Mercato (ZIMA 2021) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
@mns 15 mln za Arkadiuszo, którym ma 6 miesięcy do końca umowy i pół roku garował? Może nie
Poza tym nikt od nas nie weźmie Berny za 20 mln, a Sassuolo nie sprzeda nam Locatellego - na pewno nie zimą. Nie zdziwi mnie jeśli Szoboszlai przeprowadzi się po prostu do Lipska, bo też Red Bull. Jak potwierdzi talent to dopiero wtedy puszczą go w świat, ale już za dużo większy hajs.

Z Barcą u siebie, Lazio i Cagliari. 3 razy to już często? Z resztą na razie ten eksperyment to takie 2/10.
Higuain 2.0

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dybale odpalić jeżeli dalej ma się obrażać do tego Ramseya i Bernardeschiego.
Przyciągnąć Pogbe i jakaś 9.
Tyle styka.
McKennie,Arthur, Pogba,Rabiot,Bentancur - to już jakościowo solidne.
Tyle styka.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A to Juve juz nie ma nic do gadania, skoro oni maja tylko opcje wykupu?Viaggiatore pisze: ↑10 grudnia 2020, 08:46Ja nie wierzę w to, że Atalanta mając opcję wykupu takiego grajka za 17 mln zrezygnuje z tego, niestety jesteśmy zakładnikami ruchów transferowych i aby ratować budżet oddajemy nie tych co trzeba.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Sprzedać jeszcze Bentancur-a i w jego miejsce locatelli.Adrian27th pisze: ↑10 grudnia 2020, 21:45 Dybale odpalić jeżeli dalej ma się obrażać do tego Ramseya i Bernardeschiego.
Tyle styka.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
C.Ronaldo - Morata
Pogba
A.Sandro - Locatelli - Arthur - Cuadrado
Alaba - Bonucci - de Ligt
Szczęsny
Nie pogardziłbym czymś takim, a wszystkie 3 nowe nazwiska bardzo realne. Oczywiście wiązałoby się to z odejściem Dybali + Ramsey'a/Bentancura.
Pogba
A.Sandro - Locatelli - Arthur - Cuadrado
Alaba - Bonucci - de Ligt
Szczęsny
Nie pogardziłbym czymś takim, a wszystkie 3 nowe nazwiska bardzo realne. Oczywiście wiązałoby się to z odejściem Dybali + Ramsey'a/Bentancura.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
A ja widziałbym 2 bezgotówkowe wymiany:
1) Griezmann - Dybala przy wycenie po 80 mln EUR
2) Pogba - Bentancur przy wycenie po 60 mln EUR.
Przy kontrakcie 4-letnim roczny koszt amortyzacji praw do zawodnika wyniósłby ok. 35 mln EUR, a zysk kapitałowy na tych transakcjach w bieżącym sezonie wyniósłby ok. 40 mln EUR na Bentancurze i ok. 70 mln EUR na Dybali.
To byłby finansowy majstersztyk, bo przy dodatkowym zysku na poziomie ok. 90 mln EUR zyskalibyśmy jeszcze sportowo (narzekaliby tylko CI, którym przeszkadzałby wzrost średniego wieku w drużynie).
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Co do Romero, to na miejscu Paraticiego robiłbym co w mojej mocy, aby Argentyńczyk do nas wrócił. Byłem w szoku, gdy zobaczyłem jego oceny po meczu z Liverpoolem, a przecież to po Bayernie obecnie najlepsza drużyna. Podejrzewam, że trzeba będzie zapłacić jakieś 10-15 mln, aby Atalanta jednak go nie wykupowała albo oddać jej 1-2 młodzików czy graczy wracających z wypożyczenia (dla De Sciglio czy Ruganiego Atalanta byłaby fajnym miejscem). 26 mln za Romero, które zapłaciliśmy Genoi to była cena mocno zawyżona przez transfery Sturaro (18 mln) i Favillego (12 mln) w drugą stronę. Tak więc teraz dopłacenie do tego, aby Argentyńczyk jednak wylądował w Turynie i tak będzie opłacalnym biznesem, bo za te 10-15 mln (i rezygnację z 18 za wykup przez Atalantę) ciężko będzie znaleźć kogoś na podobnym poziomie. Po prostu zapłacimy wtedy Atalancie trochę więcej za jego ogranie.
Demiral (22) - Romero (22) - de Ligt (21)
To nas urządza z tyłu na długie lata. Daje nadzieję na zbudowanie monolitu jak za czasów BBC. Nawet nie wiem, czy dla powrotu Romero nie odpuściłbym Alaby, choć jednak Austriak ma tę lewą nogę, której oprócz Chielliniego nie ma nikt z naszych środkowych defensorów. Straszna jest bieda wśród lewonożnych stoperów.
Demiral (22) - Romero (22) - de Ligt (21)
To nas urządza z tyłu na długie lata. Daje nadzieję na zbudowanie monolitu jak za czasów BBC. Nawet nie wiem, czy dla powrotu Romero nie odpuściłbym Alaby, choć jednak Austriak ma tę lewą nogę, której oprócz Chielliniego nie ma nikt z naszych środkowych defensorów. Straszna jest bieda wśród lewonożnych stoperów.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Osgiliath
- Juventino
Patrząc na to, że w środku obrony mamy tylko MDL, który rokuje, demiral, o ile nie będzie się łamał to też to powrót romero byłby jak najbardziej wskazany czy do gry trójką czy dwójką z tyłu.
Nie sądziłem, że to powiem, ale biorąc pod uwagę bryndzę finansową i ludków po bokach obrony to pozostawiłbym kwadrata jednak.
Co do reszty. Imo czas absolutny wypchać księżniczkę dybalę wespół z berną i ramseyem oraz może nawet bentą. Pytanie czy pierwszego w pakiecie z walijczykiem za pogbę czy za griezmana, jako że francuzi razem nie rokują jakoś oszałamiająco. Imo jednak dybala - od wieków bez formy jest nam zbędny a za jego sprzedażą powinny przemawiać jego absurdalne żądania finansowe tym bardziej przy wcale niepewnym powrocie do jako takiej formy.
Przyciągnięcie do nas węgra i locatelliego byłoby imo niezłymi ruchami.
Nie sądziłem, że to powiem, ale biorąc pod uwagę bryndzę finansową i ludków po bokach obrony to pozostawiłbym kwadrata jednak.
Co do reszty. Imo czas absolutny wypchać księżniczkę dybalę wespół z berną i ramseyem oraz może nawet bentą. Pytanie czy pierwszego w pakiecie z walijczykiem za pogbę czy za griezmana, jako że francuzi razem nie rokują jakoś oszałamiająco. Imo jednak dybala - od wieków bez formy jest nam zbędny a za jego sprzedażą powinny przemawiać jego absurdalne żądania finansowe tym bardziej przy wcale niepewnym powrocie do jako takiej formy.
Przyciągnięcie do nas węgra i locatelliego byłoby imo niezłymi ruchami.
- TURBOPAWEL
- Juventino
Nie no, Griezmann to jest gorszy nawet od Dybali. Co do Romero to jestem przekonany, że jest jakiś układ z Atalantą.
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Nie byłby tego taki pewny. Dybala poziomu Griezmanna z Atletico nigdy nie osiągnął. Girezmann gra słabo tylko w Barcelonie, bo nie ma chemii między nim a Messim. W reprezentacji Francji jest kluczowym piłkarzem, czego nie można powiedzieć o Dybali w kadrze Argentyny.TURBOPAWEL pisze: ↑11 grudnia 2020, 14:02 Nie no, Griezmann to jest gorszy nawet od Dybali. Co do Romero to jestem przekonany, że jest jakiś układ z Atalantą.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
https://devilpage.pl/index/news/komenta ... wie-pogby/

https://devilpage.pl/index/news/komenta ... ula-pogbe/Manchester United jest gotowy rozważyć oferty za Pogbę, ale nie planuje iść na żaden kompromis. W grę nie wchodzą więc wymiany za zawodników, którzy nie znajdują się na transferowej liście życzeń Czerwonych Diabłów.
Miguel Delaney z dziennika The Independent w podkaście Football Rable Show zasugerował, że Juventus może zaproponować Manchesterowi United wymianę zawodników. Na Old Trafford miałby wrócić Cristiano Ronaldo.
– Rozmawiałem z różnymi ludźmi w tym tygodniu, bo robiłem materiał na temat sytuacji Paula Pogby. To temat powiązany z Cristiano Ronaldo i fakt jest taki, że Juventus może być zainteresowany wymianą. Nie jest to niemożliwe – twierdzi Delaney.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- deejay_1988
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dajcie spokój z tym Griezmannem. Chłop ma zaraz 30 lat, zarabia w Barcelonie jakieś 20mln E na łapę. Zapewne zgodzi się na obniżkę pensji w ostatnim poważnym kontrakcie przed emeryturą.... Idealny Higuain 2.0.
Jeśli już mamy na kogoś rzucać szmalec, to albo napastnik pokroju Mbappe / Halland (jeżeli nie mają już nowych klubów) albo ktoś kto rozrusza naszą pomoc, nie wiem czy Pogba to dobry pomysł. Jeżeli będziemy dalej grali 3 w środku, to w FM widziałbym w środku Pogbę + jakiegoś typowego przecinaka i do tego typowego ofensywnego pomocnika. Marzeniem było by znaleźć następców de Bruyne / Oezila / Fernandesa - piłkarzy, którzy idealnie pasują do tej pozycji wg mnie - potrafią i strzelić i podać.
Jeśli już mamy na kogoś rzucać szmalec, to albo napastnik pokroju Mbappe / Halland (jeżeli nie mają już nowych klubów) albo ktoś kto rozrusza naszą pomoc, nie wiem czy Pogba to dobry pomysł. Jeżeli będziemy dalej grali 3 w środku, to w FM widziałbym w środku Pogbę + jakiegoś typowego przecinaka i do tego typowego ofensywnego pomocnika. Marzeniem było by znaleźć następców de Bruyne / Oezila / Fernandesa - piłkarzy, którzy idealnie pasują do tej pozycji wg mnie - potrafią i strzelić i podać.
Już widzę jak Ronaldo idzie do zespołu, który nie potrafi wyjsc z grupy LM.... tjaaajackop pisze: ↑11 grudnia 2020, 19:13 https://devilpage.pl/index/news/komenta ... wie-pogby/https://devilpage.pl/index/news/komenta ... ula-pogbe/Manchester United jest gotowy rozważyć oferty za Pogbę, ale nie planuje iść na żaden kompromis. W grę nie wchodzą więc wymiany za zawodników, którzy nie znajdują się na transferowej liście życzeń Czerwonych Diabłów.Miguel Delaney z dziennika The Independent w podkaście Football Rable Show zasugerował, że Juventus może zaproponować Manchesterowi United wymianę zawodników. Na Old Trafford miałby wrócić Cristiano Ronaldo.
– Rozmawiałem z różnymi ludźmi w tym tygodniu, bo robiłem materiał na temat sytuacji Paula Pogby. To temat powiązany z Cristiano Ronaldo i fakt jest taki, że Juventus może być zainteresowany wymianą. Nie jest to niemożliwe – twierdzi Delaney.![]()
- BlackJacky
- Juventino
Viaggiatore pisze: ↑10 grudnia 2020, 22:16Z tego co wyczytałem, tak to jest sformułowane, że opcja wykupu z prawem pierwokupu![]()

Moim zdaniem gosc tam po prostu pogra 2 lata i wroci do nas. A w styczniu mozemy podpisac Maximovicia

All due respect, ale...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl