# - Marko Pjaca
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Pogba? nawet Coman grał i więcej i lepiej a obaj grali wcześniej tylko w lichach młodzieżowych a nie na Euro i w LM/LE, na prawdę nie mogę pojąć waszej ślepoty i wymówekCabrini_idol pisze:Powiedzcie mi kto poza Berardim i Faraonem od razu błyszczał od lepka w Serie a.
ja nie oczekiwałem i nie oczekuje błyszczenia (chociaż za 23mln wypadałoby jednak) ale on nawet NIE GRA, kontuzjowany był 2.5 miesiąca, od 2 jest już zdrowy a Allegri woli zakończyć mecz z 1 lub dwoma zmianami niż go wpuścić na boisko przy wyniku 2-0
@Andryk: Gio był wiecznym talentem zanim poszedł do Parmy a nie dopiero po, Parma tylko zamazała obraz tak jak mógłby zamazać obraz Pjacy jakiś loan do jakiegoś cienkiego klubu
@Arbuzini: Marchisio beznadziejnie wchodził do drużyny? do której? Jeśli wymieniasz obrońców to szkoda, że nie postawiłeś na Ruganiego ;] to jednak trochę inna pozycja i zamiast szybkości i przebojowości liczy się doświadczenie, ustawienie, zgranie itp no i proszę cię... Legro? na prawdę?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie mały Coman nie grał lepiej. Nie wkręcaj.
Ok Pogba, masz rację. I to byłoby tyle.
Pogba, Berardi i Faraon (do pewnego momentu). We Włoszech młody utalentowany zawodnik ma 4x trudniej się przebić do pierwszej jedenastki niż we Francji, Anglii, Holandii, Belgii czy Niemczech. Dlaczego ? Nie wiem, pewnie z mentalności Włochów, podejścia trenerów we Włoszech, którzy wolą 35 letniego dziadka niż pyskatego nastolatka. Brak drużyn rezerw itd itd.
Uważasz maly, że Pjaca jest słabym piłkarzem ? Wg mnie nie, wg mnie jest beznadziejny jeśli chodzi o doświadczenie ( normalne), jeśli chodzi o rozumienie taktyki, za którą idzie mądre ustawianie się, szukanie gry nie zawsze do przodu itd i dlatego siedzi, ale czysto piłkarskie umiejętności ma opanowane, jak strzał, drybling, przyśpieszenie gry z pierwszej piłki, czyli to co skrzydłowy MUSI posiadać. Taktyka i uczenie się mądrego ,,biegania'' jest do poprawy. Tylko potrzebuje czasu. Nie każdy jest Pogbą czy Messim.
Ok Pogba, masz rację. I to byłoby tyle.
Pogba, Berardi i Faraon (do pewnego momentu). We Włoszech młody utalentowany zawodnik ma 4x trudniej się przebić do pierwszej jedenastki niż we Francji, Anglii, Holandii, Belgii czy Niemczech. Dlaczego ? Nie wiem, pewnie z mentalności Włochów, podejścia trenerów we Włoszech, którzy wolą 35 letniego dziadka niż pyskatego nastolatka. Brak drużyn rezerw itd itd.
Uważasz maly, że Pjaca jest słabym piłkarzem ? Wg mnie nie, wg mnie jest beznadziejny jeśli chodzi o doświadczenie ( normalne), jeśli chodzi o rozumienie taktyki, za którą idzie mądre ustawianie się, szukanie gry nie zawsze do przodu itd i dlatego siedzi, ale czysto piłkarskie umiejętności ma opanowane, jak strzał, drybling, przyśpieszenie gry z pierwszej piłki, czyli to co skrzydłowy MUSI posiadać. Taktyka i uczenie się mądrego ,,biegania'' jest do poprawy. Tylko potrzebuje czasu. Nie każdy jest Pogbą czy Messim.

- Arbuzini
- Juventino
Nie stosuj klasycznego manewru a'la Mały i nie odwracaj kota ogonem. Przecież problemem Pjacy nie są "szybkość i przebojowość" o czym sam przecież napisałeś: "choć oczywiście widzę w Pjacy przebłyski, zwód i to, że ogólnie piłka przy nodze mu nie przeszkadza". Przemiana z fatalnego Babolucziego w Bonucciego to rewelacyjny przykład na to, że są piłkarze, którzy w jednym klubie w ciągu sezonu lub dwóch są w stanie przejść przemianę od zera do bohatera. Nie myśl, że nie wiem dlaczego uderzyłeś w Legrotagllie. Nie przypadkowo znalazł się w mojej wypowiedzi, a po to żeby uwypuklić, że w tym zestawieniu celowo pominiesz jednego z trzech zawodników akcentując wypowiedź gdzie indziejMaly pisze:Marchisio beznadziejnie wchodził do drużyny? do której? Jeśli wymieniasz obrońców to szkoda, że nie postawiłeś na Ruganiego ;] to jednak trochę inna pozycja i zamiast szybkości i przebojowości liczy się doświadczenie, ustawienie, zgranie itp no i proszę cię... Legro? na prawdę?

Marchisio przez lata nie wypadał przeciętnie w Juventusie? Gdzie te jego świetne sezony przed przyjściem Conte? Miał przebłyski, ale środowisko utrudniało rozwój na miarę jego talentu. Graczem światowej klasy stał się dopiero w wieku 25 lat i była to naprawdę przepaść w stosunku do tego, co prezentował na boisku wcześniej.
Wiesz już może, dlaczego dyskusja z Tobą jest upierdliwa. Nie, nie dlatego, że stanowi szczególne wyzwanie. Nie stanowi, to coś jak wymiana zdań z lokalnym politykiem niskiego szczebla. Nic konkretnego, a ważniejsza jest sama przepychanka słowna i to, że "moja racja jest najmojsza!".
Tym bardziej to zabawne, że co do Pjacy mam bardzo zbliżone odczucia. Coman prezentował się lepiej od niego, a Marco stanowi duży zawód - po takich umiejętnościach technicznych oraz warunkach fizycznych, chyba każdy spodziewał się, że sprawdzi się od Francuza lepiej. Zwyczajnie skreślanie go tak szybko jest po prostu bez sensu. Nie w porządku wobec młodego chłopaka, który przygodę w nowej lidze zaczął od poważnej kontuzji i nie w porządku wobec klubowych finansów, gdyż zakup Chorwata był większym wydatkiem od Moraty.
- Maly
- Juventino
@Cabrini_idol: a ten Diawara z Napoli to ile ma lat? a De Sciglio ile miał lat gdy zaczął odgrywać poważną rolę w ACM? na prawdę jest tego więcej, dużo więcej niż tych, którzy mieli być super ale odpalili za sezon
tak jak pisałem już wcześniej - nie rozumiem dlaczego koleś z takimi brakami taktycznymi kosztuje 20mln, takich szybkich, młodych i technicznie dobrych jest przecież na pęczki, w Hiszpanii co czwarty, w Brazylii co trzeci, nie rozumiem zakupu Pjacy na tą chwilę i tyle
@Arbuzini: ale Rugani nie grał prawie wcale w 1 sezonie i jest młody - ma więc coś wspólnego, Legro przychodził do nas jako zaplecze i grał dlatego, że byliśmy w takim a nie innym momencie naszej historii, natomiast pominięty Bonucci grał, mimo wszystko grał, i jednak mimo tych baboli nie grał tak źle tyle że wiadomo - pamięta się babole u obrońców a zmarnowane setki u napastników, a przecież jakby Pjaca grał poprawnie z przebłyskami ale co 2 mecz psuł setkę to by człowiek nic nie mówił, tyle że tego nie ma
a co do Marchisio to mi się zawsze podobał, jeszcze w Serie B widać było, że ma zadatki, zresztą zobacz ile meczów rozgrywał zanim przyszedł Conte i kiedy trafił do reprezentacji zanim napiszesz, że późno zaczął być mega zawodnikiem... zobacz ile miał wtedy lat i powiedz mi jak często zdarza się młodszy gracz światowej klasy
tak jak pisałem już wcześniej - nie rozumiem dlaczego koleś z takimi brakami taktycznymi kosztuje 20mln, takich szybkich, młodych i technicznie dobrych jest przecież na pęczki, w Hiszpanii co czwarty, w Brazylii co trzeci, nie rozumiem zakupu Pjacy na tą chwilę i tyle
@Arbuzini: ale Rugani nie grał prawie wcale w 1 sezonie i jest młody - ma więc coś wspólnego, Legro przychodził do nas jako zaplecze i grał dlatego, że byliśmy w takim a nie innym momencie naszej historii, natomiast pominięty Bonucci grał, mimo wszystko grał, i jednak mimo tych baboli nie grał tak źle tyle że wiadomo - pamięta się babole u obrońców a zmarnowane setki u napastników, a przecież jakby Pjaca grał poprawnie z przebłyskami ale co 2 mecz psuł setkę to by człowiek nic nie mówił, tyle że tego nie ma
a co do Marchisio to mi się zawsze podobał, jeszcze w Serie B widać było, że ma zadatki, zresztą zobacz ile meczów rozgrywał zanim przyszedł Conte i kiedy trafił do reprezentacji zanim napiszesz, że późno zaczął być mega zawodnikiem... zobacz ile miał wtedy lat i powiedz mi jak często zdarza się młodszy gracz światowej klasy
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- SKAr7
- Juventino
Widzę, że emememsy ostatnio w formie.
Ten Coman to w ogóle oddał strzał w światło bramki w Juve? Bo nie pamiętam
Mam szczerą nadzieję, że Allegri wiedział co mówi, kiedy stwierdził, że rok 2016 będzie rokiem Pjacy. Ma papiery na granie, tylko to "co ja właściwie robię na tym boisku" byłoby uderzające w lidze francuskiej czy holenderskiej, a co dopiero u nas.
Ten Coman to w ogóle oddał strzał w światło bramki w Juve? Bo nie pamiętam

Mam szczerą nadzieję, że Allegri wiedział co mówi, kiedy stwierdził, że rok 2016 będzie rokiem Pjacy. Ma papiery na granie, tylko to "co ja właściwie robię na tym boisku" byłoby uderzające w lidze francuskiej czy holenderskiej, a co dopiero u nas.
- MichałJuve124
- Juventino
Nawet niezłego gola strzelił chyba od poprzeczki w PW z HellasSKAr7 pisze:Widzę, że emememsy ostatnio w formie.
Ten Coman to w ogóle oddał strzał w światło bramki w Juve? Bo nie pamiętam![]()

Nie pomyliłem się

- Makiavel
- Juventino
Ty też w świetnej formieSKAr7 pisze: Mam szczerą nadzieję, że Allegri wiedział co mówi, kiedy stwierdził, że rok 2016 będzie rokiem Pjacy. Ma papiery na granie, tylko to "co ja właściwie robię na tym boisku" byłoby uderzające w lidze francuskiej czy holenderskiej, a co dopiero u nas.

Nasza "młoda gwiazda" znów najsłabiej na boisku. Taki syndrom chorwacki w obecnym Juve: często zespół korzysta na tym, że chorwackich piłkarzy nie ma na boisku, bo jak są, to gramy w osłabieniu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Maly
- Juventino
w okolicach 20 minuty miał dobre 3-5 minut, zmienił stronę, wrzucił kilka piłek i zacząłem wierzyć że coś z tego będzie ale niestety... swoją drogą ciekawe, że Allegri drugi raz mu każe zaczynać na prawej stronie :?Makiavel pisze:Nasza "młoda gwiazda" znów najsłabiej na boisku.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Makiavel
- Juventino
Też kojarzę, że ten swój jeden zwód, po którym schodzi do środka i strzela prosto w bramkarza robi na lewej flance.
@SKAr7 Gdyby u nas grał Rakitić albo Modrić to pewnie chwaliłbym Chorwatów. Lubiłem też Igora Tudora i Zvomira Bobana a moim ulubionym piłkarzem ręcznym, obok Marcina Liejewskiego był Ivano Balić.
Problem w tym, że mi nie imponuje "defensywny napastnik" ani "młoda gwiazda", która przyszła za gruby hajs i, jak dotąd, najwięcej "daje" drużynie, gdy jej nie ma na boisku.
Edit. Wreszcie coś dał drużynie. Choć ewidentnie chłopak ma za gorącą głowę.
@SKAr7 Gdyby u nas grał Rakitić albo Modrić to pewnie chwaliłbym Chorwatów. Lubiłem też Igora Tudora i Zvomira Bobana a moim ulubionym piłkarzem ręcznym, obok Marcina Liejewskiego był Ivano Balić.
Problem w tym, że mi nie imponuje "defensywny napastnik" ani "młoda gwiazda", która przyszła za gruby hajs i, jak dotąd, najwięcej "daje" drużynie, gdy jej nie ma na boisku.
Edit. Wreszcie coś dał drużynie. Choć ewidentnie chłopak ma za gorącą głowę.
- Sorek21
- Juventino
Wczorajszy gol powinien dodać mu więcej pewności siebie.Z czasem będzie tylko lepiej.Cały czas podtrzymuje moje zdanie że Pjaca będzie topem.Wygryzienie ze składu Mandzukicia to tylko kwestia czasu.Starszemu z Chorwatów zostanie tylko poszukać latem nowego klubu bo rywalizacji z Gonzalo nie wygra a jak Allegri zostanie i mercato pójdzie w kierunku 4-2-3-1 to dokupimy jeszcze klasowego skrzydłowego.
- Makiavel
- Juventino
Na pewno to lepsza opcja niż jego starszy rodak: szybszy, lepszy technicznie. Ale jeszcze dużo przed nim, nie wiem czy dobranie do tego poziomu by zasługiwał na grę u nas.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Pjaca jest niedoświadczonym piłkarzem i musi cały czas słuchać trenera. Jeśli tak będzie podchodził do swoich obowiązków, to wyjdzie to z korzyścią dla niego
http://www.seriea.pl/344417-agent-pjacy ... riego.html
Jeśli to prawda, to ma mądrego agenta. Nie wyobrażam sobie takich słów z ust Raioli. Raiola mówiłby coś w stylu: "jeśli Pjaca nie będzie dostawał wystarczająco wielu szans w Juve, to inni chętnie dadzą mu szansę".
http://www.seriea.pl/344417-agent-pjacy ... riego.html
Jeśli to prawda, to ma mądrego agenta. Nie wyobrażam sobie takich słów z ust Raioli. Raiola mówiłby coś w stylu: "jeśli Pjaca nie będzie dostawał wystarczająco wielu szans w Juve, to inni chętnie dadzą mu szansę".
- CzeczenCZN
- Juventino
Pjaca jest najpóźniej urodzonym zawodnikiem ktory zdobyl dla nas bramke w CL.
Tym ktory nam strzelil w tych rozgrywkach jest Coman.
Tym ktory nam strzelil w tych rozgrywkach jest Coman.
Chyba dobrnie. No ale ja nie o tym. No proste a twój Vucinic to zaslugiwal? Co?Makiavel pisze:Na pewno to lepsza opcja niż jego starszy rodak: szybszy, lepszy technicznie. Ale jeszcze dużo przed nim, nie wiem czy dobranie do tego poziomu by zasługiwał na grę u nas.