Sezon 2015/2016
- Tobor
- Juventino
Romie na dogonieniu graczy z Neapolu powinno zależeć jeszcze z jednego prostego powodu. W razie zajęcia 2go miejsca wchodzą do LM bezpośrednio, zaś przy trzecim miejscu będą grać w eliminacjach i raczej będą nierozstawieni co przy trafieniu na drużynę pokroju Arsenalu/Manchesterów, Villarealu czy jakiejś niezłej drużyny z Niemiec może się skończyć smutno dla Rzymian. Napoli zaś na 99% będzie rozstawione i, choć zdarzały się perełki jak wpitol od Athleticu, to Napoli ma teraz mocniejszy skład i raczej (choć wszyscy widzą ich gen frajerstwa) powinni pokonać swojego niżej rozstawionego oponenta. 3 drużyny w LM to fakt, mniej kasy dla Juve, ale z drugiej strony prestiż ligi włoskiej troszkę by urósł, liga by była silniejsza, a Juventusowi niestety zabrakło ogrania z najlepszymi graczami w tej końcówce z Bayernem. Niestety, gdy muszą się starać w tylko w LM a w lidze wiedzą, że grając pół sezonu na 50% wygrają, a pozostałe 40% grając na 70% też wygrają i muszą się starać tylko jak grają z Romą/Napoli (jak ci akurat mają mocny dzień), to potem wychodzą takie szczegóły, które drużyna z topu wykorzysta.
Jestem zdania podobnie jak cześć użytkowników z forum, że silna Serie A to silne Juve i więcej emocji. Inaczej za kilka lat będą emocje jak W Lig Ę, gdzie PSG ligę wygrało już dawno temu, nie wiem czy na półmetku czy nawet wcześniej (wtedy co wszyscy się śmiali, drugie że Monaco ma bliżej do spadku niż do PSG
)
PS. Przeglądałem dzisiaj Uefa coefficient ranking (ten, na podstawie, którego wybiera się koszyki i drużyny rozstawione/nierozstawione) i po tym sezonie, gdzie odpada nam ostatni sezon bez Europy, będziemy na 4-5 miejscu w Europie. Wg mnie taki stan bardzo dobrze obrazuje obecny poziom Juve. Top 2: Bayern, Barca, ciut niżej załadowany gwiazdeczkami Real i 2 bardzo dobre drużyny, z mocną obroną, charyzmatycznymi trenerami, młodymi zawodnikami, żelazną taktyką i wybieganiem - Juve i Atletico. To właśnie od graczy z Madrytu zależy czy będziemy na 4 czy 5 miejscu. Nawet jeden remis w rywalizacji z Bayernem spycha nas na 5.
Jestem zdania podobnie jak cześć użytkowników z forum, że silna Serie A to silne Juve i więcej emocji. Inaczej za kilka lat będą emocje jak W Lig Ę, gdzie PSG ligę wygrało już dawno temu, nie wiem czy na półmetku czy nawet wcześniej (wtedy co wszyscy się śmiali, drugie że Monaco ma bliżej do spadku niż do PSG

PS. Przeglądałem dzisiaj Uefa coefficient ranking (ten, na podstawie, którego wybiera się koszyki i drużyny rozstawione/nierozstawione) i po tym sezonie, gdzie odpada nam ostatni sezon bez Europy, będziemy na 4-5 miejscu w Europie. Wg mnie taki stan bardzo dobrze obrazuje obecny poziom Juve. Top 2: Bayern, Barca, ciut niżej załadowany gwiazdeczkami Real i 2 bardzo dobre drużyny, z mocną obroną, charyzmatycznymi trenerami, młodymi zawodnikami, żelazną taktyką i wybieganiem - Juve i Atletico. To właśnie od graczy z Madrytu zależy czy będziemy na 4 czy 5 miejscu. Nawet jeden remis w rywalizacji z Bayernem spycha nas na 5.
- juvemaroko
- Juventino
Nie wiem czemu wieksosc widzi tylko ze 19 druzyn Serii A graja piachu, i Malo widze ze Juventus to mocna i silna druzyna.
Po 10 kolejkach tracilismy ponad 10 punktow do 4 druzyn. Tych 4 druzyn pokonalismy wszystkie na Juventus Stadium, oraz zdobylismy na wyjezdzie w 2 pozostalych spotkan 4/6 punktow.
Wiadomo rywale gubia punktow ale czy to wystarczy zeby w 25 spotkan z stanu -10 znalesc sie z + 9???
Warto przepomnic ze wywalczylismy w tym czasie awans z najtrudniejszej grupie do 1/8 finalu LM. Odpadlimy po dogrywka nie przegrywajac w 180 minut z druzyna bedac w top 3 na swiecie. Wywalczylismy awans do finale CI po raz drugi z rzedu.
Czy to wszystko mozna wyjasnic tylko slaboscia rywale?
Moim zdaniem nie!!!
Mamy silna druzyna ktora jesli madrze wzmocnimi latem i przy mniejszych liczbe kontuzje i odrobine szczesciu w losowanie, mozemy wrocic na kilka lat do ostatniej 8 lub nawet 4 w rozgrywkach LM.
Mam nadzeje znow sobaczyc silnego Juventus w Europie tak jak wlasnemi oczami widzialem w latach 83 -85 kiedy gralismy w 3 finalach i wygraliy 2 oraz w latach 96-99 kiedy zagralismy w 3 finalach z rzedu w LM i 4 razy bylismy w top 4 tych rozgrywkach.
Forza :juve:
Po 10 kolejkach tracilismy ponad 10 punktow do 4 druzyn. Tych 4 druzyn pokonalismy wszystkie na Juventus Stadium, oraz zdobylismy na wyjezdzie w 2 pozostalych spotkan 4/6 punktow.
Wiadomo rywale gubia punktow ale czy to wystarczy zeby w 25 spotkan z stanu -10 znalesc sie z + 9???
Warto przepomnic ze wywalczylismy w tym czasie awans z najtrudniejszej grupie do 1/8 finalu LM. Odpadlimy po dogrywka nie przegrywajac w 180 minut z druzyna bedac w top 3 na swiecie. Wywalczylismy awans do finale CI po raz drugi z rzedu.
Czy to wszystko mozna wyjasnic tylko slaboscia rywale?
Moim zdaniem nie!!!
Mamy silna druzyna ktora jesli madrze wzmocnimi latem i przy mniejszych liczbe kontuzje i odrobine szczesciu w losowanie, mozemy wrocic na kilka lat do ostatniej 8 lub nawet 4 w rozgrywkach LM.
Mam nadzeje znow sobaczyc silnego Juventus w Europie tak jak wlasnemi oczami widzialem w latach 83 -85 kiedy gralismy w 3 finalach i wygraliy 2 oraz w latach 96-99 kiedy zagralismy w 3 finalach z rzedu w LM i 4 razy bylismy w top 4 tych rozgrywkach.
Forza :juve:
- Wojtek
- Juventino
mecz na styku, Roma ma przewage optyczna, ale to Higuain mia setke, ale Szczesny nie dal sie pokonac;) Romie wylecial Manolas,b o dostal w oko (wg mnie na upartego mogl kontynuowac gre). Roznie sie to moze skońcZyć.
Niby hit, wazny mecz dla Romy a na trybunach pustki

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
W Rzymie dalej kibice protestują? Chłopcy w błękitnych koszulach w formie, ciągle pretensje, a to dostali zolta a to byl faul a to cos jeszcze,straszni frustraci z Sarrim na czele. Delikatnie mówiąc nie przepadam ani za Roma ani za Napolem, ale na pewno wiecej szacunku należy sie Spalowi .
- Kruczenzo
- Juventino
Serio? Ludzie w poniedziałek o 15 spodziewacie się kompletu :facepalm2: ?Wojtek pisze:mecz na styku, Roma ma przewage optyczna, ale to Higuain mia setke, ale Szczesny nie dal sie pokonac;) Romie wylecial Manolas,b o dostal w oko (wg mnie na upartego mogl kontynuowac gre). Roznie sie to moze skońcZyć.
A to zwracam honorjarmel pisze:Tylko, że Włosi mają dzisiaj święto i dzień wolny od pracyKruczenzo pisze: Serio? Ludzie w poniedziałek o 15 spodziewacie się kompletu :facepalm2: ?
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2016, 16:44 przez Kruczenzo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A słyszałeś, żeby cokolwiek się zmieniło w Romie w ostatnich tygodniach? Chyba na minus, bo już prawie oficjalnie wiadomo, że Totti nie dostanie kontraktuHed pisze:W Rzymie dalej kibice protestują?

- CzeczenCZN
- Juventino
Radja piękny gol!
Miał być nasz, Skośnooki Belg, ale coś dla nas zrobił :cwaniak:
Chłopaki w Vinovo już szaleją!
Siamo Noi.....
:juve:
Miał być nasz, Skośnooki Belg, ale coś dla nas zrobił :cwaniak:
Chłopaki w Vinovo już szaleją!
Siamo Noi.....
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Serie A to takie rozgrywki, w których 20 drużyn biega za piłką, a na końcu i tak zawsze wygrywa Juventus. :C

:juve:
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2016, 16:55 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Po tak fatalnym początku sezonu gratulacje należą się naszej całej ekipie.
SIAMO NOI SIAMO NOI, I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI.
SIAMO NOI SIAMO NOI, I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli