LM 14/15 (gr. A) [6]: JUVENTUS 0-0 Atletico

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:42

Spojżcie na to z innej strony, gdyby Olympiakos nie przegral z Malme jednego meczu to mieli by teraz 12pkt i nic by nam nie dalo nawet zwyciestwo, no chyba ze wiecej niz 1 bramka ale to malo prawdopodobne.

A tak jest awans i licze na mecz z Monaco:D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:42

Nie rozumiem tego pesymizmu. Allegri zauważył, jak pewnie każdy z Nas, że i tak nie strzelimy dwóch bramek, więc kazał im się nie otwierać. Ja tam wolę taką asekuracyjną grę, zważywszy, że strata zaledwie jednej bramki wyrzuciłaby Nas z Ligi Mistrzów.

Obrazek
mattyou

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:43

Serio? SERIO? :!: Mistrz Włoch tak się zaprezentował? Po co było się tak oszczędzać z Violą? Oszczędzali się dla takiego meczu, takiej gry?

Bardzo nie podobała mi się gra Juve. Podania na własnej połowie, brak pomysłu na grę, zagroziliśmy bramce rywali tylko strzałami z dystansu :angry: .
Gdzie tu z taką grą na salony.. Nie chodzi już nawet o to na kogo trafimy w dalszej fazie. Takiego Juventusu po prostu nie da się ogladać.

Gdzie zmiany?! Gdzie Marchisio?

Gotti

Juventino
Juventino

po pierwszym meczu z Olympiakosem wszyscy płakali, że powtórzy się scenariusz z zeszłego roku. Atletico jest niesamowite w defensywie.
A co w ich defensywie było super? Bo chyba nie to, że powstrzymywali wbiegające środkiem w nich drewienka jak Llorente? Atletico w lidze traci średnio bramkę na mecz, więc ta ich defensywa to jest jeden wielki mit, bo to Juventus nie potrafi od 3 lat stworzyć sobie stuprocentowej sytuacji w LM.
Takiej żenady jak ten mecz to dawno nie oglądałem, a ostatnie 15 minut tego meczu powinno trafić do jakiegoś muzeum antyfutbolu.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

maxtomek pisze:juve zagrało jak tchórze ..z taka gra nie ma czego szukac w fazie pucharowej ...zamiast walczyc o 1 miejsce to ustawili mecz, nie godne lm
Wytrzeźwiej, a dopiero możemy poważnie porozmawiać!
mattyou pisze: Gdzie zmiany?! Gdzie Marchisio?
Ty też tak serio? :shock:
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2014, 22:45 przez kuba2424, łącznie zmieniany 2 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Czy ja wiem, czy styl gry byl taki zly? Gralismy momentami fajnie, stwarzalismy sytuacje, moglismy cos ukluc. Nie udalo sie, ale prawda jest tez taka, ze wcale nie musielismy rzucac sie do huraganowych atakow.

Z pozytywów moge wymienic na pewno coraz pewniejsza, stabilniejsza i dojrzalsza gre Pogby. Podobał mi sie tez spokoj i dokladnosc Pirlo oraz postawa Pereyry. Z minusow na pewno Llorente i Vidal. Zarowno jeden jak i drugi powinien usiasc na lawce, przynajmniej na pare spotkan. Brakowalo mi takze czegos nietuzinkowego w ataku, zrywu, szybkosci, nieszablonowego dryblinu. Nie wiem, czy nie lepiej by to wygladalo w przodzie, gdyby Coman grał za Vidala, a Pereyra został cofniety na prawy b2b.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

pumex pisze:Nie wiem czy cieszyć się z awansu, czy martwić się, ze przez 180 minut dwumeczu z Atletico nie nadgryźliśmy ich ani kawałeczek :doh:

Dobra, na wiosne zagramy kolejne 180 minut robiąc pic na wodę i do domu - tak też można :roll:
No bo oczywiście każda drużyna w obronie gra tak super jak Atletico z którym ogromne problemy mają Barca czy Real dysponujące zdecydowanie większym potencjałem ofensywnym, ale co tam, Ty zawsze wiesz lepiej i znowu płaczesz jak zresztą chyba po każdym sukcesie Juve.

Teraz można trafić na Real,Bayern,Chelsea czy Barca/PSG ale też na BvB,Monaco czy Porto.
Także jest praktycznie pół na pół jak będzie PSG to też są spore szanse, a BvB,Monaco,Porto są na pewno w zasięgu Juventusu :)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:44

Uwielbiam wchodzić tu po meczach i obserwować jak wielu idiotów otacza nas każdego dnia.

Mamy awans i tylko to sie liczy. Dzięki za narzekania i teksty o ustawionymi meczu, uwielbiam to! :lol:
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2014, 22:44 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:44

Może w pełni usatysfakcjonowany nie jestem, ale zadowolony na pewno. Kto nie jest, ten pewnie kibicuje Juve dopiero od startu tego sezonu i nie pamięta płaczu i zgrzytania zębów dokładnie rok temu.
Druga połowa lepsza, niż pierwsza (poza końcówką może, gdy grali już tylko Bonu i Chiello, a reszta patrzyła, jak sobie podają), coś tam zagroziliśmy bramce Atleti, podczas gdy oni naszej raczej nie.
Grunt, że gramy dalej, ja tam jestem dobrej myśli.
Forza!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:45

Ciężko się cieszyć w podskokach. Jest awans, super, niestety dosadnie nam pokazali ile nam jeszcze brakuje do najlepszych.
Humor poprawi mi tylko szczęśliwe losowanie, które da nadzieję na wyrównany dwu-mecz. Losując gigantów (Real, Barca, Bayern) zagramy 2 pożegnalne mecze, co średnio mnie satysfakcjonuje.
Tylko Pogba w ofensywie i długo nic. Dlaczego Tevez nie może zagrać za napastnikami, skoro dziś z 6 razy cofał się po piłkę na połowę boiska?
Zaryzykuje stwierdzenie, że z Llorente ryzykujemy utratę mistrzostwa. Ludzie, o co chodzi? :roll:

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Uff, udało się doczłapać do fazy pucharowej LM :dance: . Brawa dla Atletico, bo gdyby chcieli lub musieli ten mecz wygrać to by wygrali, ale woleli się nie wysilać. Brawa dla sędziego za doliczenie tylko 1 minuty - Szkot widział, że obie drużyny chcą już skończyć ten mecz. Brawa też dla Olympiakosu, bo walczyli z Malmo do ostatniej minuty i wygrali. A na koniec brawa dla Malmo - drużyna, która miała zapewniać punkty pozostałym trzem drużynom pokazała się z dobrej strony pokonując Greków u siebie, dziś dwa razy doprowadzając do wyrównania a i nam mistrzowie Szwecji sprawili kłopoty.

Teraz czekamy na losowanie: Real, Monaco, Borussia, Bayern, PSG/Barcelona, Chelsea, Porto - ciekawe na kogo trafimy.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Młodzieży, patrzajcie na plusy :
-kasa
- może Vidal wróci na wiosnę
- może wrócą kontuzjowani
- może się wzmocnimy
- może zaczniemy grać kosmos

Jestem pod wrażeniem obrony Atletico i ryzykanctwa (Pirlo osamotniony w obronie :lol: ) Allegriego.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Wojtek pisze:Co za ludzie!! Zamiast cieszyć się z awansu to narzekają :angry: A przed meczem brali remis w ciemo hahaha :rotfl:
To samo miałem podkreślić... :rotfl:
Dobra, matołki - nie narzekajcie już i nie dawajcie Barcy pierwszego miejsca bo jeszcze nie wygrała swego meczu...

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:46

mattyou pisze:Serio? SERIO? :!: Mistrz Włoch tak się zaprezentował?
Serio? SERIO? Mistrz Hiszpanii tak się zaprezentował ?!

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2014, 22:46

Gotti pisze:
po pierwszym meczu z Olympiakosem wszyscy płakali, że powtórzy się scenariusz z zeszłego roku. Atletico jest niesamowite w defensywie.
A co w ich defensywie było super? Bo chyba nie to, że powstrzymywali wbiegające środkiem w nich drewienka jak Llorente? Atletico w lidze traci średnio bramkę na mecz, więc ta ich defensywa to jest jeden wielki mit, bo to Juventus nie potrafi od 3 lat stworzyć sobie stuprocentowej sytuacji w LM.
Takiej żenady jak ten mecz to dawno nie oglądałem, a ostatnie 15 minut tego meczu powinno trafić do jakiegoś muzeum antyfutbolu.
W lidze a i owszem. A oglądałeś ich mecze chociażby z Barcą,Realem czy nawet Chelsea w LM?W tej chwili tak dobrze grającej w defensywie drużyny w LM po prostu nie ma. W lidze ze słabszymi to oni muszą atakować i mogą coś stracić, ale w stawianiu autobusu i uprzykrzaniu gry rywalowi o większym potencjale w rozegraniu piłki są po prostu najlepsi.

Zablokowany