Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 11:56

Ouh_yeah pisze:Zmiana DS w Violi to może być czynnik skreślający transfer Joveticia. Myślicie, że nowy dyrektor rozpocznie budowę nowej drużyny od sprzedania najlepszego piłkarza?
Myślę, że będzie potrzebował pieniędzy z jego transferu. Coś a'la Marotta i Diego.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 11:57

Ouh_yeah pisze:Zmiana DS w Violi to może być czynnik skreślający transfer Joveticia. Myślicie, że nowy dyrektor rozpocznie budowę nowej drużyny od sprzedania najlepszego piłkarza?
Myślę, że może nie mieć wyjścia. Fiora ma coraz większe problemy, także natury finansowej a sam Jovetić chyba nie jest zdeterminowany, by tam zostać, zwłaszcza, że nie zarabia tam choćby przyzwoitych pieniędzy a i na sporą podwyżkę raczej nie może liczyć.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 12:08

Jovetic ma kontrakt do 2016 więc jak Viola będzie chciała go zostawić to chłopak może sobie poćwierkać.
Jak go sprzedadzą to ja nie wiem kto tam będzie strzelał bramki. Amauri? :D

Btw - Agent Ramireza powiedział, że jego klient dostał ofertę z Anglii a Juventus i Inter przestały się nim interesować (pewnie cena).

edyta: Obszerny wywiad z Marottą. Trochę rozjaśnia sytuację. Nie kupimy nikogo za 30 mln bo nas nie stać. Conte nie chce w szatni nikogo, kto by mu podskakiwał.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 13:31

Ouh_yeah pisze:Obszerny wywiad z Marottą. Trochę rozjaśnia sytuację. Nie kupimy nikogo za 30 mln bo nas nie stać. Conte nie chce w szatni nikogo, kto by mu podskakiwał.
Dodatkowo potwierdzenie, że Melo na pewno do nas nie wróci, Tevez nie przyjdzie, również jakikolwiek większy transfer z Ameryki nie jest możliwy (Dede, Damiao itp). Prawdopodobnie odpada Higuain, Cavani (zbyt drogi), raczej na pewno Dzeko (drogi, potężny kontrakt). Także Torres wydaje się mało realny, skoro Beppe mówił o ryzyku ściągania piłkarzy z kraju, z którego zawodnicy w danej lidze się nie sprawdzają. Całkiem sensowny wywiad Marotty (!), jednak zaczynam się bać, kim porządnym mamy wzmocnić ofensywę, jeśli nie Jo-Jo i Rossim :doh: Chyba każdy inny piłkarz o klasie podobnej lub wyższej będzie kosztował +-30mln

Obrazek
Sfakoski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 13:34

Salomon Kalou
Dobry zawodnik,który mógłby rozruszać naszą linie ataku/pomocy.

Dostępny po tym sezonie za free.

Czy my takiego kogoś nie potrzebujemy?

Hi my name is Sfakoski and I love Juventus.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 13:38

A czy z tego względu potrzebujemy kolejnego, oddzielnego tematu o zawodniku, z którym nawet nie łączą nas media? Tak oto powstaje syf na forach. Na litość Boską, tyle razy już to było przerabiane :doh:

Zawodnik niepotrzebny, podobnie jak ten temat

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 13:40

Sfakoski pisze:Dobry zawodnik,który mógłby rozruszać naszą linie ataku/pomocy.

Dostępny po tym sezonie za free.

Czy my takiego kogoś nie potrzebujemy?
Sześć lat w Chelsea, 90 ligowych spotkań, 36 goli. Profit? I don't think so. Dla mnie ten piłkarz to półśrodek. Dość już mamy półśrodków. Kupmy kogoś naprawdę z kopytem, a nie pierwszego ławkogrzeja The Blues.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 13:54

Ouh_yeah pisze:Jovetic ma kontrakt do 2016 więc jak Viola będzie chciała go zostawić to chłopak może sobie poćwierkać.
Jak go sprzedadzą to ja nie wiem kto tam będzie strzelał bramki. Amauri? :D
To kogoś kupią. Jakość piłkarzy powinna być proporcjonalna do celu sportowego. Wszystko zależy od tego, w jakie miejsce celują, a wydaje mi się, że Violka jest w odwrocie...

Zresztą jest młody Ljaić - zawodnik o bardzo fajnym potencjale, który powinien niedługo wypalić.

Co stanie się z Del Piero? O nim także dyskutowano. Myślę, że to co powiedział Agnelli było jasne i przejrzyste.

;(
Ostatnio zmieniony 31 marca 2012, 13:56 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Emilio JUVENTUS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 13:54

Moim zdaniem w czasie letniego mercato Moratta powinien sprowadzi przede wszystkim na ofensywie. Del Piero? Zaraz go nie będzie. Matri? Z meczu na mecz coraz bardziej przypomina Amauriego. Quagliarella? Raczej nie pasuje do stylu gry Conte. Vucinić? On akurat jest bardzo dobrym graczem. No i pożal się Boże Boriello:/. Zdecydowanie najsłabszy ze wszystkich napastników Juventusu. Ponadto trzeba się pozbyć Bonucciego i sprowadzić kogoś kto jest od niego dużo lepszy, myślę że długo szukać nie będzie trzeba. Celami transferowymi powinni się stać Higuain, Torres i jakiś solidny zmiennik. Dziękuję

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 14:05

Ouh_yeah pisze:edyta: Obszerny wywiad z Marottą.
Wywiad można streścić krótko:

Wszystkie pytania naraz: ??
Marotta: Nie wydamy dużych kokosów
Del Piero?
Marotta: Wszystko spoko, odchodzi.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 14:14

pan Zambrotta pisze: Marotta: Nie wydamy dużych kokosów
Czyli bye bye Dżeko, bye bye Torres i bye bye Tevez. Oby tylko dało się Violi wcisnąć jakichś zbędnych zawodników za Joveticia.
pan Zambrotta pisze:Del Piero?
Szkoda. Widać, że pewna era się kończy i klub chce zacząć nową chociaż wszyscy wiemy, że Alex jeszcze mógłby sprawić nam sporo radości.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 14:41

Castiel pisze:
pan Zambrotta pisze: Marotta: Nie wydamy dużych kokosów
Czyli bye bye Dżeko, bye bye Torres i bye bye Tevez. Oby tylko dało się Violi wcisnąć jakichś zbędnych zawodników za Joveticia.
pan Zambrotta pisze:Del Piero?
Szkoda. Widać, że pewna era się kończy i klub chce zacząć nową chociaż wszyscy wiemy, że Alex jeszcze mógłby sprawić nam sporo radości.
Za Joveticia nie trzeba nawet dodawać zawodników. Myślę, że 25-28mln to max jaki można za niego dać.
A co do tych kokosów Miśka to Marotta raczej powiedział: "nie wydamy dużo kokosów na jednego, ale do każdej formacji ktoś musi przyjść, czyli i tak duzo kasy pojdzie".

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 14:42

A moim zdaniem to, ze nie wydamy 40 baniek na jednego gracza, w zadnym stopniu nie wyklucza sprowadzenia Torresa, czy Dzeko. Po prostu nie wydamy na nich gigantycznych pieniedzy, bo na cale mercato bedziemy mieli okolo 50 - 60 baniek do spożytkowania (w systemie 35m od klubu + reszta ze sprzedazy). Marotta w swoim wywiadzie zaznaczyl, ze:
Paratici przygotował rozpiski, co jest starą metodą, na których były nazwiska graczy na poszczególne pozycje. Np. po lewej stronie były nazwiska 6-7 graczy ułożone od najlepszego w dół, więc łatwiej było decydować jak działać [...] Czasami sztab techniczny podaje nazwiska graczy, których zna, a klub musi dokonać ewaluacji na temat ceny, ale nie tylko.
I z tego mozna wiele wywnioskowac. Jesli Chelsea zazada za Torresa 35 - 40 milionow - spasujemy i przejdziemy do kolejnego celu (czyli np. Dzeko). Jesli mimo faktu, ze Bosniak chce odejsc (przyjmijmy taka hipoteze), City bedzie za Niego chcialo 35 - 40 baniek - spasujemy. Ale od tych sytuacji sa wyjatki. Londynczycy moga sie zgodzic na wypozyczenie Torresa z opcja pierwokupu za np. 28m, a Mancini w celu zrobienia miejsca dla nowej gwiazdy bedzie w stanie oddac swojego snajpera za troche mniej, niz City go zakupilo. I takich okazji bedziemy szukali, o czym zreszta nawet Marotta powiedzial:
AC Milan i Ibra? Rososneri skorzystali z okazji, Ibrahimovic był w konflikcie z Barceloną. Pozyskali go przez formułę wypożyczenia. Cóż, była to bardzo umiejętnie przeprowadzona operacja. Jeśli nam nadarzy się taka okazja, to na pewno jej nie zaprzepaścimy.
Dalej obstaje przy swoim - czyli jedna gwiazda przez male "g" (jak to okreslil zahor) z ligi (np. Jovetic), oraz byc moze ktos, kogo bedziemy mogli wyciagnac jakos inaczej (np. poprzez wypozyczenie). 90 milionow nie wydamy, ale 50 - 60 jesli dobrze pojdzie - tak.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 14:51

Smolwin pisze:Farfan mnie mile zaskoczył, nie tym, że grał dobrze w ofensywie, ale tą swoją grą w środku pola. Często również cofał się pomagając kolegą z obrony.
Ja myślę, że Farfan jest dobrym kolegą, pomagając kolegom w obronie.
pan Zambrotta pisze:Ja bym Felipe wziął do Turynu. Walczak, odżył niesamowicie w Galacie. Wraz z Vidalem tworzyli by mur nie do przejścia w Serie A.
pytanie tylko, czy Melo będzie chciał wracać...
Conte go odesłał do Turcji bez zmrużenia okiem. Nie ma u nas miejsca dla klasycznego DMa. Conte przecież woli w zastępstwie wrzucić skrzydłowego Giaka.
pan Zambrotta pisze:
bendzamin pisze:Dzisiejsze wydanie Corriere dello Sport podaje kolejna informacje, ktora wiaze nas z Nesta. Ponoc Alessandro jest namawiany do przejscia do nas przez Pirlo. Ja nie mialbym nic przeciwko takiemu transferowi.
co żeście się uparli na tego czwartego/trzeciego stopera? jest przecież Caceres. A czwarty Bonucci. Po co nam 70-letni Nesta?
Mamy 6 obrońców. Trochę mało.
jakku1 pisze:3. Rossiego na 99% nie kupimy. Nie ma takiego tematu w ogole. Facet mial powazna kontuzje, jest zbyt wolny, nie pasuje za bardzo do zalozen taktycznych, no i chyba tez sam Conte widzi ciekawszych graczy na rynku.
No więc miałem rację. Rossi nawet fajny, ale nie ma go gdzie wcisnąć.

Higuain, Torres, Dzeko. A przyjdzie Huntelaar. Tak, to pasuje.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 15:10

alina pisze:Higuain, Torres, Dzeko. A przyjdzie Huntelaar. Tak, to pasuje.
Akurat Hunter kupiony za 14-15 mln miałby zostać sprzedany w cenie odpowiadającej Marottcie? :think:
No chyba, że po prostu rzuciłeś obrazowo :D

Zablokowany