Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2014, 21:52

Boakye jest napastnikiem gra w Elche i ma 21 lat, wiem to.
Ten tekst o 22 letnim pomocniku, nazywanym nowym Pirlo było przytykiem do tego, że każdy nowy, młody zawodnik jest do kogoś porównywany a potem do 25 roku życia przez część forum uważany za talent, którego nie można skrytykować

elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2014, 22:29

dopóki nie dostaną poważnej szansy to tak zapewne będzie, ale moim zdaniem po to kupujemy tych młodych żeby ich w końcu kiedyś sprawdzić i wydaje mnie się ze teraz jest najlepsza okazja na sprawdzenie tego, a to w jakim gra klubie najmniej mnie obchodzi, bo jeśli mielibyśmy na to patrzeć to nie zagrałby u nas Del Piero(padova),Camor(hellas) i jeszcze kilku innych

Jedzenie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2014, 11:25

PS donosi, że podobno próbujemy pozyskać Rubena Pardo jako następce Pirlo i się zastanawiam, czy ktoś z was może widział chłopaka w akcji i może coś o nim powiedzieć ?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2014, 11:26

Conte i tak nie postawi na żadnego młodego gracza, jeżeli nie będzie prezentował poziomu Pogby, wybijcie sobie z głowy 20 latka w pierwszym składzie Juve:) Pogba to wyjątek potwierdzający regułę.
Sorensen był jednym z wyróżniających się graczy za Del Neriego, potem Conte nie dawał mu grać praktycznie w ogóle, dobry sezon w Bologni,w tym kontuzje i stracił miejsce w 11, ale on ma raptem 22 lata, jak na obrońce to jest jeszcze młokosem, dla porównania Ogbonna ma 26.
Sorensen ma jeszcze dużo czasu i nie można go sprzedawać, bo ile się zarobi 3-4mln? A potem trzeba wydać 4 x tyle za obrońce jak Ogbonna.
Ciro powinien wrócić do Juve, ale po pierwszym sezonie nie ma co go oceniać, bo w SeireB pierwszy sezon miał slaby, drugi świetny to samo w SerieA.Trzeba go brać nawet jak się nie sprawdzi to się go sprzeda za podobną kwotę, wykupienie Osvaldo to duże ryzyko, potem nikt nawet połowy z tych kilkunastu milinów nie da, on ma prawie 30 lat, stanowcze nie.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2014, 14:26

jak juve szuka obroncy to polecam Vladem Chirichesem.
Mateo Kovacica Conte by zrobił super zawodnika

Tharp

Nieprzeczytany post 29 marca 2014, 19:35

sebastian10 pisze:jak juve szuka obroncy to polecam Vladem Chirichesem.
Mateo Kovacica Conte by zrobił super zawodnika
dzieki za polecenie, przekazalismy juz do Conte i Marotty, najprawdopodobniej w tym wlasnie momencie juz ich sprawdzaja na transfermarkt.de

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 14:15

Do otwarcia okna już tylko 3 miesiące :dance:

Na wylocie są:
- Storari (chyba wciąż nie przedłużył kontraktu)
- Isla (nie wiadomo jak ustaliliśmy warunki jego wykupu z Udinese)
- Pogba (jeśli szejkowie oszaleją i rzucą na stół >80 mln euro, a samemu zawodnikowi zaoferują kontrakt >8 mln/rocznie)
- Quagliarella (już chyba skreślony przez Conte)
- Vucinić (co się odwlecze, to nie uciecze)
- Osvaldo (nie wiadomo czy go wykupimy)

Odejście całej reszty jest mało prawdopodobne. Pewnie pojawi się masa plotek o Marchisio i Giovinco, ale to jednak obecnie jedyni w naszej pierwszej drużynie wychowankowie. Jeszcze więcej plotek będzie związanych z Vidalem, ale gość chyba naprawdę świetnie czuje się w Turynie i nieprzypadkowo w każdym wywiadzie dotyczącym jego przyszłości podkreśla to, że chce zostać i być legendą tego klubu. Pirlo prędzej czy później pewnie przedłuży ten kontrakt, bo sam wie, że mając już zaraz 35 lat ma do wyboru albo zostać u nas albo emeryturkę w ciepłym kraju. Nikt z wielkich nie będzie budował drużyny na 35-letnim graczu i nie zapewni mu z miejsca podstawowej 11-tki. U nas wciąż ją ma. Padoin i Peluso też pewnie zostaną, bo po prostu pasują Conte, a pewnie nikt nie złoży za nich tak dobrej oferty jak za Giaccheriniego. Z kolei podejrzewam, że jak wpłynie przyzwoita oferta za Caceresa, to może odejść. Conte nie jest ślepy i też widzi jego błędy. Widać, że mu nie ufa, bo zawsze jak jest zdrowy Barzagli, to gra on, a nie Urugwajczyk. Nawet w meczach z jakimiś ogórami, kiedy Barzagli mógłby odpocząć.

Jeśli nadchodzące mercato będzie wyglądało tak, jak to wyżej opisałem, moja lista życzeń do 3-5-2 jest długa (w nawiasach przykłady realnych transferów - większość tych nazwisk przewijała się już w kontekście Juve):
- jakiś młody bramkarz na współwłasność, który rywalizowałby w przyszłości z Lealim o zastąpienie Buffona (np. Perin z Genoi lub Scuffet z Udinese)
- ograny środkowy obrońca na poziomie zbliżonym do BBC (np. Musacchio z Villareal - za darmo, Ranocchia z Interu - kontrakt do 2015, Heurtaux z Udinese lub Paletta z Parmy)
- zmiennik dla Lichtsteinera lepszy od Isli i Padoina (np. Aurier z Toulouse, Biabiany z Parmy lub Abate z Milanu - kontrakt do 2015)
- zmiennik dla Asamoah lepszy od Peluso (np. Willems z PSV, Coentrao z Realu, Kolarov z ManCity - kontrakt do 2015, Bonaventura z Atalanty, Emanuelson z Milanu - za darmo lub Lulic z Lazio)
- 5-ty środkowy pomocnik, który nie będzie narzekał na siedzenie na ławce (np. Allan z Udinese, Rômulo z Verony, Parolo z Parmy lub Cigarini z Atalanty - kontrakt do 2015, Wijnaldum z PSV - kontrakt do 2015, Tadic z Twente lub Immers z Feyenoordu)
- zmiennik dla Teveza (np. Gabbiadini z Sampdorii, Vela z R.Sociedad, G.Dos Santos z Villareal lub Muniain z Athletic - kontrakt do 2015)
- zmiennik dla Llorente (np. Immobile z Torino, A.Ramos z Herthy, Drmic z 1. FC Nürnberg lub Pato z Santosu - kontrakt do 2015)
+ pozyskać lub trzymać dalej we współwłasności największe talenty Serie A: Mustafi z Samprodii, Antei z Sassuolo, Murru z Cagliari, Berardi z Sassuolo, Keita z Lazio)

Reasumując: 7 transferów i mnóstwo realnych nazwisk oraz okazji poprzez kończące się kontrakty. Głównie zmiennicy, ale tacy, którzy faktycznie już teraz będą w stanie rywalizować o miejsce w pierwszym składzie, a za jakiś czas mogliby nawet stać się TOPami na swoich pozycjach. Nawet jak dostaniemy kupę kasy za Pogbę to wydaje mi się, że Marotta i Conte i tak nie wydadzą jej na 2-3 piłkarzy po >20 mln, ale właśnie rozłożą w ten sposób, łatając wszystkie dziury i inwestując w młodzież. Przedłużyłoby to pewnie naszą dominację we Włoszech o kolejne parę sezonów, ale pytanie czy dałoby nam sukces w LM?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 15:10

Crunny pisze:Do otwarcia okna już tylko 3 miesiące
Na prawdę żyjesz bardziej polityką i całym tym handlem żywym towarem niż meczami O.o Nie wspominając o MŚ w Brazyli?
Crunny pisze:- Storari (chyba wciąż nie przedłużył kontraktu)
Co nie oznacza, że go nie przedłuży. Tworzy atmosferę w szatni, jest w wspaniałych kontaktach z Conte, zawsze zdrowy i gotowy do zastąpienia starego Buffona, sam będąc już przy końcu swojej kariery dopisuje do swojego konta kolejne mistrzostwa. Wydaje mi się że bardziej prawdopodobne jest że zostanie na kolejny sezon niż odejdzie.

PS: Ogólnie takie analizy mijają się z celem, życie pisze swoje scenariusze. Ale fajnie że Ci się chciało.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 15:24

wagner pisze:
Crunny pisze:Do otwarcia okna już tylko 3 miesiące
Na prawdę żyjesz bardziej polityką i całym tym handlem żywym towarem niż meczami O.o Nie wspominając o MŚ w Brazyli?
Interesuję się transferami mojej ukochanej drużyny, jak każdy odwiedzający ten wątek. A to temat o mercato, więc nie miejsce na pisanie o dzisiejszym meczu z Napoli czy szansach Włochów w Brazylii, więc nie będę zaczynał postów: "Już tylko 2,5 miesiąca do zobaczenia ItalJuve w Brazylii, które być może powiększy się jeszcze o Immobile, mając w składzie Włochów aż 3 naszych wychowanków :dance: (tak wiem, Immobile w praktyce nie jest naszym wychowankiem, ale w teorii jest)".

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 17:39

wagner pisze:PS: Ogólnie takie analizy mijają się z celem, życie pisze swoje scenariusze. Ale fajnie że Ci się chciało.
Ale cel jest raczej taki, żeby po prostu to rozpisać w miarę realnie według swoich wniosków i informacji, które do nas napływają. Zawsze spoko poczytać, nawet jeśli nic się nie potwierdzi. Według mnie cel osiągnięty w stu procentach 8)

Według mnie, niestety wykupimy Islę, bo dostaje nieskończoną liczbę szans od Conte, o nowym prawym wahadłowym niewiele słychać, a Lichtsteiner ostatnio nawet jak gra raz na tydzień, to pod koniec meczu sam prosi o zmianę.

Isla ostatnio dobrze dośrodkowuje, ale ciągle zdarza mu się kompletnie zgubić krycie (ostatnio to chyba dzięki niemu Molinaro mógł nam wsadzić drugą bramę) i już chyba nigdy nie wskoczy na poziom wyżej niż coś pomiędzy daremnym/solidnym. A jeśli go wykupimy, to będzie oznaczało że wydamy kilkanaście (no bo już prawie 10) milionów na zawodnika, który na powiedzmy 40 meczów cztery zagrał dobre.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 17:50

Ouh_yeah pisze: Isla ostatnio dobrze dośrodkowuje, ale ciągle zdarza mu się kompletnie zgubić krycie (ostatnio to chyba dzięki niemu Molinaro mógł nam wsadzić drugą bramę) i już chyba nigdy nie wskoczy na poziom wyżej niż coś pomiędzy daremnym/solidnym.
Ja nie wiem co Conte nadal widzi w Isli. Jedyną umiejętnością jaką posiada to niezłe dośrodkowanie. Poza tym nie umie uderzyć na bramkę, wolno myśli i często wybiera najgorszą decyzję. W defensywie słaby i lepsi skrzydłowi objeżdżają go jak dziecko. Jak dla mnie poziom De Ceglie i Juventus nie powinien nawet myśleć o wykupie jego karty.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 17:55

Co do informacji, ktore do nas ostatnio naplywaja to pojawily sie ciekawe plotki dotyczace srodkowego pomocnika. Wczesniej pisalem o Pereyrze, ktorym faktycznie chyba sie interesujemy, teraz doszedl do tej calej ukladanki Gueye z Lille. Szczerze, nie widzialem faceta nigdy w akcji, ale statystyki na whoscored ma imponujace (bardzo dobre wskazniki odbiorow, przechwytow i kluczowych podan).

Druga sprawa to... Hamsik :prochno:. Tutto napisalo, ze jesli Pogba odejdzie latem to bedziemy starali sie sciagnac Slowaka na jego miejsce :D. Aha, prasa laczy nas takze ze Scuffetem, ale to przeciez bylo nieuniknione, prawda? Generalnie lista pilkarzy, ktorzy wedlug prasy moga nas zasilic latem jest naprawde imponujaca i przypuszczam, ze przynajmniej czesciowo cos jest na rzeczy (vide nasi wyslannicy na niektorych spotkaniach).
Ostatnio zmieniony 30 marca 2014, 18:36 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 18:09

Hamsik to juve od zawsze chciał ale nie ma jak go wyrwac chyba ze Napoli nie grał by w Lm a na to sie nie zanosi Conte by pasował taki zawodnik kiazdemu by pasował . Jak patrze kogo juve chce kupic z tych plotek to krew zalewa same drwale . troche ostatnie wyniki zaczerniają nasze braki słabości .więcej młodych musi być .
chelsea nie chcemy chyba iść droga tego klubu na ich gre nie da sie ogladac nawet wygrana 6-0 nie zmieni tego ze tego zespołu nie da sie oglądać
Ostatnio zmieniony 30 marca 2014, 18:36 przez sebastian10, łącznie zmieniany 1 raz.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 18:21

Nigdy nie chciałbym Hamsika w Juve,jak dla mnie neapolitanczyk jeszcze z chamskim wyrazem twarzy, wolalbym o stokroc Muniaina za jakies niewielkie pieniazki

Inter 16/02/2025 :juveflag:
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 19:17

Tyrael pisze:Nigdy nie chciałbym Hamsika w Juve,jak dla mnie neapolitanczyk jeszcze z chamskim wyrazem twarzy, wolalbym o stokroc Muniaina za jakies niewielkie pieniazki

Drogi towarzyszu z Siemiatycz (swoją drogą spory kawał życia spędziłem w tym mieście)...Bart Simpson to cofniety napastnik jego kontrakt jest ważny do lata następnego roku. Po naszych doświadczeniach z Athletikiem nie dostaniemy go poniżej klauzuli wykupu. Poza tym Hamsik i Munianin to zdecydowanie różni zawodnicy, więc nie rozumiem co wspólnego ma pernik z wiatrakiem.

Zablokowany