Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 16:09

Ja myślę, że jakby Barca była skłonna oddać Gomesa za połowę wydanej na niego kasy, albo jakieś wypożyczenie, to Marotta by tego samego dnia leciał do Barcelony, ale w rozmowach z dziennikarzami będzie póki co korzystał z klasyki gatunku, czyli podoba się nam, ale tak się pechowo składa, że ma ważny kontrakt ze swoim klubem :D

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 16:24

@Virgil No wiec właśnie, to tym bardziej powinien sie nie bac. Bo jego gra bylaby bardziej prawdopodobna. Nikt nikomu nie zapewni w kontrakcie wyjsciowej "11". My gramy na 3 frontach, zawodnicy sa czesto eksploatowani, Berardi u nas by sie sporo nagrał. Pierwszy sklad? Czemu nie - ale wszystko trzeba sobie wywalczyc. Podsumowujac uwazam Berardiego za gracza swietnego, chcialbym go w Juve. Tyle ze nie ma na to szans. Wy natomiast wierzycie w co chcecie wierzyc. Mielismy opcje wykupu, on nas olal. To chyba wyrazny sygnal i dla czlowieka obiektywnie patrzacego - nie życzeniowo - zamyka to jego temat w Juventusie. Teraz nie mamy do niego zadnych praw, zadnych pierwszenstw. Starajac sie o niego, mamy taka sama pozycje startowa jak w przypadku kazdego innego pilkarza ktory kosztuje nie malo, z ktorego klubem nie mamy zlych relacji, nie mamy zadnych pierwszeństw itp. Czyli jak w wiekszosci przypadków.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 16:36

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wy natomiast wierzycie w co chcecie wierzyc.
Sorry, nie mam nic osobistego przeciwko Tobie, ale spod klawiatury osoby, która zakłada, że skoro przyszedł Higuain to teraz co okienko będą przechodziły do nas gwiazdy albo uważa, że młodym zawodnikom wystarczą treningi z najlepszymi żeby się rozwijać, powyższe słowa brzmią zwyczajnie śmiesznie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 16:49

Ciekawostka od Przeglądu Sportowego: Juventus pyta o Szczęsnego.

Co sądzicie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 17:15

deszczowy pisze:Ciekawostka od Przeglądu Sportowego: Juventus pyta o Szczęsnego.

Co sądzicie?
Abstrahując od tego że to Przegląd Sportowy to widziałbym gościa u nas. Już doświadczony, spore umiejętności, znajomość realiów ligi. Ideał.

Na młodego Gigiego nie ma co liczyć, Milan go nie puści do nas.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 17:15

Samo łączenie Juventusu ze Szczęsnym jest żenujące, a co dopiero faktyczny transfer. Bramkarz za słaby na Arsenal miałby zastąpić Buffona...

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 17:23

Ouh_yeah pisze:Samo łączenie Juventusu ze Szczęsnym jest żenujące, a co dopiero faktyczny transfer. Bramkarz za słaby na Arsenal miałby zastąpić Buffona...
Popieram. Do tego sposób samego prowadzenia się zawodnika. Sposób wypowiadania się w wywiadach w sposób nonszalancki, arogancki, butny. Sportowo jak i poza sportowo daleki od tego czego oczekuje się w Juve. Dla Neapolu bramkarz idealny.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 17:36

RICTOR pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Wy natomiast wierzycie w co chcecie wierzyc.
Sorry, nie mam nic osobistego przeciwko Tobie, ale spod klawiatury osoby, która zakłada, że skoro przyszedł Higuain to teraz co okienko będą przechodziły do nas gwiazdy albo uważa, że młodym zawodnikom wystarczą treningi z najlepszymi żeby się rozwijać, powyższe słowa brzmią zwyczajnie śmiesznie.
@RICTOR Rok temu gdyby ktos powiedzial ze aktywujemy klauzule Higuaina, zostalby wysmiany. Jego transfer jasno pokazal ze kupujemy zawodnikow ulozonych juz, Pjanic podobnie! Pierwsza 11 mamy praktycznie kompletna, wiec logiczne sie zdaje kupno pilkarza podnoszacego z miejsca jej poziom. Zas co do mlodych jedno słowo - Pogba. Tak wiem, nie kazdy to on. Tyle ze jego tez mozna bylo zmarnowac. Wielu bylo talentow moze i wiekszych od niego - niekoniecznie w Juve! - ktorzy polegli po drodze. Kogo chcecie na zmiennikow? Wyrobnikow? Czy Topow? Ktorzy watpie by zgodzili sie siedzieć. W kazdej drużynie powinno byc miejsce dla mlodych zdolnych, no a 19-20 latkowie to juz nie dzieci.

Szczesny? Moze jeszcze powrót Moraty - oni dwaj - o Boze! Moja panna by nie wyrobila ze szczescia. Ona jest takim Malym Makiavelem jesli chodzi o "Boskiego Alvaro" <3 :rotfl:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2017, 17:38 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 17:36

Opisy Szczęsnego przez niektórych brzmią jak opis młodego Buffona;) choć Szczęsnemu daleko do Gigiego to jednak Polak jest stosunkowo młodym bramkarzem i nie miałbym nic przeciwko jego transferowi. Uważam, że z roku na rok gra coraz lepiej, a ma to coś w sobie co w bramkarzach uwielbiam, przebłysk geniuszu. Niemniej jednak wątpię, ze dojdzie do jego transferu. Buffon jeszcze trochę pogra, a Wojtek nie zmieni stałego miejsce w składzie Romu na ławkę, nie po to odchodził z Arsenalu.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 18:22

ForzaItanimulli3vujcm pisze: @SKar7 Tolisso! Hmmm wiemy jak wyglada 4231 z Mandzukicem, a bylismy sceptyczni kiedy po raz pierwszy mielismy tak zagrać. Wiec 4231 z Sanchezem zaskoczyc nas moze in plus znacznie bardziej.
Magiczne myślenie. To, że ty nie rozumiałeś sensu Mario na skrzydle, to nie znaczy, że tego sensu nie było. Ergo to nie jest tak, że nagle Sanchez może w jakiś magiczny, niewytłumaczalny sposób robić rzeczy, których nie potrafi, a których drużyna bardzo potrzebuje. Przód Sanchez-Dybala-Cuadrado z Marchisio i Pjaniciem za plecami i cofamy się do tego co było jeszcze 2 miesiące temu- przeciwnik nawet o klasę gorszy skraca pole gry do tego stopnia, że nasi magicy już na naszej połowie nie mają metra kwadratowego wolnej przestrzeni, nie ma nikogo kto swoją siłą przyciągnąłby do siebie podwojenie i zrobił trochę miejsca innych strefach boiska. I nie ma nikogo na tyle zmyślnego w obronie, żeby podwajał robotę obronną cofniętych pomocników.
Nie jestem przekonany czy Tolisso jest osobą o odpowiednim profilu. Ale nie widziałem go w akcji tak znowu wiele razy.
wagner pisze:...
Daj spokój wagniś, to tylko takie metaforyczne powiedzenie, że zgadzam się z Arbuzem, bez urazy :wink: pis and low :ok:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 18:28

Belottiego wymieniam w kontekście skrzydła, dlatego że po lewej stronie biega lubiący się zapuścić do przodu Sandro, a w pomocy nie mamy zawodnika stricte fizycznego. Podanie kandydatury Włocha to kontynuacja pomysłu Allegriego, czyli "jak Maticia zastąpić Mandzukiciem" ;) przy zachowaniu reguły, że piłkarz grający na lewej stronie jest prawonożny. Zresztą jest to w pewnym sensie skopiowanie pomysłu Mourinho, który z boku ustawił Eto'o. Nawet pod względem budowy fizycznej to dość podobni zawodnicy.

Zaznaczam przy tym, że nie jestem zwolennikiem stałego przejścia na 4231 i nie jest to moje fantamercato.
wagner pisze:Mam 20 lutego 2017 rok. Cofnijmy się w czasie. Czy 20 lutego 2016 roku spodziewałeś się obecności w Juve wspominanych przez Ciebie Alvesa, Pjanica czy Huguaina? Pewnie nie. Obstawiam dwa duże transferów, a nazwiska te jeszcze nie padły. ;)
Sprzedany został Pogba, co na pewno ułatwiło podjęcie decyzji o ściąganiu gwiazd. Zresztą jak dla mnie Alves mocno rozczarowuje i główne plusy z jego przyjścia to poszerzenie ławki za darmo i z pewnością dodana wartość marketingowa. Tego samego lata za 6 mln E do PSG trafił Meunier i uważam, że pod względem sportowym był to dużo lepszy transfer, a przy okazji cena była bardzo atrakcyjna. Innymi słowy - zamieniłbym się bez mrugnięcia okiem.
Ściągnięcie trio Dybala-Sandro-Rugani wcale nie uważam za gorsze transfery od Higuain-Pjanic-Alves. Liczę przede wszystkim na mądre mercato bez osłabiania obecnego składu. Gwiazdorskie może być przy okazji, ale nie musi.
Virgil pisze:Dla mnie mercato Spinazzola, Tolisso, Berardi + prawy obrońca (Darmian np.) byłoby przy zachowaniu tego co mamy mega okienkiem.
Tolisso i Berardi fajni gracze, po których można by sobie wiele obiecywać w przyszłości. Boczni obrońcy nie powalają, ale źle też nie jest. Mimo tego jeśli na ławce dalej będzie trener chętny do stosowania 352 (choćby w roli ustawienia do zadań specjalnych) to Kolasinac bardzo by się nam przydał w miejsce Benatii. Jak myślę, że wykupując łamliwego Marokańczyka blokujemy sobie tym ruchem bardziej ofensywne opcje w składzie to aż mnie w środku telepie :P. Sead to zawodnik stylem przypominający mi trochę Chielliniego, który ostatnio często jest kontuzjowany. Wbrew odnoszonym wrażeniom estetycznym, Giorgio to obrońca, który dużo gra do przodu i to z niezłym skutkiem. Fakt, że w ostatnim czasie gra tak u wszystkich trenerów w klubie i kadrze o czymś jednak świadczy. Silnego i dobrego w obronie Bośniaka odbieram przede wszystkim jako głównego zmiennika dla Giorgio do gry na stoperze w 352 oraz zmiennika Sandro w 4XY.

Moje fantamercato:
IN - Kolasiniac, Sidbe, Spinazzola, Tolisso, Dahoud, Berardi
OUT - Benatia, Asamoah, Lemina, Pjaca (wypożyczenie)
W przypadku odejścia Mandżukicia dawać Belottiego i lecimy w kosmos :prochno:

deejay1988

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 18:47

Szczęsnego w życiu! Jego zachowanie w niektórych przypadkach jest żenujące... W ramach zastępstwa dla Gigiego gdzieś po głowie chodził mi Joe Hart(oczywiście w wypadku, gdy Joe nie będzie w dalszym ciągu w planach Guardioli i będzie do wzięcia za frytki), zaraz ma 30 lat, spokojnie by u nas mógł grać przez jeden kontrakt, a w tym czasie może pojawi się następca Donnarummy (chyba, że cudem sami go kupimy).

I jeszcze offtop - jeśli już kupilibyśmy Andre Gomesa, to jak mają się sprawy z jego klauzulami ? Barca dała za niego 35mln + 20mln w bonusach ? Co jeśli przejdzie do nas/innego klubu ? Valencia jest stratna/wydymana ?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 18:47

@SKar Zrozumialem, wiem o co Ci chodzi i role jaka pelni Mandzukic udzielajacy sie w defensywie. Tyle ze ja uwazam, ze druzyna wiecej zyska jak na lewej stronie bedzie gracz robiacy robote z przodu. Sugerujesz ze Mandzukic to nasz motor napedowy? Ta 5 dobrze zgrana nie dalaby sie zamknac na swojej polowie, wielu z nich to techniczni zawodnicy, szybcy zwlaszcza Sanchez i Cuadrado ktorzy by samodzielnie pociagneli gre i rozmomtowali, wspolnie z Dybala i reszta - kazda defensywe Serie A. Obrone i tak mamy swietna. Zas graczem defensywnym z pomocnikow moze byc i Marchisio. Inne druzyny graja w ten sposob i jakos im wychodzi. Zreszta Sanchez tez nie jest jakims ulomkiem w defensywie i na bank by sie wracal. Reasumujac Alexis to brakujace ogniwo, dla mnie mozemy grac ze Sturaro obok Pjanica w pomocy i Lichtsteinerem na PO, obysmy jego kupili. Zreszta, w zaleznosci od meczu, zawsze mozna inaczej co nieco usrawic, lub zrobic zmiane. Bo ja oczywiście jestem za pozostaniem Mandzukica. :)

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 18:55

Mi zwyczajnie Szczęsny jakoś nie pasuje do nas. Bramkarsko trzyma poziom, ale z pewnością wymagać będziemy czegoś więcej. Ktokolwiek przyjdzie kiedyś za Buffona to i tak będzie miał bardzo ciężkie zadanie. Drugiego takiego nie będzie, tak jak nie ma drugiego Del Piero. Trochę sobie poczekamy na kolejne tego typu legendy.

Co do innych transferów to oczywiście środek pola potrzebuje wzmocnień. Wiele jeszcze ten sezon nam powie na temat tego kogo rzeczywiście potrzebujemy. Wszystko zweryfikuje Liga Mistrzów, bo pod nią robiliśmy transfery w ostatnie okienko. Taktyką też ostatnio nieźle żonglujemy. Trochę z konieczności, ale jednak to też będzie mieć ogromne znaczenie. To, co wydawało się oczywiste do zrobienia jeszcze miesiąc temu może okazać się namiastką potrzeb w nowe okienko i odwrotnie.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2017, 19:10

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@jacky Nie, napisales mi zadnych argumentów przemawiających za tym. Tylko Twoje przeczucia.
Po zakonczeniu zimowego mercato byl newsik, ze Kola "w nastepnym tygodniu na medycznych w Turynie". Widzial go kto? Zreszta gdybysmy go chcieli, to chlopak juz dawno jest podpisany, bo jak wiadomo gracze na pol roku przed koncem moga juz podpisywac kontrakty z innymi klubami. Poza tym, po co Marotta tak mocno chce sprowadzic z Atalanty synka, ktory obstawia glownie lewa strone boiska? Zeby lawce nie bylo zimno? Watpie. Z przewijajacych sie nazwisk sam chcialbym najbardziej Kolasinacia, bo jest po prostu najlepszy, ale nie zdziwie sie, jak Marotta juz go odpuscil.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Teraz nie mamy do niego zadnych praw, zadnych pierwszenstw.
Mi sie zdaje, ze ta umowa nadal Juventus obowiazuje.
SKAr7 pisze:Nie jestem przekonany czy Tolisso jest osobą o odpowiednim profilu. Ale nie widziałem go w akcji tak znowu wiele razy.
Mam nadzieje, ze jesli do nas przyjdzie, to naucza go defensywnego grania, bo obecnie to zawodnik dosyc ofensywnie grajacy.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany