LE 13/14 (1/2): Benfica 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:32

kuba2424 pisze:
Cobra pisze:Ludzie, co wy pierdzielicie? Szydzicie z Benfici która, jak tylko przycisnęła do przodu, to sprawiła, że nasza obrona miała 2kg w majtkach. Juve w Europie jest po prostu leszczami - taka prawda. Szczęście, że nie skończyło się 1-3
Inna sprawa, że tak zajechanego zespołu to dawno nie widziałem :roll:
Chyba cię trochę emocje poniosły. Może i w LM jesteśmy leszczami, ale w LE nie radzimy sobie najgorzej. Szczęście to miała Benfica że wygrali po tym co dziś pokazali. Myślę że nasi ich przejdą.
Obejrzyj sobie jeszcze raz mecz, przeanalizuj wszystko. Gdyby J.Jesus nie cofnął swojej drużyny, to nie mielibyśmy nic do powiedzenia w tym meczu. A co do reszty meczów w LE, to ja nie wiem, gdzie wg. Ciebie radziliśmy sobie dobrze... Chyba tylko w meczu z Trabzonem na wyjeździe...

W Europie jesteśmy bezzębni :| Musimy zagrać świetny rewanż... Tak świetny jak mecz z Chelsea w zeszłym roku :roll:

Edit.

Też mi się wydaję, że obie bramki stracone na konto Leo.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:34

Druga polowa lepsza niz pierwsza co potwierdzilo ze stac nas bylo na dobry wynik w to spotkanie.
Brawo dla Carlito ktore zdobyl ta wazna bramka dla nas.
Po tym co pokazalismy u siebie z Fiora i z Lyonem, to przeciwko szybkich napastnikow Benfiki, to obawiam sie ze to moze sie zle skonszyc dla nas.
Pod koniec meczu i po zmarnowanej setki marchisio myslalem ze bedzie 3-1. Ale na szczescie Ktos uratowal sytuacja i wybil na rr.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:35

Cobra pisze:
kuba2424 pisze:
Cobra pisze:
W Europie jesteśmy bezzębni :|
Ciekaw jestem z czego to Twoim zdaniem wynika, a także jak możemy poprawić swoją sytuację w Europie?

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:37

kuba2424 pisze:
Cobra pisze:
W Europie jesteśmy bezzębni :|
Ciekaw jestem z czego to Twoim zdaniem wynika, a także jak możemy poprawić swoją sytuację w Europie?
Przestać wreszcie grać 3-5-2, na drużyny które atakują dwoma zawodnikami na każde skrzydło :roll:

I przydałoby się jeszcze nauczyć, że mecz się zaczyna w pierwszej minucie, a nie np. 10 :prochno:
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 23:38 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:38

Cobra pisze:Gdyby J.Jesus nie cofnął swojej drużyny, to nie mielibyśmy nic do powiedzenia w tym meczu.
Takie gdybanie nie ma sensu - bo ja mogę równie dobrze odwrócić sytuację, pisząc, że gdyby Benfica się nie cofnęła, to w 70 min oddychaliby rękawami i nie mieliby nic do powiedzenia.

2:1 to niezły wynik, patrząc na perspektywę rewanżu w drużynie i (mam nadzieję) powrotu Vidala. Wystarczy nam 1:0 - a to Conte na swoim stadionie potrafi. ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:38

LordJuve pisze:
Cobra pisze: W Europie jesteśmy bezzębni :|
Myślę, że jakby Cobra był ekspertem z taką wiedzą to nie siedziałby na tym forum tylko trenował topowe zespoły w topowych ligach.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:41

Jak dla mnie zagraliśmy fatalnie. Niby wyjazd, niby mecz z Benficą, ale nie takiego nastawienia do spotkania oczekiwałem. :snooty: Mnóstwo błędów, niedokładności, 0 pressingu, cholernie ociężałe to nasze Juve..

Bonucci. :evil: Najgorszy na boisku. Fatalny błąd przy pierwszym golu, podania na pałę, same straty..

Brakuje nam pomysłu na rozegranie, wszystko jest do bólu przewidywalne. Wystarczy postawić zespół rywala przed własnym polem karnym, a męczymy się niemiłosiernie. Co z tego, że mieliśmy więcej z gry, skoro i tak przegraliśmy. Nic to, że pierwszy gol na konto Bonuca, drugi to strzał życia.. Rozegraliśmy 2 kompletnie różne połowy - nie można było grać z takim pressingiem też w pierwszych 45 minutach? :whistle: Było widać wyraźnie, że momentami Benfica wręcz nie radziła sobie z naciskami naszych.

W rewanżu w teorii starcza nam 1-0, ale śmiem wątpić, że grając taką piłkę nie awansujemy i coś rywalowi zawsze wpadnie. Mamy ogromne problemy ze stwarzaniem sobie klarownych okazji i jestem pełen obaw. Brak awansu byłby ogromnym zawodem i popsułby świętowanie Scudetto.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:42

Cobra pisze:
kuba2424 pisze:
Cobra pisze:Ludzie, co wy pierdzielicie? Szydzicie z Benfici która, jak tylko przycisnęła do przodu, to sprawiła, że nasza obrona miała 2kg w majtkach. Juve w Europie jest po prostu leszczami - taka prawda. Szczęście, że nie skończyło się 1-3
Inna sprawa, że tak zajechanego zespołu to dawno nie widziałem :roll:
Chyba cię trochę emocje poniosły. Może i w LM jesteśmy leszczami, ale w LE nie radzimy sobie najgorzej. Szczęście to miała Benfica że wygrali po tym co dziś pokazali. Myślę że nasi ich przejdą.
Obejrzyj sobie jeszcze raz mecz, przeanalizuj wszystko. Gdyby J.Jesus nie cofnął swojej drużyny, to nie mielibyśmy nic do powiedzenia w tym meczu. A co do reszty meczów w LE, to ja nie wiem, gdzie wg. Ciebie radziliśmy sobie dobrze... Chyba tylko w meczu z Trabzonem na wyjeździe...

W Europie jesteśmy bezzębni :| Musimy zagrać świetny rewanż... Tak świetny jak mecz z Chelsea w zeszłym roku :roll:
To ja powiem tak - gdybyśmy strzelili cztery bramki, wygralibyśmy 4:2. Gdybyśmy, ale kurcze nie strzeliliśmy. Więc nie mów mi, że gdyby Jesus nie cofnął swojej drużyny, to ...bo tego nie wiesz!
Już ci mówię dlaczego uważam, że nie radzimy sobie najgorzej w LE - jesteśmy w półfinale. Mylisz pojęcia- nigdzie nie twierdziłem, że gramy piękną piłkę. A nadal mamy szansę zagrać w finale.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:48

Kurcze mrozzi, ale my tak gramy od dłuższego czasu, jeśli nie cały sezon. Nie wiem czego się spodziewałeś. Po prostu w Serie A poza Romą, Napoli i Violą wszyscy się nas boją i murują na własnej połowie, a na boiskach europejskich śmią nas atakować wymieniając kilka podań na małej przestrzeni. Jak atak rywala nie zatrzyma się na pomocy to od razu robi się gorąco.

Praktycznie nie ma u nas gry z pierwszej piłki, wszystko z przyjęciem i w kółko te same schematy. Dać oglądać szympansowi mecze Juventusu to prędzej niż po pół roku rozgryzłby Conte.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 23:49 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:49

kuba2424 pisze:
Cobra pisze:
kuba2424 pisze:

To ja powiem tak - gdybyśmy strzelili cztery bramki, wygralibyśmy 4:2. Gdybyśmy, ale kurcze nie strzeliliśmy. Więc nie mów mi, że gdyby Jesus nie cofnął swojej drużyny, to ...bo tego nie wiesz!
Już ci mówię dlaczego uważam, że nie radzimy sobie najgorzej w LE - jesteśmy w półfinale. Mylisz pojęcia- nigdzie nie twierdziłem, że gramy piękną piłkę. A nadal mamy szansę zagrać w finale.
Tylko Ty mówisz o sytuacji której nie było, a ja o fakcie dokonanym :naughty: Benfica po strzeleniu bramki ewidentnie się cofnęła. Było to widać aż nadto pod koniec, gdzie po naszej bramce, w ciągu 10 minut stworzyli sobie więcej sytuacji niż przez pozostałe 35 drugiej połowy.

Zgadzam się z Tobą, że szansę na awans są, ale nie z taką grą. Ba! Wg. mnie, musimy zagrać najlepszy mecz w tym sezonie w Europie, żeby awansować! A do tej pory w LE, nasz poziom był marny.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:56

Cobra pisze: Tylko Ty mówisz o sytuacji której nie było, a ja o fakcie dokonanym :naughty:
A skąd pan mądraliński wie, że nie mielibyśmy nic do powiedzenia? A może gdyby się nie cofnęli, nasze zabójcze trzy kontry by ich dobiły? Bzdury opowiadasz i tyle!

Rozumiem że z twojej strony brak argumentów na LE, bo jakoś zgrabnie ominąłeś wypowiedź.

roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2014, 00:00

Gorycz porażki można przełknąć. Najgorszy jest jednak fakt, że mecze takie jak ten rozgrywa się na poziomie 1/8 Ligi Mistrzów...

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2014, 00:06

kuba2424 pisze:
Cobra pisze: Tylko Ty mówisz o sytuacji której nie było, a ja o fakcie dokonanym :naughty:
A skąd pan mądraliński wie, że nie mielibyśmy nic do powiedzenia? A może gdyby się nie cofnęli, nasze zabójcze trzy kontry by ich dobiły? Bzdury opowiadasz i tyle!

Rozumiem że z twojej strony brak argumentów na LE, bo jakoś zgrabnie ominąłeś wypowiedź.
Po pierwsze nie ironizuj w kierunku mojej osoby, bo ja tego w stosunku do Ciebie nie robię.

Po drugie sam sobie wytrąciłeś miecz mówiąc w jednym zdaniu o Juventusie i kontrze :prochno:

Po trzecie w półfinale jesteśmy, owszem, ale uważam, że dostaliśmy się tam dzięki dużej dozie szczęścia połączonej z wolnymi Pirlo...

Zmienić nastawianie, ustawienie i zacząć walczyć w tej Europie.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2014, 00:08

roostekk pisze:Gorycz porażki można przełknąć. Najgorszy jest jednak fakt, że mecze takie jak ten rozgrywa się na poziomie 1/8 Ligi Mistrzów...
Ostatni taki gralismy z Celticiem, wiec wybacz ale 5:0 w dwumeczu potwierdza że ten półfinał to ćwierćfinał LM. Benfica to nie ogorki.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2014, 00:13

Adrian27th pisze:
roostekk pisze:Gorycz porażki można przełknąć. Najgorszy jest jednak fakt, że mecze takie jak ten rozgrywa się na poziomie 1/8 Ligi Mistrzów...
Ostatni taki gralismy z Celticiem, wiec wybacz ale 5:0 w dwumeczu potwierdza że ten półfinał to ćwierćfinał LM. Benfica to nie ogorki.
Celtic, Celticiem, ale zgodzisz się, że na tym etapie rozgrywek można trafić równie dobrze na Benficę. Między Celticiem a Benficą jest jednak różnica.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2014, 00:14 przez roostekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany