Serie A 15/16 (15): Lazio 0-2 JUVENTUS
- bajbek17
- Juventino
Bardzo dobrze Cię rozumiem i to ja byłem pierwszym (oczywiście wyśmiewanym), który odważył się skrytykować Conte za jego pracę już w drugim jego sezonie więc Twoje argumenty nie bardzo do mnie trafiają. Teoretycznie można by rzec, że próbując wielu ustawień, a koniec końców uznać, że najlepszym ustawieniem jest to Conte, a nie żadne z jego, działa i przedstawia go na jego niekorzyść.alessandro1977 pisze:Prędzej on w Europie jak Conte...jednym ustawieniem ? Nie, próbował wielu ale okazało się, że to najbardziej się sprawdza. Jednym ustawieniem grał Conte i nie wiadomo jaka lipa była to nawet nie próbował tego zmienić...bajbek17 pisze: No może na Serie A jakoś starczy, ale w europie
- old faithful
- Juventino
A ja byłem jednym z nielicznych, którzy dawali czas Allegriemu na poukladanie klocków i też wielu mnie wysmiewalo i nawet słyszałem argumenty typu, że 'jedyną słuszna ocena to taka, która przedstawia większość na forum' :roll:
W każdym razie cieszę się, że coś zaskoczyło. Przyglądałem się dokładnie ostatnim meczom i widać poprawę zwlaszcza z tyłu i przy wykańczaniu akcji (przynajmniej w stosunku do tego co było na początku sezonu).
Dalej jednak twierdzę, że to jeszcze nie to i ta drużyna dopiero może porządnie odpalić i trzymam się swego założenia, że najwcześniej doczekamy prawdziwych efektów w lutym/marcu.
Twierdzę iż mamy mega potencjał, ale jeszcze trochę do jego pełnego odpalenia. Trzeba solidnie pracować i czekać. Myślę iż też niedługo czeka nas kolejny lekki kryzys co jest normalne. To co mnie będzie interesować, to to jak szybko z niego wyjdziemy i z jakim skutkiem, bo jak się okazuje umiejętności drzemią w tej ekipie ogromne, ale dobrze byłoby poznać jej charakter. Jestem dobrej myśli.
Scudetto, 1/4 lm i 1/2 CI ... to cele których osiągnięcie by mnie satysfakcjonujące w zupełności przy takich zmianach i obrazie tego jak to wygląda póki co z założeniem, że jeszcze trochę pracy nas czeka. Jeśli byłoby trochę mniej to też źle nie będzie, a wszystko ponad to uznam za naprawdę dobry wynik i będę naprawdę szczęśliwy.
W lato dodać parę (niewiele) nowych elementów jak konkurencja dla Lichego czy ktoś pewny do środka pomocy (i mam tu na myśli nie tylko umiejętności, ale także zdrowie) i w przyszłym sezonie mamy duże szanse być pełna gębą kandydatem do trypletu. A przy takiej średniej wieku nawet kilka lat.
W każdym razie cieszę się, że coś zaskoczyło. Przyglądałem się dokładnie ostatnim meczom i widać poprawę zwlaszcza z tyłu i przy wykańczaniu akcji (przynajmniej w stosunku do tego co było na początku sezonu).
Dalej jednak twierdzę, że to jeszcze nie to i ta drużyna dopiero może porządnie odpalić i trzymam się swego założenia, że najwcześniej doczekamy prawdziwych efektów w lutym/marcu.
Twierdzę iż mamy mega potencjał, ale jeszcze trochę do jego pełnego odpalenia. Trzeba solidnie pracować i czekać. Myślę iż też niedługo czeka nas kolejny lekki kryzys co jest normalne. To co mnie będzie interesować, to to jak szybko z niego wyjdziemy i z jakim skutkiem, bo jak się okazuje umiejętności drzemią w tej ekipie ogromne, ale dobrze byłoby poznać jej charakter. Jestem dobrej myśli.
Scudetto, 1/4 lm i 1/2 CI ... to cele których osiągnięcie by mnie satysfakcjonujące w zupełności przy takich zmianach i obrazie tego jak to wygląda póki co z założeniem, że jeszcze trochę pracy nas czeka. Jeśli byłoby trochę mniej to też źle nie będzie, a wszystko ponad to uznam za naprawdę dobry wynik i będę naprawdę szczęśliwy.
W lato dodać parę (niewiele) nowych elementów jak konkurencja dla Lichego czy ktoś pewny do środka pomocy (i mam tu na myśli nie tylko umiejętności, ale także zdrowie) i w przyszłym sezonie mamy duże szanse być pełna gębą kandydatem do trypletu. A przy takiej średniej wieku nawet kilka lat.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widac, ze ma i ze to skromny chlopaczek. A to ja, po jego petardzie:jakku1 o Dybale pisze:Czy ma głowę na karku

Ja jestem zdania, ze Max postanowil po prostu nie psucbajbek17 pisze:Spokojnie. Parę dobrych występów nie zmienia faktu, że może nie jest odpowiednim gościem. Póki co ogarnął trochę sytuacje choć kontuzji wciąż sporo, a z jedną taktyka do daleko nie ujedzie.alessandro1977 pisze: Maxia już nikt nie zwalnia ?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Może nie tyle postanowił nie psuć tylko postanowił grac taktyką do której ma piłkarzy, bo jedynie 3-5-2 mamy obstawione jak trzeba, do innych taktyk czegoś brakuje i w końcu Allegri to zrozumiał i nie próbuje na siłę zrobić z Moraty skrzydłowego czy grać wątpliwej jakości trequaristą w postaci Hernanesa. 3-5-2 to w tej chwili jedyne sensowne wyjścia do innych ustawień brak piłkarzy.Jacky pisze:Widac, ze ma i ze to skromny chlopaczek. A to ja, po jego petardzie:jakku1 o Dybale pisze:Czy ma głowę na karku
Ja jestem zdania, ze Max postanowil po prostu nie psucbajbek17 pisze:Spokojnie. Parę dobrych występów nie zmienia faktu, że może nie jest odpowiednim gościem. Póki co ogarnął trochę sytuacje choć kontuzji wciąż sporo, a z jedną taktyka do daleko nie ujedzie.alessandro1977 pisze: Maxia już nikt nie zwalnia ?i daje chlopakom pograc tak, jak najbardziej im to odpowiada (slowa Barzy).
- annihilator1988
- Juventino
Jak dla mnie to nie za bardzo. Dla mnie obunożny zawodnik to taki, który potrafi wykorzystać gorszą nogę, by przebiec z piłką jakąś tam część boiska, wykorzystać ją do rozegrania i dryblingu. To, że ktoś użyje gorszej nogi w momencie strzału - ja tu nie widzę niczego cudownego. Ci ludzie od dziecka są szkoleni, więc oczekuje, że potrafią trafić w piłkę. No, chyba, że ktoś jest taką kaleką jak Kielon :roll: Facet ma szczęście, że urodził się dryblasem. Inaczej kopałby się w czoło w jakiejś okręgówce. Hernanes? Ten sabotażysta? Daj Pan spokój. 1 asysta i w dodatku na konto rywali. Po co w ogóle poruszać temat kogoś kto będzie odgrywał marginalną rolę w zespole?Makiavel pisze:@annihilator1988 Mhm to, że zawodnik strzela gole z 16-20 metrów z obu nóg nie czyni go obunożnym? Ciekawe.
Przypominam też, że co by nie mówić o Hernanesie to jest naszym graczem i potrafi strzelać gole z rzutów wolnych z obu nóg. Chyba, że to też nie jest oznaką obunożności.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- pablo1503
- Juventino
Aha, rozumiem, że kilka dobrych występów nie jest żadnym wyznacznikiem, ale kilka gorszych już jest? Mam wrażenie, że niektórzy tylko czychają na jakieś potknięcie, żeby tylko zwalić wszystko na Maxa.bajbek17 pisze:Spokojnie. Parę dobrych występów nie zmienia faktu(...)alessandro1977 pisze: Maxia już nikt nie zwalnia ?
Wygramy - błysk geniuszu piłkarza 'X'
Przegramy - znów ten beton coś odwala!1!1
Na początku przegrywaliśmy, bo Max był naszym trenerem. Teraz wróciły wyniki, bo prawdopodobnie zawodnicy przypomnieli sobie filozofie Conte i podobnie, jak przed rokiem, to dzięki niemu gramy dobrze. :C - Tak nawiązując do kilku fanatyków.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To samo miałem napisać...tak właśnie chyba jest...pablo1503 pisze: Aha, rozumiem, że kilka dobrych występów nie jest żadnym wyznacznikiem, ale kilka gorszych już jest? Mam wrażenie, że niektórzy tylko czychają na jakieś potknięcie, żeby tylko zwalić wszystko na Maxa.

- stahoo
- Juventino
Dokładnie.pablo1503 pisze:Aha, rozumiem, że kilka dobrych występów nie jest żadnym wyznacznikiem, ale kilka gorszych już jest? Mam wrażenie, że niektórzy tylko czychają na jakieś potknięcie, żeby tylko zwalić wszystko na Maxa.bajbek17 pisze:Spokojnie. Parę dobrych występów nie zmienia faktu(...)alessandro1977 pisze: Maxia już nikt nie zwalnia ?
Ale najlepsze i tak jest to: Max gra 3-5-2 - niech znajdzie swoja taktykę a nie korzysta z Conte!!
Max gra 4-3-1-2, 4-3-3 i nie idzie - co za idiota, po co eksperymentuje z taktykami :lol:
- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Najgorszy start w historii klubu zaraz po sezonie z mistrzem, pucharem i finałem LM. Ojtam ojtam, kto by się przejmował, kilka gorszych wystepów. Na pewno nie najznamienitsi fani. Po pięciu zwycięstwach z rzędu (i sześciu punktach straty do lidera) w końcu mogą wyjść z ukrycia, ogłosić, że zawsze wiedzieli, że będzie dobrze i powytykać palcami hejterów. :dance2:pablo1503 pisze:Aha, rozumiem, że kilka dobrych występów nie jest żadnym wyznacznikiem, ale kilka gorszych już jest? Mam wrażenie, że niektórzy tylko czychają na jakieś potknięcie, żeby tylko zwalić wszystko na Maxa.
- bajbek17
- Juventino
Ja się nigdy nie napalam np. gdy połowa forum i Marotta po dwóch meczach wykupuje Aquilaniego czy Cuadrado więc po paru dobrych występach nie będę czcił Allegriego, który nigdy do mnie jakoś nie przemawiał, a który koniec końców może jednak nie podołać. Gdy natomiast widzę, że po 10 kolejkach gramy piach co odzwierciedla tabela myślę, że aby uratować sezon trzeba działać szybko.pablo1503 pisze: Aha, rozumiem, że kilka dobrych występów nie jest żadnym wyznacznikiem, ale kilka gorszych już jest? Mam wrażenie, że niektórzy tylko czychają na jakieś potknięcie, żeby tylko zwalić wszystko na Maxa.
Na początku przegrywaliśmy, bo Max był naszym trenerem. Teraz wróciły wyniki, bo prawdopodobnie zawodnicy przypomnieli sobie filozofie Conte i podobnie, jak przed rokiem, to dzięki niemu gramy dobrze. :C - Tak nawiązując do kilku fanatyków.
stahoo Nie no Max po prostu sobie eksperymentował bo miał ku temu okazję, a że ustawiając w obok siebie dwie "9" na ławce trzymając 40 mln w postaci najlepszego atakującego, albo Hernanesa jako registę, a już nie mówiąc o zmianie wykonawców jak i samej taktyki z meczu na mecz świadczy tylko o jego kunszcie trenerskim. Oczywiście, żeby coś zaskoczyło musiał dopiero odezwać się jeden z obrońców. Już lepszy był Tinkerman Ranieri

szczypek powiedz to kibicom Borussia M' Gladbach. Czasem lepiej się zamknąć, nie jęczeć czy lamentować a pozwolić staczać się klubowi na dno, bo zmiana trenera nic nie da.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Aby nie było, cenię go jako trenera i uważam, że jest dobrym trenerem ale przypominają mi się wpisy znawców, którzy pisali, że idą napić się z radości kiedy siwy został zwolniony...co było dalej to wszyscy pamiętamy, marsz w dół rozpoczął wieli Juventino Ferrara...bajbek17 pisze: Już lepszy był Tinkerman Ranieri![]()

- pablo1503
- Juventino
A kogo interesuje start? Każdy pamięta tylko końcowy rezultat. Roma całkiem nie tak dawno temu rozpoczęła sezon od 10(9?) zwycięstw z rzędu. Jak się to skończyło, to chyba każdy wie.Pluto pisze: Najgorszy start w historii klubu zaraz po sezonie z mistrzem, pucharem i finałem LM. Ojtam ojtam, kto by się przejmował, kilka gorszych wystepów

- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
To nie kościół żeby wierzyć nawet jak się wali i pali. Wierność kibica to fakt pozostawania przy drużynie mimo porażek. To jak się na nie reaguje to kwestia temperamentu czy samopoczucia.szczypek pisze:To tylko pokazuje jedno, że czasami zamiast jęczeć i lamentować lepiej się po prostu zamknąć, cierpliwie czekać i wierzyć do samego końca. Lepiej.
Z perspektywy czasu tylko statystyków ale kiedy taki historyczny klops właśnie się dzieje to trudno się dziwić, że ktoś pomstuje i rzuca gromy. Flegmatyk zachowuje pokój wodza w myśl zasady "prędzej czy później karta się odwróci" a kiedy już się odwraca to zapomina o opanowaniu i zaczyna dzielić kibiców na lepszych i gorszych. To ja już wolę choleryka, który rzuci siarczystą wiązankę niż takiego cwaniaczka.pablo1503 pisze: A kogo interesuje start? Każdy pamięta tylko końcowy rezultat. Roma całkiem nie tak dawno temu rozpoczęła sezon od 10(9?) zwycięstw z rzędu. Jak się to skończyło, to chyba każdy wie.