kolejny sezon w Genui. Napoli ponoć chce go u siebie i byłoby w stanie spełnić ten warunek. Z perspektywy Juve - wydawanie takich pieniędzy na zawodnika, który nie będzie mógł nam pomóc trochę mija się z celem. A chłopak ma takie umiejętności, że spokojnie mógłby się przecież wdrażać wychodząc na ogórów czy CI. Wszystko rozbije się pewnie o decyzję samego gracza, bo nie wierzę, że Ferrero będzie robił mu problemy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
I w jakiej perspektywie młody napastnik miałby wskoczyć do pierwszego składu zamiast Higuaina? Czterech lat? To trochę dużo grzania ławy jak na kogoś z wielkim talentem. Mi się wydaje, że żaden młody napastnik nie przyjdzie, tylko jakiś rutyniarz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Przynajmniej młody będzie się mógł uczyć i z czasem przejąć stery. W każdym wielkim klubie się tak robi (patrz choćby Real, który ma na ławce kilku młodych i zdolnych). Lepsze to niż branie kloca, który stanie się pijawką, a przypominam, że chcemy odejść od polityki pozyskiwania takich graczy jak Sturaro, Rincon itd. Zresztą na szczęście w mediach póki co pojawiają się nazwiska tych młodych graczy.Ouh_yeah pisze:I w jakiej perspektywie młody napastnik miałby wskoczyć do pierwszego składu zamiast Higuaina? Czterech lat? To trochę dużo grzania ławy jak na kogoś z wielkim talentem. Mi się wydaje, że żaden młody napastnik nie przyjdzie, tylko jakiś rutyniarz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
O Schicku mówi się, że kupilibyśmy go już teraz, ale jeszcze sezon zostałby w Sampdorii.Ouh_yeah pisze:I w jakiej perspektywie młody napastnik miałby wskoczyć do pierwszego składu zamiast Higuaina? Czterech lat? To trochę dużo grzania ławy jak na kogoś z wielkim talentem. Mi się wydaje, że żaden młody napastnik nie przyjdzie, tylko jakiś rutyniarz.
Za rok Higuain będzie miał 31 lata a Schick 22. Pograją tak sezon, gdy Argentyńczyk będzie miał pewny pierwszy skład, a Schick będzie wchodził głównie na końcówki.
Kolejny rok Higuain ma 32 lata, a Schick 23 - grają praktycznie na zmianę, Igła w ważniejszych meczach.
I gdy Higuain będzie miał już 33 lata, to Schick wkroczy w najlepszy wiek dla piłkarza, będzie już wprowadzony w drużynę. Wtedy zamienią się pewnie rolami i to Schick będzie grał więcej.
Oczywiście to wszystko, o ile Czech będzie się dalej rozwijał, bo obecnie nie dorasta do pięt Argentyńczykowi.
- annihilator1988
- Juventino
Też tak myślę, a jeśli Juve kupi kogoś młodego, to na lewe skrzydło. Dla mnie najbardziej możliwi: Salah, Keita, a marzeniem Sanchez, za którego MC oferuje kasę i jakiegoś 21-letniego obiecującego defensora. Nie pamiętam nazwiska, ale zapewne kolejny angielski szrotOuh_yeah pisze:I w jakiej perspektywie młody napastnik miałby wskoczyć do pierwszego składu zamiast Higuaina? Czterech lat? To trochę dużo grzania ławy jak na kogoś z wielkim talentem. Mi się wydaje, że żaden młody napastnik nie przyjdzie, tylko jakiś rutyniarz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Arsenal wyraznie powiedział ze nie sprzeda Alexisa do klubu z PL, także jedynie słabe PSG i Bayern sa rywalami.annihilator1988 pisze:Też tak myślę, a jeśli Juve kupi kogoś młodego, to na lewe skrzydło. Dla mnie najbardziej możliwi: Salah, Keita, a marzeniem Sanchez, za którego MC oferuje kasę i jakiegoś 21-letniego obiecującego defensora. Nie pamiętam nazwiska, ale zapewne kolejny angielski szrotOuh_yeah pisze:I w jakiej perspektywie młody napastnik miałby wskoczyć do pierwszego składu zamiast Higuaina? Czterech lat? To trochę dużo grzania ławy jak na kogoś z wielkim talentem. Mi się wydaje, że żaden młody napastnik nie przyjdzie, tylko jakiś rutyniarz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Salah jakby dało radę go wyrwać to wg mnie lepsza opcja niż Keita, aczkolwiek Rome ciężko byłoby przekonać, choć jak wiadomo praktycznie wszystko to kwestia pieniędzy. Gdzieś na goal.com wyczytałem,że z Romy to Beppe łasi się na Emersona za 25 baniek, ale raczej to takie dywagacje dziennikarskie. Chociaż grajek ciekawy,młody i z Sandro stworzyliby bardzo fajny duet na LO a i sam Alex mógłby czasem zagrać wyżej.annihilator1988 pisze:Też tak myślę, a jeśli Juve kupi kogoś młodego, to na lewe skrzydło. Dla mnie najbardziej możliwi: Salah, Keita, a marzeniem Sanchez, za którego MC oferuje kasę i jakiegoś 21-letniego obiecującego defensora. Nie pamiętam nazwiska, ale zapewne kolejny angielski szrotOuh_yeah pisze:I w jakiej perspektywie młody napastnik miałby wskoczyć do pierwszego składu zamiast Higuaina? Czterech lat? To trochę dużo grzania ławy jak na kogoś z wielkim talentem. Mi się wydaje, że żaden młody napastnik nie przyjdzie, tylko jakiś rutyniarz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ptaszki ćwierkają, że jesteśmy napaleni na Milinkovicia-Savicia i jesteśmy w stanie zaoferować 40 mln euro za Jugola. Podczas finału CI mamy konkretnie uderzyć po niego.
GDS pisze, że nie jesteśmy już więcej zainteresowani Tolisso. Inter włącza się do walki o niego i Schicka, którym wiadomo tez jesteśmy zainteresowani.
Co sie tyczy Keity to chcemy wyłożyć 20 mln. Oczywiście Lolito chce więcej ale kończący się kontrakt murzyna nie stawia go w lepszej pozycji. Jak się nie uda to Bernarderschi. Ogólnie to jeden z nich ma zawitać do Turynu. Temat Sancheza umarł.
GDS pisze, że nie jesteśmy już więcej zainteresowani Tolisso. Inter włącza się do walki o niego i Schicka, którym wiadomo tez jesteśmy zainteresowani.
Co sie tyczy Keity to chcemy wyłożyć 20 mln. Oczywiście Lolito chce więcej ale kończący się kontrakt murzyna nie stawia go w lepszej pozycji. Jak się nie uda to Bernarderschi. Ogólnie to jeden z nich ma zawitać do Turynu. Temat Sancheza umarł.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Czyli jednak Alexis!Cabrini_idol pisze: Ogólnie to jeden z nich ma zawitać do Turynu. Temat Sancheza umarł.
Takie newsy lubie!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Osgiliath
- Juventino
Ale, że z Lazio mielibyśmy w najlepszym wypadku zabrać dwóch graczy?Cabrini_idol pisze:Ptaszki ćwierkają, że jesteśmy napaleni na Milinkovicia-Savicia i jesteśmy w stanie zaoferować 40 mln euro za Jugola. Podczas finału CI mamy konkretnie uderzyć po niego.

Ktoś na LP, Savic/Tolisso i Schick to byłoby fajne okienko + roszady z bokami defensywy.
- jakku1
- Juventino
Oprócz Milinkovicia-Savicia mowi sie takze sporo ostatnio o Fabinho z Monaco. Napisał o tym rowniez GDM. Zarowno pilkarz Lazio jak i Brazylijczyk pasowaliby do typu srodkowego pomocnika, ktorego poszukujemy od lata. Dobre warunki fizyczne, dobra grą z piłką przy nodze, wszechstronność.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Arbuzini
- Juventino
Wcale się nie dziwię, że napaliliśmy się na Sergeja. Wyraźnie widać, że mamy zadrę w sercu po sprzedaży Pogby i zarobione miliony tego nie zmieniły. Serb to zawodnik o podobnej charakterystyce. Może i mniej utalentowany, ale za to chyba bardziej serio traktuje swój zawód, nie tylko w kategoriach lansu i bansu.
- dp10
- Juventino
Może się okazać , że wcale nie mniej utalentowany a tylko mniej medialny albo jak to się teraz mówi wyhajpowanyArbuzini pisze:Serb to zawodnik o podobnej charakterystyce. Może i mniej utalentowany, ale za to chyba bardziej serio traktuje swój zawód, nie tylko w kategoriach lansu i bansu.