Cristiano Ronaldo

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Sergej95

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 17:30

Dragon pisze:Na tuttoJuve piszą, że nie będzie żadnej prezentacji na stadionie. Badania, podpisanie kontraktu, konferencja i powrót na wakacje.

Ronaldo dołączy do nas 30 lipca w USA.
Dlaczego nagle taka zmiana ?

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 17:59

silhouette pisze: Co raz rzadziej urządzał sobie kanonady z jakimiś Osasunami czy whatever, to nie oznacza od razu ze wam mniej zaczął dawać. Facet wam kilka razy LM wygrał i przesądzał zazwyczaj o losach spotkania i co do tego nie ma wątpliwości - wasze 3 ostatnie sezony to 3 wygrane w LIDZE MISTRZÓW, czyli najcenniejszego klubowego trofeum, te 3 lata to był prawdopodobnie wasz najlepszy okres w historii klubu od czasów ery Generała Franco, a ty mówisz ze nie dawał wam w tym okresie tyle, co kiedyś..aha :P

Nie wiem czy to przypadkiem nie jest na siłe szukanie pozytywów w utracie najlepszego grajka być może w historii tego sportu.
Z jednej strony tak - w Lidze Mistrzów był jest i będzie bezkonkurencyjny, ale jak ogląda się wszystkie mecze w sezonie Realu to Ronaldo owszem, jest wybitnym piłkarzem, ale nie są to już te czasy gdy lekko ładował 46-48 bramek w lidze. Mimo tytanicznej pracy nad sobą i świetnej formy fizycznej wieku nie przeskoczysz - Ronaldo jest o ułamki sekund wolniejszy niż np: pięć lat temu - niby mało, ale jednak robi różnicę. Drybling też już nie takie sam jak niegdyś. Instynkt strzelecki ma i mieć będzie i na pewno jest gwarantem przynajmniej dwudziestu-trzydziestu ligowych bramek w sezonie, ale to już nie jest ten sam Ronaldo co kiedyś.

W sprzedaży Ronaldo są i pozytywy i negatywy, ja podchodzę do tego z żalem, ale jednocześnie ekscytacją, bo rozpoczyna się kompletnie nowy rozdział w historii klubu. Król był jeden i właśnie zmienił klubowe barwy, ale moim zdaniem, jeśli Perez ruszy do ofensywy na rynku transferowym - Real na tym nie straci.
silhouette pisze: O czym ty pleciesz? przecież takie pożegnania są w gestii klubu. Perez sam powinien wyjść z taką inicjatywą. Cristiano Roanldo miał polecieć z Grecji prosto do Madrytu, wyjść na pusty stadion Bernabeu i pożegnać się? komu? pustym trybunom? takie rzeczy są w interesie klubu a nie piłkarza, więc nie wiem do końca o co masz ten żal
Trochę jest to żałosne, że Ronaldo po tych dziewięciu latach decyduje się na lakoniczny komunikat zamiast wyjść naprzeciw propozycji Pereza, który zaproponował mu po pierwsze - występ publiczny i jasne przedstawienie powodów swojego odejścia, po drugie - pożegnanie z pompą i honorami na Bernabeu. Tymczasem Ronaldo woli pić szampana w Grecji mając w dupie kibiców, którzy mimo, że czasem byli kapryśni, ale zawsze wspierali go na dobre i na złe, oglądali go i oklaskiwali na Santiago Bernabeu przez prawie dekadę. Zresztą mógłby pożegnać się z całym środowiskiem madridismo. Choć z drugiej strony znając jego niedojrzałość spodziewałem się tego. Perez zaproponował mu wszystko, bo nie chciał powtórzyć błędu z odejścia Casillasa, który opuszczał Madryt tylnymi drzwiami, tymczasem Ronaldo wypiął się na klub, który bądź co bądź dał mu naprawdę bardzo dużo. No ale nikt nie mógł więcej zrobić - mieli związać Cristiano i przyprowadzić go na stadion? On wybrał takie pożegnanie i to jego świadoma i niekoniecznie dobra decyzja.

Ronaldo spieprzył celebrację 13 Ligi Mistrzów, znowu chcąc być w centrum uwagi i ogłaszając enigmatycznie chęć odejścia. Wielokrotnie krytykował klub i często jego stosunki z Perezem i trenerami były niezbyt dobre. Po prawie dekadzie na wszystko co stać legendę Realu to liścik od PR-owca i tyle. Nawet nie widzimy twarzy Ronaldo żegnającej się z kibicami, nie wiemy jakie przeżywa emocje, czy płakałby jak Iker, a może byłby wściekły na brak podwyżki i "wypchnięcie" z Madrytu? Zabrakło mu jaj by wyjść naprzeciw Perezowi, Lopeteguiemu i 80 tysiącom widzów na Bernabeu oraz milionom kibiców Realu na całym świecie i pożegnać się z honorem - tak jak na najlepszego piłkarza świata przystało.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 19:50

Dragon pisze:Na tuttoJuve piszą, że nie będzie żadnej prezentacji na stadionie. Badania, podpisanie kontraktu, konferencja i powrót na wakacje.

Ronaldo dołączy do nas 30 lipca w USA.
Dokładnie tak jak Dragon pisze. Teraz Agresti, SkySports i La Stampa zgodnie potwierdzają, że nie będzie żadnej fety na stadionie a zwyczajna konferencja prasowa.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 20:10

El Chiringuito - to sam Ronaldo poprosił o "normalną" prezentację.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 20:27

Taki wzrost na Socialach a to dopiero początek :D

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 21:02

@San Holo: wydaje mi się, że oczekujesz niemożliwego ;] Ronaldo od ponad roku wyjawiał dlaczego chce odejść więc po co miałby wyjść przed tłum i mówić kolejny raz to samo? komu to potrzebne? masz pewność, że nie byłoby gwizdów?

masz natomiast rację z pewnością co do formy CR7 i dziwne, że jakiś leszcz z forum JP, który oglądał Real tylko w LM, czyli pewnie z 7 meczów na sezon podważa to o czym piszesz ;) oczywiste jest, że 33 letni Ronaldo to nie Ronaldo 30 letni dlatego mówcie co chcecie ale sportowo to my tym transferem nie podbijamy o poziom wyżej, szczególnie że u nas taki deal oznacza jakieś odejścia i to nie jest tak, że mamy kadrę sprzed sezonu i dodajemy do niej Ronaldo, może i kupiliśmy najlepszego zawodnika świata ale nadal jesteśmy Juventusem, który musi sprzedać by kupić

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 21:40

Maly pisze:mówcie co chcecie ale sportowo to my tym transferem nie podbijamy o poziom wyżej
Niech zgadnę - po kupnie Moraty poszlibyśmy o poziom wyżej.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 21:41

Ale Maly, może poczekaj aż kogoś sprzedamy zanim zaczniesz oceniać czy się wzmocniliśmy czy nie.

smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 21:47

Sila Spokoju pisze:
Jak ktoś jeszcze powie chociaż jedno złe słowo na Marottę to chyba zabiję :prochno:. Zezol odkąd zatrudnił się w naszym klubie robi naprawdę świetne transfery. Myślę, że nikt nie ma prawa tęsknić za Moggim.

BRAWO MAROTTA :hellyes:
Troche szacunku dla Marotty,daruj sobie takie docinki odnośnie jego problemów z oczami,bo kibicowi Juventusu takie coś nie przystoi...tymbardziej za to czego dokonał

Kibicowałem Juve☆☆☆ zanim stało się to modne
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 22:09

Wbrew wcześniejszym medialnym doniesieniom nie będzie wielkiego show na stadionie Juventusu w poniedziałek z okazji podpisania nowego kontraktu przez Cristiano Ronaldo z mistrzami Włoch. Gazety zapowiadały "sceny z Hollywood", a jednak wszystko odbędzie się w trybie oszczędnym. Portugalczyk w poniedziałek przejdzie najpierw testy medyczne w J-Medical, a później weźmie udział w konferencji prasowej na Allianz Stadium. Taką informację przekazały władze klubu podczas oficjalnej prezentacji w Juventusie Joao Cancelo.

Włoskie Sky tłumaczy taką decyzję względami publicznymi, dotyczącymi współpracy z miastem. Jednak dziennikarze włoscy domniemują jednocześnie, że na taką sytuację miała wpływ sama decyzja Ronaldo. Ich zdaniem Portgualczyk wolał przywitać się z fanami Juve w sposób powściągliwy, bo oprócz listu nie pożegnał się w efektowny sposób z kibicami Realu. Nie chce też, aby nowe efektowne wejście było postrzegane jako brak szacunku dla Królewskich.
onet.pl

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 23:20

ewerthon pisze:
Maly pisze:mówcie co chcecie ale sportowo to my tym transferem nie podbijamy o poziom wyżej
Niech zgadnę - po kupnie Moraty poszlibyśmy o poziom wyżej.
A jak jeszcze wymienimy Allegriego na Conte to UEFA przyśle uszatka bez walki :)

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 23:38

@RICTOR: chcesz to czekaj, tak jak pewnie robiłeś to po kupnie Igły wierząc, że jego transfer nie oznacza sprzedaży Pogby... ja nie muszę bo wiem jak to u nas działa i się nie łudzę ;] chociaż nie powiem, że nie chciałbym być zaskoczony, jakbyśmy np. sprzedali Pjanica i Mandzukica żeby pokryć kasę za Ronaldo to uznałbym, że się jednak wzmocniliśmy ale takiego scenariusza się nie spodziewam

@binio, ewerthon: po co te podśmiechujki? o ile wiem zamiast Moraty mamy Mandzukica i co? gdzie nasz uszatek? ;) to ja tu się mogę z was śmiać mimo, że nigdy nie pisałem, że Morata to top czy zapewniłby nam wygraną w LM jak głupio sugerujecie a jedynie, że jest lepszym napastnikiem niż wasz piłkarz sezonu

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2018, 23:46

Ja się jaram tym transferem, ale jeśli chodzi o wzrosty w mediach społecznościowych to chciałbym przypomnieć, że z pewnością zaliczymy spore straty, gdy CR odejdzie.
No chyba że zaczniemy do tego czasu dominować w Europie, to wtedy efekt fali wznoszącej CRa będzie jeszcze silniejszy.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2018, 02:18

Sila Spokoju pisze:
Adrian27th pisze: Chciałbym wiedzieć kogo nie kupimy bo Cristiano.
Albo Pogby albo SMS'a. Podejrzewam, że były zaplanowane pieniądze na któregoś z nich.

Byłem na nie dla transferu Krystyny w Juve, ale z każdym kolejnym dniem jestem coraz bardziej przekonany, że to znakomite posunięcie. Nawet jeśli nie da nam piłkarsko więcej niż Igła, to i tak marketingowy wniósł Juventus na wyższy pułap, który na pewno zaprocentuje i to w niedalekiej przyszłości.

Mamy też Topa na 2-3 sezony, który będzie w stanie wygrać nam wreszcie LM. Topa, którego brakowało w ostatnich latach (karceni byliśmy właśnie przez CR'a i Messiego).

Jak ktoś jeszcze powie chociaż jedno złe słowo na Marottę to chyba zabiję :prochno:. Zezol odkąd zatrudnił się w naszym klubie robi naprawdę świetne transfery. Myślę, że nikt nie ma prawa tęsknić za Moggim.

A sam narzekałeś na ten transfer pod newsami :prochno:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2018, 08:39

Tony Montana pisze:
Sila Spokoju pisze:
Adrian27th pisze: Chciałbym wiedzieć kogo nie kupimy bo Cristiano.
Albo Pogby albo SMS'a. Podejrzewam, że były zaplanowane pieniądze na któregoś z nich.

Byłem na nie dla transferu Krystyny w Juve, ale z każdym kolejnym dniem jestem coraz bardziej przekonany, że to znakomite posunięcie. Nawet jeśli nie da nam piłkarsko więcej niż Igła, to i tak marketingowy wniósł Juventus na wyższy pułap, który na pewno zaprocentuje i to w niedalekiej przyszłości.

Mamy też Topa na 2-3 sezony, który będzie w stanie wygrać nam wreszcie LM. Topa, którego brakowało w ostatnich latach (karceni byliśmy właśnie przez CR'a i Messiego).

A sam narzekałeś na ten transfer pod newsami :prochno:
Narzekałem, ale tak jak napisałem wyżej z każdym kolejnym dniem jestem coraz bardziej na Tak :)

Obrazek
ODPOWIEDZ