LE 13/14 (1/8): Fiorentina 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:29

pumex pisze:Na koniec pytanie: czemu Lichtsteiner minutę po wejściu wyglądał, jakby chwilę wcześniej przerzucił dwie tony węgla? Popsuł nam się Rysiu :cry:
Coś inaczej ten mecz oglądaliśmy, bo ja pamiętam że Lichtsteiner zaraz po wejściu zaczął cisnąć swoją stroną i najpierw wrzucił prosto na Llorente, a później pobiegł z piłką na bramkę Neto i nieźle uderzył.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:34

Ein pisze:Ten bramkarz akurat na to zasłużył. Koleś z typu nawiedzonych, akurat dobre zagranie Teveza.
koleś zasłużył na skrobnięcie butem? sytuacja bliźniaczo podobna do tej z Lewym. Dla mnie czerwo, ale standardowo nikt nic nie widział.

Ps. czekamy na płacz dlaczego czerwona kartka? :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:34

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Na koniec pytanie: czemu Lichtsteiner minutę po wejściu wyglądał, jakby chwilę wcześniej przerzucił dwie tony węgla? Popsuł nam się Rysiu :cry:
Coś inaczej ten mecz oglądaliśmy, bo ja pamiętam że Lichtsteiner zaraz po wejściu zaczął cisnąć swoją stroną i najpierw wrzucił prosto na Llorente, a później pobiegł z piłką na bramkę Neto i nieźle uderzył.
No ja właśnie o tym. Biegł jakby miał na plecach zawodnika sumo, uderzył z taką dynamiką, jakby ktoś mu do nogi przyczepił ołowianą kulę a później wracał na swoją połowę człapiąc.

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:43

Są piłkarze nietykalni, są piłkarze których trzeba utemperować. Do tych drugich zalicza się bramkarz violi.

Na prawdę mało który piłkarz potrafi u mnie takiego hejta wzbudzić, on potrafił, bo serio koleś jest nawiedzony. A taki kuksaniec mu raczej krzywdy nie zrobi, a może poprawi go w głowie :)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 22:56

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 7674_n.jpg

Jak odpuszczą Lewemu bo znajdą tam przypadkowość, to tutaj gruba kara jest jasna, pewnie już w tym sezonie pucharów nie zagra.

PS Ten typ nade mną to jakiś prowokator czy od zawsze ograniczony umysłowo? 8)

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:00

A czasem nie jest tak, że dzięki żółtej kartce jaką dostał, nie mogą go bardziej ukarać?
Mieliśmy masę szczęścia, Pirlo chociaż pod formą, to chociaż bramki z wolnych zdobywa. Fiorentina grała na 0:0, po stracie bramki grali w zasadzie w 9 ( dzięki bombardierowi w napadzie). Tevez jednak robi różnicę, pytanie tylko kiedy się odblokuje w Europie?! :think:

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:15

Molek big fun juve pisze: Mnie najbardziej martwi to,że kolejny mecz nasi napastnicy nic nie grają. Inna sprawa ,że w ogóle nie rozumiem zejscia Islii, który grał całkiem ciekawie. Liczy się awans taka prawda, ale trochę spuchlismy , przez co boję się o końcową fazę sezonu.

Prawda jest taka, że Tevez potrzebuje partnera w ataku. Gdy pod formą jest Llorente, nie strzela Tevez. A Giovinco i Osvlado, który strzela, kiedy ma piłkę na tacy, to chyba nie ta półka. Szkoda, że szans nie dostaje Quag.

A co do telemarku Teveza na głowie Neto - moim zdaniem przypadek. Apaczowi zabrakło kilku metrów, jak Hannavaldowi do Małysza w 2001.
Gdyby zrobił to celowo, podejrzewam, że szedłby w zaparte, a po incydencie niemal na kolanach przepraszał bramkarza.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2014, 23:20 przez lenor, łącznie zmieniany 2 razy.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:15

Nedved1983 pisze:A czasem nie jest tak, że dzięki żółtej kartce jaką dostał, nie mogą go bardziej ukarać?
Wydaje mi się, że właśnie tak jest.

Cóż, awansowaliśmy z pewną dozą szczęścia, ale z perspektywy całych 180 minut raczej zasłużenie. Trochę martwiła mnie nasza skuteczność, sam Vidal miał dwie takie piłki na głowie... W końcówce Viola nie miała już po prostu siły by zaatakować, ale powinniśmy byli ich dobić. Jeśli chodzi o indywidualne oceny, to nikt chyba nie zagrał od nas poniżej krytyki. Isla miał kilka głupich piłek, ale też przynajmniej dwie-trzy bardzo dobre wrzutki. Llorente w pierwszej połowie słabo, ale do bramki jednak się dołożył, raz też nieszczęśliwie przyładował w MagNeto z metra. Tevez był wszędzie, z nim nasza gra w ataku wygląda zupełnie inaczej. Kiedy się odblokuje w Europie? Wiadomo - w finale na Juventus Stadium :P

Montella chyba przekombinował dzisiaj z ustawieniem Fiorentiny. Co miało na celu tak głębokie ustawienie Cuadrado? Chyba tylko i wyłącznie wywołanie zaskoczenia w szeregach Bianconerich. Z drugiej strony boiska Vargasa w ogóle nie było widać, częściej się pod bramką Buffona pokazywał Tomović.

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:24

Zostaliśmy jedyną włoską drużyną w pucharach Panowie. :)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:32

Asus3 pisze:https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 7674_n.jpg

Jak odpuszczą Lewemu bo znajdą tam przypadkowość, to tutaj gruba kara jest jasna, pewnie już w tym sezonie pucharów nie zagra.

PS Ten typ nade mną to jakiś prowokator czy od zawsze ograniczony umysłowo? 8)
szczerze mówiąc ja mam w głębokim poważaniu decyzje UEFA. Za takie decyzje jakie podejmowali w meczu z Galatą w Stambule sami powinni siebie zawiesić

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:39

hellspawn pisze:Zostaliśmy jedyną włoską drużyną w pucharach Panowie. :)
Fajnie. Tylko,że to jest tak jakby się cieszyć z tego,że Polska jest faworytem w meczu z Gibraltarem. Ale...też się jakoś cieszę. Chyba przez spore obawy i wątpilowości co do awansu Juve
rad pisze:Jak dla mnie to jest to intencjonalny ruch nogą. Chciał mu zrobić dziurę w głowie. Paskudnie.
dokładnie... jak obejrzałem powtórkę którą podesłał ktoś dobry to...czerwona jak nic.

Oho,Tevez zaczyna szaleć. Ciekawe tóry pierwszy zacznie w temacie o mercato solić( :wink: ) o rychłej sprzedaży niepokornego Apacza,hlehłe.
Ein pisze:Ten bramkarz akurat na to zasłużył. Koleś z typu nawiedzonych, akurat dobre zagranie Teveza.
Stary...

...takie stwierdzenie jest nawet głupsze niż moja historia styrania nędznej pasji młodego interisty. No ale przecież jesteś tu jakieś 8 lat dłużej to nie będą Ci tego pół roku wypominać ani nie trafisz do (tych głupszych) cytatów :wink:
Ouh_yeah pisze:
Powiem tyle... Lichsteinier zrobił więcej przez te 20 minut niż Isla przez 70. Tak wiem,rywal był sołabiony.
Szikit pisze:Ktoś dał coś Conte przed meczem i sobie Antonio wkręcił, że jesteśmy w Serie A i jakieś rekordy.
:prochno: Zmiażdzyłeś :bravo:

Ech... Fajny był to mecz i takie tam,ale nie mam czasu teraz na więcej pisania.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:46

Antek wystarczyło zobaczyć jak ichni bramkarz jara się po bramce w Turynie. :prochno:

Serio w złe intencje Teveza nie wierzę, kartkę dostał - czyli spoko, ale ich bramkarz to jest klasa gatunku podobna do największych posrańców więc serio akcję Teveza w takim meczu będę bronił, bo i charakter i pokazał, że mu zależy.

Bez przesady z tą poprawnością

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:54

Pokazał też boiskowy bandytyzm czego sędzia łysol nie zdążył zauważyć bo byłoby czerwo z automatu, ale tu decydowały ułamki sekund. Niezłą parodią był werdykt - po zółtku dla obu. :lol:

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:54

Ein pisze:Antek wystarczyło zobaczyć jak ichni bramkarz jara się po bramce w Turynie. :prochno:

Serio w złe intencje Teveza nie wierzę, kartkę dostał - czyli spoko, ale ich bramkarz to jest klasa gatunku podobna do największych posrańców więc serio akcję Teveza w takim meczu będę bronił, bo i charakter i pokazał, że mu zależy.

Bez przesady z tą poprawnością
Brak słów. Tevez, nasz najlepszy napastnik, ryzykował czerwona kartkę i spore zawieszenie, kompletny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. I nie ma znaczenie jaki jest ich bramkarz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2014, 23:59

Asus3 pisze:Niezłą parodią był werdykt - po zółtku dla obu. :lol:
Czy ja wiem ? Żółta dla Neto poleciała za japę w stornę Webba - kartka słuszna. Kartka dla Teveza bo Webb podszedł do liniowego (vel bramkowego) i nagle dał mu.. żółte. Można to tłumaczyć, że Anglik rzeczywiście ocenił to jako nieumyślne, ale niebezpieczne.

PS: Zakończcie ten temat z Tevezem -.- Dyskusja będzie jałowa nic poza tym

Zablokowany