Serie A - 2025/26

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 08:42

Tak się robi wały w serie a

Dawniej Virus[Mauro].
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 18:05

Ja liczę, że uda się wygrać z Fiorentiną i z Torino. Dało by to nam 74 punkty i 3 miejsce, co przy doborze uczestników w Final Four Super Coppa Italia 2026 dawało by nam miejsce w turnieju. Zakładając, że Inter wygra z Lazio w środę.
Po tym co Parma pokazała przeciwko Romie, to jej remis z Como nie jest taki nieprawdopodobny... Roma zaś po meczu wczoraj podbudowała się mentalnie i w derbach może ograć podłamane ewentualną porażką w Coppa Lazio.
Według mnie tabela może wyglądać tak :
3 Roma 73 punkty
4 Juventus 72
5 Milan 71
6 Como 69
Jednak, jak napisałem na początku, mam nadzieję, że nasi zdobędą 6 punktów czym uratujemy nasze głowy od myśli co by było gdyby David z Lecce , a Locatelli z Sassuolo strzelili te karne...
W tej mini tabeli nie liczę Napoli, bo oprócz meczu z Bologną grają jeszcze z Pisą, więc raczej nikt ich już nie wyprzedzi.
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2026, 22:38

Kibice Napoli dziś
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2026, 02:06

Aż ciężko uwierzyć, ale ostatnie wicemistrzostwo zdobyliśmy 17 lat temu :O

I w tym sezonie mieliśmy na nie naprawdę duże szanse. Gdyby nie ten głupi remis u siebie z Veroną, która nie grała już praktycznie o nic, to dzisiaj bylibyśmy na 2. miejscu, bo mamy lepszy bilans bezpośrednich meczów z Napoli.

Aktualnie mam wrażenie, że każdy scenariusz jest możliwy. Niestety łącznie z naszym 5. albo nawet 6. miejscem, bo Fiorentina i Torino to nie są kluby, które nam leżą i z racji na niechęć do Juve zrobią wszystko, abyśmy wypadli poza LM. Natomiast Milan i Como mają teoretycznie łatwych rywali w 2 ostatnich kolejkach.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2026, 10:24

Maly pisze: 08 stycznia 2026, 08:52Matematyk Massimilano Allegri przemówił: "Po wczorajszych meczach do Ligi Mistrzów potrzeba minimum ​​74 punktów. Do zdobycia Scudetto potrzebne będzie 86-88."
Coż, wychodzi, że Max nie wypełni ustalonego przez siebie limitu więc może honorowo powinien zrezygnować z dalszej walki o LM?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2026, 16:18

Co rano robili w hotelu „Parco dei Principi” w Rzymie prezydent Interu, Beppe #Marotta, razem ze swoim adwokatem Angelo #Capellini w towarzystwie adwokata Figc, Giancarlo #Viglione, prawą ręką byłego prezydenta #Gravina… wezwanego zaledwie wczoraj przez #Prokuraturę mediolańską w związku z dochodzeniem dotyczącym #sędziów, które obejmuje właśnie zespół nerazzurrich? Ach, gdyby to wiedzieć.

Właśnie o tym był ten plakat. Spotkało się 4 przyjaciół.
woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2026, 20:55

Marcin890124 pisze: 12 maja 2026, 16:18 Właśnie o tym był ten plakat. Spotkało się 4 przyjaciół.
♪ Czterej przyjaciele spoza boiska ♫
♫ Zezol, adwokaci i łącznik ♪
♪ Żyć bez siebie nie mogą ♫
♫ Przekupni i nierozłączni ♪
Obrazek
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2026, 09:46

GIGI Buffon 89 pisze: 11 maja 2026, 18:05 Ja liczę, że uda się wygrać z Fiorentiną i z Torino. Dało by to nam 74 punkty i 3 miejsce, co przy doborze uczestników w Final Four Super Coppa Italia 2026 dawało by nam miejsce w turnieju. Zakładając, że Inter wygra z Lazio w środę.
nie wiedziałem, że 3 miejsce da nam grę w SuperCoppa. To na 100 % ? Myslalałem, że tylko wicemistrzostwo daje. W takim razie musimy zdobyć te 3 miejsce, bo jak pisałeś, przynajmniej nie będzie trzeba rozkminiać tego meczu z Veroną choćby. Poza tym posta pisałeś w momencie, w którym Napoli jeszcze miało przed sobą mecz z Bologną. Przegrali, a zatem pojawia się nawet cień szansy na wicemistrzostwo.

Pojawią się temat kiedy zagramy z Fiorentiną, a wszystko przez brak zgody na mecz Roma-Lazio o 12.30 w niedzielę przez tenisa. Hmmm :)
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 74 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2026, 12:24

rammstein pisze: 13 maja 2026, 09:46 nie wiedziałem, że 3 miejsce da nam grę w SuperCoppa. To na 100 % ? Myslalałem, że tylko wicemistrzostwo daje. W takim razie musimy zdobyć te 3 miejsce, bo jak pisałeś, przynajmniej nie będzie trzeba rozkminiać tego meczu z Veroną choćby. Poza tym posta pisałeś w momencie, w którym Napoli jeszcze miało przed sobą mecz z Bologną. Przegrali, a zatem pojawia się nawet cień szansy na wicemistrzostwo.

Pojawią się temat kiedy zagramy z Fiorentiną, a wszystko przez brak zgody na mecz Roma-Lazio o 12.30 w niedzielę przez tenisa. Hmmm :)
W nowym formacie SCI grają 4 drużyny: miejsca 1-2 z ligi oraz pucharu.
Jeśli efektywnie wychodzi z tego mniej jak 4, wolne sloty zapełnia się ligowymi miejscami 3-4.
Na przyszłoroczny SCI zapowiada się:
Inter mistrz
Napoli wicemistrz
Inter/Lazio puchar
Inter/Lazio finalista pucharu
+ 3. miejsce z ligi
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2026, 15:18

pojawiają się informacje, że chcą przełożyć mecz Roma - Lazio na niedzielę na godzinę .... 12.00 ... tego jeszcze nie grali, grać o 12 w Serie A. może od razu niech na 10 dadzą...

to są chyba jakieś jaja.. żeby od meczu tenisa zależało 5 meczów w Serie A.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 132 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2026, 15:20

rammstein pisze: 13 maja 2026, 15:18 pojawiają się informacje, że chcą przełożyć mecz Roma - Lazio na niedzielę na godzinę .... 12.00 ... tego jeszcze nie grali, grać o 12 w Serie A. może od razu niech na 10 dadzą...

Przecież regularnie w niedziele jeden mecz jest rozgrywany o 12:30, więc te 30 minut wcześniej nie zrobiłoby wielkiej różnicy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2026, 16:00

dimebag11 pisze: 13 maja 2026, 15:20
rammstein pisze: 13 maja 2026, 15:18 pojawiają się informacje, że chcą przełożyć mecz Roma - Lazio na niedzielę na godzinę .... 12.00 ... tego jeszcze nie grali, grać o 12 w Serie A. może od razu niech na 10 dadzą...

Przecież regularnie w niedziele jeden mecz jest rozgrywany o 12:30, więc te 30 minut wcześniej nie zrobiłoby wielkiej różnicy.
dla mnie robi, bo ląduję o 11.40 i nie zdąże na mecz, a i 12.30 była na styk
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2026, 21:27

Trochę śmiesznie to wygląda... Turniej WTA w Rzymie był planowany z wyprzedzeniem. Od Lipca było wiadomo, że derby pokrywają się z turniejem. Nie mogli zaplanować, już w kwietniu, że mecze czołówki, która od od marca się nie zmienia, odbędą się np. w sobotni wieczór 16 maja... A teraz chaos bo nie wiadomo jak ustawić cykl treningów, odpoczynku, żywienia...
Nie mniej mam nadzieję, że Viola i Torino tylko na papierze okażą straszne, a na boisku Juventus zdobędzie te 6 punktów....
Tak na marginesie, to jeśli Inter wygra Puchar, to Europę powitajmy we wrześniu, a nie w sierpniu w Republice post Radzieckiej....
Gra w Lidze Europy przy naszych finansach będzie dla nas katastrofą !!!
A teraz pozytywny scenariusz dla Juve, który może się spełnić.
Juve wygrywa z Violą
Milan remisuje z Genoą
Como remisuje z Parmą
Roma remisuje z Lazio.
Tabela
3 Juventus 71
4 Milan 68
5 Roma 68
6 Como 66
Przed ostatnią kolejką Juve w Lidze Mistrzów.
Edition.
Inter wygrywa Puchar Włoch po raz dziesiąty. Jeśli oni sobie naszyją srebrną gwiazdkę, to my też powinniśmy. W końcu tak było mówione w 2015 roku... Jeśli ktoś będzie miał prawo oprócz nas do srebrnej gwiazdki, to ją też naszyjemy.
Wczorajszy wynik powoduje, że Atalanta potrzebuje remisu z Bologną , by być w Lidze Konferencji. Como, Roma i Juventus są pewne gry w Lidze Europy i toczy się walka o LM.
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2026, 08:45

A ja jakoś się ciesze po tej wczorajszej porażce - może wreszcie to otworzy komuś w tym klubie oczy zamiast ślizgania się przez ostatnie kilka lat i wdrapywania się do LM i jakoś to będize. Wydawania najwiecej w lidze, z najgorszymi efektami, podejmowniem idiotycznych decyzji itp. Ale właśnie takie mecze jak z Fiorą pokazują jak ta kadra wygląda i jaką drużyne przez lata budują "specjaliści" pracujący w tym klubie. Ręcznik na bramce, brak lewej obrony, żadnych zawodników którzy są w stanie stworzyć przewagę umiejętnościami, Loca z przerzutami zawieszonymi na wysokosci 30metrów lecących z prędkością balonu na wietrze, a kiedy może zagrać faktycznie "progresywne" podanie to robi to niecelnie, Koopem którego nie ma, Kakałkiem który jedyne co umie po otrzymaniu podania to zatrzymaniu się, pozwoleniu przeciwnikowi wrócić i wejść w próbę dryblingu, kończąc na naszej fenomenalnej linii ataku - wczorajszy mecz swoją drogą pokazuje dobitnie dlaczego jakiekolwiek przedłużenie Vlahovika to będzie porażka tego klubu, po czym wchodzą zmiennicy którzy prezentują się jeszcze gorzej.

Czas pokaże jak to wpłynie na klub i jakie decyzje z tego wynikną - ale mam nadzieję, że taki "szok" może wreszcie skłoni kogoś do pracy. Zupełnie bez ironii, ale bardziej się ciesze z perspektywy oglądania LE niż LM - to jest obecnie poziom tego zespołu. Mam nadzieję, że Spaletti zostanie, a cała reszta tego cyrku zacznie pracować.
Dawniej Virus[Mauro].
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2026, 10:20

Mam wrażenie, że ludzie zarządzający nie mają świadomości, że się ślizgają. Oni uważają, że zrobili wszystko dobrze, transfery itd. dla nich zrobienie transferu za grubą kasę to krok w dobrym kierunku, co z tego że piłkarz nie pasuje do profilu, albo ma historię kontuzji. Jest transfer jest. Daliśmy sporo kasy i gruby kontrakt więc musi się sprowadzić.
ODPOWIEDZ